8
Lehet-e és ha igen hogyan hálozatot létrehozni firewire-n kerersztül?
  • fjunkie
    Köszi srácok, föleg: Jakuza, JaFFa, Inquisitor
  • perempe
    Kicsit off, de érdekelne, hogy a FW kábel hossza mekkora lehet max.
  • [Jakuza]
    Na a kepeket szetvagta a forum, de a honlapon megtalalod.
  • [Jakuza]
    Neked az Unibrain Firenet programja kell.

FireNet

Use the FireNet software to network two or more computers together via their
    1394 ports.

FireNet is a full Ethernet emulation network and works seamlessly with all
    existing Ethernet-compatible software and hardware. FireNet supports all of the
    standard Ethernet protocols, including IPX/SPX, NetBEUI, TCP/IP, and AppleTalk.
    FireNet is a cross-platform networking solution, meaning that it supports both
    Windows and Macintosh OS, operating smoothly regardless of the platform(s) in
    use. Of course, mixed (PC and MAC) networks are fully supported.

We noticed in testing if the program seems to pause at 100%, go back to your
    desktop and be sure you accepted the install of the new hardware. (On some
    operating systems this window was hidden behind all others and was not obvious)

Also, the text in the install says version 2.0 but if you notice after install,
    the updated driver is clearly version 2.2.xx.xx (thus version 2.2, direct from
    Unibrain themselves!)

Firenet Homepage

• JaFFa
    Tökéletesen úgy kell tenned, mintha hálókártyán állítanád a hálózatot. Én XP alatt használtam így. Mivel laptopom van, olcsóbb volt egy firewire kábel, mint egy pcmcia LAN kártya. A beépített LAN-on jött be a NET és Firewire porton megosztva ment tovább. Teljesen úgy, mintha LAN kártya lenne.És tökéletesen működött.
  • Inquisitor
    A FireWire alias IEEE 1394a az 400Mbit/sec-et tud. Létezik frisebb verzió, vagy fél éve kapni külföldön, ami már 800Mbit/sec, de kevés eszköz használja kis és nem elterjedt. Készen van az 1600Mbit-es verzió specifikációja is pár éve, de azt szvsz egy darabig nem fogják még gyártani.

Amúgy egy "ó'csó" 10/100 Ethernet kártya 1500-3000Ft, egy FireWire meg 3000-5000Ft, nem olyan drága. Ellenben a kábel már igen.
    A HWSW fórumában volt róla már téma, hogy miként megy hálózatként, netmegosztást nem figyeltem, de ott olvasgass, hátha valaki próbálta már ...
  • toMpEr
    hat lehet,hogy lehet, de nemerdemes, mert draga eszkozok, meg valoszinu a kabel hossza is csak par meter lehet max.
  • fjunkie
    Sziasztok!

Valaki tud arról valamit, hogy firewire-n keresztül hálozatot létrehozni, meg internet kapcsolatot osztani lehet-e és hogyan ??????? Mivel ha jól tudom az ieee/1394 -es port 1500mpbs - re képes, ami több mint 30 mega per sec, egyáltalán nem rossz így hálozatot csinálni HA LEHET !!!! pls