44078

ibogldrc.jpg

• Breki33
    hát a legnépszerűbb csapat
  • Barni
    ezt már szeretem hogy ennyi ember a lelátón
  • R9
    és a sprot1-en ;-]
  • 9csöves9
    szeretjük mi a poénokat de ebbe nem találtunk poént

a meccs 15 kor lesz
  • Monoton
    pedig pojén volt. ott a szmájli is :P

énse örülnék egy Ronaldo öngolnak :D

nemkomolyan gondoltam! de látom erre nem szeretik a poénokat :(

juteszembe meccs mikor lesz?
  • 9csöves9
    erre akartam utalni
  • Breki33
    attól még nem poénos
  • Monoton
    most mit kezded! sztem te annyira nem szereted zlatan t mint én!
  • 9csöves9
    nehogy beszarj a röhögéstől
  • Monoton
    melyik kapuba :DDDDDDDD :P
  • gabber_saviola
  • Breki33
    telefonáltunk már nektek?
  • gabber_saviola
    Várható kezdőcsapatok:
    Juventus: 1 Buffon 14 Balzaretti 21 Thuram 28 Cannavaro 19 Zambrotta 16 Camoranesi 8 Emerson 4 Vieira 11 Nedved 9 Ibrahimovic 17 Trezeguet
    Palermo: 1 Agliardi 2 Zaccardo 43 Barzagli 21 Biava 11 Grosso 22 Mutarelli 18 Santana 8 Barone 19 Gonzales 17 Di Michele 29 Caracciolo
    Spori: De Sanctis
  • 9csöves9
    Zlatan ma gólt fog lőni
  • forzajuve5
    A várható csapatösszeállítás:

1 Buffon – 14 Balzaretti 21 Thuram 28 Cannavaro 19 Zambrotta – 16 Camoranesi 8 Emerson 4 Vieira 11 Nedved – 9 Ibrahimovic 10 Del Piero

Cserék: 32 Abbiati, 3 Chiellini, 6 Kovac, 23 Giannichedda, 18 Mutu, 17 Trezeguet, 25 Zalayeta.

Végre nincs sérült, és eltiltott se
  • 9csöves9
    a hivatalos oldal egy pénteki cikkében azt írták,hogy már csak 900 jegy vár gazdára,ugyhogy minden adott lesz a győzelemhez
  • Breki33

Énis hasonlót mondtam.

Indexen is egy Ltoni keveri a szart, gondolom ugyanaz mint itt...
    Mondjuk egy ilyen játékos nevében elég szégyen.
  • 9csöves9
    köszi,jó látni hogy nem őrült meg mindenki
  • 9csöves9
    én egyre jobban kezdek megnyugodni,nagyobb volt a füstje mint a lángja

az origos MastaKiLLah nevű felhasználó goal.com-os cikk fordítása

Nem kellett sokáig várni, ugye? Múlthéten közölt cikkemben megemlítettem, hogy szerintem nem sokáig kell várni és újra felüti fejét egy Juve ellenes hír. Sajos igazam lett, az összes jelentős sportportál a weben a legújabb, Juvét lejáratni kívánó botránnyal van elfoglalva. Ennek köszönhetően az Anti-Juventinók izgulhatnak, míg a a Juve szurkolók bajnoki ünneplését sikeresen tönkretették még mielőtt az megkezdődhetett volna. Meglehetősen hülyén érzem magam, hisz Premiershipet, Spanyol Ligát, kosárlabdát, baseballt vagy jégkorongot favorizáló munkatársaim rajtam, és a profi sport szappanoperájának tartott Serie A-n élcelődnek újra.

Hol is kezdjem? Úgy érzem nagyon megfontoltan kell fogalmazom ha megpróbálom kibogozni és tisztázni a legújabb Juvét érő, szünni nem akaró vádakat. Az eddigi véleményeket olvasva azt látom, hogy a hír forrása, motivációja, időzítése és teljes jelentősége sokak figyelmét elkerülte. A magam részéről sokkal kételkedőbb és cinikusabb vagyok, és jobban a dolgok után szeretnék nézni. Általában mindenben kételkedem, de főleg a médiában, azon belül is az olasz sajtóban, mivel Itáliában élek és gyakran megdöbbent a jobb oldali kézben lévő sajtó felületessége(politika, gazdaság, iraki háború és most a sport). Meg kell említeni, hogy egy állampolgár személyes jogait súlyosan megsértették(Luciano Moggi) és megpróbálom kiemelni azokat a fontos részleteket amik felett az olvasók többsége elsiklott.

Honnan is származik a hír? Az első dolog amit érdemes megvizsgálni, az olasz sajtó szavahihetősége. Hamar rájöttem, hogy az olasz nyomda médiában nincs jelentős különbség a szavahihető újság és a szenzációhajhász napilap között. Egy átlagos itáliai újság semmivel sem jobb mint egy észak amerikai bulvárlap és csak nagyon kevés igazságot tartalmaz. Éppen ezért gyakran kritizálják. Amint elkezdek olvasni egy cikket, a napnál is világosabban látom, hogy a szerkesztő és az író milyen beállítottságú. A mai cikkekkel sem volt ez másként. Vajon más miért nem látja az összefüggéseket?

A sajtót felügyelő szervek hatalma a nullával egyenlő. A sajtó szabja meg, hogy ki mit olvas és abból mit szűr le. Nem kétséges, hogy az olasz sajtóban is létezik némi etika de mindenkinek be kell látnia, hogy itt szinte mindig azt emelik ki és teszik a lapokra ami éppen a szerkesztő, a tulajdonos vagy a befektető érdekeit képviseli. Többek között a fordítás is problémát okoz. Olvastam az olasz és az angol nyelvű változatát is a párbeszédnek, és bár nyelvtanilag pontosan voltak lefordítva a mondatok, az olasz nyelv sokszínűségét nem volt képes átadni(minthogy a többi nyelvét sem). Pl. az, hogy "Mi raccomando" nem azt jelenti, hogy "tudod hogy mire gondolok?" Ezért az angol fordításban úgy tűnt mintha Moggi valami rosszra utalna, pedig Olaszországban ez egy mindennapos elköszönési forma. Olyan mintha mi azt mondanánk, hogy "vigyázz magadra". Természetesen ez csak egy apró részlet, ettől sokkal fontosabb dolgok is vannak.

Senkinek nem szúr szemet, hogy a szezon vége felé, pont most látnak napvilágot ezek a hírek? Tavaly rengeteget írtak a Serie B-s botrányról és a fővárosi gárdák anyagi gondjairól. Valójában csak arra voltak jók a hírek, hogy az uborkaszezonban is eltudják adni a lapokat, hisz valódi szankció csak a B ligás kiscsapatokat érte. Érdemes megfigyelni a mostani helyzetet is. A Juve éppen egy újabb sajtócsend közepén tart. Az elmúlt időben megfigyelhettük, hogy ha a Juve sajtócsendben burkolózik akkor a sajtó felől érkezik egy negatív reakció a csapat felé. Cannavaroról készült felvételek, vagy a szteroidok körüli botrány. Mind éppen akkor amikor a Juve nem hajlandó szóba állni a sajtóval. Ez a mostani sem kivétel.
    Most egy pillanatra felejtsük el azt amiről eddig írtam és tegyük fel, hogy a hír forrása valós, és hogy a sajtó pártatlan. Tegyük fel, hogy senkinek nem állta az érdekében pont most napvilágra hozni ezeket az eseményeket. Tegyük fel, hogy a párbeszéd nincs összevágva, bárki meghallgathatja és mindent tisztán hallhat. Mit is hallunk valójában? Bevallom miután elolvastam az összes létező cikket csalódott voltam. Egy igazi bombahírre számítottam, de semmi mást nem hallottam csak felnőtt üzletembereket akik kibeszélik kollégáikat, ellenfeleiket és feletteseiket, csakúgy mint az öregasszonyok. Valóban bosszantó lehet de ez még közel sem bűnözés. Ezek a szalagok csak azt bizonyítják, hogy Moggi jóban van az UEFA és a Lega alkalmazottaival. Ez olyan meglepő? A meccseken egymás mellett ülnek. Galliani és Berlusconi is rendszeresen leülnek és beszélgetnek az UEFA és a Lega embereivel. Egymás kollégái akik ugyanabban a ligában dolgoznak. Arra is volt már példa, hogy Moggi Galliani irodájában tett látogatást. Mi ezekben olyan megdöbbentő, elvégre van bennük közös érdekeik.

Ami a szalagon hallható nem bizonyít semmit. Ezzel még nem lehet rohanni a bíróságra. Egy Maseratti, na és? Hol van az a rész a párbeszédnek: "ha elintézed, hogy győzzünk akkor megkapod a Maserattit."? Sehol. Tudja egyáltalán valaki, hogy kinek szánták azt az autót? Most már tudjuk, ugyanis a megrendelő kiállít a nyilvánosság elé és elmondta, hogy Ő hívta fel Moggit és kérte meg, hogy szerezzen egy jó autót a haverjának. Mivel Luciano a FIAT vezetőivel dolgozik együtt, nem hinném, hogy olyan hihetetlen ez a történet.

Moggi 3 bírót választott ki BARÁTSÁGOS MECCSEKRE ahol semmi tét nem volt. A Lega szabályzata olyan szigorú, hogy Moggi még akkor sem választhatott volna bírót a meccseire ha a feleségét adja Pairettonak. Vannak szabályok és megkötések. Ha Lazio tartomány lakosa vagyok akkor soha nem vezethetek meccset sem a Romanak sem pedig a Lazionak. Vagy pl ha az elmúlt két hónapban már vezettem meccset a Juvénak akkor nem vezethetek még egyet. Bizony bizony, vannak szabályok amiket be kell tartani és amiket jóváhagy…..bizony nem más mint Galliani. "Adj nekünk egy jó bírót" hallatszik a felvételen. Ki akarna magának rossz bírót? Ráadásul a párbeszédek egyikének sincs köze a Serie A-hoz úgyhogy azok a Milan szurkolók akik a Scudettot maguknak követelik, jobb ha szépen hallgatásba merülnek. A felvételek csak barátságos meccsekről szólnak és egy BL meccsről amin a Juve nem ért el túl jó eredményt. Moggi csak bírált egy bírót amiért az érvénytelenített egy érvényes Juve gólt. "Ki a f***omat küldtél ide?" - kérdezte Moggi, amire a válasz a következő volt: "Őt tartják az egyik legjobbnak". Ez még nem bizonyíték vesztegetésre, ezt inkább kényeskedő nyafogásnak lehetne nevezni ami inkább a milánói vezetőkre a jellemző. Ha moggi fizatett ezért az eredményért(2-2 a Delle Alpiban) akkor remélem még megvan a számla.

Az FIGC, ami nyomozást indított az ügyben már elismerte, hogy a szalagon nincs semmi törvénysértő. Ők még a tavalyi szteroid ügy miatt kezdtek komolyabb nyomozást. Ám akkor sem találtak semmi jelet arra, hogy tiltott szert használtak volna(bár erről az Anti Juventinok biztos máskép vélekednek).
    Hát akkor mit is találtak eddig? Egy klubvezetőt aki úgy viselkedik ahogy egy klubvezetőhöz illik, egy kocsit egy barát barátjának, és pár bírót 3 barátságos meccsre….le a kalappal a nyomozók előtt! Sajnos Moggit és a Juvét körülvevő irigység miatt már ezek a dolgok is mélyen gyanúsnak tűnnek. Az a nyilvánvaló tény pedig senkinek nem szúrja a szemét, hogy a Milan alelnöke a Ligaelnöke? Nem, ez teljesen természetes de ha a Juvénak dolgozol és telefonon a barátoddal és a fiaddal beszélsz akkor azonnal irány a bíróság.

Persze a sajtónak köszönhetően a napnál is világosabb, hogy mindenben Moggi keze van a dologban. Mogginak jó a kapcsolata a bírókat kijelölő bizottság vezetőjével? Könyörgöm emberek, az senkinek nem jut az eszébe, hogy ez az ember és az összes többi bíró Gallianitól kapja a fizetését? Természetesen nem mindenkinek személyesen de akkor is neki dolgoznak. Nála nagyobb hatalma kinek lehetne? A Milannak nincs szüksége arra, hogy a korrupciót hívja segítségül, a sajtó segítségével bármit elintéznek.

Próbálok objektív lenni. Tudom, hogy ha egy nemzet a korrupt kormányáról, sajtójáról, rendőrségéről stb. híres akkor ott a sport sem lehet kivétel. Itt a sportág nagykutyáiról van szó. Moratti, Moggi, Galliani, Sensi…mind sok pénzzel, befolyással, és biztos vagyok benne, hogy egy bizonyos szintig mindenki próbálja a maga malmára hajtani a vizet. Nem lehet egyikkőjükről sem azt mondani, hogy egyértelműen bűnös vagy ártatlan mert végül is a bajnoki cím sorsa a pályán dől el…különben minek mennének az emberek meccset nézni? A nagycsapatok vezetőinek hatalma kiegyenlített mind befolyás, mind pénzügy szempontjából.

A legjobban az bosszant, hogy a Milan és az Inter szurkolók pillanatok alatt elfogadják ezeket a tényeket a továbbiakban úgy tesznek mintha náluk nem történne hasonló dolog. Számos alkalommal láttuk, hogy kétes szituációkban a többi élen álló csapatot is segítik a bírók. Persze ők azt hiszik, hogy mindig indokoltan kapnak szabadrúgást. Kaka vagy Inzaghi sosem dobja fel magát, de ha a Juve szabadrúgáshoz jut akkor az biztos jogtalanul lett megítélve. Adriano indirekt szabadrúgását meg kellett volna adni, de amikor Cordoba Nedveddel szemben szabálytalankodott akkor az megint csak műesés volt. Valójában ez a dolog zavar engem évek óta. A legjobban az bosszant, hogy még akkor is képesek kitalálni valamit ha a Juvéval szembeni vádakat hivatalosan is elejtik. Miután a bíróság a szteroidokkal kapcsolatos vádakat elejtette azzal jöttek, hogy bíróságot is megvásároltuk. Ez mára elkerülhetetlen. Egy Juve szurkoló sosem fog tudni felszabadultan örülni mert ha győzünk akkor csalással vádolnak minket.

Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják. Teljesen mindegy hogy 2004ben Gallianinak és Berlusconinak mekkora befolyása volt, egy Juventino sem követelte magának a címet. Akkor úgy alakult a szezon. Tapasztalhato volt némi részrehajlás a Milan felé de ettől függetlenül senki nem vitatja az akkori Scudettot. Vajon ők miért nem képesek hasonló viselkedésre?

Visszatérve az eredeti témához, szerintem semmi nem lesz az ügyből. A párbeszédekben semmilyen törvénysértőt nem lehet felfedezni. Persze a sajtó elérte amit akart, sikerült Olaszország kedvenc bűnbakját újra a címoldalakra tenni. Ha Moggi valóban bűnös akkor bíróság elé kell állítani. Remélem a következő telefon amit lehallgatnak Morattié lesz, így legalább fény derülhet arra, hogy tavaly az Olasz Kupa elődöntőjében a bírók miért nem annulálták az Inter két kézzel szereztt gólják. És talán arra is kapunk válasz, hogy Trezeguet érvényes gólját miért nem adták meg a bírok a Szuperkupa döntőben.(minden bizonnyal Mogginak az összes telefonja bedögölhetett akkor). Hallgassuk le Sensi telefonját is, és biztos rájövünk, hogy a Romat miért nem sorolták vissza a Serie C2 be amikor a klub ugyanúgy csődöt jelentett mint a Fiorentina. Végül pedig nem ártana Galliani telefonját is lehallgatni, akkor fény derülne arra, hogy a 03_04es idényben miért szerezhetett a Milan annyi lesgólt és hogy az idei szezonban pár Milan játékosnak miért nem volt kötelező elmennie dopping tesztre. Érdekes, hogy hasonló címmel egy újság sem látott napvilágot.

Gavino Nieddu
  • R10
    sztem ez az egész egy nagy hülyeség

nyerjétek meg a szkudettót :P
    és legyen minnél előbb 3 csillag a címeretek fölött
  • Breki33
    minden okoskodó figyelmébe

"biztos vagyok benne, hogy nem tiszta eszköz Maseratival lefizetni a bírókat, de a hamis vádaskodás, felesleges feszültségkeltés sem az. a bajnokság a pályán dőljön el, és ne próbálja senki befolyásolni idétlen újságcikkekkel, pletykákkal, kiforgatott tényekkel stb."
  • 9csöves9
    szánalmas az az oldal

Alex ezalatt a két szezon alatt egy rossz szót nem szólt Capellora,példát vehetne róla a sok síró sztárocska
  • Zséé
    Torino, május 6., 14.15 A veterán támadó a lecserélését követően összebalhézott Capellóval.

Az olasz bajnokság elmúlt fordulójában a scudetto elnyerésére esélyes két csapat háza táján két, egymáshoz kísértetiesen hasonló eset történt. Amint arról nemrégiben hírt adtunk, a Milan támadója, Andrij Sevcsenko káromkodva hagyta el a pályát, miután Ancelotti huszonöt perccel a lefújás előtt lecserélte őt a piros-feketék Livornóval játszott bajnokiján. A néhány héttel ezelőtt az első helyre biztos befutónak tűnt Juventus ugyanezen a hétvégén Sienában vendégszerepelt, ahol a "Zebrák" 7 perc leforgása alatt eldöntötték a mérkőzést, miután a kezdés után háromszor is betaláltak a hazaiak hálójába.
    Fabio Capello a 73. percben Alessandro Del Piero helyére Ibrahimovicot küldte be. "Alex" zokon vette a szakvezető döntését, földhöz vágta a melegítőjét és nehezen félreérthető, szikrázó pillantást vetett Capellóra. A pletykák szerint Del Piero hamarosan aláírhat az Arsenalhoz, amely hónapok óta környékezi őt.

Hát a végén jót mulattam :) nb1.hu...
  • gabber_saviola
    :DDDDDDDDddddddddddd
  • 9csöves9
    a Moggi-Zamparini hanganyagokat nem is merik nyílvánosságra hozni:D

• gabber_saviola
    amúgy Zamparini jóban van a Juvés vezetőkkel, szal nem is habozhat a szám, mert a végén még rólunk is kiderül vmi kis pletyi :)
  • 9csöves9
    szervusz végre nem egy habzószájú okoska^^

biztos jó meccs lesz most nem ülhetünk rá semmilyen eredményre
  • gabber_saviola
    szevasztok, én bírlak titeket és amúgy vasárnap játszunk egy jó meccset ^^
  • 9csöves9
    de az a kemény hogy mára a magyar média is terjeszti a baromságot
  • Breki33
    ez így van végre egy nem okostojás vélemény

sokan próbálják meg magukat jólértesültnek beállítani aztán fogalmuk sincs a háttérről
  • 9csöves9
    hogy a meccsről is beszéljünk,teltház lesz,tűntetés lesz és a bajnoki cím ünneplése is tervbe van véve

Torinoban: 18 meccs 14 Juve siker 3 X és 1 Palermo győzelem 55 rúgott 23 kapott góllal

ULTIMA VITTORIA JUVENTUS in campionato
    15.04.1973 Serie A 1972/73 – 25 ^ giornata
    JUVENTUS – PALERMO 4-1
    Marcatori: 2° Bettega, 13° Landini (aut.), 18° Ballabio, 45° Causio, 47° Haller Arbitro: Lenardon sez. di Siena

ULTIMO PAREGGIO In campionato
    25.09.2004 Serie A 2004/05 – 4^ giornata
    JUVENTUS – PALERMO 1-1
    Marcatori: 17° Zaccardo, 53° Ibrahimovic
    Arbitro: Bertini sez. Arezzo

ULTIMA VITTORIA PALERMO in campionato
    18. 02.1962 Serie A 1961/62 – 26^ giornata
    JUVENTUS – PALERMO 2-4
    Marcatori: 11° Prato, 21° Ferrazzi (aut.), 48° Charles, 68° e 77° Fernando, 82° Burgnich
    Arbitro: Samani sez. Trieste

Il bilancio comprende tutti gli incontri dei campionati nazionali (A, B, C), dall’istituzione del girone unico (1929/30) ad oggi e le partite della Coppa Italia 1922 ai giorni nostri.
  • 9csöves9
    teljesen egyet lehet vele érteni

"Úgy látom, kisebbségben (sőt, lehet, hogy egyedül) vagyok azzal a véleményemmel, hogy itt igen súlyos dolgokról van szó, és Mogginak és Giraudonak már tegnapelőtt távoznia kellett volna a csapattól.

Kicsit más, mivel nem azért írom, hogy mentegessem a Juvét: az olasz foci tényleg tele van sötét ügyekkel. A Perugiát szerintem is kicsalták a Serie A-ból, és elképzelhetőnek tartom, hogy az, ami a Fiorentinával történt egyszerűen hatalmi játszma eredménye volt. A kizárás, a ligaugrás egyaránt. Emlékezhetünk, voltak idők, amikor nagyüzemben ment az útlevélhamisítás Olaszországban, aminek semmi komoly következménye nem lett - ne nevezzük már a pár hónap eltiltást annak, az átlagembert kitiltják ilyenért az országból. Az is érdekes, hogy a gyanús ügyek tavaly is, és most is a bajnokság hajrájában kerülnek elő - szóval valakik nyilván játszanak az információkkal. Mondjuk az is érdekelne, hogy miként kerültek nyilvánosságra a folyamatban lévő ügy egyes bizonyítékai - amelyek egyébként nem voltak elegendőek a vádemeléshez a bíróságon, azonban tökéletesen megfelelnek hangulatkeltésre.

Ismétlem: nekem semmi kétségem affelől, hogy Moggi bűnöző, és sokakkal ellentétben ezt nem tartom egy aranyos kis ártatlan mókának. És az sem merül fel bennem, hogy ha a vádak igazak, akkor bármi mentsége lenne a Juventusnak, vagy Mogginak. Persze egyelőre csak a kombinálás megy, és az információk rosszindulatú félreértelmezése. Az egy dolog, hogy valaki azt gondolja otthon, hogy a Maserati valaki megvesztegetésére kellett, és az egy másik, hogy ezt bizonyítani tudják-e. Valószínűleg nem tudják majd, és a bírók megvételét sem. (Pl. a BL-es dolog az egy teljesen megszokott kifakadásnak tűnik, ahol jobb érdekképviseltre kérik az olasz bírók képviselőjét. Ilyen teljesen biztosan nap mint nap van, és semmi illegálisat nem látok benne. Fantáziával persze értelmezhető így, főleg, ha segítenek az újságok félrefordításai.)

De a botrány nem az esetleges felelősségrevonás miatt árt a Juventusnak és az olasz futballnak."

• Breki33
    miis eltudjuk ám olvasni

csakhát ismerve az NS szintjét
  • R9
    Olasz labdarúgás OLASZORSZÁG. A lehallgatási botrány elsodorhatja a torinóiak csaknem teljes vezérkarát Romokban a Juve nimbusza Nemzeti Sport Napilap Misur Tamás - 2006-05-06 02:07 Utolsó módosítás: 2006-05-06 02:07

Az olasz labdarúgást alapjaiban rázta-rázza-rázhatja meg a hét közepén kirobbant lehallgatási botrány, amelynek betudhatóan kiderült, hogy Luciano Moggi, a Juventus általános igazgatója és köre évek óta a háttérből próbálta meg (gyakran sikerrel) irányítani a hazai és a nemzetközi bíróküldést, valamint a játékospiacot.

„Bettinit, Dattilót és Trefolonit küldheted a meccseinkre, a Milanhoz meg küldj, akit akarsz.”
    „Aglietti partjelzőt többet nem akarom a mi meccseinken látni.”
    „Időnként azt is látnod kell a pályán, ami nem történt meg.”
    „Lippivel csak prostikról, horgászatról és hajókról lehetett beszélni, Capello sokkal komolyabb.”

Az olasz sajtó két napja tele van az ilyen és ehhez hasonló idézetekkel, amelyek zömmel a 2004 őszi telefonlehallgatásokból származnak, és amelyekből egyértelműen kiderül, hogy Luciano Moggi, a Juventus általános igazgatója és Antonio Giraudo ügyvezető igazgató gátlástalan módszerekkel irányította Pierluigi Pairettót, a játékvezetői bizottság társelnökét, akin keresztül a zebramezesek nemzetközi meccseire is „baráti” játékvezetőket kértek. (Tegyük hozzá: a kívánságok nem mindig teljesültek.)

A lehallgatásokat a Juventusszal kapcsolatos doppingügyben rendelték el a torinói államügyészségen, és csak 2004. szeptember 27-ig tartottak, ám szemre éppen elegendő bizonyíték van bennük arra nézve, hogy Moggi (akit sokan eddig is úgy ismertek, mint a calcio igazi keresztapáját) törvénytelen eszközökkel intézte az ügyeit. A lehallgatásokból arra is fény derült, hogy a játékvezetők cserébe VIP-jegyeket, VIP-bérleteket kaptak a Juventustól, és még egy luxusautó is szóba jött az egyik telefonbeszélgetés során.

A megrázó tartalmú szövegek nyilvánosságra kerülését követően az idézett vagy említett személyek többsége mély hallgatásba burkolózott, nyilvánvalóan mindenki kivár. Pénteken ugyanakkor megszólalt Franco Carraro, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke: „Sok millió szurkolóhoz hasonlóan én is megdöbbenéssel és mély szomorúsággal figyeltem az elmúlt órák fejleményeit. A szövetség nyomozó hatósága nyilvánvalóan nem elég a botrány felgöngyölítéséhez, de számíthatunk a polgári bíróságok együttműködésére is, mert ez az ügy messze túlmutat a labdarúgás világán. Egy biztos: hosszú eljárás lesz.”

Sajtótájékozatót tartott péntek délután Antonio Giraudo is: „Abszurdnak tartom, hogy a sajtóból kell értesülnöm ezeknek a lehallgatási jegyzőkönyveknek a létéről. A Juventus ellen a felmentéssel végződő doppingbotrányhoz hasonlóan ismét óriási médiaháború van kialakulóban, de ennek is ugyanaz lesz az eredménye. Eszemben sincs lemondani, egységesen készülünk a teljesen megérdemelt bajnoki cím megszerzésére. Szerintem a labdarúgás világa tiszta.”

A Juventus tulajdonosa, az Agnelli család sajtóhírek szerint arra készül, hogy a nyáron „megszabaduljon” a Giraudo, Moggi kettőstől, amelynek ténykedése – bárhogy is érjen véget majd évek múlva a vizsgálat – máris alaposan megtépázta a 28-szoros (hamarosan talán 29-szeres) bajnok torinói klub nimbuszát.

A hét végi fordulóban a lehallgatásokban említett négy játékvezető (Matteo Trefoloni, Antonio Dattilo, Paolo Dondarini és Paolo Bertini) nem vezet mérkőzést sem az A-, sem a B-ligában.
  • hunbasser
    kár,pedig megdícsértelek volna :)
  • 9csöves9
    nem
  • Breki33
    hm?
  • DJ Bee18
    meg a homokba nyomott struccfej :DDD
  • Breki33
    ez pontosan így van főleg, hogy a másik oldal is fizet

csak sok az okos
  • hunbasser