Forza Juve

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

9csöves9
Megőrülök ettől és már évek óta próbálkozik. Az a vicc, hogy néha akkor is megtörtént amikor Pirlo vagy Tevez a pályán volt ezek szerint elég magasan áll Bonucci a csapat hierarchiájában.

Magabiztos győzelem volt és ahogy nézem a sorsolást, nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy féltávnál nagyon ott legyünk a nyakukon. Fiorentina otthon, ha azt hozzuk akkor a Carpi,Verona,Samp hármas nem szabad, hogy gondot okozzon. Persze mindegyikben benne van a botlás lehetősége, a Fiorentinát tudjuk, a Carpinak ez a szezon meccse lesz, a Verona is egyszer végre nyerni fog, Montella meg lehet, hogy addigra összekapja a Doriát. Arról nem is beszélve, hogy 9 bajnoki győzelem zsinórban még a korábbi években sem volt jellemző, furcsa lenne, ha idén jönne egy ilyen.

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

Lacee86
De jó eséllyel nem fog mindenki nyerni, így megint csökkenhet a távolság. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Trunks
Ez remek volt. Persze, gödörben van most a Lazio, de úgy hoztuk ezt a meccset, mint tavaly tettük volna. Sima 2-0 idegenben bárki ellen jó. Egyre jobban fest a tabella is: (nyilván a többiek eggyel kevesebb meccset játszottak)

1. Napoli 31
2. Inter 30
3. Fiorentina 29
4. AS Roma 27
5. Juventus 27

Amici di nessuno...

Trunks
Bonucci találta már el amúgy a kaput ilyen legurított szabadból? Mert az elképzelés nagyon szép, de mire elrúgja a labdát vagy másfél méterre van tőle a berepülő védő.

Amici di nessuno...

Trunks
Dybala gyönyörű gólt lőtt. Nagyon sima lesz ez a meccs, de nem lepődnék meg, ha a második félidőt teljesen lelazáznánk. Ha Radut itt kiszórta volna a végén a bíró (amúgy jogtalan lett volna), akkor nagyon csúnya is lehetett volna a vége a Laziónak, mondjuk 0-4/0-5.

Amici di nessuno...

9csöves9
Majdnem berendeltem, de inkább megvárom a karácsonyt, hátha valaki meglep vele. 😄

Este Lazio, pocsék formában vannak, illene nyerni, ha nem jönne össze eléggé visszavetné a társaságot. Pogba legutóbb kisárgázta magát, nem is árt neki a pihenő, de szarul állunk a posztján. Náluk talán Lulic lesz a legnagyobb hiányzó, szerencsétlen ráejtett egy súlyzót a kezére lehet, hogy amputálni kell két ujját...

Buffon-Chiellini,Bonucci,Barzagli-Sandro,Asamoah!,Marchisio,Sturaro,Cuadrado-Dybala,Mandzukic kezdőt jósolnak.

Lacee86
Na, megjött a Juventus könyvem. Eszméletlen élmény volt kézbe fogni, belelapozni. Nagyon igényes kiadásnak tűnik, nem hinném, h ne tetszene majd. Mellé ajándékba adta a shop az Elátkozott 11 c. könyvet is. Ezt nemtom ismeri-e valaki, de ha már megvan, tuti elolvasom azt is.

Lacee86
Na, elég jól alakultak az ellenfelek eredményei. 😊 Már csak 7 pont a listavezető, 5 pont a dobogó.

azt azért ne felejtsük el, hogy 1 gólt már szerzett, ráadásul elég fontosat is, a torino ellenit a 94. percben. vele kapcsolatban elsősorban nem is azt hiányolom, hogy nem szórja a gólokat, bár ténylegesen volt 11 gólos szezonja is nemrég, de kulcspasszokat, gólpasszokat jogosan várna tőle az ember, és sajnos egyelőre ezek sem jönnek. remélem, hogy ahogy belendül a csapat, úgy többet fog tudni hozzátenni ő is a 3 youtube-videónyi cselnél. elvileg jól érzi magát itt, itt akarna maradni, van még több mint egy fél szezonja bizonyítani.

jól alakultak az eredmények a fordulóban, a fiort végül megfogta a sassuolo, a nápoly pedig élre állt, a hátrányunk 7 pont velük szemben. én már szezon elején is mondtam, hogy sarri nagyon össze fogja rakni ezt a keret, és ez látszik is. szerintem hosszútávon ők lesznek a legnagyobb veszélyforrás, viszont ahogy nézegettem, nekik tavasszal szinte az összes rangadójuk idegenben lesz, nekünk pedig otthon.

Trunks
Teljesen egyetértek a Cuadradóról írtakkal. Pont készültem megfogalmazni, hogy szerintem nem kellene véglegesíteni. Hihetetlen jól cselez és meg tudja verni az emberét, de emlékszik valaki, hogy jól fejezett volna be egy akciót vagy kulcspasszt adott? Jellemzően kicselez 4 embert 40 méterre a kaputól, aztán a pálya utolsó 20 méterén elfogy a tudomány, nem tud jó döntést hozni. Arról nem is beszélek, hogy ennyi meccsen illett volna már legalább egy gólt szerezni.

Zaza engem továbbra se győzött meg, hiába jó a gól/perc mutatója, ez általában annyiban merül ki, hogy bejön az utolsó 5 percre és szerez egy teljesen felesleges gólt. Kezdőként eddig nem mutatott sokat. Mindenesetre Morata mostanában elég szörnyű, úgyhogy még jól is jöhet.

Nagyon örülök, hogy tegnap remekül működött a középpálya. De azért az eredmény nagyon csalóka, az utolsó 5 percre teljesen szétesett a Palermo, addig tipikus 1-0-s meccs volt, bár meglehetősen sima.

Amici di nessuno...

Lacee86
Légyszi, cserélje már le a topik gazdája a bannert, pl. erre:

továbbá azt még megjegyezném, hogy továbbra sem vagyok kibékülve sandro padoztatásával. persze, mindent meg lehet magyarázni az 50 meccses szezonnal, de ha egy új és fiatal játékos annyira belejön, hogy a 3 legutolsó meccsén kioszt 3 győztes gólpasszt, én már csak pszichológiai okok miatt sem tenném azonnal vissza a padra. arról nem beszélve, hogy támadásban sokkal magasabb minőséget képvisel evránál, vele ez a meccs is könnyebb lett volna. semmi bajom evrával, szezon eleje óta a jobbak között van, de szerintem allegri kicsit túlzásba viszi egyes posztok rotációját.

Lacee86
Nem értek egyet veled Cuadradóval kapcsolatban. Szerintem pont hogy komoly szerepe van abban, hogy a csapat összeállt, és fontos játékos. Morata valóban nincs a topon most, de szerintem pusztán egy kisebb hullámvölgy nála, legalább is remélem. Ha el akarna menni, nem akart volna görcsösen bizonyítani pl. az eheti BL meccsen (emlékszik mindenki arra a helyzetre, amit ha lepasszol, 95% gól).

9csöves9
Adom, Cuadrado és alapvetően az ilyen szélsők erényei egyszerűen a mi focinkhoz nem kihasználhatóak. Nincs elég helye, nagyon ritkán kontrázunk és úgy tűnik a 3-5-2 az ami most kivezet minket a mocsárból, ahhoz meg védekezni is kell. Ráadásul épp ezért, ha ő fent van, nem meri Sandrot is felrakni Allegri, nehogy mindkét oldalon offenzívabb ember legyen.

Morata helyzete aggasztó, biztos van valami a háttérben. Emlékezhetünk, hogy már nyáron is elég keményen leteremtette Allegri, ahogy azóta többször is és nem csak a meccsen, hanem utána a sajtóban is. Lehetnek bajok a hozzáállásával, amit nagyon sajnálnék, mert tipikus sztáralkat a gyerek, nagy lehetőség van benne. Még mindig nagyon fiatal, szóval van ideje összekapni magát, tudjuk be egyelőre ezt a Madridban eltöltött éveknek.

ha nem is volt sziporkázó a játék, de végül magabiztos győzelmet arattunk, és ha megfelelően alakulnak holnap az eredmények, 7 pontra is csökkenhet a hátrány. a januári dobogó kell hogy legyen a cél (zaza ezt is említi a meccs utáni nyilatkozatában), ha sikerülne a fordulásra 4-5 pontra csökkenteni a hátrányt, egy jó tavasszal nem lenne elérhetetlen a scudetto. na, de ne menjünk ennyire messzire.

az tisztán látszik, hogy kezd kialakulni valami kémia a csapaton belül, és ez egyénileg is jól hat a játékosokra. mandzukic elkezdett fontos gólokat szerezni, pogba feljövőben, marchisio ma pl. teljes mértékben tavalyi önmagát idézte, sturarot pedig lehet ekézni, hogy nem egy labdazsonglőr, de nagyon jó két meccsel zár a héten, és rendkívüli a munkabírása. sajnos moratával már kevésbé vagyok megelégedve, vele valami nincs rendben, remélem nem azzal kapcsolatos, hogy már biztosan eldöntötte a távozását.

két játékosra még külön kitérnék, az egyik zaza, a másik cuadrado. sok kül- és belföldi fórumot olvasgatok, szinte mindenhol közröhej tárgya zaza, meg nem értik, minek hoztuk ide, miközben szerintem a legjobb gól/perc átlaga neki van, és egyáltalán nem szerez csúnya gólokat. cuadradoról sajnos kevésbé tudok pozitívan nyilatkozni. igaz, hogy szezon elején én posztoltam tele a topicot azzal, hogy az egyedüli pozitívum a szezonban, de most kijavítanám magam, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy cuadrado egyáltalán nincs jó hatással a csapatra. látványos dolgokat tud csinálni egy az egyben, a játékhoz viszont nincs elég intelligenciája, a befejezései pocsékak, egyszerűen nem is tudom, hova lett az a játékos, aki 2 szezonnal ezelőtt 11 gólt rúgott. ami a legrosszabb, hogy látványosan nem működnek dybalával egyszerre a pályán, és paulo nála sokkal fontosabb láncszeme ennek a gépezetnek. cserének szuper lenne, de annyiért meg nagy luxus az a 20-on valahány millió.
Utoljára szerkesztette: preziosi, 2015.11.29. 23:27:37

Lacee86
Kis esélyt látok arra, hogy az Inter holnap nyer, a többit meg leírtad. 😊 Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, elkaptuk a fonalat.

9csöves9
Nagyon kellett ez most és most már egyáltalán nem tűnik túlzott optimizmusnak, ha azt számolgatjuk mennyire vagyunk az első helytől. Nagy lehet a nyomás az előttünk állókon, végre itt lenne a lehetőség a trónfosztásra, de mi szépen lassan jövünk felfele. A Roma tavaly is összeroppant a BL szopatás után, nagyon gyengék fejben és Garcia ezt egyik évben sem tudta kezelni. Holnap egyedül egy Inter győzelem tűnne csak rosszabb eredménynek, de mivel a Napolit erősebbnek érzem, az sem nagy baj, ha ők vesztenek pontokat.
Jövő héten meg fogadjuk ezt a gyengélkedő Laziot, ha addig nem rúgják ki akkor mi adhatjuk meg a kegyelemdöfést Piolinak.

Lacee86
Micsoda eredmények: Roma kikapott, a Lazio is (úgy tűnik, ők egyre távolodnak attól, h vetélytársak legyenek). Nagyon kellene nyerni, mert bizony ismét előreléphetnénk 1-2 helyet, és ráadásul mivel holnap Napoli-Inter, mindenképp pontpotyogtatás lesz az előttünk levőnek (vagy X-nél akár mindkettőnek).

Rockynhooo
Egy vicc az az ember, csak úgy mint az egész city.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Lacee86
Ja, biztos direkt kaptak ki oda vissza a fő riválistól egy erős BL csoportban... Amatőr egy edző az, aki nem tud méltósággal veszteni.

9csöves9
Nabazmeg. Mindegy, emberünk 1 gólt fog rúgni a szezonban, azt a milánói BL döntőn 😄

Pellegrini kijelentette, hogy mindkét meccsen szerencsénk volt csak, és ha igazán akartak volna akkor tudtak volna gólt szerezni...Aludd ki magad Pelle, nagyon szarul nézel ki.

Lacee86
Legyen meg az örömöd.

limperatore
fizethettek még 1 m EUR-t Hernanesért mivel továbbmentetek a csoportból 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

Lacee86
Nem kell mindig olyan negatívnak lenni... Megnyertük a meccset? Igen. Meggyőzően? Igen. Lehet sőt kell is keresni a hibákat, mert azokból lehet tanulni, de szabad örülni a sikernek.

9csöves9
Szerintem ez most korrekt játék volt. A kihagyott helyzetek miatt nagyon mérges voltam, de a játék közel volt az olaszos eredménytartás iskolapéldájához. Nem sok esélye volt a Citynek, iszonyat bosszantó lett volna, ha ezt nem nyerjük meg.

Nagyon jó lenne az első hely, innen meg kell csinálni.

Trunks
Ez nem volt valami fényes, de azért szerintem megérdemelten nyertünk. Továbbra is állítom, hogy ez a Man City nem fog sok vizet zavarni tavasszal. Az is egy jó kérdés, hogy mi fogunk-e. Hasonló játékkal nem hiszem.

Viszont a gondok továbbra is egyértelműek. Sandro egyre jobb a szélen, vele nem lesz gond. Mondjuk Evra is betonbiztos, úgyhogy a problémák eddig se ott voltak. A középpálya viszont nagyon ingatag, Pogba az elején remek volt, aztán teljesen eltűnt; Marchisio még közel se 100%-os, nagyon pontatlan volt. Sturaro kiegészítésnek jó, de nyilván nem tőle kell várni a csodát. Khedira nagyon hiányzik. Cuadrado mellőzését pedig aki nem érti, az nézze vissza a mai megmozdulásait. Nagyon gyors, nagyon jól cselez, viszont nem tudom valaha is lesz-e belőle komoly játékos. 1-0-nál egy ilyen fontos meccsen nem lehet egy ellentámadásnál sarkazgatni, simán tovább kell passzolni.

Mandzukic viszont kivételesen remek és kegyetlen volt. Dybalával nem volt gond, de valahogy az utolsó megmozdulásai nem elég jók. Morata jól szállt be. Buffon továbbra is mint egy kőszikla a kapuban.

Amici di nessuno...

Trunks
Rosszul leszek, ha a végén kiegyenlítenek. Vagy 3-0-ra kellene vezetnünk a végén, ha a kontrák felét berúgjuk.

Amici di nessuno...

Rockynhooo
Ott a jó Sandro beadás 😄 és a legjobb, hogy egy Pogba cselből indult az akció.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Trunks
Télen még nehezebb lesz leakasztani egy kreatív játékost, mint nyáron. Mindenesetre szerintem bárki játszik Hernanes helyén, rosszabb nem lehet tőle a csapat. Akár Padoin vagy Sturaro is jobb, mert legalább védekezni tudnak. A "proféta" még a labda elosztásában se jó, arról nem is beszélek, hogy többek közt a rugótechnikája miatt hoztuk, ezek után vagy 10 meccs alatt nem tudott egy gólt se rúgni. Pedig meccsenként vagy kétszer próbálkozik is. Nem hiszem, hogy hirtelen nagyon fel fog javulni, ráadásul mióta Marchisio és Khedira visszajött, teljesen indokolatlan az ő szereplése. Már akkor mondtam, továbbra is vállalom, hogy nevetséges volt ennyi pénzért és ilyen körülmények között elhozni. Mindegy, hátha el tudjuk sózni kölcsön+3 milliós opcióért Törökországba a télen.

Továbbra is döcög a támadójáték, viszont legalább a védelmünk stabil annyira, hogy gyakorlatilag a vereség tegnap fel se merülhetett senkiben. Persze ehhez kellett a Milan kiherélt támadójátéka. Nem tudom, hogy nem akartak támadni vagy szimplán nem tudtak.

Sandro jó volt tegnap, ezt várnánk tőle. Látszik, hogy gyors és ha kell, meg tudja verni a védőjét a szélen, ez nagy előrelépés. Biztos frusztráló, hogy Evra előtte van a sorban, de szerintem azért nem rossz ez neki, védekezésben nagyon sokat tanulhat a franciától.

A csatárjátékunk borzasztó. Mandzukic védekezésben és a védők nyomás alatt tartásában nagyon jó, befejezésben eddig kevésbé. Morata hasonlóan kiábrándító, a bajnokságban különösen. Dybala még a legjobb, de azért tőle se vagyok elájulva. A tegnapi gól végre szép volt, de ő se nagyon alakít és lő is be egyben helyzeteket, majdnem az összes gólja vagy 11-es vagy teljesen kiszolgált gól volt. Még emlékszünk azért Del Pieróra, nála nem ez volt a helyzet. Persze, még csak most érkezett, van ideje. De azért látni kell, hogy ennél több kell a húzóemberektől.

Legalább mostanában jönnek az eredmények, szép lassan felkapaszkodunk az élbolyba.

Amici di nessuno...

9csöves9
Hernanes borzasztó, sokan ezt mondták már akkor amikor leigazoltuk, de én azért bíztam abban, hogy jó lesz. Télen kötelező hozni egy kreatív középpályást.

A meccs elég nyögvenyelős volt, még így is, hogy a Milannak szinte esze ágában sem volt támadni. Nagyon esetleges a játék, néhány játékos egyéni villanásaitól függ az egész, nincs egy jól működő rendszer mint ahogy azt az elmúlt években megszoktuk. A gól is ennek az eredménye volt, szépre sikeredett nagyon. A keret erős, tehát az élmezőnybe kerüléshez ez elég lehet, de ahhoz, hogy címeket nyerjünk újra csapatszinten kell kiemelkedőt nyújtani.

Sandro nagyon jól szállt be, nálam a meccs embere. Sok hiba is becsúszott nála, de épp azért, mert nagyon megakarta mutatni, hogy helye van a kezdőben, sokszor túlvállalta magát.

Furcsa egyébként, hogy Allegri a 2 támadós felállásoknál inkább a Dybala-Mandzukic párost favorizálja, 3-nál pedig a Morata-Dybala-Cuadrado jöhet csak szóba. Nálam ez valahogy fordítva lenne, Dybala-Morata illetve Dybala-Mandzukic/Morata-Cuadrado támadósornak szavaznék bizalmat. A 3 támadósban Morata szenved a szélen, sokkal jobban feküdne Dybalanak, két csatáros rendszerben pedig Mandzukic kevés és nem kap sok használható labdát a szélről.

Trunks
Sajnos Hernanes ugyanolyan lassú, mint Pirlo, viszont semmi másban össze se hasonlíthatóak. Pl. neki nincs menő szakálla.

Amici di nessuno...

Trunks
Azt hittem azt mondod, hogy megint Mihajlovic <#guluszem1>

Hogy Chiellinit jelenleg hogy lehet Bonuccival szemben favorizálna, azt nem igazán értem. Khedira kimaradása is meglepetés, Hernanes helyett pedig inkább Pereyrát látnám. Vagy Nedvedet.

Végül ez lett belőle:

JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra; Sturaro, Marchisio, Pogba; Hernanes; Mandzukic, Dybala.

MILAN (4-3-3): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Cerci, Bacca, Niang.

Amici di nessuno...

szucsy89
Megint Cerci <#guluszem1>
Trunks
Ma 20:45-től Juve-Milan. Várható kezdők:

JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner; Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Pogba; Hernanes; Dybala, Morata. All. Allegri

MILAN (4-3-3): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Cerci, Bacca, Niang. All. Mihajlovic.

Megint Hernanes. <#guluszem1>

Amici di nessuno...

limperatore
😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

szucsy89
a legerősebb védelme sose az internek volt, még a bl győzelmi időszakban is jobb volt a milané 😉

(Nesta, Silva stb.)
Lacee86
Hát a 3. hely gyakorlatilag a BL indulás, úgyhogy jah, komoly bajban Allegri, ha az nem lesz meg. De meg kell lenni, nem előzhet meg minket 2-nél több csapat; az olyan hihetetlen lenne, bármennyire is kiegyenlítettebbek lettek az erőviszonyok a Seria A-ban. 😊

9csöves9
azért ez rendesen messze van a tökéletes catenacciotól, ez most inkább Handanovic-parádé korszak 😄

A meccsünkből csak az utolsó 20-30 percet láttam, de most végre nem éreztem, hogy valami szarból beszopjuk. A válogatott szünet után elég húzós időszak jön, ha ott valami csoda folytán tudnánk zsinórban húzni a meccseket akkor bizakodhatunk.

Marotta megszólalt a minap pár dologban, szinte biztos benne, hogy Pirlo nem megy az Interbe és minimum a 3. helyet tűzte ki célul a szezon végére. Szerintem ha ez nem jön össze akkor megköszönik Allegri munkáját.

Trunks
Végre legalább nem túl meggyőző játékkal, de nagyobb idegeskedés nélkül hozzuk az ilyen meccseket is. Nagyon kellett.

Amici di nessuno...

Lacee86
De fontos gőzelem volt! Csak így tovább. <#eljen>

limperatore
E

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

limperatore
😉
Bl t is igy nyertunk 65ben
Tokeletes catanaccio a legerosebv vedelemmel

Trunks
Ez komoly, amit az Inter művel? 8-2-es kapuralövés a Torino javára, és megint 1-0-ra nyernek, már vagy huszadszor ebben a szezonban. Egész elképesztő. Ezt csak nem lehet egy egész szezonon át hozni. Gyönyörű kidolgozott gól is volt.
Utoljára szerkesztette: Trunks, 2015.11.08. 14:29:59

Amici di nessuno...

9csöves9
Pontosan, én úgy az utóbbi 2-3 évre tenném a visszaesését. Pedig a korral pont, hogy ezeknek a dolgoknak kéne letisztulnia, ennyi idősen egy rutinos, nyugalmat árasztó, megbízható védőt várna az ember és nem azt, hogy kb. rettegni kell amikor felé gurul egy labda. A védőink közül egyértelműen ő játszik a legnagyobb hibaszázalékkal.

Ruganit amúgy tényleg sürgősen el kéne kezdetni játszatni, már nyáron is elég komoly ajánlatokat kaptunk érte és az ügynökétől már hallani elégedetlenkedő nyilatkozatokat. Szerintem a srác amúgy türelmes, nagyon jól tudja, hogy a 3 legjobb olasz védő van előtte a sorban és rengeteget tud tanulni tőlük. Ráadásul mind a 3 különböző stílusú, összeszedegetheti mindegyiktől a legjobb tulajdonságaikat.

Trunks
Amit nem értek, hogy pár évvel ezelőtt ezek nem jöttek ki. Persze, sose volt egy Bonucci technikailag, de majdnem fel se tűnt a sutasága. Mondjuk 5 évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy a világ egyik legjobb középhátvédje. Emlékeztek, amikor évekig okék, majd szarok voltunk? Chiellini meg mindig tanári volt. Az elmúlt pár évben viszont egyre inkább kiütköznek a hiányosságai.

Amici di nessuno...

Zsolti9014
Egyetértek, valóban Barzagliban látom én is leginkább a stabilitást. Az utóbbi évek legjobb üzletei között van ő is, egészen tanári.

Egyébként Lichtsteiner előtt is le a kalappal, így visszatérni... Remélem, hogy tényleg rendben van az egészsége.

Hajrá Magyarország!

9csöves9
Amit írtam az kizárólag a labdával való viszonyára értendő, ettől függetlenül a védekező skilljei kiválóak, alapvetően jó védőnek tartom. De nem vagyok benne biztos, hogy tud mondjuk 5-t dekázni ami azért kemény egy eurómilliókat kereső, sokszoros bajnok, olasz válogatott játékosnál. Egy angol vagy német vagy akármilyen védőnek nem rónám fel, de az olasz védőiskola ettől azért egy szinttel magasabban áll, elég csak azokra gondolni akiket láttunk hétről hétre, Cannavaro, Nesta, Maldini, a régebbiekről Baresi, Sciera nem is beszélve. Bonucci sokkal jobban hasonlít arra a vonalra, persze nem olyan szinten.

Ha figyelmesen követed meccs közben akkor sokkal közelebb áll sajnos az én minden 2. meccses böszmeség megállapításom mint az általad írt "szökőévente" téma és itt nem csak azokra a szituációkra kell gondolni amiből gólt is kapunk. Szökőévente Buffon hibázik.

Trunks
Én valahol kettőtök között vagyok véleményben. Szerintem simán Barzaglit kellene kezdetni, sokkal biztosabbnak tűnik, megkockáztatom még Bonuccinál is. Az ironikus Chiellini tegnapi suta felszabadításában az, hogy ha luftot rúg, jobb lett volna, míg így végülis félig-meddig felszabadított, mégis így lett belőle igazi helyzet. Tudom, huszadszor mondom el, de Rugani minek lett elhozva, ha soha nem próbáljuk ki? Chiello kaphatna egy kis szabadságot, Barzagli meg gondolom nem bír minden meccset már, ilyen Empoli szintű csapatok ellen be lehetne dobni.

Amici di nessuno...

Lacee86
Nagyon leírod Chiellinit. Lehet, h nem a legtechnikásabb játékos, de nagyon nagy munkát képes végezni. Azt, h minden meccsen ügyetlenkedne, nem érzem jogosnak.
Az eredményről annyit, h persze, nem rossz, de azért ez a Gladbach elleni össz 2 pont nem valami fényes, akárhogy is nézzük. Amúgy a maradék 2 meccsen 1 pont kell még, ha ez nem lesz meg, akkor full jogosan esünk ki.

9csöves9
Chiellini naptárában kicsit gyakran van szökőév. Én kb. minden 2. meccsen látok tőle ilyesmit, elképesztően suta. Nem mindennapi , hogy egy ilyen ügyetlen játékos ilyen magas szintre jut.

Amikor igazán akartunk focizni akkor látszott a különbség, de ezt a Gladbach simán kompenzálta lelkesedéssel és hajtással. A piroslap szerintem is erős, de azért Hernanes rendesen hülye volt. Külön érdekesség, hogy azt rúgta le, akit az első meccsen ki kellett volna állítani a teljesen nyilvánvaló utolsó emberes szabálytalanságért.

Így a piroslappal nem rossz az egy pont, plusz rúgtunk egy gyönyörű gólt, láttuk visszatérni Forrestet és egy kis Gigi parádét. Talán a sorsoláskor alá is írtam volna, ha 4 forduló után így állunk.