39
U-571
-
Seten #39
A poén, hogy az U-571 egy valóban létező U-hajó (a Delphin-falka tagja) volt.
-
blackgamer #38 én azt mondanám Das Boot-ra max hogy régebbi
U-571-el sincs semmi baj, bár évente készülne ilyen szintű film -
#37 Háát, izéé, az U-571-et nem hasonlítanám a Das Boot-hoz, közelében sincs. A Das Boot egy remekmű! -
blackgamer #36 [center]Das Boot – A tengeralattjáró
rendezői változat 990 Ft, MM-ben vettem, de gondolom máshol is annyi
nem lehet kihagyni, nagyszerű film! van rajongói oldala is :)
aki szerette az U-571-et, annak ez is bejön majd -
Seten #35
Az Atlanti-csata idején az Angol Légügyi Minisztérium is úgy határozott, hogy a német (vöröskeresztes) mentőgépeket le kell lőni.
Persze ezt egy angol pilóta sem volt hajlandó megtenni.
-
#34 hálivúd rulz -
blackgamer #33 akinek tetszett az U-571, annak ajánlom Az ellenség karmaiban című filmet, ezres körül lehet akciósan boltokban kapni -
#32 Ő nem brit hajótörött volt ... -
#31 persze, Goebels tollábol idéztem... -
#30 Amúgy meg ne nézzed, ilyen egyszerű ! -
#29 Miből gondolod ? Neked mondták személyesen ? Én a propaganda háborójából nem nagyon adnék a helyedben ilyen idézetekre ... -
#28 az idézetre értettem, a film+ olyan amijen... -
#27 Nem tény, hanem vélemény, mert sokaknak meg tetszik . -
#26 amit leirtam az tény!
és SZERINTEM a film kaki! -
#25 Tudtommal egy esetben bizonyított, hogy lelőtték a mentőcsónakban levőket, és nyolc esetben bizonyított, hogy segítséget adtak németek hajótörötteknek .
Lehet értelmezni embertelenségnek, vagy parancs végrehajtásának, de ha úgy vesszük, megtórpedózni egy hajót is valahol embertelenség, hisz arról a hajóról a menekülés esélye közel 0, épp csak az, aki a fedélzetről a vízbe esett .
Nem is beszélve a személyszállító hajókról (Athenia, Laconia, Peleus), amelyeken nem csak katonák és hadianyag, ellátmány utazott, hanem civilek, nők, gyerekek . -
#24 Az egy parancs, de ettől még a német tengeralattjárósok ez után is csak nagyon szélsőséges esetben lőtték le a hajótörtötteket (úgy tudom csak pár ilyen eset volt), mert ezt embertelenségnek tartották.
Egyébként hasonló parancsok a szövetségeseknél is érvényben voltak, például a vadászpilótáknak 1943-ban nem hivatalosan parancsba adták, hogy a sérült gépből kiugrott, ejtőernyőn lógó pilótákat lőjjék le. -
#23 Hallottál már a "Laconia-parancsról" ?
"Tilos az elsüllyesztett hajók személyzetének megmentését célzó bármiféle kísérletet végrehajtani, tehát a vízből kimenteni és mentőcsónakba felvenni, részére ivóvizet és élelmet adni . A mentés ellentmond a hadvezetés részéről az ellenséges hajók és személyzetük megsemmisítésére irányuló legelemibb követelményeknek ..."
Ez egyenest Hitlertől jött a "Laconia" brit személyszállító hajó elsüllyesztése után, amelyiken 1800 olasz hadifogoly is volt ... ez a 154 . hadparancs kiegészítése, magát a 154 . hadparancsot - amelyik röviden annyi volt, hogy "Tilos ellenséges hajótöröttekkel kapcsolatba lépni" - még 1940 nyarán adták ki, tehát jóval azelőtt, mint mikor az U-571 játszódik .
Szóval semmi irrealitás nincs benne, csupán néhány alkalommal fordult elő, hogy élelmet vagy útbaigazítást adtak hajótörötteknek, az is csak 39-ben, de amennyiben ez kiderült, hadbíróság és hosszú börtön várt a parancsnokra, később, a 154 . kiadása után már ha kiderült, lelőtték a parancsnokokat Hitlertől jött közvetlen parancs megszegéséért és hazaárulásért . -
#22 U-571 NAGYON SZAR!!!
undoritó
akkor basztam fel magam igazán, amikor a hajótöröttekre löttek a németek!
pont tegnap olvastam, mikor pl a PQ17es conjvoyt megcsupálták a (NÉMET)tengok:
britt hajótörött:
"A búvárhajó felmerült és a ködböl kibukkanva, körbejárta a sülyedő hajóróncsot. Aztán az egyik mentőcsónakját átadta, amelyben fekete kenyér, kolbász és 1 palack konyak volt, és a gépésztisztnek - akit Ök mentettek ki a tengerből - a kapitány megadta a helyes irányt. Sajnálatát fejezte ki, hogy el kellett süllyeszteni a hajónkat, jó utat kívánt és angol módra tisztelgett, mi elött hajójávalalámerült volna."
manapság egyre több, az olyan film, ami szinte csak arrol szól, hogy "löjjük a szemét németeket"! és ezut sajnos sok játék is koövette: elsö pl a mohaa volt... -
#21 ez a film nagyon szar!!!
addig birtam ameddig elfoglalták a német uboatot.... -
#20 jah, meg, mielőtt felvette őket a repülő, ott szorongatták a gumicsónakban 3-an is :)
a vége érdekes volt, mikor mondták, hogy mikor milyen egység milyen enigma részletet szerzett meg, ez a rippelt verziómban nincs benne :( -
#19 köszi.
enigma megmaradt? -
#18 kergette őket a romboló, vizibombák, ők meg merültek minél mélyebbre, tőrbe akarták csalni kamu hulladékkal meg olajjal a hajót, hogy az megálljon és ki tudják lőni, de a német kapitány morse-zott nekik, így lőtte egy darabig a tengeralattjárót a fedélzeti ágyúival, de végül a farcsővel kilőtték, aztán tengeralattjáró is elsüllyed, végül felszedi őket egy amcsi repülő -
#17 ja :) -
#16 azután mit történt, hogy a rádiósszobát kilőtték, és lemerültek? -
ugot2know #15 Oscart kapott a legjobb hangért... -
#14 Ő kezelte a fényképezőgépet, meg rohangált a Tommyjával. -
#13 hállivúd -
#12 kilőtte a német ellátóhajó -
#11 Nem voltam teljesen képben mert fél szemmel néztem csak, de mitől robbant fel az angol tengeralattjáró? -
#10 Az U-571 igazi története:
Sunk 28 Jan, 1944 west of Ireland, in position 52.41N, 14.27W, by depth charges from an Australian Sunderland aircraft (RAAF-Sqdn 461/D). 52 dead (all hands lost). -
MrTressy #9 Ez jó film, jó benne a csavar hogy aztán a német tengeralattjárón kell boldogulniuk :) -
#8 2 bevágás erejéig szerepelt,a tengeralattjárón volt ilyen közmatróz vagy mi -
#7 nekem mengvan DVD-n
nagyon jó film, az tetszett legjobban amikor felszinen voltak és jött a német repülő, és majdnem leszedték
az extrák is jók, elmondja az Enigma rejtjelező történetét, meg a tengeralattjáróról is van interjú
szóval érdemes megvenni DVD-n is -
#6 az, csak a mai napig nemtom kit játszott :) -
#5 ez a bon jovis film?azt én is láttam,valóban nem nagy durranás -
#4 Hát én kb. 50-szer néztem meg. :D A végén mondják, hogy kitalált a történet... :) Sztem izgi és látványos, házimozin a hangok pedig nagyon királyak ! -
DecenS #3 Én láttam - nem volt egy nagy durranás.
Tipikus amerikai öntömjénzés. A történelmi háttér pedig totálisan hamis. Ugyanis azt, amit a filmben az amerikai hős tengerészek véghezvittek, a valóságban az angol haderő teljesítette akkor, amikor az amerikaiak még be sem kapcsolódtak a világháborúba.
De hogy visszakanyarodjak a filmhez: egyszer nézhető, könnyen felejthető kategória. -
#2 Rémlik valami, de nem biztos... -
#1 Látta vki ?