14
S-Video Capture gondok
-
Yeahhh #14 hali!Az lenne e kérdésem hogy adott egy MSI Ti 4800 vivo kártya és egy Samsung Hi8 videókamera.Nem digit.Hogy lehet a felvett anyagot a gépre felvinni.Már próbálkoztam mindenféle capture progival de csak egy zöld képernyőt látok a felvett anyag helyén.Várom a segitséget és előre is köszi -
#13 Na ezzel ilyen gond nem lesz. Régóta a kedvenc programom a VirtualDub. Mióta belerakták az Mpeg fájlok kezelésének képességét, csak jobb lett! -
#12 Köszi szépen DutchFlander. Kipróbálom.
Mert eddig az volt a probléma, hogy a mezei képlopók csak csatolták az Mpeg- fájlot, kaptam egy animált Jpeget, vagy Gifet. -
#11 Mint minden videós probléma megoldásához, ehhez is melegen ajánlom: VirtualDub 1.5.1 (vagy magasabb)
Sok sikert! -
#10 Nem tudja valaki, hogy Mpeg-ből milyen programmal lehet kiszedni álló képeket ? -
#9 Nem feltétlenül, de ennyire valóban nem kéne hogy szemet szúrjon a különbség! -
#8 Sokan mondják, hogy biztos valami zavart szed össze a kábel, de akkor miért jó addig a kép, amig el nem inditom a felvételt. Ha valami zavarná a képet, akkor az akkor is elrontaná a képet, hogyha csak a TV-t nézem rajta, nem? -
fjunkie #7 Looserke!! ELég valószínű, hogy puszta zavarjel, ami jöhet bármelyik kábelről, de lehet a saját anntena-jel mellett futó zavarjel is, ami a gépen sokkal jobban látható, mint bármelyik videón, meg tv-n. Mivel a tv az kb 625x200-tól 550-ig jelenít meg (gyakorlatilag csak sorokat), míg a monitorod fix képpontokból teszi össze 800x600 v magasabb arányban. A képarányok közötti transzformáció is felerősití ezeket a zavarokat, másrészt a gyártók is csak a high-end capture kártyákba építik be ezeket a zavarszűrőket!!!!!
Másrészt lehet hogy neked nem feltétlen dvd minőség 720x576 kell, mert ha nem kell akkor máris jobb a dolog, mert ezt a méretet digized, aztán mondjuk virtualdub-al összetolod divx-be...úgyhogy menetközben újraméretezi a filmet mondjuk 400x300-ba. Így lehetőséged nyílik rá, hogy az átszámolás közben az újraméretezést BICUBIC módban tójja le, mert így kisiítja a képed... igaz már nem dvd quality, de mégis tiszta egy 19" moncsin is....
A capture-höz ajánlom .....az adobe premier capture funkcióját, a legtöbb esetben ez megoldás lehet....
-
#6 Media Markt
Mert hülye azért nem vagyok! -
#5 Nem tudod, honnan tudnék S-Vid. kábelt beszerezni? -
#4 Érdekes!
És milyen ezzel ellentétben a kompozit minősége?
Hasonló forrásból ha tudsz, rakj fel 2 összehasonlító képet!
S-Video vs. Composite -
Ilyen lesz a kép. -
#2 Nekem 9200-as VIVO-m van. Az a gond, hogy nincs a bírtokomban S-Video kimenettel rendelkező eszköz, tehát nem tudok ilyen téren segíteni. De a Composite (amit már elég régóta használok), szépen (?) és stabilan fut, persze ezt biztos te is tapasztaltad.
Ha tudok S-Videózni, majd segítek, addig csak annyi jutott eszembe, hogy egyszerre csak az egyik bemenet legyen rákötve. Hátha tudtam újat mondani... -
#1 Sziasztok! Kellene egy kis segitseg. Van egy ASUS Ati Radeon 9600 XT VIVO kartyam es filmet akarok digizni vele a TV-bol. Kaptam hozza egy elosztot, amin van 2 bemenet (S-Video es kompozit), es 2 kimenet (szinten). Ha kompoziton veszek fel valamit akkor jo a kep a felvetelnel csak alapbol gyengebben jon a kep, ha viszont S-Video kabellel csinalom, akkor a felvetel elindulasa utan megromlik a kep. Olyan mintha egy finom racsozatu fekete "szunyoghalot" rakna a kepre, es nem tudom mitol. Ha tudjatok, mi okozza ezt akkor segitsetek legyszi, mert eleg kezdo vagyok ebben. Mindenkeppen S-Video kabelen akarom hozni a kepet, mert lathatoan sokkal szebb kep jon rajta, mint a kompoziton, amig el nem inditom a felvetelt. Ja, es minden capture programmal ezt csinalja (ASUS PowerVCR, Ulead, Pinnacle es Cyberlink-et probaltam)