15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Hajnalcat
    Sajnos az oldaladon, és itt se tudom megnézni, csak egy piros X-et látok.
  • hen-tes
    már írtál rá bazzeg...
  • cr3ativ3
    én nem látom :$
  • cr3ativ3
    Én láttam egy műsort a discoveryn ahol autókat festettek be. Hogy mondjam...? Művészi alkotások születnek :)
  • cr3ativ3
    én is láttam ilyent
  • cr3ativ3
    Tutorialokat nem tudsz mutatni?
  • hen-tes
    A kontúr vonalak nagyon elütnek a festéstől, így nem az igazi, de próbálgasd még.
  • mod
  • cr3ativ3
    :D dejó
  • cr3ativ3
    jó, pont fordítva. :) Amugy jo nem?
  • hen-tes
    Még nincs kész, de már egy napja csinálom, és meguntam.. :C Talán majd folytatom, ha lesz időm és nem izzad a kezem.. D: [kicsúszik a kezéből a toll]
  • hen-tes
    Igen.
  • cenobite
    Zsír! Tablet-el csináltad?
  • z0ty #4898
  • hen-tes
    loál, pontolyan szélesh :C
  • hen-tes
    gm
  • hen-tes
    az a bala szeme :P
  • cr3ativ3
    Na, szabad időmbe szépen kiszineztem:

Most vettem csak észre h a jobb szeménél, még a rajz szekcióban csináltam egy fatális hibát. Nem tudom h ti hogy gondoljátok ;)
  • cr3ativ3
    Majd ha bejutok a kóter szkerreréhez akkor maj megutatom hogy én pl. unaloműzőként mit szoktam csinálni :)
  • Fantos
    én ere a sárkányra ondoltam:sárkány
  • berlinboy6329
    Thx.
  • Gabo
    Azok a tutorialok PS-hez készültek.
    De a progi csak eszköz. A legtöbb fogást bármelyik képszekesztő/festő progiban meg lehet csinálni, így a free vagy éppen OpenSource progikban is. (Pl.: Gimp, ArtRage, Paint.net, stb.) A lényeg az, hogy a festési technikákat ismerd, utána bármelyik progival boldogulni fogsz.
    S persze bármelyikhez lehet temérdek tutorialt találni...
  • berlinboy6329
    Az 1. tutor az Digital art.Milyen progival lehet úgy rajzolni?Melyik programhoz vannak a tutorok?
  • Gabo
    Sárkányok rulez!
    Nekem kettő őrzi az álmomat. Az egyik egy tűzzománc ikon formájában az olvasó lámpámról lóg, a másik pedig egy A2-es méretű rajz/festmény a szobám falán. (Ez utóbbi a Rúna magazin I. évfolyam 1. számának címlapjáról készült másolat. ) Mindkettőt a húgom követte el.
  • Hajnalcat
    A sárkányok egyébként tényleg mind egyformának tűnnek, amúgy meg ez nem tetkós rajz, csak grafitcerkás, de ezt is felrakta, lehet, hogy egy szobrot rajzolt le, ami a szobájában van, ugyanis nagy sárkányrajongó, teli van a szobája házisárkányokkal.Ez jó hosszú mondat lett.
  • Hajnalcat
    Erre gondoltál?
  • Hajnalcat
    Köszönöm a segítséget, talán így jobban fog menni majd. :)
  • Hajnalcat
    Muti meg, muti meg!
  • hen-tes
    szvsz ezek nagyon hasonlóak tudnak lenni :S
  • Fantos
    esküszöm azt a sárkányfejet egy kocsi motorháztetőjén már láttam
  • Gabo
    http://www.polykarbon.com/tutorials/hands/hands.htm
    http://www.polykarbon.com/tutorials/hand2/hands.htm
    http://www.anticz.com/handtut.htm

Nézd meg ezeket a linkeket, talán segítenek valamennyit!
    A lényeg az, hogy meg kell érteni azt, hogy hogyan aránylanak egymáshoz a kéz egyes részei. Figyelembe kell azt is venni, hogy különböző szögből hogyan néznek ki az egyes részek. (Az ujjak pl. könnyen felépíthetőek hengerek és gömbök vagy hasábok kombinációjaként. Ha tudod, hogy térben ezek hogyan nézhetnek ki, akkor az ujjakat sem lesz nehéz megrajzolni.) Ha valamilyen bonyolultabb pózt szeretnél megrajzolni, amit nehéz térben elképzelni, esetleg érdemes egy egyszerűbb nézetben, a tenyér vagy a kéz éle felől nézve elkészíteni előbb, az egyes részek arányait figyelembe véve. Ha ez után átvetíted segédvonalakkal a főbb pontok helyét, valószínűleg a végleges nézetnél is jók lesznek az arányok. Nekem legalább is ez a módszer tűnt a leginkább használhatónak.
    S persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az ember saját keze mindig kéznél van. Lehet nézegetni, tanulmányozni, szükség esetén digi géppel lefotózni...
  • hen-tes
    Én meg egész hajnalban egy kezet rajzoltam, de inkább nem mutatom meg, mert káosz lett.. :D
  • Hajnalcat
    Emberi kezeket a legnehezebb lerajzolni. Nekem eddig nem ment túl jól.
  • Gabo
    Egyébként egész héten azzal szórakoztam, már amikor volt időm és nem dőltem azonnal az ágyba, hogy emberi kezeket rajzolgattam. Rá kellett jöjjek arra, hogy a dolog kicsit se könnyű, viszont ahhoz a témához, amin dolgozok elengedhetetlen. Mostmár legalább kezd bennem összeállni az, hogy hogyan is fogjak majd hozzá a dologhoz.
  • Gabo
    Éppen írni akartam, hogy ma megint csak üldögélhetek a melóhelyemen, ahelyett hogy mondjuk otthon rajzolgatnék. De mostmár legalább látom, hogy nem fogok unatkozni. Megmentetted a napomat!
  • cenobite
    Nagyon jó tutorial-ok:

itt

és itt...

no meg itt...

• cenobite
    LOL! Ma pakolgattam az egyik szekrényben, ahol a sok lim-lom van és ezt találtam! :)
    Egy régi Wacom Artpad 2-es. A/6-os. El is felejtettem, hogy ez még vagy 3-4 éve hozzám keveredett. Egy időbe tartott míg beizzítottam (alig találtam hozzá trafót, driver-t kellett hozzá keresni neten), de végül megadta magát!
    Gyorsan rajzoltam is egy ilyet:

Úgyhogy jövő hétig, míg megjön az Intuos tudok gyakorolni.
    Apropó! Jövő héttől eladó egy Wacom Artpad 2 A/6.
  • flippy
    Teccik!:)
  • Mirk
    törölt hozzászólás
  • Mirk
    Az azért jó mert nem az enyém:) hanem hajni ismerőséé.