15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
Hajnalcat #4911 Sajnos az oldaladon, és itt se tudom megnézni, csak egy piros X-et látok. -
#4910 már írtál rá bazzeg... -
#4909 én nem látom :$ -
#4908 Én láttam egy műsort a discoveryn ahol autókat festettek be. Hogy mondjam...? Művészi alkotások születnek :) -
#4907 én is láttam ilyent -
#4906 Tutorialokat nem tudsz mutatni? -
#4905 A kontúr vonalak nagyon elütnek a festéstől, így nem az igazi, de próbálgasd még. -
mod #4904 -
#4903 :D dejó -
#4902 jó, pont fordítva. :) Amugy jo nem? -
#4901 Még nincs kész, de már egy napja csinálom, és meguntam.. :C Talán majd folytatom, ha lesz időm és nem izzad a kezem.. D: [kicsúszik a kezéből a toll] -
#4900 Igen. -
#4899 Zsír! Tablet-el csináltad? -
#4898 -
#4897 loál, pontolyan szélesh :C -
#4896 gm
-
#4895 az a bala szeme :P -
#4894 Na, szabad időmbe szépen kiszineztem:
Most vettem csak észre h a jobb szeménél, még a rajz szekcióban csináltam egy fatális hibát. Nem tudom h ti hogy gondoljátok ;) -
#4893 Majd ha bejutok a kóter szkerreréhez akkor maj megutatom hogy én pl. unaloműzőként mit szoktam csinálni :) -
#4892 én ere a sárkányra ondoltam:sárkány -
#4891 Thx. -
Gabo #4890 Azok a tutorialok PS-hez készültek.
De a progi csak eszköz. A legtöbb fogást bármelyik képszekesztő/festő progiban meg lehet csinálni, így a free vagy éppen OpenSource progikban is. (Pl.: Gimp, ArtRage, Paint.net, stb.) A lényeg az, hogy a festési technikákat ismerd, utána bármelyik progival boldogulni fogsz.
S persze bármelyikhez lehet temérdek tutorialt találni... -
#4889 Az 1. tutor az Digital art.Milyen progival lehet úgy rajzolni?Melyik programhoz vannak a tutorok? -
Gabo #4888 Sárkányok rulez!
Nekem kettő őrzi az álmomat. Az egyik egy tűzzománc ikon formájában az olvasó lámpámról lóg, a másik pedig egy A2-es méretű rajz/festmény a szobám falán. (Ez utóbbi a Rúna magazin I. évfolyam 1. számának címlapjáról készült másolat. ) Mindkettőt a húgom követte el. -
Hajnalcat #4887 A sárkányok egyébként tényleg mind egyformának tűnnek, amúgy meg ez nem tetkós rajz, csak grafitcerkás, de ezt is felrakta, lehet, hogy egy szobrot rajzolt le, ami a szobájában van, ugyanis nagy sárkányrajongó, teli van a szobája házisárkányokkal.Ez jó hosszú mondat lett. -
Hajnalcat #4886 Erre gondoltál?
-
Hajnalcat #4885 Köszönöm a segítséget, talán így jobban fog menni majd. :) -
Hajnalcat #4884 Muti meg, muti meg! -
#4883 szvsz ezek nagyon hasonlóak tudnak lenni :S -
#4882 esküszöm azt a sárkányfejet egy kocsi motorháztetőjén már láttam -
Gabo #4881 http://www.polykarbon.com/tutorials/hands/hands.htm
http://www.polykarbon.com/tutorials/hand2/hands.htm
http://www.anticz.com/handtut.htm
Nézd meg ezeket a linkeket, talán segítenek valamennyit!
A lényeg az, hogy meg kell érteni azt, hogy hogyan aránylanak egymáshoz a kéz egyes részei. Figyelembe kell azt is venni, hogy különböző szögből hogyan néznek ki az egyes részek. (Az ujjak pl. könnyen felépíthetőek hengerek és gömbök vagy hasábok kombinációjaként. Ha tudod, hogy térben ezek hogyan nézhetnek ki, akkor az ujjakat sem lesz nehéz megrajzolni.) Ha valamilyen bonyolultabb pózt szeretnél megrajzolni, amit nehéz térben elképzelni, esetleg érdemes egy egyszerűbb nézetben, a tenyér vagy a kéz éle felől nézve elkészíteni előbb, az egyes részek arányait figyelembe véve. Ha ez után átvetíted segédvonalakkal a főbb pontok helyét, valószínűleg a végleges nézetnél is jók lesznek az arányok. Nekem legalább is ez a módszer tűnt a leginkább használhatónak.
S persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az ember saját keze mindig kéznél van. Lehet nézegetni, tanulmányozni, szükség esetén digi géppel lefotózni... -
#4880 Én meg egész hajnalban egy kezet rajzoltam, de inkább nem mutatom meg, mert káosz lett.. :D -
Hajnalcat #4879 Emberi kezeket a legnehezebb lerajzolni. Nekem eddig nem ment túl jól. -
Gabo #4878 Egyébként egész héten azzal szórakoztam, már amikor volt időm és nem dőltem azonnal az ágyba, hogy emberi kezeket rajzolgattam. Rá kellett jöjjek arra, hogy a dolog kicsit se könnyű, viszont ahhoz a témához, amin dolgozok elengedhetetlen. Mostmár legalább kezd bennem összeállni az, hogy hogyan is fogjak majd hozzá a dologhoz. -
Gabo #4877 Éppen írni akartam, hogy ma megint csak üldögélhetek a melóhelyemen, ahelyett hogy mondjuk otthon rajzolgatnék. De mostmár legalább látom, hogy nem fogok unatkozni. Megmentetted a napomat! -
#4876 Nagyon jó tutorial-ok:
itt
és itt...
no meg itt...
-
#4875 LOL! Ma pakolgattam az egyik szekrényben, ahol a sok lim-lom van és ezt találtam! :)
Egy régi Wacom Artpad 2-es. A/6-os. El is felejtettem, hogy ez még vagy 3-4 éve hozzám keveredett. Egy időbe tartott míg beizzítottam (alig találtam hozzá trafót, driver-t kellett hozzá keresni neten), de végül megadta magát!
Gyorsan rajzoltam is egy ilyet:
Úgyhogy jövő hétig, míg megjön az Intuos tudok gyakorolni.
Apropó! Jövő héttől eladó egy Wacom Artpad 2 A/6. -
#4874 Teccik!:) -
Mirk #4873 törölt hozzászólás -
Mirk #4872 Az azért jó mert nem az enyém:) hanem hajni ismerőséé.