15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Trisztin
    Bár,a bannerhez képest ez sehol sincs... ez a kedvenc rajzom...
  • Fantos
    nekem kényelmesebb kézzel rajzolni mert nincsen digitális táblám
  • cenobite
    Én szabad kézzel is ilyeneket rajzolok. :)
    Csak így kényelmesebb, mert nem kell szkennelgetni.
  • Mirk
    Hát én nem ilyeneket szoktam. Azért is lehet, mert én ceruzával meg tollal rajzolok, se wacom, se photoshop.
  • mod
    Tuti Nonfi Rajzi.
  • cenobite
    Szóval ilyesmi nonfiguratívokat szoktam. Ezt csak gyorsan összehoztam Photoshop-ban a régi Wacom-al, tudom nem tökéletesen szimmetrikus, stb., de ez van. :)

• cenobite
    Én szeretem a nonfiguratív ábrákat, de a kicsit "teltebbeket". Tegnap este elkeztem egyet rajzolni, ma befejezem (mármint a szkeccselést) és feltöltöm, hogy milyen típusra gondolok.
  • Gabo
    Szerintem nem értettelek félre. Én sem első sorban a tetkokról beszéltem, hanem magáról a nonfiguratív mintákról. Lehet szeretni, nem szeretni őket, de inkább úgy kell rájuk nézni, hogy hol és hogyan lehet felhasználni őket.
  • I.C.ram
    Félreértettél engem. A tetkós példát csak hozzáraktam, hogy azo ksem tetszenek, mert hasonlóka ehhez.
  • hen-tes
    Mondanivalót nagyon leszarom. :C
    De ez így magában nem igazán hat meg. Talán ha egy komolyabb, összetettebb képet rajzolnál..
  • Mirk
    mire jó?
    ugyanarra, mint a Mona Lisa, ránézel és azt mondod hude szép/hude szar
    ennyi
    erkölcsi mondanivaló versekben van. de most nehogy ebbe is belekössön vki h igen a festményeknek is van mondanivalója. jó van.
    kár hogy néhány hozzászólással ezelőtt leírtam, hogy a nonfiguratív rajzok lényege a dekoráció, vagyis "semmi értelme" csak szép.
  • Gabo
    Srácok! Szerintem nagyon nem az alapján kellene megítélni egy rajzot, hogy miket szoktak egyesek a bőrükbe varratni.
    Soha nem lehet tudni, hogy egy kép elkészítéséhez mikor jöhet jól, akár ornamentikaként (díszítő motívumként) vagy háttérként egy ilyen jellegű rajzolat. Bár az is tény, hogy így önmagában nem sok mondanivalót hordoz.
  • Gabo
    Részvétem. Nincs rosszabb, mint az elvonási tünetekkel küzdeni.
  • I.C.ram
    nyilván nem ,csak leírtam a véleményem.
  • Mirk
    Nem kell tetszenie, ízlések és pofonok
  • I.C.ram
    tudod, ami a kigyúrt állatokon van mindig. Próbálok keresni képet, de nem találok :( Valaki segítsen már ki.
  • Hajnalcat
    Figyelj, előszőr mindent le szoktak rajzolni egy lapra, ezek, úgymond minták, és a tetoválós bácsi maga elé rakja majd a képet és onnan nézve vési bele az ember bőrébe a tetoválást.
  • hen-tes
    Nem tetszenek ezek a tetoválást utánzó kis nonfi bigyók, mire jók? :S
    Mer az oké, hogy valaki ráfesti a "seggefölé" mert attól szebb lesz, de papíron ennek mi értelme? .-)
  • Hajnalcat
    Szerintem te fogalomzavarban szenvedsz. :S
  • Mirk
    a fogalommagyarázatig eljutottam, csak azt nem tom ezen mi a dizsi. sose voltam még dizsibe, lehet hogy ott mindenkin ilyen van?
  • Fantos
    dizsi-diszkó tetkó-tetoválás
  • Mirk
    miaza dizsi tetkó?
  • I.C.ram
    Nem tetszenek ezek a dizsi tetkó rajzok :(
  • Mirk
    törölt hozzászólás
  • cenobite
    Tutorial H E G Y E K ! ! !

(Még nem jött meg a Wacom-om. Grrrrr!!! )
  • LSL
    köszi, majd ránézek, csak most nagyon le fog kötni a suli. Nem tom mennyi kedvem lesz még alkotni is... az órán firkáláson kívül.
  • Aquir
    omg :)
  • Fantos
    na alkotam zufot
  • Gabo
    Nem az volt a baj, hogy nem volt kedvem. A szenvedés tárgya inkább az volt, hogy semmi nem akart úgy összeállni ahogy kellett volna.
    No mindegy. A lényeg az, hogy haladok végre a dologgal.
  • Hajnalcat
    Van, hogy az ember úgy érzi, na, most rajzolnom kell, mert úgy érzem, menni fog, és persze akkor születnek a legjobb rajzok. Velem is ez van, szóval ez nem furcsa dolog. Akkor rajzolj, amikor érzed, hogy menni fog a dolog és mikor nagy kedved van hozzá. :)

Van kávé is a világon.
  • Gabo
    Vicces volt, hogy vasárnap este 22:00 és éjfél között többet haladtam a képem elkészítésében, mint amennyit egész hétvégén szenvedtem vele. Lehet, hogy csak este-éjszaka kellene rajzolnom?
    Csak az a baj, hogy akkor a melóhelyen lennék ilyen egész nap:
  • Gabo
    Ahogy Cenobite is írta, a használt ecset leginkább annak a függvénye, hogy milyen hatást szeretnél elérni.
    Mindig érdemes a legnagyobb ecsettel dolgozni és csak a fontosabb részleteknél elővenni a kisebbeket. Az éles szegélyű ecsetek esetében jobban megmaradnak az ecsetvonásaid, ami gazdagítja a kép textúráját, kevésbé lesz elmosott az eredmény. Érdemes az ecset átlátszóságát, méretét is állítgatni, vagy éppen a nyomásérzékenységhez igazítani. Így ugyan többször át kell menned az adott részen ahhoz, hogy a kívánt színt megkapd, de ez a kép mintázatát is gazdagítja.
    Amit még hasznosnak találtam, az egy pöttyös ecset. (Értsd az ecset képe több kisebb-nagyobb véletlenszerűen elhelyezett pöttyből áll.) Ez leginkább szőr, haj megfestésénél lehet hasznos.
    Persze az elmosott élű ecsetek is hasznosak bizonyos esetekben, ha lágyabb, elmosottabb hatás elérése a cél.
  • Gabo
    LSL:
    Pont az ilyen jellegű grafikák készítéséről szólnak Andrew Loomis könyvei. Ezért is linkelgettem be olyan lelkesen az oldalt, ahol rájuk találtam.
    Én személy szerint elég sokat tanultam belőlük. Most leginkább azon vagyok, hogy az elmélet mellett a gyakorlatban is hasznosítsam az ott leírtakat. Persze attól nem félek, hogy hamarosan ilyen szinten fogok rajzolni...
    Meg jelenleg amúgy is a digitális festészet az ami leginkább érdekel. Viszont ahhoz is szükség van arra, hogy jó vázlatokat készítsen az ember.
  • cenobite
    Szívesen! :D
  • Fantos
    nemtom ki linkelte be az artweavert de sok sok köszönet neki
  • Vegas
    egyt anno linkeltem..
  • Hajnalcat
    A fenébe is, ne veszekedjetek már!
  • cr3ativ3
    Ja és mielőtt megszólnád, elmondom neked hogy az aláirásomnak sooka több köze van az itt leírt dolgokhoz, mint a TLKhoz :) Feltéve ha tudsz angolul
  • cr3ativ3
    Sajnos tényleg igy :|
    De a nevemnek SEMMI köze ahhoz a figurához, sőt még rokonságba se állok vele :)
  • hen-tes
    Téged tényleg így hívnak? Azért ez a nagy imádat a kis görény iránt? :P