59
.
-
#19 egészen pontosan mire szeretnéd a szervert használni?
az internetkapcsolat minimális sebessége az nagyon függ a felhasználástól.
domain nevet nem kell feltétlenül venni, erre vannak kitalálva a dyn, sytes, no-ip címek.
a vas: ha csak valami játék, esetleg web szervert akarsz csinálni, akkor egy régi 500-körüli P3(vagy egy kicsit gyorsabb celeron) nagyon bőven megteszi. amire figyelni kell, hogy RAM legyen benne szarásig, meg ha windows-ban gondolkodsz(gondolom) akkor valami hasznos kis programmal a swap-elés állítsd a lehető legminimálisabbra, mert az otthoni célra szánt merevlemezek döntő többsége nem szeret hónapokon át megállás nélkül darálni. -
#18 Én webhostingot szolgáltatok, szóval nekem megy a szerver a nap 24 órájában természetesen.
2 Mbites az itthoni kapcsolatom feltöltése. Egyébként mikrohullámú.
És asztali géppel, vettem egy jó Antec Sonata házat 40 ezerért + az alkatrészekre hűtőbordát és így nagyon csöndes a szerver. -
#17 Emberek! Nemtudom most szerintetek megéri venni egy laptopot azért hogy szervert nyissak??? hát szerintem nemnagyon, és anyagiakról se feledkezzünk el! Azthiszem lemondok a 24-órás dologról is... akkor nem laptop hanem sima asztaligép.Akkor lenne egy kérdésem: lehet e futatni szervert úgy hogy kijelentkezek?különben Taranov!Te úgy tűnik már csináltál ilyesmit. milyen indíttatásból?És neked milyen volt a kapcsolatod?Valami jótanács? -
#16 hát igen a kiváltságos kevesek... -
#15 Nekem az asztali gépem a laptopomnál még halkabb is, mert csak egy nagy 12 centis ventillátor van rajta, ami nagyon halk, a többi alkatrészen pedig csak hűtőborda. A táp pedig Antec, ami jó csöndes, szóval nekem a zaj nem okoz gondot már. -
#14 Ezért kell éjszakára laptopot beállítani letöltésre... Csöndes, keveset fogyaszt, és a célnak bőven megfelel, sőt! -
#13 másik szobába átcuccolod a géped, vagy veszel rá halk hűtőket, halk tápot.
Éjszaka, ha kell valami a DC-ről, én is bekapcsolva hagyom a gépem, ami az ágyamtól kb. 3 méterre van, ráadásul nincs rajta a ház oldala és ki van kopva a csapágy a proci hűtőventillátorában. Szóval kellemes :)) -
#12 Én a Freelancerre gondoltam...(mert grafikai elvárás a nulla alatt van és mert ez egy jó játék )de késöbb bővítés lehetséges!az a baj hogy ugye a chelló tiltja a szever létrehozását, üzemeltetését.. tehát az a minimum hogy másik csomagot rendelek =( ha meg már újítunk miért nem újítanánk szélessávút? hát csak azért mert még a környékre nincs bevezetve!vélemény? -
#11 Milyen játékra gondolsz? Egyszer csináltam HALO szervert, ami ugye igencsak szeret lagosodni és a gépigénye se a legkissebb ha DX9 kártyán 1280*1024-be nyomod. 16-an rámcsatlakoztak és mégi gyönyörűen ment a TVNetworkos kábelnettel. -
#10 Hát ez eléggé kellemetlen. -
#9 lehet hogy nagyon prózai de nekem az az egyettlen bajom avval hogy 24-órába fusson hogy halgatnom kellene a ventillátort alvás közben! -
#8 Tűzfal kell.
Az én szerveremet nem támadta meg még vírus, router mögül megy.
Én nem kapcsolom ki soha a szervergépet, így 0-24 óráig megy, és jó stabil a Windows Server 2003.
A Linux szintén.
Ha váltani akartok gépet, akkor az már nehéz, mert ugye le kell állnia a szervernek és a másikon újra beindulnia, de a host/ip is változik, ha fizikailag máshol vagytok, ígyhát a játékosok is észlelik a váltást, olyannyira, hogy aki mondjuk 0-12 óráig játszott, annak 12 órás gépváltás után új címre kell csatlakoznia. -
#7 ok. ez a része meg is lenne oldva (köszike hogy ilyen buzgók vagytok!)de azért ne feledjétek hogy a 10-főt mint "min" határ írtam be(ha folyamatosan tele lesz talán lessz bővítés)!nameg ott a kérdés hogy hogyan lehetne 24-órás( erre találtam ki hogy haverral együtt csinálnánk de akkor meg ott van az esetleges "átkapcsolás közbeni repedés"azaz hogy a szervergép váltás közben a dolog belassul/elszáll,lefagy. ami meg eléggé elüti a lyátékoskedvet...)Nam ha ilyesmibe vágom a felyszém nem kéne egy vírusírtó? -
#6 költekeznék=költekeznél
elégn em=elégnek -
#5 Oké, sorry!
Jevgenyij gyereknek igaza van, vannak szervernek készülő gépek, biztos ilyesmire gondoltál, pl hp szervergépei stb...
Meg ott vannak külön a szerverekbe szánt procik elég borsos áron, de ha csak 10 játos cuccot akarsz szerintem is próbáld ki egy mezei gépen, mielőtt költekeznék, mert szerintem is elégn em kéne lennie egy erősebb sima pcnek is erre a célra, bár nem vagyok szakértő...
-
#4 Szerintem kicsit félreértelmezed a szerver fogalmát, de próbálok mondani olyat, aminek hasznát veszed.
A szerver csak egy számítógép, amin fut egy vagy több szerverprogram, amelyek különböző feladatot látnak el.
Ha mondjuk egy Counter-Strike szervert futtatsz az otthoni gépeden, amire tudnak csatlakozni, akkor neked a géped már szerver, hisz a szerver szó jelentése kiszolgáló, azaz minden gép szerver, ami kiszolgál valamit.
Jogilag persze nem kell ehhez semmi, nincs olyan, hogy szervernyitás stb. szóval ezzel nem is kell törődnöd, nem csak a több ezer játékost kiszolgáló (mondjuk egy MMORPG játékban) óriási szervert nevezünk szervernek, illetve nem csak a Nasa 32, 64 vagy még több processzoros szervereit.
A szerver hardware követelményei teljesen attól függnek, hogy mire használod. Kérdés, hogy milyen játékhoz akarsz szervert csinálni. Nekem pl. webhosting szolgáltatásra van egy AMD Athlon 2200+, illetve 512 MB DDR RAM a gépben, de régen ment 400 Mhz-essel is. Ha játékhoz akarsz szervert csinálni, nem tárhelynek stb., akkor a sávszélesség nem sokat számít, sokkal inkább a ping.
Összegezve: Ahhoz, hogy legyen egy játékhoz egy szervered, csak kell egy gép, jó internetkapcsolaton (300 kbit feltöltési sebességnek elegendőnek elegendőnek kell lennie), a gép teljesítménye szerintem nem sokat számít 10 játékosnál, illetve kell neki egy cím, amin el lehet érni. Ha dinamikus IP-je van annak az internetkapcsolatnak, amin fut, akkor kell regisztrálni egy fix hostot neki, mondjuk nev.servehttp.com, nev.noip.org stb. Ha fix IP-je van, akkor lehet csatlakozni az ip-jére vagy domainre, ha arra az ip-re van domain irányítva.
Ha volna még valamilyen kérdésed, nyugodtan tedd föl! -
#3 kedves narancs!
felhívnám a figyelmedet a moderátor felhívásai+szabályok topic első üzenetének 10.pontjára! -
#2 Szeretnék egy szervert indítan ami min 10 játékos kapcsolódhat és legalább 1-program futhat és napi 24-órában üzemel. Ezen dolognak a Hardwer része érdekeln!( milyen internetkapcsolat a legalsó határ és mi az ajánlott, lehet egy szervert két gépről futtatni úgy hogy váltáskor ne legyenek fennakadások, milyen más problémák merülhetnek még fel a gépigénnyel kapcsolatban és hogy aki már csinált ilyet az hogyan kezdte, nem túl nagyok e a kitűzött célok meg ilyesmi...)De ha a jogi részről tud nekem valaki valamit mondani az se lenne felesleges!(lehet e mindenféle irat nélkül legálisan szervert nyitni, le kell e védeni a nevét meg hasonlók.) Ha valaki tud segítsen!
UI: ja és kb mégis mennyire húzós egy pénzügyileg egy ilyen "buli"???
előre is köszönöm!