21036
a tema adott:)
-
#17666 Ez lesz az!
-
Sharam4ever #17665 Segítsetek,régebben ez után nyomoztam, régebbi classic,nem tudtam semmi konkrétat mondani mit keresek,de ez az újabb zene hasonló ami úgy 1998 körül volt clubságer. Lights Off (original mix) - Hector Couto -
yakin #17664 Hogy lehet ignorálni, vagy bejelenteni valahol az ilyesmit? Vannak adminok, modik? Ez egyszerre spam és offtopic, ráadásul ezek a beágyazott videók marhára bosszantóak imho. -
FourTa #17663 -
Sinci #17662 Köszi! -
wildhempjr #17661 Bár nem ebbe a topikba való a stílus, de innen le tudod szedni, egyébként Én személy szerint imádom, minden maxija megvan bakeliten, és a stílusból is van már vagy 100 lemezem!
Kai Tracid Live @ Trancefusion - OldSchool Edition Prague 09.02.2013 -
yakin #17660 hogy ne offoljak annyira: house-on belül a finomabb, mélyebb változatért vagyok igazán oda, de azért a pumpálást se vetem meg
nem tudom, ezt ismeritek-e: first choice - let no man put us under (ron hardy dub)
órákig el tudnám hallgatni, meg az ehhez hasonlókat! :D -
yakin #17659 Sok mindent nem tudnátok itt kezdeni azzal a top5-tel, alig van közte témába vágó :D
De azért tessék, nagyjából ez lenne az:
1. Joe Hisaishi - Tori No Hito
2. JFC - Memory Fields
3. Jaz Coleman & Nigel Kennedy vs. The Doors - Love Street
4. Panacea - Stormbringer
5. Stef, Pako & Frederik - Seaside Atmosphere (Evolution's Ambient Seagull)
(2 szimfónikus, 2 ambient, meg 1 nagyon karcos electronica-jungle kombó... ) -
misi8107 #17658 Ez gyors volt, köszi! :)
-
yakin #17657 Az első az The 3 Jays - Feeling It Too
A második az meg Intexor vs. Sinesweeper - Physical
-
misi8107 #17656 Valaki megtudná mondani ennek a 2 számnak a címt? Előre is köszönöm! :)
http://www57.zippyshare.com/v/65274860/file.html
http://www57.zippyshare.com/v/72806793/file.html -
Sinci #17655 Tudna vki segíteni, hogy a következő zenét, hogy lehet levarázsolni a you tube-ről mp3-ba?
Kai Tracid
Köszönöm. -
#17654 ó, azt valahogy jól el is felejtettem, pedig dedikálva figyel a MOLE-ok közt a Timerewinder album. (mondjuk nekem a legnagyobb favorit a Like a poison Snake)
amúgy az all time top X-ed első 5 helyezettjét ismertesd már velünk pls.
az enyémen az első helyen igen sokan és sok felvétellel állnak :D
egyébként véleményem szerint igazad van. Sterbinszky-vel kezdődött... ő vitte el a maga popularitásával (videoclip etc.) olyan irányba, hogy boldog-boldogtalan elkezdett tücc-tücc zenét hallgatni... mégha olyan hülye is volt, h a DJ-ktől a "Sterbinszky Get Downt-ját" kérte...
végezetül pedig 3 nagy favoritom a 97-ben megjelent Terry's Café 1-ről.
Pure Science - Oohaah -
yakin #17653 Kis kiegészítés: "Timewriter" nem kevés chill zenét jelentetett már meg, talán többet is, mint terry papa, csak ő meg a saját neve, vagy az abból képzett jfc pszeudó alatt. azért tudom ennyire, mert a személyes "all time top x" listám 2. helyén ez a track-je már ki tudja mióta ott figyel.
egyébként ebben a régi dj. vs mai dj. (vagy bakelit vs. újabb formátumok) témában nem tudok maradéktalanul egyet érteni veletek, mert amire ti gondoltok, az csak a mainstream, vagy azok közé vágyó lemezlovászokra igaz, hogy ti. elvesztették a zene és a közönség iránti elkötelezettségüket, alázatukat. ez nincs így, manapság is vannak zenebolondok, csak hígabban, mint anno. keresni kell, és kellemes meglepetésekben lehet része az embernek
bár lehet bennem van a hiba, hiszen sosem voltam nagy dj-rajongó, egy-egy kedvenc előadómat mindig többre becsültem, mint akármelyik déjét, aki esetleg lejátszotta a zenéjét. a magyar sztárdidzsé korszak vajon nem sterbivel, meg budaival kezdődött-e? de! még ha (jobban) rá is szolgáltak a titulusra, mint napjaink "sztárjai".
a fesztivál-4/4-től (vagy hívjuk uplifting house-nak?) meg én is hányok, kezdeni se nagyon tudok vele mit. -
#17652 ez meg az egyik legnagyobb kedvencem 2001-ből. (bár a discogs szerint 2002-es...de a Renaissance Ibiza 2001-es nyári tripla CD-n már rajta volt.)
-
#17651 Timewritertől vagy Terry-től hallottam pár chill mixet. /szerintem Terry Lee Brown Jr lesz, mert ő jelentet meg Nor Elle név alatt a MOLE cimkén downtempo-s dolgokat./ pont ezért talán még nála elfogadom a "stílusváltást" időnként. de nem is ez a lényeg.
az ugyancsak MOLE-os Lushlife Project (50%-a) név alatt ügyködő magyar fiatalember - Zoohacker mixcloud-ját böngészve azért az ember elgondolkodik... kinek akar megfelelni? melyik zene az, amit igazán szeret? mi az, amit csak a közönség miatt pörget?
mert ott aztán techno, progressive, deep house, nu disco, soulful house, trip-hop, tech-house mixek vannak dögivel. értem én, hogy ha felkérnék egy /maradjunk a fenti témánál/ I love Deep bulira Timewriter elé warm up-nak, akkor képes deep-et pakolni. meg ha valami divatbemutatón 30-as 40-es évekbeli jazz-t kellene paörgetnie, akkor azt is tud... meg mindent... lényegében csak lakodalmas mixet nem látok nála. biztos nagyon ügyes lemezlovas. talán ízlése is van, de ez erősen pénzszagúnak tűnik... én is nyitott vagyok, de ez már nekem sok(k)
a weboldaláról azt is megtudtam, hogy Chill House-t is játszik... na akkor én nagyon levagyok maradva... Chill House? az meg mi a picsa?
az egészből csak azt akartam kihozni, h anno, míg a Service-ből meg a Underground-ból szereztük be a zenét ilyen azért nem volt... kb mindenkinek megvolt az egyedi, rá jellemző stílusa. (amit a topic-ba linkelt régi mixek is bizonyítanak.) persze szerintem közülünk is mindenki beleugrott pár olyan lemezbe, ami nem a rá jellemző vonalat képviselte. de nem ennyibe, és ilyen szinten. (Persze a nagy nevek, akik ebből éltek, több zsetonból gazdálkodtak azok nagyobb paksamétával jöttek ki a lemezboltból... /amiben a trance és a house egyaránt megtalálható volt./)
szóval lényeg a lényeg. egy régi Tommyboy-t felismerek bármikor, de hogy a fent említett Állatkert nevű figurát bárki képes lenne felismerni egy mixe alapján úgy, hogy nem tudja, h ki az elkövető, azt kétlem.
lehet, hogy én látom hülyén. meg igazából fölösleges eszmefuttatás volt, mivel az mp3 & az internet kombója az egész elektronikus modern tánczenei szcénát átváltoztatta egy pénzhajhász, dilettánsok által is űzhető divatszarrá. -
wildhempjr #17650 Van igazság abban amit mondasz, szerintem viszont, a DJ-k nagy része most az úgynevezett "fesztivál" zenét játssza, na engem ettől ver ki a víz szinte minden nagy slágerből készült már csörömpölős fesztivál változat, és hogy tényleg mindenki (pl:Tiesto, Fatboy) akiknek volt saját meghatározó stílúsuk és az meg, hogy már a Tiesto is beszél bulik alatt attól meg rendesen kiver a víz!
Itt egy a lényeg, ez már nem a hivatásról és a zenélés szeretetéről és a szórakoztatásról szól, hanem a PÉNZ-ről, reklámszerződésekről és a fennmaradásról -
#17649 visszatérve a bakelit témára én jobban csíptem azt a korszakot. egyrészt, akkor azért pénzt kellett belefektetni a zenébe. ergo olyat nem vettél meg, ami nem vágott a stílusodba. ma 2 kattintás és leszeded bármilyen kiadó teljes diszkográfiáját... még ha nem a te stílusod akkor is... hátha még jó lesz alapon.
épp ezért ma már lehetsz chill/dnb/deep/techno DJ egyszerre. és itt a baj, h mindenki játszik mindent... én jobban szerettem amikor mindenki be volt kategorizálva, h ez ezt játszik, az meg azt. néha a fülem ketté áll, h kik és mit tesznek fel... /és főleg, hogy mi után/ -
#17648 tőle valami Live @ Lido van meg. /2000-ben lett átírva asszem. vagy 2001 eleje./
Avantgarde - Get Down-nal indít, de van benne Bodyshine, Blue nights R Beautiful, meg Blackmail is... meg egy csomó olyan, amit ismerek, de nem tudom a címét :D -
#17647 NewL rohadt jó pumpin' zenéket játszott úgy 1999-ig, ő volt az abszolút kedvencem. Most meg mindenféle kommersz dudvákat IS játszik.
Sajna a classic bulikon is csak olyanokat játszik, amit már kívülről fúj mindenki, pedig rengeteg jó zenéje van. Sosem felejtem el anno a palace-ben olyan szettet nyomott, hogy nem kellett gondolkodnunk, hogy megmozduljunk rá, mert egyből ugra-bugra lett belőle. Az szerettem benne, hogy tök ismeretlen pumpálósakat tolt és mindig hozott valami újat és újat.
Kár, hogy pont tőle szinte semmi nincs a régmúltból (Live mix), pedig jó lenne hallani egy elfogatható minőségű hanganyagot, de ami megvan eddig az-az 1 mix is borzalmas minőségű.
-
#17646 a többit kihízta :D
viccet félretéve, én bírtam Newl-t még olyan 98-2000 környékén, amikor pumpin-okat (is) játszott... manapság már nagyon nem vagyok képben vele kapcsolatban, de asszem ő átnyergelt a techno-ra?
egyébként én Tonka-val találkoztam 99-ben is meg 2000-ben is (Palace + a váci utcai BANK) úgy, h uaz az esdjco póló volt rajta.
-
wildhempjr #17645 A poén, hogy ugyanez a pulóver volt rajta most is, amin a Sterby-vel áll! -
#17644 na a Sándor is akkor szedett fel vagy 20kg-ot, amikor átváltott CD-re. úgyhogy nyugodtan cipelhetné a koffert... :D
akkor:
és most:
-
wildhempjr #17643 Abszolút igazad van ami a DJ kérdést illeti, a mait nem lehet összese hasonlítani a régiekkel, Én is Classic párti vagyok, minden stílusban, és sajna már a régiek közül is sokan a Classic bulikon is cd-ről játszanak, kb 3 hete volt itt Newl nálunk Békés Megyében classicra hívták és hát nem akart bakelitről játszani, pedig a felkérés úgy volt, de mind azt mondják, hogy nincs kedvük cipekedni, meg nem is szól úgy mint a cd (mármint a bakelit),de szerintem bántás nélkül csak simán lusták, mert hát a bakelittel dolgozni kell, Én jómagam is napi 2-3 órát játszok bakelitről és hát igen majd belyukad a hátam a végére, de az élmény nekem megfizethetetlen, tehát megéri!
Sterbinszky-t kérdeztem meg nem rég miért nem nyomja a Classic bulikat bakelitről és hát korrekten és részletesen kifejtve megindokolta, hogy Ő megvett egy csomó master-t amiről a bakeliteket is nyomták és neki az sokkal jobban szól és hogy a bakelit gerjed, nem szól jól, hát nem mondom, hogy mindennel egyetértettem, mert nem, de legalább elmondta a véleményét a témáról! Egyébként meg tudom, hogy eladta minden lemezét! -
wildhempjr #17642 Először is köszi a mixeket, nagyon rendes Tőled, másodszor a 6 cd-s az tuti, hogy Tommyboy és Budai, meg valakik, Sterby nincs benne az biztos semmi olyan nincs benne amit Ő nyomott, de állat az egész!!! -
Sinci #17641 Nem utolsó sorban akkor kellett igazán tudás a dj-nek, amikor bakelit lemezjátszóról játszottak, nem úgy mint a feltörekvő "celeb dj-k" akik csak kinyitják a laptopot 2 katt és megy a zene, majd a progi összekeveri. A nyomukban se nincsenek a régi dj-knek az újak, szerintem. Tavaly volt szerencsém elmenni egy classic house buliba, és meglepetésemre (örömömre) Slam Jr. fogta a Technics bakelit lemezjátszót, felcsavarta rá a saját kis fejét és bakelitről nyomta egész éjjel, na az volt az igazi nosztalgia buli. :) -
Sinci #17640 Hali! Tudom, hogy buliban lett rögzítve, mert én és a haverom vettük fel :). Az elején írtam, hogy stereo videomagnóval csináltuk 8 óra LP üzemben. Én is úgy 97-98-ra tippelek, mert akkoriban vettük fel a bulikat, és valóban több Dj setje van benne. Nagyon ütős bulik voltak akkoriban, a maiak már a nyomukba sem érnek... :) -
yakin #17639 Az 1-es jelűnek csak a vokálját ismertem fel, az alapján talán meglelhető az előadó is. Szóval az Slick Rick & Doug E. Fresh- La Di Da Di című zenéjéből ( youtube ) való hangminta.
whosampled.com talán tudja a választ :) -
#17638 Köszi ezt is, én végigpörgettem gyorsan, szerintem 1998-ban egy buliban lett rögzítve, mert van pár szám ismétlés, szóval több dj lehetett, de van benne minden, ami klasszik - Budais, Tommyboyos - felvételek. -
faek #17637 Azért köszönöm. Hátha más tudja majd :) -
kecsapmester #17636 Tisztelt Sinci!
Nagyon szépen köszönjük a mixeket!! -
Sinci #17635 A következő 6 lemez szintén az ezredforduló előtt került felvételre, de sajnos nem tudom kik voltak az elkövetők, mert csak számozva voltak a lemezeim. Szerintem ez is a Sterby irányvonalat képviseli. Nagyon jó kis csapatós muzsikák! :) Ha ezeket végig hallgatjátok feláll a szőr is a hátatokon!!
CD_1
CD_2
CD_3
CD_4
CD_5
CD_6
A lemezek folyamatosan követik egymást megszakítás nélkül.
-
Sinci #17634 A következő pack egy 97-es Flörtös, Holland hétvége alkalmával került rögzítésre Limit, Pat Duff, Roger, valamint egy nevét nem tudom Holland DJ közreműködésével:
Flört_97_Limit
Flört_97_NL
Flört_97_Pat_Duff
Flört_97_Roger_cd1
Flört__97_Roger_cd2
-
Sinci #17633 A következő lemez előadója Dj Roger. Ez 97-es Badrock-os buli.
Roger_97_Badrock -
Sinci #17632 Megtaláltam a régi lemezgyűjteményeimet, rengeteg jó mixel. Szép lassan töltögetem fel őket, mert nem valami gyors a feltöltésem. Van benne Sterbynszki, Holland hétvége a Flörtből, Slam Jr, csupa jóság. Először 2 Sterby lemezt nyomok fel a kiskunhalasi Dance Tuningban (korábbi nevén: Joker)lett felvéve, valamikor réges régen...
Sterby_DTD_cd_1
Sterby_DTD_cd_2
-
#17631 Nem rég készült mix, holland vonal - funkhouse hangzás, az érdekesség, hogy nem tudtam előre belehallgatni a zenékbe, szóval ilyen lett. :)
MrVinyl - Deaf Monitor -
#17630 Sinci köszi a mixeket. -
#17629 Nem ismerek egyet sem :( -
wildhempjr #17628 Köszi a mixekért! -
faek #17627 Ezeket a számokat keresem de sajna nem tudok rájönni h mi a címük vagy h ki az előadójuk. Előre is köszönöm aki segít megfejteni.
Ismeri valaki?