House,techno klasszikusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kis kiegészítés: "Timewriter" nem kevés chill zenét jelentetett már meg, talán többet is, mint terry papa, csak õ meg a saját neve, vagy az abból képzett jfc pszeudó alatt. azért tudom ennyire, mert a személyes "all time top x" listám 2. helyén ez a track-je már ki tudja mióta ott figyel.
egyébként ebben a régi dj. vs mai dj. (vagy bakelit vs. újabb formátumok) témában nem tudok maradéktalanul egyet érteni veletek, mert amire ti gondoltok, az csak a mainstream, vagy azok közé vágyó lemezlovászokra igaz, hogy ti. elvesztették a zene és a közönség iránti elkötelezettségüket, alázatukat. ez nincs így, manapság is vannak zenebolondok, csak hígabban, mint anno. keresni kell, és kellemes meglepetésekben lehet része az embernek <#ejnye1><#buck>
bár lehet bennem van a hiba, hiszen sosem voltam nagy dj-rajongó, egy-egy kedvenc elõadómat mindig többre becsültem, mint akármelyik déjét, aki esetleg lejátszotta a zenéjét. a magyar sztárdidzsé korszak vajon nem sterbivel, meg budaival kezdõdött-e? de! még ha (jobban) rá is szolgáltak a titulusra, mint napjaink "sztárjai".

a fesztivál-4/4-tõl (vagy hívjuk uplifting house-nak?) meg én is hányok, kezdeni se nagyon tudok vele mit.

ez meg az egyik legnagyobb kedvencem 2001-bõl. (bár a discogs szerint 2002-es...de a Renaissance Ibiza 2001-es nyári tripla CD-n már rajta volt.)

MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim

Timewritertõl vagy Terry-tõl hallottam pár chill mixet. /szerintem Terry Lee Brown Jr lesz, mert õ jelentet meg Nor Elle név alatt a MOLE cimkén downtempo-s dolgokat./ pont ezért talán még nála elfogadom a "stílusváltást" idõnként. de nem is ez a lényeg.

az ugyancsak MOLE-os Lushlife Project (50%-a) név alatt ügyködõ magyar fiatalember - Zoohacker mixcloud-ját böngészve azért az ember elgondolkodik... kinek akar megfelelni? melyik zene az, amit igazán szeret? mi az, amit csak a közönség miatt pörget?
mert ott aztán techno, progressive, deep house, nu disco, soulful house, trip-hop, tech-house mixek vannak dögivel. értem én, hogy ha felkérnék egy /maradjunk a fenti témánál/ I love Deep bulira Timewriter elé warm up-nak, akkor képes deep-et pakolni. meg ha valami divatbemutatón 30-as 40-es évekbeli jazz-t kellene paörgetnie, akkor azt is tud... meg mindent... lényegében csak lakodalmas mixet nem látok nála. biztos nagyon ügyes lemezlovas. talán ízlése is van, de ez erõsen pénzszagúnak tûnik... én is nyitott vagyok, de ez már nekem sok(k)

a weboldaláról azt is megtudtam, hogy Chill House-t is játszik... na akkor én nagyon levagyok maradva... Chill House? az meg mi a picsa?

az egészbõl csak azt akartam kihozni, h anno, míg a Service-bõl meg a Underground-ból szereztük be a zenét ilyen azért nem volt... kb mindenkinek megvolt az egyedi, rá jellemzõ stílusa. (amit a topic-ba linkelt régi mixek is bizonyítanak.) persze szerintem közülünk is mindenki beleugrott pár olyan lemezbe, ami nem a rá jellemzõ vonalat képviselte. de nem ennyibe, és ilyen szinten. (Persze a nagy nevek, akik ebbõl éltek, több zsetonból gazdálkodtak azok nagyobb paksamétával jöttek ki a lemezboltból... /amiben a trance és a house egyaránt megtalálható volt./)

szóval lényeg a lényeg. egy régi Tommyboy-t felismerek bármikor, de hogy a fent említett Állatkert nevû figurát bárki képes lenne felismerni egy mixe alapján úgy, hogy nem tudja, h ki az elkövetõ, azt kétlem.

lehet, hogy én látom hülyén. meg igazából fölösleges eszmefuttatás volt, mivel az mp3 & az internet kombója az egész elektronikus modern tánczenei szcénát átváltoztatta egy pénzhajhász, dilettánsok által is ûzhetõ divatszarrá.

Van igazság abban amit mondasz, szerintem viszont, a DJ-k nagy része most az úgynevezett "fesztivál" zenét játssza, na engem ettõl ver ki a víz szinte minden nagy slágerbõl készült már csörömpölõs fesztivál változat, és hogy tényleg mindenki (pl:Tiesto, Fatboy) akiknek volt saját meghatározó stílúsuk és az meg, hogy már a Tiesto is beszél bulik alatt attól meg rendesen kiver a víz!

Itt egy a lényeg, ez már nem a hivatásról és a zenélés szeretetérõl és a szórakoztatásról szól, hanem a PÉNZ-rõl, reklámszerzõdésekrõl és a fennmaradásról
visszatérve a bakelit témára én jobban csíptem azt a korszakot. egyrészt, akkor azért pénzt kellett belefektetni a zenébe. ergo olyat nem vettél meg, ami nem vágott a stílusodba. ma 2 kattintás és leszeded bármilyen kiadó teljes diszkográfiáját... még ha nem a te stílusod akkor is... hátha még jó lesz alapon.
épp ezért ma már lehetsz chill/dnb/deep/techno DJ egyszerre. és itt a baj, h mindenki játszik mindent... én jobban szerettem amikor mindenki be volt kategorizálva, h ez ezt játszik, az meg azt. néha a fülem ketté áll, h kik és mit tesznek fel... /és fõleg, hogy mi után/

tõle valami Live @ Lido van meg. /2000-ben lett átírva asszem. vagy 2001 eleje./
Avantgarde - Get Down-nal indít, de van benne Bodyshine, Blue nights R Beautiful, meg Blackmail is... meg egy csomó olyan, amit ismerek, de nem tudom a címét 😄

djsnaz
NewL rohadt jó pumpin' zenéket játszott úgy 1999-ig, õ volt az abszolút kedvencem. Most meg mindenféle kommersz dudvákat IS játszik.
Sajna a classic bulikon is csak olyanokat játszik, amit már kívülrõl fúj mindenki, pedig rengeteg jó zenéje van. Sosem felejtem el anno a palace-ben olyan szettet nyomott, hogy nem kellett gondolkodnunk, hogy megmozduljunk rá, mert egybõl ugra-bugra lett belõle. Az szerettem benne, hogy tök ismeretlen pumpálósakat tolt és mindig hozott valami újat és újat.
Kár, hogy pont tõle szinte semmi nincs a régmúltból (Live mix), pedig jó lenne hallani egy elfogatható minõségû hanganyagot, de ami megvan eddig az-az 1 mix is borzalmas minõségû.
a többit kihízta 😄
viccet félretéve, én bírtam Newl-t még olyan 98-2000 környékén, amikor pumpin-okat (is) játszott... manapság már nagyon nem vagyok képben vele kapcsolatban, de asszem õ átnyergelt a techno-ra?

egyébként én Tonka-val találkoztam 99-ben is meg 2000-ben is (Palace + a váci utcai BANK) úgy, h uaz az esdjco póló volt rajta.

A poén, hogy ugyanez a pulóver volt rajta most is, amin a Sterby-vel áll!
na a Sándor is akkor szedett fel vagy 20kg-ot, amikor átváltott CD-re. úgyhogy nyugodtan cipelhetné a koffert... 😄

akkor:

és most:

Abszolút igazad van ami a DJ kérdést illeti, a mait nem lehet összese hasonlítani a régiekkel, Én is Classic párti vagyok, minden stílusban, és sajna már a régiek közül is sokan a Classic bulikon is cd-rõl játszanak, kb 3 hete volt itt Newl nálunk Békés Megyében classicra hívták és hát nem akart bakelitrõl játszani, pedig a felkérés úgy volt, de mind azt mondják, hogy nincs kedvük cipekedni, meg nem is szól úgy mint a cd (mármint a bakelit),de szerintem bántás nélkül csak simán lusták, mert hát a bakelittel dolgozni kell, Én jómagam is napi 2-3 órát játszok bakelitrõl és hát igen majd belyukad a hátam a végére, de az élmény nekem megfizethetetlen, tehát megéri!

Sterbinszky-t kérdeztem meg nem rég miért nem nyomja a Classic bulikat bakelitrõl és hát korrekten és részletesen kifejtve megindokolta, hogy Õ megvett egy csomó master-t amirõl a bakeliteket is nyomták és neki az sokkal jobban szól és hogy a bakelit gerjed, nem szól jól, hát nem mondom, hogy mindennel egyetértettem, mert nem, de legalább elmondta a véleményét a témáról! Egyébként meg tudom, hogy eladta minden lemezét!
Elõször is köszi a mixeket, nagyon rendes Tõled, másodszor a 6 cd-s az tuti, hogy Tommyboy és Budai, meg valakik, Sterby nincs benne az biztos semmi olyan nincs benne amit Õ nyomott, de állat az egész!!!
Nem utolsó sorban akkor kellett igazán tudás a dj-nek, amikor bakelit lemezjátszóról játszottak, nem úgy mint a feltörekvõ "celeb dj-k" akik csak kinyitják a laptopot 2 katt és megy a zene, majd a progi összekeveri. A nyomukban se nincsenek a régi dj-knek az újak, szerintem. Tavaly volt szerencsém elmenni egy classic house buliba, és meglepetésemre (örömömre) Slam Jr. fogta a Technics bakelit lemezjátszót, felcsavarta rá a saját kis fejét és bakelitrõl nyomta egész éjjel, na az volt az igazi nosztalgia buli. 😊
Hali! Tudom, hogy buliban lett rögzítve, mert én és a haverom vettük fel 😊. Az elején írtam, hogy stereo videomagnóval csináltuk 8 óra LP üzemben. Én is úgy 97-98-ra tippelek, mert akkoriban vettük fel a bulikat, és valóban több Dj setje van benne. Nagyon ütõs bulik voltak akkoriban, a maiak már a nyomukba sem érnek... 😊
Az 1-es jelûnek csak a vokálját ismertem fel, az alapján talán meglelhetõ az elõadó is. Szóval az Slick Rick & Doug E. Fresh- La Di Da Di címû zenéjébõl ( youtube ) való hangminta.
whosampled.com talán tudja a választ 😊

VinylToy
Köszi ezt is, én végigpörgettem gyorsan, szerintem 1998-ban egy buliban lett rögzítve, mert van pár szám ismétlés, szóval több dj lehetett, de van benne minden, ami klasszik - Budais, Tommyboyos - felvételek.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Azért köszönöm. Hátha más tudja majd 😊
Tisztelt Sinci!

Nagyon szépen köszönjük a mixeket!!

A következõ 6 lemez szintén az ezredforduló elõtt került felvételre, de sajnos nem tudom kik voltak az elkövetõk, mert csak számozva voltak a lemezeim. Szerintem ez is a Sterby irányvonalat képviseli. Nagyon jó kis csapatós muzsikák! 😊 Ha ezeket végig hallgatjátok feláll a szõr is a hátatokon!!
CD_1
CD_2
CD_3
CD_4
CD_5
CD_6

A lemezek folyamatosan követik egymást megszakítás nélkül.

A következõ pack egy 97-es Flörtös, Holland hétvége alkalmával került rögzítésre Limit, Pat Duff, Roger, valamint egy nevét nem tudom Holland DJ közremûködésével:
Flört_97_Limit
Flört_97_NL
Flört_97_Pat_Duff
Flört_97_Roger_cd1
Flört__97_Roger_cd2
A következõ lemez elõadója Dj Roger. Ez 97-es Badrock-os buli.
Roger_97_Badrock
Megtaláltam a régi lemezgyûjteményeimet, rengeteg jó mixel. Szép lassan töltögetem fel õket, mert nem valami gyors a feltöltésem. Van benne Sterbynszki, Holland hétvége a Flörtbõl, Slam Jr, csupa jóság. Elõször 2 Sterby lemezt nyomok fel a kiskunhalasi Dance Tuningban (korábbi nevén: Joker)lett felvéve, valamikor réges régen...
Sterby_DTD_cd_1
Sterby_DTD_cd_2

VinylToy
Nem rég készült mix, holland vonal - funkhouse hangzás, az érdekesség, hogy nem tudtam elõre belehallgatni a zenékbe, szóval ilyen lett. 😊

MrVinyl - Deaf Monitor

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

VinylToy
Sinci köszi a mixeket.

VinylToy
Nem ismerek egyet sem 😞

Köszi a mixekért!
Ezeket a számokat keresem de sajna nem tudok rájönni h mi a címük vagy h ki az elõadójuk. Elõre is köszönöm aki segít megfejteni.
Ismeri valaki?
Tessék 3 lemezre való anyag 98\' Flört disco, Put Duff és Limit munkásságából:
CD_1
CD_2
CD_3
Slam Jr-Club Speed 1997.05.30.

http://www68.zippyshare.com/v/72180215/file.html
VinylToy
Nagyon örülnénk a felvételeknek, toljad csak. 😊

Jöhet, engem elsõsorban Sterby live-ok érdekelnek, de másokat is szívesen hallgatok!!!
Akkoriban (96-98) környékén egy jó barátom nagyon jóban volt az akkori diszkósokkal (Sterbynszki, Kühl, Sam Jr. Pat Duff, Limit, Roger, stb). Rendszeresen jártunk Flörtbe, Palacba, E-play-be, na meg nem utolsó sorban a Bedrock-ba, és kazettás decket kötöttünk a diszkós pultra és vettük fel a bulikat. Késõbb már kifinomultabban csináltuk az egészet, stereo videot kötöttünk a keverõre, és így nem kellett forgatni a kazettákat 45 percenként. Egy 240-es szalagra LP üzemmódban ráment 8 óra zene, azután ezt bedigitalizáltuk mp3-ba, majd lemezre. Persze a digitalizálás az már jóval 2000 után ment amikor már elterjedt a PC. Eleinte magnókazettára másoltuk a zenéket, amiket rongyosra hallgattunk. Az egyik nagy kedvencem 96-ban Sterbynszki Károly szülinapján lett rögzítve a Bedrockban. Hallgassátok egészséggel. Ha esetleg valakit érdekelnek még ilyen régi zenék akkor tolok fel.

Bedrock_club_96
Találtam 2 Slam Jr. szettet, talán 98-ban lett rögzítve.
CD_1
CD_2
VinylToy
MRE - Bodyrock jól esne fullban! 😄 Ha érted a célzást 😄

VinylToy
Tetszik!

lezli82
egy fain kis pörgõs klasszik miksz :-D csupa régi kedvencek...

classics

Köszönöm! Isten király ez a zene, idézi a bulizós fénykoromat. Esetleg ebbõl az idõbõl ha vannak ilyen klasszikusok, szívesen hallgatnám.😊
VinylToy

Sziasztok! Az alábbi zenének keresném a címét és az elõadóját, esetleg valami hosszabb verziót belõle. Köszi!

link

köszönöm ismét mindenkinek aki zenéket oszt meg itt, nagyok vagytok
😉 (y)

My head is bangin' You're killing me Please don't stop

Tetsuo
http://www.youtube.com/watch?v=niyCTy2XKTI

Egy komoly klasszikus 😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

na, meghalt a topic, vagy mi van? vagy csak én szedek itt Béres cseppet?

ákencsáákencsááákencsáákencs....

Olav Basoski ‎– Opium Scumbagz
Label: Superstar Recordings ‎– SUPER DJ 2009
Format: digital, 320kb/s
Country: Germany
Released: 2000
Genre: Electronic
Style: House, Tribal House

1 Opium Scumbagz (Radio Edit)
2 Opium Scumbagz (Cleptomaniacs Club Mix)
3 Opium Scumbagz
4 Opium Scumbagz (Swag New Prescription Dub)
5 Opium Scumbagz (Cleptomaniacs Mystical Dub)
6 Opium Scumbagz (Olav\'s Hot & Sweet Dub)

link

Mindegy megveszem bakeliten akkor, mert Én sem találom sehol ezt a verziót a többi megvan nekem is, ha valakinek mégis meglesz töltse már fel, köszönöm!

The Drowning Cats - The Music (Reaches Everybody) (Nerio\\'s Dubwork RMX)
hála. bár a "12-es lenne a legjobb, de ezért a "7-es mixért is köszönet.
/másfél perc van a 2 verzió között.../

VinylToy

VinylToy

VinylToy
Csak Olav Basoski mix van meg.