21038
a tema adott:)
  • Fatboy Slim
    Köszi a figyelmességed, sajnos nekem azonban a Silver Blizz-re van szükségem, egészben...
    cut van
  • VinylToy #3505
    Az egyik zene van meg róla. Phunk Parade.
  • VinylToy #3504
    Persze ha időm engedi, és a sávszél is akkor mindenképpen.
  • Fatboy Slim
    Mellesleg ha már említettük az EP letöltőhelyeket...
    innen töltöttem le a legtöbbet:

http://djfabmegeve.blogspot.com/
  • Fatboy Slim
    Lenmon te nagy Olaf Baszóskis vagy...

nincs meg neked ez az EP-d?

Oaf Baszósky
  • rigoletto
    Így van, Vinyl mondta ki a végszót. Ha már itt tartunk, Vinyl cimbora, nem akarod velünk azt a pár zenét megosztani, amiknek a #3427-ben ismertetted a címét. Én nem vágom ezt a soulseek-et, igazán feltölthetnéd ide is, nemcsak az én nagy örömömre. Addig úgysem hagyunk neked békét, ha már így felcsigáztál minket!!! ;-D
  • VinylToy #3500
    Kár volt a témát felhozni.

Mindenki azt szeresse amit szeret, és tartsuk tiszteletben a többiek ízlését. Pár éve nálam is nagy volt a felindulás hogy milyen zenéket hallgatnak az emberek, de idővel rájön mindenki hogy nem a másikkal kell foglalkozni.

Jeff Millsre pedig, mivel ez egy house topik is itt egy reagálás más szemmel. :D
  • METESTO
    Régen volt jó Hyperspace még mikor a daróciba volt meg mikor óbudán a pacsirtamező utcában üzemelt a super sonicDDD..lufik sorbaDDDDkomoly helyek voltak....mostanra maradt sziget egy évben 1x ami még jó mókaDDDD...(tavalyi szigeten szerintem több volt a külföldi mint a magyar)..Kecelre érdemes még lenézni talán nyáron úszómedencés partyra ha jön sasha v.anthony fiú....parádéra meg sose mentem ki..emlékszem mikor az elsőt rendezték néztem felvételről hogy nagyi a kisgyerekkel mellette a 15éves 40kgos pisike félmeztelen ifa a háttérbeLOL
  • viizo
    a yearmix pont rossz példa, én pl. meg sem hallgattam még :)

pont azért mert 1-2 perc egy zene és lekeveri, de ez csak a yearmix (értsd: az év legjobbjainak szavazott 40 dalát mixelte össze, amit magam sem értem mi benne a jó, inkább legyen csak a legjobb 10-15, de értelmes hosszban), a többi albuma teljesen más - érdemes meghallgatni az Imagine c. szerzői albumát, ahol pl. a legnépszerűbb szám énekese a Within Temptation énekesnője :) (ami a Nightwish mellett az egyik legnépszerűbb metálzenekar)

az xtc általánosítás azért rossz, trance party-kon minimális a droghasználat, pont azért mert a ZENÉÉRT mennek az emberek, és nem pörögni :) teljesen más mint egy pörgős techno-buli.

merem ezt úgy kijelenteni, hogy anno igen sok hypert és egyéb nagy technobulit megjártam, így van összehasonlítási alapom bőven :)
  • techno rob
    Fatboy,jól feldobtad ezt a témát! :-)))
  • rigoletto
    Ízlések és pofonok. Ki mit szeret. Nem tudom megmagyarázni egy rockernek, hogy ez a Green Velvet mekkora zenéket csinált régen, meg ő sem tudja velem megszerettetni sohasem a Linkin Parkot mondjuk. Nem azt mondom, hogy Tiesto egy nagy fos, mert akkor meg ti is jösztök azzal, hogy én meg Rush-partykra elmegyek, tombolok, meg szétszívom az agyam. Én nem azért szeretem Rush-t meg amilyen bulikat csinál, mert az a divat meg a "menő". Hanem azért, mert szeretem. Egyébként a trance zenét én is imádom, mielőtt megijednél, s nekem abszolút nem jelent egyet Tiesto-val. Ha valami értelmesebb emberrel (muzikális értelemben) cseverészek, s szóba kerül a trance, én hozzáteszem, hogy nem Tiesto-ra gondolok. Csak akkor meg bámulnak. No mindegy. Ez van.
  • lemongrass
    lehet egy gyűjtőnyi XTC-vel én is jól érezném magam a többi tízezer X-es... meg X ezer tényleg zeneszerető + zeneértő /trance fanatikus/ között egy ilyen bulin! bár... hiába iszok házipálinkát egy lagziban, attól még nem fogok lakodalmasra bulizni!

más... múltkor egyik ismerősöm /akinek limited pannon net van csak/ megkért, h húzzak le neki vmi új armin-t... +találtam...
    sajna konkrétumot nem tudok most hirtelen mondani, /mert miután kiírtam neki, rögtön ment a kukába/ de... asszem a CD1-en vmi 46 a CD2-n 40 track volt összemixelve!
    az már szép teljesítmény, h egy zenét 2percnél tovább nem hagy forogni! /minusz ugye a mix ideje.../
    közben ráleltem... -> Armin Van Buuren - A State Of Trance Year Mix 2008

szóval nekem a trance az egy zabigyerek... nem mondom, h nincs 1-2 tényleg jól eltalált igényes darab! de mint mondtam, most nem vagyok update ebből sem... és nem is töröm magam! általánosítok /ami szar dolog amúgy/

visszatérve rigoletto rövid áttekintéséhez...

a germán pumpin VAVA tv-s szart is hagyjuk... :D sajna egerben az nagy divat volt valaha... /ezért jártam már akkor is a sió partjára + Bp-re... csak akkor még bőven nem voltunk ennyien.../

bódi Gucci-t se említsük... egyszer egy cigó srác vitt melóba... na, ott kaptam a kocsiban a cigó feelinget!!!!

ja és a nagy magyar DJ páros kimaradt... náksi és brunner is milyen népszarű volt anno! :D tiszta Dr Motte + Westbam... "budapest anál lé" is lett... himnuszokkal.... jó sok kamionnal...

zeneileg mindig volt ki után kullogni!!!!
  • Fatboy Slim
    és akkor ne is beszáéljünk a 1990-1995-ös időszakról :)
  • techno rob
    Az a baj hogy szétszakították a műfajokat!Egy helyen egy este egy stílus!95 és 2000 között elmentél egy buliba,és mindenből hallottál!Egy este hallhattad az age of love ot,és green valvet valamelyikét!
    Tiesto mögött meg egy managment áll aki tolja előre,és ez le is rombolja előttem a képet,amikor még nem állt mögötte senki,akkor senki se ismerte!
    Úgy mint Győzike!Csak hogy a képre visszatérjek!
    Ezekkel a Tiesto koncertekkel meg az a bajom hogy a dj pultnál 20 kamera van,és sose mutatják a kezét hogy hogy dolgozik a keverővel a lemezjátszóval,csak azt hogy integet meg mosojog!Elvégre dj,nem?Azt kéne mutatni mit művel!!!
    Nézzétek meg ezt!A pali dolgozik!!!Hallani azt amit látsz!És ne a stílust vegyétek figyelembe!
    Link1

Link2
  • rigoletto
    Jól beszélsz, barátom, ez így van, s mennyi jó és (sajnos) rossz buliban voltunk együtt, akár Göttlich és Camelot Tiszaújvárosban, akár a Head Line One Disco Bekecsen, akár a pesti Bp. Parádék vagy újabban az M47 Sárándon. Én is naon remélem, hogy most már valami normális stílus fog következni, mert az utóbbi 8-10 évben nem sok babér termett számomra-számunkra. Marad a nosztalgia. A lényeg, hogy az ember tudja, hogy mit szeret, és azt igazán szeresse!!!
  • METESTO
    A top100 mindig is erről(fog)szólt(mármint a populáris szarok)szerepelnek benne sorbaállítvaDDDD....ez ahogy mondtad a népzene...nemistudom mikor néztem utoljára top100at de aki szemetszurt nekem az paul van dykDDDDD..mondjuk nem hallottam mostani zenéit,albumiat de mikor ittvolt nálunk(hazánkban)és látta hogy az elötte lévő djk milyen zenét nyomnak azért megmutatta hogy ottvan őisDDDDD
  • viizo
    jó kis vita alakult ki T vonalon :)

1.: a trance sosem volt kommersz. akinek a trance egyet jelent tiesto nevével és vmelyik számával, az szánalomra sem érdemes ember, ebben igazatok van hogy itthon túlzottan felkapták, több számát agyonjátszották és sok divatember már attól trenszernek tartja magát, ha ismer tőle 1-2 számot... nos elhihetetitek hogy ez nekünk, ős-trance-eseknek sem túl építő.

viszont: korábban DJ sosem zenélhetett olimpián, sosem töltöttek meg az emberek egy dj miatt 30-40 ezres stadionokat, sosem volt ilyan frenetikus show és látvány - és ez nagyrészt neki és a munkájának köszönhető. Aki pedig nem bulizott együtt még több tízezer emberrel, vagy nem látta milyen is mondjuk egy Trance Energy vagy Armin Only, akkor nem is értem miről beszélünk, fogalma sincs róla hogy milyen átélni egy ilyen nagyszabású bulit. nos aki pl. ilyenekre jár, az elhihetitek hogy nem divatból teszi, hanem a saját maga élvezetére és szórakoztatására, ellenben sok itthoni divatmonkey-val.

Itthon ráadásul olyannyira nem kommersz a műfaj, hogy az országban kb 1-2 kisebb klub van ahol ARÁNYLAG rendszeresen trance-t játszik a dj, ellenben a klubok nagy részében csak a prog / minimal / house megy, vagy a groove coverage féle euro-dance (utóbbit kifejezetten gyűlölöm, főleg mikor összekeverik az emberek a trance-szel).

De mindig lesznek olyan emberek, akiknek már az kommersz ha rajtuk és néhány ismerősükön kívül más is ismer vmit, de gondolom ők jobban is érzik magukat egy kis underground klubban vagy egy garázs pincéjében néhány mélyládával társulva.

aki szerint itthon kommersz a műfaj, annak érdemes megnéznie 1-2 trance portált vagy fórumot, egy pár tucat fős (max párszáz) trance fanatik magon kívül nincs érdeklődés sem... szilveszterkor pl. az egyetlen magyar trance party-n jó ha voltunk kb 300-an, ennyit a nagy kommerszitásról :)

másrészt pedig halad minden műfaj a korral, finomodnak a hangszerek, a hangzásvilág, néha keverednek műfajok, nem baj, ez a fejlődés.
    ha nem lenne, sg helyett barlangrajzokkal menne a kommunikáció még ma is :)
  • Ricardo Snip
    rigoletto testvérem jó barátom immáron 12. éve és hát meg kell mondjam ő mindig is szinte csak a klub zenéket nézte valamibe, én viszont meghallgatok mindent de ezt a Groove Coverage féle fosokat már én se bírom, van még egy pár olyan hely magyarországon ahol ezeket tolják de minek. pl NAGYHALÁSZ - JÚLIA CENTRÁL. Mindig találnak ki valami új stílust most tényleg ez a minimal megy mindenfele, meg electro de kitudja mi fog bejönni holnap. én azt hallottam hogy kezd visszajönni a house nembánnám ha az ilyen Green Velvet,Thomas Schumacher, Misjah, Mre féle lassabb különleges zene térne vissza a klubokba. szerintem ezért csinálnak most egyre több helyen Classic Partykat is hogy szokja a mai fiatalság is.
  • rigoletto
    Nagyjából egyetértek ezen a téren Tiestoval, Deadmau-val, Hamvaival meg Báránnyal kacsolatban. Nem nézem sokba őket én sem. A divatköcsögökkel kapcsolatban meg, akik "bömböltetik" a telójukat a BKV-n meg mindenhol, én soha nem tudnék olyan lenni, hogy divatból hallgassak-szeressek valamilyen stílust. Ha visszaemlékeztek utóbbi tíz év zenei vonulataira a diszkókban:előbb bejött az ilyen Gigi D'Agostino féle italo-dance, utána jött a cigányos-népies-mulatós szecska:Bódi Guszti, Mc.Hawer-Tekknő meg ilyenek. Ezt váltotta a Groove Coverage-féle német szar trance-disco-dance geci vegyes felvágott(magyaroknál Spigiboy) -ekkor élte Tiesto is fénykorát-, mely szépen lassan átment bizonyos electro-nak hívott valamibe (pl.Axwell, Fedde Le Grand, Bob Sinclair). Most meg már "minimal"techno-nak hívott zenei stílus éli fénykorát (SAJNOS!!!), amikre én olyan jót alszom a dizsiben, ha olyat játszanak. Na ezért megyek én csak techno-partyra, csak már ott is szinte mindenki ezt a buzi minimal-t nyomja, mert divat, meg ez tetszik a népnek. Nagy ritkán ki vannak classic house-partyk (múltkor nem írtam, de én is ott voltam a Dokkban okt.25-én, tapostuk egymást, annyian voltunk, sajna, de azért ott volt!!)) Ha divatba jön majd Zámbó Jimmy, mittudomén megtechnosítva, akkor meg az lesz a divat, azt kell, hogy szeressem? Mert divat?Azért szeretek egy zenét, mert tetszenek benne a hangok, az üteme, esetleg az ének, van neki egy hangulata, feeling-je, s annál jobb ha kevesen ismerik, annál különlegesebb.Ha már "mindenki" ismeri, már nem is annyira jó, mert nem annyira különleges. Ebben rejlik a varázs. Lehet én vok beteg, de én még mindig a Green Velvet, Emmanuel Top,Dj.Hooligan, Mac Zimms, Marusha, régi-Prodigy-Scooter (no meg a Vinyl-cimbora által feltöltött The Sharp Boys-féle fasza, ütemű) muzsikákat favorizálom az MP3-amban. Bármikor többet érnek a mai szecskától. A mai fiatalokat csak sajnálni tudom, hogy ilyeneken nőnek fel. Na pár szóban csak ennyit akartam hozzászólni....
  • Fatboy Slim
    sztem a legklasszikusabb mix sorozat
  • Fatboy Slim
    House Party '95

http://rapidshare.com/files/111705399/house_party__95___the_kinky_klubmixx.

rarpass: hydrogen
  • Fatboy Slim
    House Party 13

1994

http://rapidshare.com/files/111570776/house_party_13___the_ultimate_megamix.rar
  • Fatboy Slim
    House Party 11

1994

http://rapidshare.com/files/111557482/house_party_11___the_ultimate_megamix.
  • Fatboy Slim
    HP IX (1994)

http://rapidshare.com/files/111481105/house_party_9___the_ultimate_megamix.rar
  • Fatboy Slim
    HP VII

http://rapidshare.com/files/111473169/house_party_7___the_ultimate_megamix.rar
  • Fatboy Slim
    House Party VI

http://rapidshare.com/files/111461288/house_party_6___the_ultimate_megamix.
  • Fatboy Slim
    House Party V (1993)

http://rapidshare.com/files/111445704/house_party_5___the_ultimate_megamix.rar
  • Fatboy Slim

1992

http://rapidshare.com/files/111236459/house_party_4___the_ultimate_megamix.rar
  • Fatboy Slim

1991

http://rapidshare.com/files/111228802/House_Party_3_-_The_Ultimate_Megamix.rarpass: hydrogen
  • Fatboy Slim

1991

http://rapidshare.com/files/111220522/House_Party_2_-_The_Ultimate_Megamix.rar
  • Fatboy Slim
    House Party 1 (1991)

http://rapidshare.com/files/111208950/House_Party_1_-_The_Ultimate_Megamix.rar
  • lemongrass
    már vártam a trance fanokat! :D

pont ez a baj! túl népszerű... már-már divat! mint a kép is mutatja, hogy kik is szeretik őt valójában! lol
    amúgy feltételezem, amikor a topic nyitódott a modern elektronikus tánczenék klasszikusai miatt nyitották... /legyen az house, techno...meg asszem a trance is belefér.../

a tiesto meg innen jött -> #3453

szólásszabadság van!
    a vélemény nyilvánítást a törvény nem bünteti!

még vmi! mikor IQ fighterek odajönnek, h tiesto-tól kéne a beautiful things...
    na inkább hagyjuk... mint sterbinszky + a get down!!!!
  • Fatboy Slim
    Ez a gond. Végre oda kellene tenni a műfajt, ahová való: a ritkaságok és különlegességek közé, ahonnan indult 89-90 felé. Amikor még nem indultak be az itt sokat emlegetett olyan nagy lebujok, mint a Bedrock, Exclaibur vagy Speed, kis olyan underground klubok működtek pesten, ahol standard 100-200 ember járt le és hallgatta az akkor még tök új, szinte ismeretlen trackeket olyan DJ-ktől, akik kivétel nélkül mind külföldre járt lemezt beszerezni és műfajt megfigyelni (Jutasi, Erdélyi).
    Most meg mi van? A műfaj be van sorolva 150 féle alkategóriára, amelyeknek egyenként több milliós rajongótáboruk van.
    A Global Underground label még mindig magában hordozza a szóösszetétel második tagját, holott 10 ezrek járnak a sessionjeikre.
    Ehh...
  • kyozai
    Nos Tiesto KB eddig és ne tovább !!!

# 1995 Forbidden Paradise 3 – The Quest for Atlantis
    # 1995 Forbidden Paradise 4 – High as a Kite
    # 1996 Lost Treasures 1 – Isle of Ra
    # 1996 Forbidden Paradise 5 – Arctic Expedition
    # 1996 Lost Treasures 2 – Concerto for Sonic Circles
    # 1996 Forbidden Paradise 6 – Valley of Fire
    # 1997 Lost Treasures 3 – Creatures of the Deep
    # 1997 Magik One – First Flight
    # 1998 Magik Two – Story of the Fall
    # 1998 Magik Three – Far from Earth
  • viizo
    ezen és az ezt követő hsz-eken nagyot nevettem :)

aki valamicskét ért is a zenéhez, az tudja hogy ha T nem lenne, messze nem lenne ilyen népszerű a műfaj..

lehet szeretni vagy nem szeretni, de elismerni mindenkinek illene hogy rengeteget tett az elektronikus zenéért.

egyébként nem is értem miért került ide be ide a HOUSE ÉS TECHNO klasszikusokhoz, mikor T-nek semmi köze e két műfajhoz...

kb olyan mintha mondjuk Digweedet lehúzná vki a breakbeat topikban, hisz elektronikus az elektronikus ugye..? :)
  • lemongrass
    mé melyik a jobb? nekem 1kutya... bár a dálbákk nevet bőven előbb hallottam...de nem vagyok update a stílusban!!! nekem US House/Deep House/némi erik spricc/tonka... and so on....

csak arra akartam rávilágítani, hogy a tanyán élő fél éve internet kapcsolattal rendelkező putrihuszárok most találtak maguknak egy-két újabb "idolt"... (tijesztő után) nem tudom, h tetszik-e nekik, vagy csak divat.... de mondom... lépten nyomon ennek a 2 férfinek a zenéjét hallom a szonierixonokból... ja meg 2 magyar... birka attila! és a dagadt hungarian house maffffiás golyósnyakú erotik norbi bérenc!

"húúú... jön egerbe hamvai ... váááá .... menjünk.... mer az milyen jóóó!"
    'hallgassunk diszkó*szart a rádió 1-en, mer az most trendy!'

pfejj!

hol van már az a régi szép idő, amikor a suliban csak pár olyan "idiot" volt, aki tücc-tücc zenét hallgatott! /köztük én az egyik.../

más!

DJ Mag 2008-as top 100 DJ-jét át kéne nézni!
    elég ócska szemét ügy,h az első 10-nek több mint a fele trance DJ...
    de pont itt ütközik ki a népbutítás! a közönség szavazott... de milyen közönség? tudnék olyan kaméleoni dolgokat sorolni az ismerőseim közül, aki hirtelen a régi énjét levetve óriási party arc lett... 2000 utáni időszakról beszélek...(rockerből, szürke egérből, deszkásból... TILYESZTŐ fanatikus) /mondjuk az is egy story, ahogy egy másik ismerősöm raver-ből a techno DJ-n keresztül breakbeat DJ lett... most meg indie pop-ot, vagy mi a francot tálal.../ valahogy nekem ez az "elfelejtem azt, amiket eddig szerettem" téma nem jön be!

szóval a top 100 az nálam nem azt jelenti, hogy a legjobb DJ... hanem azt, h idén ennek a bóvlinak volt a legtöbb idiota rajongója, aki éjt nappallá téve a neten lógott, hogy szavazzon!!!

más.

fashion tv-s dolgok fincsik... asszem wagram cuccok.... franciák meg értenek a tálaláshoz...
    sajna rapid linket nem találtam erre sehol...

és még mindig melózok! :(
  • METESTO
    Nem szeressük tiestotDDDDDszar populáris zenét csinál...sose jött be ...(időtálló zene kell?XD Fluke - RISOTTO albumát töltsd le na az zene..és már milyen kúrva régi)..meg hyperspace-böl a 2000DDDD stb.....valami odabaszós progressive mixet linkelhetnétek...
  • RoCkEtAnDrEw
    jó azért deadmau5ot john dahlbackal ne említsük egy sorban...meg egy oldalon se sztem :/ xD
  • Fatboy Slim
    Ez is nagyon igényes válogatás:

http://rapidshare.com/files/114362236/retro_legend.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/114367606/retro_legend.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/114370419/retro_legend.part3.rar

PASS: www.warez-bb.org
  • Fatboy Slim
    Renaissance 3D by Faithless