House,techno klasszikusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rigoletto majd ma este lesz idõm kielemezni a '93 évjáratot.

illetven nem (beats) hanem (Basic Bastard Mix)

😄 szerepel persze, csak originalba, de semien remixét nem hallottam eddig nem is kerestem mert az ugy jo ahogy van 😄 de ez a beats remix ez nagyon nagy zene

Neme.
Pedig a vol 1-en is szerepel ez a szám. 😊

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

köszi, nagy vagy!! <#worship>

Erre a Billy Hendrix - Bodyshine ra gondoltam hogy ennek valami remixe lesz az a samba magic szám, nem hittem volna hogy basment jaxx lesz. thx még 1x

tipp: Billy Hendrix - Bodyshine

Neme.
Mi az a body shine?
Innen van a vokál egyébként:
Marlena Shaw Live

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Természetesen a Depeche Mode-tól nekem is nagy kedvenceim a 80-as évek beli slágerei. Van olyan a fórumozó társaim közül egyáltalán, akinek nem???
Jah, Rob hozzászólásáról jut eszembe, hogy 90-ben minálunk is naon ment a Bonanza Banzai meg a Repulic volt a másik. Utóbbit nem szeretm, de a Bonanza-t még most is elõszeretettel hallgatom. Nagy zenekar volt nagyon jó dalszövegekkel, s az akkori hangszereléssel, megoldásokkal is jó ütemekkel.
Három kedvenc Bonanza számom:
Elmondatott
Kihalt Minden
Rosszkedv (Százszor Születnék)
Utóbbi nem annyira ismert, de nekem odabasz!<#eplus2>
Megmondom õszintén nektek, minálunk a suliban az ilyen akkoriban technonak mondott 2 Unlimited volt a menõ, valamint az eurodance, eurodisco, gondolok itt ilyenekre, akik ebben az évben törtek be, s meghatározták a suli-bulik zenei felhozatalát, mint Dr.Alban, Ace Of Base, Captain Hollywood Project, Culture Beat, Dj.Bobo, Cappella, Haddaway, Ice Mc, La Bouche, Masterboy, Prince Ital Joe feat. Marky Mark. Én ilyenekre pörögtem akkoriban, s ezen elõadók, zenék tettek meghatározó benyomást rám olyan értelemben, hogy azóta is csak az erõsen ütem/ritmus központú zenéket szeret(t)em. Azóta is ha ezek szólnak rengeteg szép gyerekkori emlék tör elõ bennem, s az naon jó érzés...
Akkor ugorjunk két évet az idõben, mert sztem jobb lesz úgy. Tehát ha azt mondom 1993, mi ugrik be elõször nektek?
ÚRISTEN NEME Nagyon köszönöm neked ezt a megfejtést: Basement Jaxx - Samba Magic (Basic Bastard Mix), pár hónapja volt szó erröl a számról, hogy a body shine acappella van benne, már akkor is nagyon kerestem!!!

Ezt a számot soha se lehet megunni, nagyon örülök neki neme!!! thx 😄

Essel
Igazad van,én 97-ben vettem az elsõ freee-t,és ezért nem volt róla tudomásom.
Ha valakit érdekel Intec Records-os,vagy Zync Records-os ep,az
írjon bátran,mert megvan majdnem mind 😊

Értem én hogy gőzgép! De mi hajtja?!

😄DD kovix te derecskei vagy ? Az a durva, onnan ismerek pár embert, sokat jártunk át a lux kávéházba meg vele szembe a dimenzióba, ááá de kemény bulik voltak ott, piros lézer a gyerek kajak meztelenül táncolt a függöny elõtt 😄DD
Ismered Golyót vagy Zémont vagy Pistikét esetleg Bûröst ???

A Budainak nem a techno house clasics volt az elsõ mixe, hanem a true sound of freee. Igaz ez utóbbit nem mindenhol lehetett megvenni...

Nagyon köszönöm jaffaz, Megvan neked egyébként ez a szám?

sziasztok fórumtársak <#wave>

nagyon jó ez a kezdeményezés.

nos azt hittem a magam 39 évével korelnök leszek de ze úgy látszik nem sikerült <#wink>
Derecskén lakom immár 17 éve úgy hogy adott volt az M47.
emlékszem olyan bulira ahol alig voltunk vagy 50-60-an azon a hatalmas helyem. azután beindult az élet de ez már történelem ...
2001 februárban voltam ott utoljára azután megnõsültem család meg ilyenek de valamilyen szintig még mindig megmaradt a mûfaj szeretete.
pont mostanában gondoltam rá hogy el kellene passzolnam a lemezgyûjteményem mert csak "porosodik" hát van pár db az tóbbi idõben már nem is írok ki csak vinyón gyûjtöm az anyagokat
a mûfajba a pár évvel fiatalabb uncsitesóm vitt bele fõként Zsíroson nevelkedtem, úgyhogy nekem nagyon meghatározó személyiség Õ nagyon jó zenéi voltak és érdekes módon sok dolog volt ami mintha csak neki lenne meg vagy csak Õ játszotta.

nagyon sokfajta stílusú zenét szeretek a metáltól - rocktól az easy listening lehet hogy könnyebb lenne leírnom azokat a mûfajokat amit nem.
az elektronikus "szintetizátoros" zene mindig is közel állt a fülemhez <#mf1> csak pár eggyüttes felsorolásképpen DM, Kraftwerk az istenek, Jean-Michel_Jarre, Koto, Laser Dance az italo diszkó stílusban is voltak már a 80-as években is jó kis szintizenék.

szerencsémre hogy rátaláltam anno erre a fórumra mert Nektek köszönhetõen nagyon sok régi kedvenc meglett szeretem gyûjteni az EP-ket is pedig mixelni azt nem tudok csak a virtuallal de sajna már arra sincs idõm.
még csak zárásként annyi hogy csak azt sajnálom hogy sajnos mintha itt kevesebb technó-t szeretõ emberke volna pedig abból nekem sokkal nagyobb gyûjteményem van és még magas sem tudom mindig eldönteni hogy a technó és house közül melyiket szeretem jobban.
üdv

Essel
Én 27 vagyok,és mint már említettem Budai Imi ültette a "bogarat"
a fülembe elsõ mixlemezével!
Késõbb a bpm show-ból (volt city rádió,Debrecen) szedegettem
össze a zenéket.
Elsõ igazi partim a Studio Cream-ben volt (természetesen Budai zenélt),
ahol kaptam 1 blue nights are beautiful promo lemezt 😊

Értem én hogy gőzgép! De mi hajtja?!

Köszönöm! Király vagy!😊))
selected houseworks vol 1., B oldalon a "music saved my life" után ez szól:
danny tenaglia: oh no (beats)
techno rob
Jó a téma!
A zenét holnap digizem és teszem nektek felfelé!
Ich bin 33 jahre alt! :-) (33 múltam márcban)
1990!Tényleg rég volt!De nem lehet elfelejteni,Depeche õrületbe voltam a Bonanzával egyetemben!A DM 101 azóta is nagy kedvencem!És mint írtam,még azóta is tart a rajongásom feléjük!Így ott leszek a szombat esti Ákos koncin is az arénában!(bocs az offért)
Ez már a haveri körömben is kérdéseket tett fel,hogy minden hétvégén polgáron voltam,de ha dm,bonanza vagy ákos konci volt,akkor minden háttérbe szorult!Nem értették hogy hogy jön össze a kétfajta stílus!De hát mindenki más!

<#wave>

Neme.
Ezek voltak ismerõsek:
Los Jugaderos - Let Me Down Easy 😊
Basement Jaxx - Samba Magic (Basic Bastard Mix)
Salsoul Orchestra - Ooh, I Love It / Chicago Bus Stop (ennek valamelyik remixe/bootlegje)

Ezek a remixek az agyamra mennek. 😊 Aki tud, pls segítsen, ezt a két számot 98 óta vadászom, de csak az eredeti van meg ezekbõl is...
War - Galaxy
Black Ivory - Mainline

Engem nem egy zene ösztönzött arra hogy megvegyem az elsõ kazettámat, hanem egy ember, akire felnéztem mert olyan volt mint egy robot egy házibuliban ott volt és teljesen kész volt walkmanbe hallgatott technot 92 szilveszterén és mindenki nézte hogy táncol, akkor kölcsönkértem tölle a kazit majd megvettem.

Uttötö az elektronikus zenében szintipop téren kezdte ha jol emléxem
Szerencsére a baréti körömnek köszönhetöen egyböl a sürüjével kezdtem nem volt könnyen emészthetö

Így már köszi, vágom, hát ja ismerem de még akkor nem érdekelt semmi 😄

http://www.youtube.com/watch?v=gIcPawP_0KM

Seal itt tünt fel elõször! Egyébként nekem is tetszett / tetszik
Adamski az ki? még rímel is

Nekem Adamski adta meg a kezdö lökést amiota megjelent az ország vizfejében ( Bp ) az elektronikus zene már szinte cs olyan bulikra jártam

Akkor 1990 Hát nem is tudom, már nem nagyom emlékszem, de rég volt!!!!! Talán akkor még csak a Kraftwerk, JMJ, TD volt nálam még csak, az elektrónikus tánczene még nem igazán volt nálam porondon. 13 évesen meg fõleg :-)
én 90-ben kezdtem az általánost, így zeneileg én sem voltam nagyágyú még akkor. az biztos, hogy ebbõl az évbõl az Enigma - Sadeness máig naon tetszik...
'90 be sok mindent meghallgattam, de nem voltam ráálva különösen semien stílusra vagy eggyüttesre sem, azt biztos hogy rap és hip-hop soha nem szólt nállunk. Majd 91-92 be már voltak jobb discozenék. Utólag ma már tudnék neked jó zenéket összeszedegetni 90 böl, de akkor még fogalmam se volt arról amit akkor elkezdtek az angolok a jungle és hardcore(nem a 170bpm es hc) zenékkel.
Nekem a legelsõ kazettám 93 tavaszán lett megvásárolva, amit már tudatosan vettem meg, mai napig megvan, és nagyon szeretem hallgatni techno house.
Tehát én majd '93 tól tudok ehez hozzászólni...

tehát vehetjük az 1990-es esztendõt? kinek mi jut errõl eszébe?
35 tavasz 😊

ezt a számot soha nem tudom megunni:Green Velvet - Flash (Danny Tenaglias Nitrius Oxide Mix)<#hawaii>

"hogyan ismerkedtem meg ezzel a stílussal"....DJ Budai - Techno-House Classics Of '93-'96 albummal.

Annak idején én kezdeményeztem ezt a "hogyan ismerkedtem meg ezzel a stílussal" témát. Most az jutott eszembe, hogy mit szólnátok hozzá, ha elindulnánk, mondjuk 1990-tõl, s naponta haladnánk évrõl évre, mondjuk 2002-ig, s évenként mindenki megírná, hogy abban az évben melyik zene volt rá, s a zenei ízlésére nagy hatással...
én 42<#smile>

én 27 leszek júniusban, fater 47 lesz júniusban :-D
39

Hi Rigoletto (üdv a faternak is <#wave>)

Pont én is ezt a számot akartam kérni a Robtól, mert nem ismertem és nagyon megfogott. Reméljük hamarosan feltölti mp3-ba <#worship>

Ha már szóba került néhány tag kora, mit szólnátok hozzá, ha összeszednénk, hogy ki hány éves is itt a fórumon, legalább kapnánk képet a tagok (átlag, terjedelem, szórás, medián <#vigyor2>, bocs mérnökember vagyok) életkoráról. A heti Top 5, meg a "hogyan ismerkedtem meg ezzel a stílussal" közvélemény kutatás is tök jó volt annó. Persze, ha ez senkinek a személyiségi, adatvédelmi jogait nem sérti, és megosztja velünk. <#miaz>

Akkor én kezdeném a sort:
- Freezura: 34
- Rigoletto: 27 (ezt már megtudtuk)
nekem eddig ennyit sikerült a vol3 sideB

Los Jugaderos - Let Me Down Easy
Ruffneck feat. Yavahn - All That Jazz

Nagyon jó lenne neme, a vol.3 side B a legjobb😄

este...

Neme.
Mein, hajnalban végigfutottam a mixeken, tényleg nagyon jók, én eddig ezeket nem nagyon ismertem, de már kezdem érteni, miért tekintik sokan etalonnak, fõleg az 1-est. 😊 Nekem a vol3 B oldalán volt pár ismerõs zene, ha este lesz idõm, szerintem tudok 1-2 címet mondani.

A Serial Diva volt az de Mein felrakta ugyhogy thx

Nincs meg az mp3-amim között, basszus. Nem tudod feltolni mp3-ban? THX!!
techno rob
Köszi a mixet, leszedtem, biztos jó lesz neki. Azon agyalok, s keresgetem itt a hozzászólások közt, hogy az a zene mixedben, ami 26-tól 30 percig szól, melyik is? Biztos leszedtem, csak nem tanultam még meg a címét. Borzasztó jól szól, belebizsergek, mikor elképzelem egy party-n. Húúúhhh.
techno rob
Köszike srácok!
A Steve Manson meg jó hogy beadta,azóta imádom mióta ezzel kezdte a bulikat Zsíros!Akárhányszor felrakom a lemezt,mindig kész vagyok tõle!😄

A victor calderone give it up pedig Continuous Cool mix!A 97 06 02 A side Zsíroson amit bedigiztél,azon rajta is van!4.track.

Freezura!Tényleg sajnálhatod hogy nem jutottál el oda,jó kis hely volt!Az tetszett benne hogy nem volt se nagy se kicsi,és ez megadta azt a hangulatot ami ott volt!Volt feelingje! 😄

Sajnos én nem voltam Arénaába, de Rob, a mixedet meghallgatva, már bánom, hogy nem jutottam oda el! <#rinya> nagyon jó lett a mixed!