140
Ms Access
  • horza
    Csak úgy kattingatósan... - láttam már
    Tudja valaki, hogy egy lekérdezés miért hosszadalmas némely gépen?
    Percekig is eltarthat az eredmény kiköpése, holott igen egyszerű a lekérdezés...
  • matyi0323
    Hali
    Van itt valaki aki ért az accesshez?
  • snobby
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni, hogy teljesen kezdőként sikerüljön elsajátítani az adatbázis kezelés alapjait. Tudnátok ajánlani valamilyen weboldalt,könyvet,blogot,videót, vagy akármi mást?
  • Gilmoor
    Sziasztok,
    Az megoldható a microsoft access-ben, hogy automatikusan rögzíti a windows felhasználó azonosítóját, amikor az adatot visz be a megosztott felületen keresztül?
    Gondoljatok egy olyan megosztott kezelőfelületre, amihez a cég több alkalmazottja is hozzáfér. Minden alkalmazottnak van saját felhasználó neve és jelszava a számítógépéhez, ami automatikusan hozzárendelődne az általa bevitt adatokhoz.
  • Solyom2
    Helló!

Az lenne a gondom, mikor access 210-ben egy txt. fájlt szeretnék importálni, nem tudom megtenni,m ert elvileg valami bővítmény vagy varázsló nincs telepítve. 2 hete használtam, akkor még jó volt. Nagyon fontos lenne az érettségi miatt, de nem tudom helyrehozni!
  • gergely1991
    Helló!
    Itt egy lehetőség,de a helyedben csinálnék mindenképp egy biztonsági másolatot hamár bővítés és szűkítés a dolog. :)
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.08.14. 15:15:46
  • GImre70
    Sziasztok. Hogy lehet makróban a akció lekérdezéseket készíteni? Olyanokat mint például a frissítő, hozzáfűző lekérdezések.
  • GImre70
    Sziasztok.
    Egy pici segítséget/tanácsot kérnék. Csináltam magamnak egy kis adatbázist a könyveimről. Nem sok mindent tárolok benne csak úgymint a szerzőt, a könyv címét, a műfaját,az oldalszámot, a minőségét ( mármint a könyv állapotát, 1-5, 1- a legrosszab, stb, stb). Na most elkészítettem ennek a táblázatnak az ürlapját is. És a legtöbb könyvnek beszkenneltem a boritóját. Az ürlapon elhelyeztem egy kép objektumot (független) és azt szeretném, ha a kép vagy Ole objektumba kattintok akkor a gépről beillesztem/beszúrom a beszkennelt képet. Namost elég ha ennek az objektumnak az esemény fülön a kattintásra beírom ezt a parancsot: Docmd.Runcommand acCmdInsertObject vagy az acCmdInsertPicture. esetleg rendeljem egy gombhoz?
    Kell valami mást is beállítani a tulajdonság lapon? Üdv
  • GImre70
    Tudja valaki, hogy mi lett a sorsa Ashoka Tano-nak a Klónok háborúja után.
    Anakin őt is lekaszabolta?
    Erre talán kapok választ?
    Elre is köszi
  • GImre70
    Sziasztok.
    Lenne egy kérdésem. Legutóbb kértem segítséget egy kis virágüzlet adatbázisának az elkészítésében. Na most nekem "sikerült" egy pici, egyszerű adatbázist készíteni, de egy olyan problémám van, hogy hogyan kell azt megcsinálni, hogy a készlet tábla mennyiség mezője változzon ha az eladás táblában az eladott mennyiség be van írva.
    készlettábla(virágneve, mennyiség, ár, összes_ár)
    eladás(virágnév, eladott_mennyiség, ára).
    Ez a két tábla formban is meg van.
    Tehát azt szeretném, ha az eladás táblában be írjuk az aznapi eladott virág mennyiséget, akkor az a készlet táblában is mutatkozzon, de ha jön az új árú akkor is a készlet táblába írnánk.
    Még 1x elmondom már nagyon régóta nem foglalkozom adatbázis készítéssel a jelenlegi munkahelyemen sem kell csinálni ilyet, mert legutóbb is csak negatív hozzászólásokat kaptam, de ha megint csak ilyet kapok, akkor inkább hagyjuk az egészet inkább megpróbálom máshol meg tudakolni.
    Azért előre is köszönöm G Imre
  • szdani02
    Birkákról készítenék adatbázist. A birka azonosítására a fülszám szolgál, amely két részből áll. Egy előtagból (tenyészetkód) és egy egyedszámból. Ezek külön-külön megegyezhetnek, együtt viszont egy egyedet azonosítanak.
    A problémám a továbbgondolásnál, ez esetben a -rokoni- kapcsolatok meghatározásánál van.
    Van két táblám. Egyiken a felnőttek (anya/apa egyaránt, csak a nem különbözteti meg őket) adatai vannak. Itt az egyik elsődleges kulcs tenyészetkód -legyen vezetéknév- másik pedig az egyedszám -keresztnév-. A másik táblán a bárány -gyerek- adatai vannak. Ezen az elsődleges kulcs az ellési sorszám, az idegen kulcsok pedig az anya tenyészetkódja, az anya egyedszáma, az apa tenyészetkódja és az apa egyedszáma. Ezek azonosítanák 1-1 birka anyját és apját. Az egyik kérdésem az volna, hogy hogyan állítsam be a kapcsolatokat a szülők és a birkák között? Másrészt hogyan tudnám megoldani, az elkészített űrlapomon, hogy több birkához ugyanazok a szülők tartozhassanak. (testvérek) A harmadik problémám hasonló ehez: Hogyan tudnám vezetni a birkák betegségeit? (Itt több adatot is megadnék: dátum, leírás, alkalmazott terápia, gyógyszer stb.) Mivel egy állat többször is lehet beteg, az adatbázisban és az űrlapon hogy tudnám ezeket külön-külön vezetni, nem pedig egyetlen betegséget megadni, és azt módosítani?

Köszönöm
    Dani
  • madass
    Sziasztok. Lenne egy nagyon fontos kérdésem, egy érettségihez hasonlító feladatot kéne megoldani, acces-ben, aki ért hozzá annak szerintem nem több 10 percnél. Ha valaki segítene, kérem jelentkezzem a [email protected] on. Segítségeteket előre is köszönöm.

Madass
  • gergely1991
    Adattábla kijelölése tervezés mód új mező bevitele. Beírsz egy mező nevet majd mező típusként pedig kiválasztod a számlálót.Utána a lekérdezésben meg felveszed(vagyis ott is jelenítse meg ne csak az adatokat)
  • polarka
    Persze ez így nem teljesen igaz, mert ráklikkelhetek az adott rekordra és alul kiírja, h hányadik. De egy oszlopra elég volna csak ránézni.
  • polarka
    Hali!

Egy lekérdezés elejéhez szeretnék tenni egy oszlopot, ami sorszámot írogat. Merthogy a lekérdezésben ugye megvan a sorrend, de ha lejjebb megyek, akkor szeretném tudni, h a sorrendben éppen hányadik az adott rekord, amire pedig már semmi támpont nincsen.

Ha vki tudna segíteni, az kérem ne titkolja!
  • gergely1991
    A feltételbe ez beírod :
    * anna
    Remélem erre gondoltál:)
  • Narusco
    valaki?
  • Narusco
    Sziasztok!
    Lenne egy adatbázis kezeléssel kapcsolatos kérdésem:
    Van egy feladat melyben neveket kell kigyűjteni, de nincs konkrétan megadva hogy mi ez a név csak maga a névrészlet... Ez a névrészlet több névben is szerepel (leegyszerűsítés kedvéért a részlet az "anna" szó)
    Kérdésem a következő: Mi a parancs a lekérdezéseknél arra hogy ne mint név hanem mint névrészlet keressen rá?
  • ronny666
    Hy!

Tudnátok nekem olyan alkalmazást mondani, hogy webes felületen érném el az access mdb-jét? Olyasmi, mint a távoli asztali kapcsolat, csak nem kell semmi más (pl "Start Menü", az Asztali ikonok...), csak az access elérése hálózaton keresztül!

Köszi
  • LDC
    Sziasztok!

nem tud valaki nekem küldeni egy MS Acces feladatkezelő sablont

Nagyon megköszönném

LDC
  • ronny666
    Azt meg tudnátok mondani, hogyan tudnék 1 Excel munkafüzetet megnyitni Access alatt?
  • blaze711
    hello

Most vesszük az MS access info órán és kellene egy-két gyakorló feladat!
    emailem: [email protected]
  • fodcsab
    sziasztok!!

Lenne egy kezdő kérdésem. Ha van egy űrlap azon belül pedig egy segédűrlap és az ezekben az űralpokon szereplő rekrodokról szeretnék egy jelentést nyomtatni, de csak ezekről a rekordokról.
    Előre is köszi.
    Csabi
  • Zipus
    Ok! De, mi az a billentyűparancs! Ki szeretném próbálni én is!
  • rushman
    van egy billentyűparancs, amivel elő lehet hívni a menüsort, onnan meg már gyerekjáték. Egyszer én is akartam (office97) ilyen védelmet, akkor tüzetesebben utánajártam, és azt olvastam, hogy nem lehet teljesen elzárni az access rendszerparancsait.
  • Zipus
    Erre lennék kiváncsi pl, hogy egy profi Access-es bejutna-e, és ha igen akkor hogyan!
    A védelem: felhasználói szintű; eszköztár, menüsor letiltva; Shift billentyű nem használható!
    Mi lenne a megoldásod?
  • ronny666
    Attól függ ki ellen csinálod a védelmet. Profi ACCESSezők() ellen, van mezei felhasználó ellen.
    Nem mindegy...
  • Zipus
    Pl. az adatbázis védelme! Nem a felhasználói szintű védelemre gondolok, hanem arra, hogy ha az elkészített adatbázist például valaki lemásolná és a saját gépén szeretné futtatni, akkor az ne sikerüljön!
    Én ezt különféle trükkökkel próbálom imitálni, de az nem az igazi!
  • Otisz
    Sziasztok!
    Lenne nekem is egy komplett kérdésem.
    Egy kisebb cégnek kellene egy adatbázis, amely a dolgozók adatait tárolná.
    Az első oldalon szerepelnének az általános adatok(automatikus sorszám, név, lakcím, stb...), a második 'oldalon' az első oldalon éppen aktuálisan kiválasztott személy további adatai (pl.: nyelvismeret, jogosítvány, vállalt munkák, stb...), és kellene egy harmadik 'oldal is', amely az első oldalon aktuálisan szereplő személy által vállalt munkák napszakban történő lebontását mutatná (pl.: hétfő délelőtt, szerda éjszaka, szombat délután...).
    Természetesen kellene tudni menteni és új rekordokat felvinni.

Mindehhez kellene még egy bérszámfejtés is, mely kiszámolná hogy az illető személynek mennyi lesz az aktuális havi keresete (adó, pótlék, levonás, bruttó, nettó, stb...).

Ez egy rokonomnak kellene.
    Ő próbálkozott az adatbázis létrehozásával, de így ebben a formában nem tudta megoldani...ha valakinek lenne arra ideje, hogy az általam leírtakat megpróbálná példaként megoldani, és azt meg is osztaná velem, azt megköszönném.

Az e-mail címem: [email protected]
  • ronny666
    pl?
  • Zipus
    Egyébként, ha bármely problémát amelyet kínkeservesen megoldottál és közszemlére tehető szívesen vennék! Nekem is van olyan gondom, amire a mai napig nem találtam választ sehol sem! :-(
  • ronny666
    értem,
  • Zipus
    Nem haldoklik, csak én speciel a két kérdésedre nem tudok válaszolni, ugyanis nem volt ilyen jellegű problémám!
  • ronny666
    haldoklik a topic
  • ronny666
    és azt tudjátok, hogyan lehet 1 meglévő táblába makróval 1 plusz mezőt beletenni, ami "számláló" tipusú?
    (hogy ne kézzel keljen ezt megtennem)
  • ronny666
    Meg tudnátok nekem mondani, hogy MAKRÓBAN, hogyan tudom változtatni a képet 1 "űrlap" "parancsgomb"-ján?
    Az "Értékbeállítás"-sal megy ez egyáltalán?
  • Borg
    Köszi, +nézem!
  • rushman
    Itt létrehoztam egy példát, ha ilyenre gondoltál.

Keresső mezőbe írd be az "abc"-szót, nyomj entert, és kikeresi a lekérdezésben, majd megjeleníti a listában. persze ezt más adatokkal is meg lehet csinálni.
  • rushman
    ahogy Zipus is mondta, a legelegánsabb módszer a paraméteres lekérdezés. Hozz létre egy űrlapot egy kötetlen és egy lista vezérlőelemmel. Hozz létre egy lekérdezést az általad vélt táblából, amelyből keresni akarsz, majd a feltétel sorba jobb klikk->szerkesztés. Itt válaszd ki az előbb létrehozott űrlapban a kötetlen beviteli mezőt, majd mentsd a lekérdezést. Ezután az űrlapon a lista vez.elemnél állítsd be a rekordforrásnak ezt a lekérdezést.
    Kellene még egy kis programozás is, mivel a beviteli mezőbe, ahova a kereső feltétel kerül, frissítés után meg kell hogy hívja az említett lekérdezést, majd átadni a lista vez.elemnek egy újralekérdezés paranccsal.

Szóval ennyi,
  • Borg
    Jólvan, sikerült mind2 :) Köszi.

Már csak azt a keresős űrlapot kéne összehozzam, aminek az egyik mezőjébe beirom a feltételt, és az egy másikban felsorolná a találatok sorszámait...
    Ennek mi lenne a legegyszerűbb módja?