16
  • Mr_Rob
    #16
    Abban sajnos tévedsz, hogy korlátlan a csatornák száma. Ezt nem úgy kell elképzelni, mint az internetet. Egy analóg TV adás helyére kb 33Mbit/sec jut, tehát 1 HDTV, vagy több - általában 8-10, de akár 20 (minőségtől függően) - PAL adás fér el. Az elképzelhető, hogy 8 év mulva már mindenütt ott lesznek a digitális adások, de még ott lesznek mellettük az analógok is, így nem lesz túl sok hely.
  • Darth Sith
    #13
    hát ez érdekes, de úgysem lesz belőle semmi..
  • Mr_Rob
    #11
    Vannak előrehaladott feljesztések magyarországon. Nem csak a DVB-T, hanem a C is jó úton halad (AM-Mikró). 1-2 év, és szerintem indulni fog. A UPC-féle műholdas sugárzás halott dolog. Túl kicsi piac magyarország ahhoz, hogy megérje műholdról (Astráról) sugározni. A kábeltévés, földi megoldások jóval olcsóbbak lesznek. Az viszont elszomorít, hogy még mindíg nem lehet kapni digitális tunerrel TV-ket, így ezek a szolgáltatások is set top box-szal fognak működni.
  • Cat #7
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=29590
    ja, jól irtam
    Egy washingtoni bíróság döntése értelmében 2007. júliusától minden új és forgalomban lévő televízió készüléknek, digitális tunerrel (vevővel) kell rendelkeznie
  • Cat #6
    ha törvényileg nem adhat másként, akkor kénytelen lesz
    amerikában 2007 asszem a határidő, európában 2010
    ha amerikaiak tömegesen bevezetik, százmilliószámra, akkor sztm nem 20ezer, hanem negyedakkora áron is kapható lesz
  • shabba
    #5
    De annak minősül, kár hogy elég kicsi bitrátával küldik a jelet.

    Én nehezen hiszem hogy pont ennél tartanák a határidőt, ez is olyan terület ahol nem csak a szabályozás terén de pénzügyi oldalról is erős állami szerepvállalás kell. Márpedig amikor dolgoznia kell az állami apparátnak sőt még pénzt is kellene adni akkor az garancia arra hogy semmilyen határidő nem fog teljesülni. Ha még nekiállnak politikai ügyet kovácsolni az egészből akkor totálisan garantált hogy semmi nem lesz az egészből.

    Itt csak a DBV-T-ről írnak a kábelhálózatokról nem esik szó de elég hatalmas összeg lenne minden előfizetőhöz egy set-top boxot pakolni vagy rávenni hogy vásároljon új dekóderrel egybeépített tv-készüléket. Habár amit írnak a szerint 2008-ig nem is nagyon akarnak belekezdeni csak a papírmunkára pazarolják az időt. 2008-ra meg talán olcsóbbak lesznek a set-top boxok. Bár ha csak abból indulok ki pl. UPC-nek jelenleg van 800ezer kábelhálózatba kötött előfizetője és mindhez kellene rakni egy mundjuk 20ezer Ft-os dekódert(2008-ra már talán lesz ilyen olcsó) akkor az lazán 16 milliárdos eszközberuházás és ehhez még járulákosan jönne további a fejállomások, hálózatfejlesztés, munkadíj, szerelés terén az együtt lenne vagy 25-30 milliárt, ennyit pedig nem hiszem hogy hajlandó lenne kiköhögni magától a UPC.
  • papabear
    #4
    Hát ha meg akarja nézni Juanito és Annabella legújabb románcát, kénytelen lesz.
    Amúgy meg biztosan lehet majd kapni olyan külső egységet, ami digit tuner, de analóg jelet tud továbbítani a TV-re...