Football Manager 2005
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!
Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!
Avanti Crociati!
Mi a véleményetek rolla?
A JÁTÉKOSOK TULAJDONSÁGAI
MarcoVB 2005 július 12 kedd
A JÁTÉKOSOK TULAJDONSÁGAI
/fordította és kiegészítette: MarcoVB – 2005. július 12./
/forrás: www.throw-in.com, szerzõ ismeretlen/
Minden egyes játékosnak van egy csomó tulajdonsága, de azt is tudod, melyik mit jelent pontosan? Majd most szépen el lesz magyarázva A tulajdonságok négy fõ csoportra oszlanak; technikai, mentális és fizikai jellemzõk; valamint a kapusok védéssel kapcsolatos képességei. Az ötödik csoport a rejtett tulajdonságoké; ezeket a program nem jeleníti meg, de az egyes játékosok viselkedése alapján ki lehet találni, mi munkál bennük idõnként…
TECHNIKAI TULAJDONSÁGOK
Befejezés (Finishing): A gólszerzés esélye közvetlen közelrõl.
Büntetõrúgás (Penalty Taking): A tizenegyesek értékesítésének képessége.
Cselezés (Dribbling): A labdakezelés/vezetés szintje mozgás közben.
Elsõ érintés (First touch): Az érkezõ labdák levétele/lekezelése.
Emberfogás (Marking): Ettõl függ, mennyire bír tapadni a védekezés közben a játékos az ellenfélre.
Fejelés (Heading): Ettõl függ a fejelt labdák pontossága.
Keresztlabda (Crossing): Ettõl függ, mennyire pontosan adja be a játékos a szélrõl a labdát.
Nagy dobás (Long Throw): Képesség távolra dobni a labdát oldalbedobásnál.
Passz (Passing): A passzolás pontosságát határozza meg.
Távoli lövések (Long Shots): A távolról ellõtt labdák pontossága és ereje függ tõle.
Technika (Technique): A labdalevétel és labdavezetés sokban függ tõle.
Szabadrúgás (Set Pieces): A játékos érzéke a szabadrúgások és szögletek végrehajtásához.
Szerelés (Tackling): Képesség a szerelések sikeres végrehajtásához.
Szögletek (Corners): A szögletek pontos végrehajtása.
MENTÁLIS TULAJDONSÁGOK
Aggresszió (Aggression): Segíti a szerelések végrehajtását és a védekezést.
Bátorság (Bravery): Ettõl függ, mennyire gyakran teszi oda magát a játékos kétes helyzetekben, ahol esetleg meg is sérülhet.
Csapatmunka (Teamwork): Azt mutatja, a játékos mennyire tud együttmûködni a társakkal.
Döntések (Decisions): A váratlan helyzetekre való gyors reagálás képessége, nagy nyomás alatt is.
Eltökéltség (Determination): A „gyõzni akarás” képessége, akaraterõ.
Helyezkedés (Positioning): Képesség elõnyös védekezõ pozíció kiharcolására.
Higgadtság (Composure): Ettõl is függ, mennyire fegyelmezett a játékos; mennyire õrzi meg a hidegvérét kritikus helyzetben.
Kreativitás (Creativity): Ettõl függ, milyen jól tud a játékos indítani és helyzeteket kialakítani a társak elõtt.
Labda nélküli helyezkedés (Off the ball): Képesség remek támadó pozíciók kiharcolására.
Megérzés (Anticipation): Képesség annak kitalálására, hogy merre tart a labda és hogyan lehet megjátszani.
Munkabírás (Work Rate): Az akarat, hogy a játékos mennyire tud küzdeni a csapatáért.
Összpontosítás (Concentration): A kritikus helyzetekben/pontrúgásoknál mennyire bír a helyes végrehajtásra koncentrálni.
Ösztön (Flair): Az improvizáció képessége; váratlan dolgokat csinálni, esetleg megkísérelni a lehetetlent is.
Tekintély (Influence): A társak elõtt mutatott határozott magatartás, ami erõvel önti el õket (csapatkapitány esetében fontos.
FIZIKAI TULAJDONSÁGOK
Agilitás (Agility): Mozgékonyság; azt mutatja, hogy a játékos milyen gyorsan tud lelassítani/megiramodni és irányt váltani..
Állóképesség (Stamina): Azt mutatja, milyen hosszú távot bír lefutni anélkül, hogy elfáradna.
Egyensúly (Balance): Segít a játékosnak talpon maradni a párharcok során.
Erõ (Strength): A játékos ereje, izomzatának kidolgozottsága.
Gyorsaság (Pace): A játékos csúcssebessége.
Gyorsulás (Acceleration): Álló helyzetbõl milyen gyorsan tud teljes sebességre váltani.
Természetes erõnlét (Natural Fitness): A játékos testi felépítése, mint adottság.
Ugrás (Jumping): Azt mutatja, milyen magasra tud ugrani a játékos, ha fejelni akar.
KAPUSOK EGYEDI TULAJDONSÁGAI
A 16-os uralma (Commanding the Area): A képesség, hogy a kapus a jelenlétével biztosan uralja a 16-os területét.
Egy az egy ellen (One On Ones): Képesség a labda megszerzésére/eltérítésére a kapura tisztán törõ csatároktól.
Labda kiütése (Tendency To Punch): Ha magas az éték, a kapus szívesebben öklöz, mintsem hogy labdaelkapásra menne.
Kidobás (Throwing): A labda mezõnybe dobásának pontossága/ereje.
Kifutás (Rushing Out): Képesség a kirohanások során a labda megszerzésére.
Kommunikáció (Communication): Segít a védelem megszervezésében/irányításában.
Légi képességek (Aerial Agility): Képesség látványos akrobatikus mentések végrehajtására.
Reflexek (Reflexes): A reflex-szerû, váratlan védések esélye.
Rúgás (Kicking): : A mezõnybe való kirúgások pontossága/ereje függ tõle.
Szeszélyesség (Eccentricity): Váratlan dolgok végrehajtása.
Védés (Handling): Labda biztos fogása, megtartása és a beadások lefülelése.
REJTETT TULAJDONSÁGOK
Alkalmazkodás (Adaptability): Az idegen közeghez/országhoz való alkalmazkodás képessége.
Hûség (Loyalty): Ha magas, akkor nem nagyon zavarja, ha szeretett klubja folyton elutasítja más klubok érte kínált ajánlatait.
Igyekvés (Ambition): Ettõl függ, mennyire nagy a játékos életcélja a fociban, amiért mindent megtenne.
Problémamegoldás (Controversy): Kompromisszumkészség a pályán kívüli kiélezett helyzetekben.
Profi szemléletmód (Professionalism): A kritikákhoz való pozitív hozzáállás (alacsony értéknél sértõdékeny a drága).
Sportember (Sportmanship): Ha magas az érték, a játékos mindent megtesz, hogy egyre jobban teljesítsen.
Sokoldalúság (Versatility): Azt mutatja, mennyire tud alkalmazkodni, ha idegen poszton kell játszania.
Stressz tûrés (Ability to Handle Pressure): Ha alacsony az érték, a média/menedzser kritizáló szövegeit nem veszi jó néven…
Temperamentum (Temperament): Ha magas az érték, a játékos túlságosan hevesvérû, fegyelmezetlen.
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?
http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?
Szar Bayern, szar Bayern :)
CSAK a Fradi
amugy ha elfogadom az ajánlatot akkor valszeg viszem magammal a fradit 😄
(mármint a jobb játékosokat)