20
  • HUmanEmber41st
    #20
    Gondoljátok át 1 kicsit!
    Mi kell ahhoz, hogy 1 gép "gondolkodjon" ??
    Bele kell programozni. Addig nehéz lesz, amíg a tudomány nem ismeri a gondolkodási folyamatokat, nem tudja 100% mi is a tudat. DE ezt már megbeszéltük más fórumokon. Addig, amíg ezek a dolgok nincsenek tisztázva, addig nem kell tartani a Terminátoros-Mátrixos világtól.
    Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy mi lesz a Földdel, amikor már a robotok tényleg helyettesíteni tudják az emberi munkát. Most még az igazi térlátású robotok nincsenek igazából elterjedve, így van munka az emberek millióinak az öszeszerelő üzemekben.
    DE amikor már TÉNYLEG olcsóbb lesz a robotmunka mint az emberi munka!!!
    Akkor mit fog csinálni a sok ember????
    Mert a fejlesztés-kutatáshoz nem mindenki ért..karbantartás-javítás..ott is gondolkodni kell, erre a munkára sem alkalmas mindenki...
    és mi lesz pl a 3.világban? ott még most is csak a Kalasnyikovhoz értenek.. Mekkora kulturális technikai szakadék lesz a földrészek között? Már így is van..mi lesz akkor?
  • Killgore
    #19
    Csak nehogy öntudatra ébredjenek egyszer ezek a nagyszerű teherautók :)

    Terminator rlz!
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    Majd egyszer rájönnek, hogy mennyire HATÉKONYABBAN mennének a dolgok, ha nem hátráltatnák őket mindenféle majomivadékok :D

    Kösz, ebből nem kérek :)
  • IrkaBirka
    #13
    nu, mindjárt starcraft.
  • Bucser
    #12
    Az embert épp a tevékenységeik és a megoldó képességeik teszik szükségessé... Vegyünk egy alap példát. Egy szakács. Ugye mondjuk egy elhagyott pizzériában dolgozik szivarozik tésztagyúrás közben. A pizzájánask az adja kellemes utánozhatatlan ízét, hogy egy kis hamu belepottyan... mindig egy kicsi.... Nos a robot tudja, hogy ez rossz és ezért ezt kiküszöbölné ezzel elvesztené az egyéniségét minden.. uniformizálná a gyártást, de semmi utánozhatatlanság nem lenne benne... ergo senki nem menne pizzériába, hanem gyárban összetákolt mirelit pizzákat ennének. Repüléssel is ugyanez a helyzet és hasonló problémákkal foglalkozott anno a mátrix is... A Robotok, Ai-k tanulhatnak de csak a saját kis képzelőerejükön belül, és soha nem kísérleteznek csakis a jól bevált formulákat alkalmaznák. a HAtékonyság a kulcsszó... az AI-nál és a gazdaságban... És mindenhol máshol a kreativitás és ez az amit még egyetlen AI projektben sem próbáltak meg leprogramozni.... TÚL NEHÉZ:)))) Szal nem félek a robotoktól meg AI-któl.
  • sz4bolcs
    #11
    vagy sakkban játszák le
  • aDannyBoy
    #9
    Jah es majd az lesz a vege, hogy nem lesz igazi haboru csak osszeengedik az ellenfelek az AI-ket, es mondjuk jatszanak egy C&C: Generalst :)
  • Dave77
    #8
    Ezek mind szép dolgok... Nem lesz szükség sofőrre, pilótára, rendőrre, szakácsra, takarítóra, mérnökre, anyára aki kihordja a gyermeket... stb... "Szép Új Világ"
  • NEXUS6
    #7
    Hello Z-k!

    Még hogy nem érdekel senkit, nézd meg csak milyen felkapott harci fegyver a tehartu az iraki szabadságharcosok között! ;)
  • TeszteloPontHu
    #6
    Valószínűleg a közlekedési balesetek és a dugók is megszűnnek (vagy erőteljesen csökken a számuk), ha minden járművet robotok irányítanak majd (akár úgy, hogy egymással is tudnak kommunikálni, pl. "megbeszélnek" egy előzést).
  • Mike
    #4
    aztán a robotok majd ellenünk, emberek ellen fordulnak...
  • [NST]Cifu
    #3
    Az a helyzet, hogy egyenlőre máshol nem igazán eröltetik az ilyen fejlesztéseket (még az EU-ban is csak visszafogott a pilóta nélküli repülőgépfejlesztés, miközben az USA-ban három különböző program foglalkozik ilyennel). Tehát a jövőben nem csak azt fogják közölni az elnökkel, hogy kilőtték 34 robotunkat, hanem azt is, hogy az ellenfélnek körülbelül ennyi és ennyi az embervesztesége...

    Innen nézve reális a dolog...
  • [HUN]PAStheLoD
    #2
    mé nem TeherMax ?

    vagy SkyNet ?
  • Cat #1
    a robotrepülőgépek nyujtotta jövő szerint a piloták benn ülnek a bunkerben, és távolról irányítják a repülőgépeket.
    A Darpa szerint ez elavult, már ember sem kell majd a tankok irányításához (mert mi másba kellenek majd ezek), hanem szépen elintézik a robotok egymás közt. Éljen, ezentul háboruk elkezdésekor az amerikai elnöknek nem kell majd arról beszámolnia, hogy hány amerikai katona halt meg, hanem csak közlik hogy "kilötték 34 robotunkat"