22334
-
#1196 Ma ütköztem egy biciklissel biciklivel. :D
Hiába no, új fékek kellenek. :D -
moon21 #1195 Üdv!
Lenne egy kérdésem:
A közeljövőben uj bicajt akarok venni. Most egy teleszkóp nélküli van. Teleszkóposat érdemes venni, vagy a teleszkópot részben helyettesiti a dupla falú felni? Az is fel tudja fogni a rázkódásokat? -
_Vegeta_ #1194 :D -
#1193 Hát ja, ennek így semmi értelme sem volt:D -
#1192 -
_Vegeta_ #1191 Nagymamóm lakik 21néhany km-re az nem nagy táv. A tokaji hegyre tvuton felmenni 4km. Ezt nemtom miert mondtam, de erdekesnek tunik. :D -
#1190 :P
Tényleg szerzek egy térképet mostmár. -
_Vegeta_ #1189 10az keveeees. :)
Krezga: Beleszamoltam a picnikezest/pihenot is. :D -
#1188 Az tényleg kényelmes tempó:) -
#1187 Szerintem megyek egy 10et biztosan :o
Majd előkapom a térképet és a körzőt. :D -
_Vegeta_ #1186 20kmert masfel ora alatt kenyelmesen meg lehet tenni. :) -
#1185 Egyébként az alcímre is reagáltam azzal a posttal. :) -
#1184 Bocs, nem akartalak megbántani.
-
#1183 Mit tudom én, csak vmi bemutatkozó, szándékomban áll követni eztán a topikot, ha őkelme megengedi. -
#1182 Gratulálok, de ezzel mit szerettél volna mondani? -
#1181 De mire kell? Montira vagy országútira? És milyen összegben? Milyen középrészhez? -
#1180 Én tuti nem venném meg annyiért...ahogy nézem, az a kilóméteróra ér rajta valamit, de más nem nagyon... -
#1179 Üdv!
Én minden nap biciklizem, eredetileg a távolságra mentem, nem az időre, de a nyár haladtával és teljesítményem javulásával, ma már nem kell két óra, mert közel fél óra alatt is végzek. A táv hosszúságát sajnos nem tudom. Élvezni nagyon élvezem, főleg mióta más technikával tekerek, talán pont azzal, amivel a versenykerékpárosok, szóval nem vaktában, hanem összpontosítva..jobb láb, bal láb, jobb láb..és így tovább. -
#1178 jó hát nyilván többet is kibír még, de akarok vmi normálisat rá, mint a régi ruszki bringákon ami sose kopik el :) -
marcinger #1177 Hi.Ezt a biciklit egy faluban árulják 20000Ft-ért.Szerintetek megér annyit?
-
#1176 Mire kell? Montira vagy országútira?
Ja, mellesleg az elég siralmas, ha mindössze pár ezer km-t bír ki. Ajánlom figyelmedbe a shimano.hu lapot. -
#1175 Tudtok nekem ajánlani valami olyan első fogaskeréksort ami nem kopik szét pár ezer km után valamint ha lehet árat is. -
_Vegeta_ #1174 Igazabol nem kell nekem tarcsafek mert draga, fekre annyit nem koltok. Inkabb majd egy jobb V-fek. ;) -
#1173 Igen! Ha aluminium vázat veszel és A-hed-est amibe a nem külsö menetes villa kell akor már bármit épithetsz belőle késöbb. Mert ebbe minden bele megy már.
Csak az pl jó lenne ha a váz hátsó villáján lenne tárcsafékfelfogatás, mert ha ez nincs akkor azt nem tudsz rárakni hátra. -
_Vegeta_ #1172 Kezdem erteni, tehat 15+16váz ki kell jonnie a cuccnak, es ezt kesobb mar barmikor lehet "fejlesztgetni"...? :)
Akkor még egy kis zsetont gyujtenem kell. :) -
#1171 Az jó... Ha nem a villa csövén van kivül a menet akkor tökéletes. Az jó az uj vázakba.
Hajtókart nem feltétlenül kell venni, mert a negyszögtengelyes monoblokkra rámegy a régi hajtókarod is. Csak itt megint a tengely méret számit. Olyan monoblokkt kell venni aminek a tengelye annira kilóg a vázból hogyha ráhuzod a hajtókart nem érjen bele a vázba. Kormány sem fontos mert az uj Stucniba a régi kormyány szintén bele megy ha olyat veszel. Kormány csapágyből van olcsóbb is mi (igaz ez nem egy csucs Sőt) 950ft-ért vettünk a mult héten egyett.
Szóval szerintem 15000-ft körül+ max egy 2000ft-ből kijön. -
_Vegeta_ #1170 Huhh.
A villa olyan hogy a csoben van egy akarmi annak a kozepeben egy lyuk ami menetes, nemtom erre gondolsz-e. :)
Mondjuk ha osszehozok egy 40penzt abbol kijon mindez? Ugy hogy akkor a monoblokk is csere es valszeg ahhoz hajtokar is kell. ? :)
Ugynezem kb igy lenne akkor(ebike ár):
BikePositive Sport négyszögtengelyes 5 520 Ft Hajtokar
Ritchey Comp alu (fekete, 5fokos) 3 580 Ft Kormany
WTB Race intergált 2 890 Ft Kormanycsapagy
Ritchey Logic Comp 2 csavaros +/-5fok 3 112 Ft Kormanyfej
BikePositive ATB 1 912 Ft Nyereg
BikePositive SP-359 26,8mm 1 920 Ft Nyeregcso
Shimano BB-UN26 2 072 Ft Monoblokk
Ez igy: 21 006 Ft[/i]
De ez igy mar rengeteg mert még kell a váz ami min 16k, nekem meg ennyim nincs. Amugyis max 40-et 40xet koltenek bringara mert sajnalom a penzt ra.
-
#1169 Akkor nehezebb az ugy... Na figyi akkor a köv a helyzet:
Alapvetően két féle váz van. Az egyik az a fajta amelyikbe menetes villa kell ennek vékony fej csöve van és nem tudsz bele rakni normális villát. Van az amelyikbe nem menetes villa van és ez ugy mükszik hogy tulajdonképpen a Stucni rögziti a villát. Ez a komolyabb és az ujabb ebbe tudod bele rakni az uj és normális villákt. Ha a régi bicodba menetes villa van akkor elég durva a csere.
Méghozzá azért mert sem a stucnit sem a kormánycsapágyat sem a villát nem tudod használni. Ha veszel egy A-hedes vázat akkor kell bele egy nem menetes villa egy uj kormánycsapágy uj stucni . Ez az első dolog.
A másik dolog pedig az hogy meg kell nézned hogy a régi bicoban milyen középrész van (ez az ami a halytokart tartja). Ha monoblokk van benne akkor az jó és annak le kell mérni a tengely hosszát és ha tudsz olyan méretü vázat vegyél amibe bele fér. De ez majd minden váznál más ugyhogy ez nem fog összejönni. Tehát az uj vázhoz kell egy ilyen is. A többi dolog jó lesz bele.
Esetleg egy üléscső kell mert annak is más lesz a mérete.
Kb ez mennyi pénz?
A váz x azt nem tudom. A kormánycsapágy az 900ft től kezdődik és tart 10000-ig
A stucni kb 5000-20000ig. Üléscső egy 4000-5000 ft kb.
A gila villád menetes? -
_Vegeta_ #1168 Jo regi alkatreszek 5+ev. Sajna semmi reszletet nemtudok roluk. :( -
#1167 Ird le mid van. És megpróbálok segiteni. Irj le pontosan mindent. Egyébként amivel még baj lehet aza monoblokk ami a hajtókart tartja. Ennek a tengely méretével lehet baj. -
_Vegeta_ #1166 Oszinten nagyon nem gondolkodtam hogy lenne occsobb, hanem elfogadtam amit a boltba mondtak.
A gond az hogy van x penzem meg a gila sl. Namost a gilahoz kell egy occso vaz, meg ugye kormanyfej meg kormany mer ami most van az nemjo a villahoz. Ez ha egy 16k-s vazat nezek +5k a kormany. Pont ennyi zsetonom van, aztan istentudja meg mit kell cserelni ezekenkivul. (nem kompatibilis vagy mittomen) -
#1165 Azért azt is figyelembe kell venni, hogy amit megveszel készen, az tuti, hogy itt-ott eltér az igényeidtől, viszont ha magad rakod össze, azt a saját ízlésedre formálhatod...én -többek között- elsősorban ezért építem a bringám. Lehet, hogy elsőre nem tűnik fontosnak egy-egy apróság, de ha hosszútávra tervezed a paripád, az előbb-utóbb bosszantó lesz, és úgyis kicseréled rajta. És akkor ott vagy, hogy egyszer megvetted az alkatrészt a kész bringával, aztán megveszed mégegyszer...szóval el kell gondolkodni melyik az olcsóbb... -
#1164 akkor meg teljesen jó amit választottál esetleg vmi kényelmesebb nyerget nézhetsz
amúgy én pl bmx-es nyerget használok, egy havertól nyeltem be maikor az enyém elszakadt pár helyen és sztem sokkal kényelmesebb ha széles az ülés, mert nem nyom és hosszútávon is jobban elvagy rajta -
_Vegeta_ #1163 Nekem a bicajozas nem hobbi, hanem egy kozlekedesi forma. ;)
Nincs szuksegem hiperszuper bringara, de azert a patkak/katyuk kisebb foldutak ne okozzanak mar kart benne. :) -
#1162 hááát:"a minőségnek ára van annak menni köl fölfele"....
én többek között ezért is hagytam fel ezzel a hobbimmal, rengeteg pénzt megesz ha nem tod megvenni egyből a legjobb alkatrészeket.. -
_Vegeta_ #1161 Na ezaz hogy nemigazan vallalnam el az osszeszerelest sem.
Az ebikeon most szamoltam ossze mik kellenenek es kijott egy 92 686 Ft
-os szamla.
Ehhez kepest ha volna ennyim inkabb vennek egy Kelly's SCARPE szurket 75 900 Ft-ert.
En mondom hulyek ezek a bicajgyartok/forgalmazok.. :|
-
#1160 sztem meg pont az h olcsóbb, énis mindíg építettem, össze viszsa darabokból, mikor mihez jutottam hozzá olcsón.
az a baj az ilyen összerakottakkal h vnapár lakatrész amit egyáltalán nem használsz vagy pont 500ft tal gyengébb mint amit te raknál rá stb, szal sok szart is megvesz amit utti h cserélni kellene egyből pl műanyag pedál, gyönge alu hajtókar, stucni, kormánycső iylenek
vagy akár még a felnik és a gumik is
a gumiköpeny elég vfontos mert megnöveli a kerekek élettartamát jobb fékfelület stb nem kell sorolni szal arr pl érdemes kiadni pár ezrest
sztem ha van ismerősöd akivel össze tudjátok pakolni akkor olcsóbban kijössz tuti -
_Vegeta_ #1159 Sajna ennyi penz nem all rendelkezesemre. :) -
#1158 Az igaz hogyha ujat veszel olcsóbb.. De ha te épited össze és értesz hozzá sokkal jobbat fogsz összeépíteni egy kicsit drágábban. Szóval én azt mondom ha van 100000-120000 körüli pénzed és értesz az alkatrészekhez és ha régi bringádon is vannak jó alkatrészek nem vegyél ujjat inkább épits. Én minden bringámat alkatrészenként épitettem és mindenből a lehető legjobbat vettem.
Az a baj az épiett bicokkal, hogy egy jó vázra raknak gyenge alkatrészeket vag egy gyenge vázra raknak kicsit jobbakat. Szóval mindig egy két dologgal behüjitenek hogy vedd meg de semmi nem igazán jó.. -
_Vegeta_ #1157 Hat vegulis elmondtak azt amire mar szamitottam. Nem erdemes bicajt osszeallitani ki tudja mit kell meg cserelni. Azt mondtak occsobb ha veszek egy full uj bicajt.
Attam a sz@rnak egy pofont. :D