Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
menetfúróval vagy menettisztítóval átmész rajt, ha nincs, akkor a lyuknál egyel kisebb fúró is megteszi.
CSAK ÓVATOSAN ÉS SAJÁT FELELÕSSÉGRE!!!
BICÓSZERVÍZBE TUTI KITUDJÁK SZEDNI!!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Lenne egy kérdésem!:egyik nap elmentem kerékpározni és vissza akartam tenni a kulacsom a tartóba mire a kezemben maradt a kulacs a kulacstartóval együtt mert eltört a csavar és a fele benne maradt a vázban :S és az lenne a kérdésem hogy a csavart valahogy ki lehet szedni?Vagy hogyan tudnám vissza tenni a kulacstartóm hogy ne keljen csavarozni?!kérlek segítsetek!!
CopyKing92
bár ma jön meg az MTX33 as 😊 novatec agyal 😊 és az újvázis. 😊

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

CopyKing92
lol enyém 19 kiló (;

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

bardocz
Igen látom 😄 Majd ma újraértelmezed, hogy mi volt 60 kiló😄
Ha kedveled az extrém sportokat vagy Te magad is ûzöd, akkor látogass el a www.teasztar.hu oldalra.
VRSDM
60kiló?!
a bicóm 11.6 és nehéznek számít.
kb. 8.8al lennék elégedet. csak akkor kéne egy properTTL váz + új kereket pl. macneil. akkor lennne kb. 9kiló

amúygbocsi ha félreírtam de vrsdm picitrészeg 😊

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Szerintem amatõrben lehet indulni. És a gép mg miért ne bírná, ha van rajta egy minimum acera felszereltség, akkor már jó. (60 kilóval...😄)
Bocs túra helyett verseny😊
Srácok, hogy mûködik ez a túrázós dolog? Megnéztem pl a szilvásváradi caprine maraton videót és láttam h egyesületek meg csapatok tagjai indulnak. Ez mennyire nehéz pálya volt? Úgyértem egy gyárilag felszerelt caprine spirit is bírná? Csak úgy az utca embere nem indulhat?
CopyKing92
van olyan 😄 csak apám haverjáé. hozzam? 😄

bardocz
Ezt a háborút csak 9mm-es dolgokkal lehet megnyerni<#idiota>
CopyKing92
mindenévben eljátszák kb.. az a gáz.. de próbálni kell.., küzdeni.

bardocz
Hiába, a paraszt visszarak kétszer annyi fát...
CopyKing92
majd valamikor fel kéne menni és izomerõvel odébb hurcolni meg csinálnánk? 😄

gordon 24
Szoktam feljárni igen, De hát hogyis fogalmazzak😄

Itt kb fel kell menni 20x ahhoz, hogy megközelitse azt az élményt, amit egy ilyen pályán, a pálya egy szakasza jelent.

János hegy nem erre való.. Fölleg mots hogy az erdészek, lezárták szinte az összes utat. Keresztbe nagy gerendákkal meg tököm.

Mondjuk itt már elõjön a "Tipikus magyar mentalitás" nem azt oldjuk meg, hogy lehet, hanem azt hogy hogy nem lehet.

Én azt mondom, aki teheti, irány külföld.. Müködik minden. Van felvonó, kedvesek a montisokkal, kivannak jelölve pályák, levanak a fák, a kiálló tereptárgyak védve szivaccsal. Egyszóval müködik és jó..

De ezzel eggyütt igen elég sokszor vagyok a János hegyen is.

Downhill!!

CopyKing92
csíped jánoshegyet? 😄

gordon 24
Na re!

Visszatértem! Voltunk Mariborban.

A helyzet felvonó ügyileg. Van ugye a Gondola ami leszakadt 3-4 hete. Elsõ körben feltoltuk odáig ahol az eset történt. Még mindig hiányzik az oszlop, ugyhogy nem hiszem hogy egyhamar készen lesz.

Ami viszont problémásabb, hogy a másik felvonok csak a hegy kb 3/4-ig visznek fel. Ez két beülös "libegõ" szerû felvonó. A menetidõ hosszabb, és alacsonyabbra jutsz.

Igy a pálya 3/4-része használható kb.. Elég jó volt most, mert száraz és iszonyatos tempót lehet jönni rajta. Mentünk 4 kört, pihentünk és haza jöttünk.

Képek nincsenek sajna (illetve vannak, de nem jó a minõség) majd legközelebb csinálunk!

Ugyhogy kb ennyi. Most nem estem😄D

Downhill!!

norbi56
Majd emlékeztess ha itthon vetítik😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

VRSDM
énis megkaptam. de nemtudtam hova kéne kiírnom
"üzenõfalról " beszélt a levél írója.
de sg-n nincsen ilyen :/

Kaptam ma egy üzentet. Közzé teszem, hátha valakit esetleg érdekel:
"Kerékpártúra Szentendrére.
2009.augusztus22.én
Gyülekezõ: 9.30 tól Széna tér
További információk: www.fodisz.hu"

Hozzáteszem, hogy személy szerint én nem vagyok benne érintett. Ráadásul holnap amúgy is másfele lesz dolgom.

VRSDM
millenáris 😉

CopyKing92
õõõ milenárius? 😄 nem? :Ð

VRSDM
nem a lasvegasi premierre gondoltam 😄
simán nagy élmény amúgy barátokkal elmenni, mégtöbb baráttal találkozni stb.
mammutt mögött szokott lenni

CopyKing92
ha eljutok oda 😄

VRSDM
mindenkinek kötelezõ ottlét majd a mozis vetítésen 😉

CopyKing92
használt DaBomb Rector / Nuclear kormány csapágyat vennék Nucleart max 8k ért.. Rectort 4k ért privátot ha van nektek. és budapestiek vagytok 😄

Oké, rendben.Azért kérdezem itt ,mert nem tudom😊
Most értem haza az air racerõl, bringával Dunaharasztira. Tök szuper volt, még nem voltam ilyenen!
Vaxi
köszi a tippeket, megnézem mit tehetek

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

A váltótartó fül végén, a váltót rögzítõ furat alatt van kialakítva egy pecek. Általában ennek feszül neki egy állító csavar magán a váltón. Valószínûleg ezen a csavaron kell állítani. Amikor húzol rajta, azért a mentet ne szakítsd meg.
Utána lehet, hogy állítanod kell a váltáson is.

SrAta
a váltótest az ezüst izé a kanál a fekete ami kilóg belõle a végén a fogaskerékkel
Ha a váltótest ütõdik hozzá, akkor tépd bele a csavart ami fogja, meg nézd meg, hogy a kis pöcök, ami feszíti az egészet a váltófül alján lévõ kampóba bele akad e

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vaxi
nem tudom mi az a kanál 😄
de azt hiszem a váltótest lesz az, látszik is hogy közel van a vázhoz

SrAta
maga a váltó test?
A kanál?
Vagy a lánc?

Vaxi
figymár.
a konán a hátsó deore váltó nekicsapódik a váznak.
mit tegyek ellene?
itt talán látszik egy kicsit

Vaxi
kár, hogy kevés ilyen ember van, mint te.

Bringa bolt ügyben kezd itt a nézelõdést:
http://kerekparbolt.lap.hu/

Akiknél szerintem érdemes szétnézni:
Lungo, Vár Kerékpár, Probike, Hugo Sport, Speed-Way.

Jellemzõ, hogy ha valami nincs készleten, akkor berendelik és jó esetben pár napon belül megkapod az alkatrészt, amire szükséged van. Amúgy meg érdemes több helyen is szétnézni, esetleg körbe telefonálni.
Én is, mikor új gumikat akartam venni kénytelen voltam fél Budát begyalogolni nyár elején. Ez van... :o/

Nehogy azt a téves következtetést vond le, hogy valami hatalmas sportman és bringa guru vagyok!
Tény, hogy szeretek bringázni. Tény, hogy jó néhány éve tekerek. Tény az is, hogy sok mindennek utánaolvastam és egy csomó dolgot magam is kipróbáltam. Ennyi.
A tapasztalataimat szívesen megosztom másokkal és ha valamiben otthon vagyok, akkor tanácsot is örömmel adok. Nekem is sokat segítettek mások. Az a minimum, hogy követem a példájukat.

Pistike 007
Dzsuvázol a tárcsa is sáros lesz.
Am meg vannak olyan pofák amiken ilyen sárlehúzó cucc meg minden istennyila van, majdnem drágábbak mint egy bicikli😄

bardocz
Esélytelen😄 Hallgattam már eleget õket<#idiota>
Ok.Kösz a válaszokat. Jön vki ma az air race-re? Én ott leszek. Persze bringával.
bardocz
Hát rendes bringás bolt😊 Decathlon nem az, nincs szinte semmi, ami meg van az drágább, mint rndesn boltban, ami meg a camponában van, az sem bicós bolt, hanem olyan mindenes, asszem van sí, snowboard. Én a bringabutik nevû helyet ajánlom, segítõkészek, és ha éppen nincs is valami, akkor szerintem megrendelik.
És én is azt mondom, hogy Gabonak higyj, õ eléggé ért hozzá. Már akkor biciklizett, amikor még sokan pelenkába jártak itt! :-D Najó, ha nem is, de azt hiszem 6-7 éve már igen😊 <én 2 éves korom óta, de azóta 15 év alatt tekertem annyit, mint Gabo 1 évben :-D>
VRSDM
gabo-nak higyj...
hidd el õ otthon van a témában 😉
lebiciklizett már pár évet mág pár szász kilómétert 😉

norbi56
Én a Lánc hálózatos boltokat szeretem.Itt gyöngyösön is van és nagyon jó.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Ahha. Na most akkor kinek higgyek?😊
Megnéztem, van egy olyan sprém ami szilikon spré: mûanyagok szépítésére meg csúszásra ajánlják.
A másik, voltam ma a decathlonba, hát elég SZAR! Elsõ villogót (cateye)
szerettem volna venni , de nem volt SEMMILYEN! És fékpofát azt a BBB -t ami 3 féle minta van, az se volt, helyette 3-4 féle volt.. Átmentem a Camponába , ott van 1 bringa bolt : na az dettó ua, semmi nem volt: gagyi villogó volt meg 4-5 féle fékpofa. Milyen helyet tudnátok ajánlani ahol van választék és nem annyira drága hely?
bardocz
Ja és itt két súrlódó felületrõl van szó, két üveglapot nagyon könnyen csúsztatsz egymáson, de két smirglipapírt ugyan olyan nyomásnál már nehezebb. A lényeg, hogy a súrlódási együttható legyen minél nagyobb.
bardocz
Üveglap ha vizes, ezt ne felejtsd el. Én a harapós féket szeretem, elöl-hátul, sajna még csak elöl az, de ha majd felcserélem a fékeket, akkor jólesz.
VRSDM
... minél simább két felület annál jobban tapad egymáshoz.
szerinted miért nem tudsz szétszedni két üveglapot? 😊
jó értem énis hogy mit mondasz, hogy az érdes meg jobban kapaszkodik...
amúgy meg nemszeretem ha harapós a fékem, én adagolósan szoktam meg 😊

bardocz
Fékhez nem is sima felület kell, hanem érdes, hogy harapjon😊
SrAta
A felni ami könnyen sáros lesz stb
Soha nem lesz olyan sima felületû mint a keményre edzett tárcsa meg a fémkomponensû pofa...

Pistike 007
Alapítsatok zenekart!😮