4
Mia az a s.m.a.r.-t?
  • Borg
    #4
    Már nem 1 ilyen topic van.
  • gabyka13
    #3
    Akkor ez azt jelenti,hogy szar lesz a vinyóm,úgyhogy vigyem vissza,amíg van rá garancia.Ez amúgy egy Samsung 120gb-os vinyó.Az még érdekelne,hogy normális-e,ha a particionálás kb 1-2 óráig tart.Mert nekem addig tart kb.Bár ezt nem csak most csinálja,hanem amióta megvettem.
  • Gerry
    #2
    S.M.A.R.T.=olyan szolgáltatás a winyóknál, hogy önmagukat figyelik, és logolják az esetleges előforduló olvasási hibákat, hibás indulásokat, hőmérsékletet, stb... Ha a S.M.A.R.T. be van kapcsolva, akkor megfelelő programmal ki tudod olvasni az infókat. Több dolog is okozhatja a gondodat, pl a winyó S.M.A.R.T. figyelő része ment tönkre, vagy hibás indulást detektált, és azt jelzi ki. Vagy hasonló lehet a gond. Lehet, hogy a winyónak semmi baja nincs, és csak valami eltérést jelez ki a S.M.A.R.T., de az is lehet, hogy kezd meghalni a winyó, és ezt jelzi előre a S.M.A.R.T., mert tkp ez lenne a dolga.
  • gabyka13
    #1
    Hi valaki help mi!A setupban van egy olyan beállítás a vinyónál,hogy s.m.a.r.t.Eddig ez be volt kapcsolva.Tegnap elvittem haverhoz a vinyót és amikor hazahoztam hbát jelzet a s.m.a.r.t.-nál.Ha kikapcsolom ezt a setupban,akkor megy a gép,meg nem szar a vinyó.De csak idegesít,hogy eddig jó volt most meg hibát ír ki.Please Help!