20
  • mir
    "Lehet, de az meg odebb van. Addigra az intel is biztos kitalal vmi hasznalhato 64 bites okossagot, aztan kezdodik a "most mit vegyek?" elolrol."
    az intel 64bites okossága csak AMD64 kompatibilis lehet, ha akar rá windowst. vagy IA64 alapú, de azon sosem fog X86 kód futni rendesen.

"Ez csak úgy igaz, mint a P4-ek esetében a HyperThreading; ha az adott operációs rendszer ÉS az adott alkalmazás kihasználja (optimalizáció), akkor jelentkezik teljesítménytöbblet, különben nem, de legalábbis nem jelentős."
    azért 2 processzort kezelni képes oprendszer, és ilyen optimalizációt támogató alkalmazás már tonnájával volt, amikor megjelent.
  • I94
    Lehet, de az meg odebb van. Addigra az intel is biztos kitalal vmi hasznalhato 64 bites okossagot, aztan kezdodik a "most mit vegyek?" elolrol.
  • mir
    "Ha a P4EE áráért 2 Opteront vehetek, akkor kell az árat nézni. Pontosan ezt nézték azok is, akik Itanium helyett Opteron alapú szuperszámítógépeket építettek."
    csak egyet.

"És ami még fontos: a P4 gáma tesztekben nagyon lemarad (túl hosszú futószallagok miatt), és erős proci szerintem elsősorban jáccáshoz kell."
    a multimédiás alkalmazásokban viszont vezet, és a munkaállomásoknál, ami a XEONok legnagyobb felvevőpiaca a multimédiás alkalmazások dominálnak. persze ez az előny a 64bites windows+64bites szoftverekkel nagyon valószínűleg meg fog fordulni.
  • a_n_d_r_e_w
    "erős proci szerintem elsősorban jáccáshoz kell."

Az átlag usernek igen, de kérdezd a csillagászokat, matematikusokat, rákkutatókat, meteorológusokat stb., persze azokat, akiknek nem telik szuperszámítógépre. :)
  • Borg
    A 64bit csak akkor előnyösebb, ha az adott program ki is használja.
    Viszont egyelőre sem WindowsXP, sem programok nincsenek kereskedelmi forgalomban, amelyek hatékonyan kihasználnák ezt.
  • An-Dee
    3 proci van, a64 a64-fx és opteron, csak a kedves iró, illetve fordító nem gondolta hogy utána is kéne nézni mit ir/fordít. Mivel a hwsw forumán ez már 100x ki lett beszélve akit érdekel ott nézzen utána, mert itt egyre több hülyeséget talál az ember.
  • Vers
    hát az már nagyon nagyon rég volt :D
    abban az idöben volt értelme uj procit venni
    egészen talán 1 ghz-ig, mert akkor gyorsan emelkedett 100-200 MHZ-eket hamar duplázodott a teljesitmény plusz a proci is fejlödött

most mi van? emelkedik 200 mhz-et ÉS???? az a 3 ezer MHZ-nek a 7 %-a ki az a hülye aki ilyen teljesitménytöbblet miatt uj procit vesz
    nem beszélve arrol hogy a valos teljesitmény növekedés el se éri ezt mert a többi alkatrész vissza huzza

• MrTressy
    régi szép idök mikor még 20 mhz ugrás is soknak számitott.... :))))
  • I94
    Ezeket a hol 89677969, hol 57658578, maskor meg 76785685 labas egyszer FX, maskor meg nem Athlonokat valszeg a vasarlok megtevesztesere adja ki az AMD. :-)
  • a_n_d_r_e_w
    Én az idénre terveztem. Kiváncsian várom a fejleményeket