277
A könyvek, a filmek, és minden más.
-
#197 Eger főutcai könyvesbolt van egy rakás, Harkonnen biztos volt még 2-3 hete. -
#196 antikvarium.hu -ra regisztrálj be, és tedd igénylésre, szokott ott fel-felbukkanni egy példány, és akkor a tied.
(Szukits kilőve? az nemsemmi, ők a kiadók...) -
Drape #195 Segítség!
Valakinek van valami ötlete hol lehetne megvenni az Atreides- és a Harkonnen-ház köteteket Budapesten?
Az Alexandra, Libri és Szukits Kiadó kilőve, őket már próbáltam.
Előre is köszi! -
#194 Köszi a válaszokat.
Ezek nagyjából nekem is ugyanígy jutottak eszembe, csak gyanús volt néhány változtatás. Úgy látszik FH változtatott az eredeti elképzeléseken, ami mondjuk érthető egy könyvnél:)
Kíváncsi vagyok mik voltak az első szándékai a szereplőkkel, mert szvsz a DM írása közben változott meg a szándéka.
Viszont II. Leto "ámokfutása" még mindig gyerekes megoldás részemről. -
#193 II. Leto lesz az, aki a 4. kötet címszereplője: "Dűne Istencsászára" - egy olyan hatalmú lénnyé vált, amiről Paul (a Prédikátor, az apja) megrettent, nem merte vállalni azt, ami majd vele történik. Az 'ámokfutása' csak megalapozza a félelmetes hírét. A Prédikátor azért is hal már meg, mert II. Paul átveszi tőle az Arany Ösvény útját, továbbiakban nincs szüksége a történelemnek rá.
Farad'n pedig a Bene Gesseriték majdnem sikerült Kwisatz Haderach-ja, sajnos nem lett tökéletes, II. Leto ezért is 'fogadta fel' maga mellé, hogy többek között ne okozhasson problémát számára a képességeivel.
Duncan az egyik főszereplő a kötetek folyamán, lesz még bőséggel szerepe.
Irulan egy senki (már bocsánat) - történetíró lesz belőle, és ő a "vérségi" kapcsolat a császári házzal, ami miatt a KHAFT(CHOAM) nem tud esetleg belekötni az Atreides hatalomátvételbe -
#192 A Prédikátor vagyis Paul csak "látott", vagyis azt látta, ami be fog következni, mivel "járt" ott ahol nő nem járhat, s ezáltal lényegében látott mindent, mindenkor, hogy mi fog bekövetkezni. -
#191 Sziasztok!
Nemrég vettem meg a Dűne messiása és Dűne gyermekei című kötetet mivel most bírtam megvenni. A regények olvasása közben támadt pár érdekes gondolatom amit szeretnék megosztani veletek, bár lehet, hogy már ezt már megvitattátok.
Ahogy észrevettem, bár ezt magyarázni felesleges is a Dűne, mármint a legelső könyv (Szukits féle új kiadás) az egy kerek egész mű, talán pár, de a könyv szempontjából nézve nem annyira lényeges elvarratlan szállal.
Ehhez képest a DM és DGY nekem néhol igen-igen összecsapottnak és zavarosnak tűnik.
Pár indok:
- A Prédikátorról van egy kis rész ahol kiderül, hogy még mindig lát, ez azután van miután eljött Faradn-tól ahol is egy fekete álarcot viselt amit ixi szemnek mondtak, de csak egy egyszerű ruhadarab volt.
Valószínű, hogy az írónak voltak vmilyen tervei vele kapcsolatban azért említette ezt meg, de azután a Prédikátor szerepe szvsz ellaposodott és csak a cselekmény előreviteléhez kellett. Számomra ezt mutatja a halála is, mintha az író nem tudott volna mit kezdeni vele, mert már nem illett bele a terveibe.
-Faradn is elég jól kidolgozott karakter volt, érdekes is, s valamit nagyon-nagyon szerettek volan tőle, mivel Jessicát küldték el, hogy kiképezze. Ehhez képest a DGY végén ő lett II. Leto írnoka.(Lehetséges, hogy a további kötetkben lesz nagy szerepe, de azokat még nem olvastam, úgyhogy elnézést kérnék, hogyha tévednék.)
- Duncan Idaho szakítása az Atreidesekkel és későbbi halála is egy érdekes jelenség volt számomra, erre az intrikák és tervek továbbviteléhez volt szükség vagy nem illett bele a képbe (a kronográfiában láttam, hogy később visszatér mint II. Leto gyilkosa, tehát az írónak biztos volt még valami dolga vele)?
- II. Leto átváltozása, futkározása, ugrabugrálása, csillaghajó emelgetése is elég furcsa jelenség, hisz itt már mintegy szuperhős viselkedik, talán ez lenne az isteni jelző kifejezése? hisz Paul Atreides viszonylag egy egyszerű halandó volt és mégis istenként tisztelték, nem hinném, hogy ez szükséges volt ahhoz, hogy istenként tisztekjék a fiát.
-Mi történt Irulannal, mi lett a szerepe? Ő is eléggé ellaposodott a végére.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
-
Drape #190 Akkor Neked jár a hálás köszönetem! -
#189 jaja -
Drape #188 Vagy a 144-es beírás az lenne? -
Drape #187 Kedves Bárki!
Valaki írja le nekem legyen oly kedves kronológiailag miképpen következnek egymás után a magyarul megjelent könyvek.
Előre is hálás köszönet! -
#186 na kezdem olvasni (most már mind megvan ami tkiadtak eddig :) -
#185 nekem bőven elég lesz a káptalan :) -
#184 jövőre ígérik Szukitsék a Dune7/1 -et... ami nemsemmi, tekintve még angolul se jelent meg... -
#183 na tegnap este elkezdtem olvasni, jó :) -
#182 jók ezek az ünnepek, a hiányzó 4 könyvet is sikerült beszerezni, ha megkapom őket akkor teljes lesz a sorozat lassan :) -
#181 B. Herbert - K. J. Anderson: A corrini csata, még mindig sehol :( -
#180 én szabadidőt kérnék... olvasni ilyen könyvet nincs időm :( -
#179 aszem tudom már mit kapok tesómtól karácsonyra :) -
#178 Újdonságok
Könyv Címe: HERBERT, FRANK A DŰNE ERETNEKEI (kódszám:T210)
Rövid leírás: II. Leto, az istencsászár nincs többé. A halálát követő másfél évezred technikai forradalma és népmozgásai gyökeresen átalakították az addig változatlan civilizációt. Emberek milliárdjai hagyták el a lakott bolygókat, és telepedtek le az univerzum új, feltáratlan zugaiban. Ám az ismeretlenből egy új veszély fenyegeti II. Leto egykori birodalmát. Valami, ami nemcsak a törékeny társadalmi rend összeomlását okozhatja, hanem a fűszer egyetlen forrásának a pusztulását is. Az új fenyegetéssel csupán egyetlen szervezet veheti fel a küzdelmet: a Bene Gesserit rend, mely a változások közepette is megőrizte ősi célját, az emberiség génállományának megőrzését - bármi áron... A kötet a nagy sikerű Dűne-sorozat ötödik kötete.
Ára: 2990 Ft
(meg megjelent az Asimov enciklopédia 7. kötete is) -
#177 Nekem ez a két rész hiányzik a gyűjteményemből:
-Atreides ház (House Atreides)
-Harkonnen ház (House Harkonnen)
A Szukits féle könyveket keresem.
Nem látta esetleg véletlenül valaki őket?
Eddig egy online könyvesboltba se láttam :( -
#176 hm :) -
#175 na EZT jelentessék meg nálunk -
suissecows #174 Nem, igazából nem is tudom hol lehetne neten megrendelni. Bár szétnéztem a leten, de ilyen lehetőséget nem találtam, megköszönném, ha tudnál valamilyen címet adni. -
#173 net-en próbáltad rendelni? -
suissecows #172 Sziasztok!
Nekem "csak" annyi gondom lenne, hogy a Dűne messiását az új könyvsorozatból sehol sem találom, pedig vagy 100 boltban voltam már. Pedig csak ez az egy hiányzik. Nem tudna valaki segíteni, hogy hol és hogyan szerezhetném meg? esetleg valaki, akinek már nem kell? Köszi! -
#171 "Egyszerűen tényleg túl sok dolgot akartak belesűríteni egy Dűne léptékkel mérve baromi rövid időszakba " - igen, nekem is ez fájt nagyon benne.
"Na mindegy, ha már a sorozat részei akkor odakerülnek az eredetiek mellé a polcra." - nálam pont lekerülnek onnan. majd a Sandworms meg a Hunters még talán (elolvasom aztán kiderül), de se a legendák se a prelude nem kell. -
#170 Passz, én Szegeden vettem a plázában, azóta sehol nem láttam. -
#169 #159 -
#168 Ahham. Akkor addig pótolom ami az eredeti sorozatbol kimaradt (Istencsászár és a Káptalanház plusz az első Dűnét is megveszem az új "csomagolásban").
Aztán ha az magvan, akkor jöhet Asimov összes művei. -
#167 Corrini csata kb ősszel fog megjellenni. -
#166 A Corrini csatáról még mindig semmi hír? Csak az hiányzik az előzmény sorozatból.
Amúgy nekem nem volt nagy gondom a prelude sorozattal csak pár apróság. Pl számomra egyszerűen annyira távol állt a Föld léte a Dűne sorozattól, hogy baromi furcsa volt, hogy akkor még létezett. Ráadásul a Gépirtó hadjáratban állandóan utalgatnak rá. Plusz én nem emlékszem semmiféle utalásra, hogy Holtzman a dzsihad idején élt volna (plusz ez a gőgös mitugrász imidzs nagyon nem tetszik amit kialakítottak róla, egy visszahúzódó szerény kis tudós alakja jobb lett volna). Egyszerűen tényleg túl sok dolgot akartak belesűríteni egy Dűne léptékkel mérve baromi rövid időszakba (pajzs, parázsgömb, térhajlítás, fűszer, a dzsihad, Holtzman, féreglovaglás, cirkoruha, stb). Szóval jó könyvek, csak vannak dolgok amiket túlzásba vittek. Plusz Norma elképzelte magának a Liga felépítését (a hatalmas konténereket, a navigátorokat, stb), mikor még a fűszer éppenhogy csak kezdett beáramlani a szövetségbe. Túl sokat akartak fogni az írók, az az érzésem.
Na mindegy, ha már a sorozat részei akkor odakerülnek az eredetiek mellé a polcra. -
#165 -
#164 akkor ne irogass hülyeségeket ;)))) -
#163 azt csinálom, csak közben melózni is kell :) -
#162 olvasgass csak... -
#161 több ezer év? 1 generáció van a 2 között -
#160 most majd elolvasod, hogy mi alapján lett kitalálva az ott leírt dolog. (engem nagyon zavart, hogy MINDENT bele akartak vinni a régi könyvekbe, még a nem-mezők létezését is, amit elméletileg csak soksok ezer évvel később fejlesztenek ki, de azért a harkonneneknek már volt régen is... :( ) -
#159 viszont még mindig nincs meg a 2 "középső" könyv úgyhogy ha valaki látja őket bármelyik online könyvesboltban plz szóljon.
ezek kellenének:
A Dűne messiása (Dune Messiah)
A Dűne gyermekei (Children of Dune)
-
#158 ok tudom neked más a véleményed, nekem viszont nagyon nagy élmény volt mikor elkezdtem olvasni az időrendi első könyvet és abban még akkor kutatgatták a térhajlítást meg akkor fedezték fel a fűszert.