35
  • I94
    "a részét képező megújult Internet Explorer webböngésző szoftver képes a felbukkanó reklámablakok blokkolására."
    Na ennek legalabb van ertelme.
  • CAD
    "Komoly várakozás előzi meg a Windows XP SP2-t" - ki a franc varja? :)) - ha megjon felteszem, oszt csa.
  • Pheel
    Jaaaaa, hogy 98 meg tapasztalatlan felhasználó? Akkor tényleg jó példa volt :DDDDDDDDDD
  • mir
    w98 auto update meg legújabb explorer. bejöttek.
    akkoriban vagy 3 hónapja neteztem, azt sem tudtam, mi merre hol mennyi. de ez akkor is egy nagyon jó péklda volt: tűzfal nélkül csak szabad préda az ember, abban reménykedhet, hogy valakinek épp nem tetszik meg. tűzfalla már kicsit jobb a helyzet.
  • Pheel
    Nem én mondtam :-P

Na de a viccet félretéve: vagy nem volt rendesen updateelt, vagy nem az OS miatt jöttek be. Persze, ha fix IP-n lógna kint a gépem hónapokig, akkor én is fontosabbnak tartanám a tűzfalat, mint most.
  • mir
    alattam már törték fel a jól updatelt gépet amikor nem volt tűzfalam. akkor most looser vagyok?
  • Pheel
    Korántsem. Inkább csak nem vagyok looser
  • mrzool
    "BME -s barátom is arról beszélt tegnap, hogy bár nem nyitott meg vírusos levelet a "hivatalból" XP-t futtató egyetemi gépén mégis nála vendégeskedett a MyDoom pedig tűzfal és víruskergető is van rajta."

Ilyenkor szégyellem magam, hogy ilyen lúzerek is vannak itt a BME-n... A barátodat sürgősen küldd el a virushirado.hu-ra, ott elolvashatja, mi is az a MyDoom. Magától biztosan nem került fel a gépre. Jah, és azt is mondd el a barátodnak, hogy legközelebb ne indítgasson el mindenféle idegentől kapott csatolt fájlt, mert veszélyes lehet...

Vírusirtó és tűzfal pedig csak akkor ér valamit, ha rendszeresen frissítve is van.
  • mir
    "de valahogy akkor sem volt semmi problémám. "
    szerencsés vagy!
  • Pheel
    Egyetértünk. Velem is fordult már elő ilyen. Volt, hogy hónapokig semmi nem védte a gépem, de valahogy akkor sem volt semmi problémám. Most persze megint tűzfal mögött ülök, de nem ezért.
  • Pheel
    "Nem ez az első ilyen vélemény amit olvasok/hallok és egy BME -s barátom is arról beszélt tegnap, hogy bár nem nyitott meg vírusos levelet a "hivatalból" XP-t futtató egyetemi gépén mégis nála vendégeskedett a MyDoom pedig tűzfal és víruskergető is van rajta."

Szerintem a BME-s barátod sürgősen kezdjen el foglalkozni az informatikával és ne hangoztassa, hogy bekapta, ugyanis a MyDoom tipikusan az a fajta vírus, amit csak úgy lehet bekapni, ha a felhasználó hathatósan közreműködik a csatolmány megnyitásában. Ez történhet a levél megnyitásakor, de a levelezőprogram "hozzáértő" elállítgatásával is már jóval a levél megérkezése előtt.
  • Inquisitor
    Még jó, hogy összes normális HW-SW oldalon ki volt írva, hogy SP1 és SP1.0a-ra telepítve kampec az XP-nek ... Már ugye a béta, alias SP2 RC2.2
  • Cactus
    Windows XP tűzfal igen erősen gagyi. Naná hogy meg vagy vele elégedve, mert nem veszed észre, hogyha valaki betört a gépedbe.
  • Runo
    Yfel!
    Csak azért vagy vele megelégedve, mert NEM MUTATJA, mi minden jár ki-be a gépedbe :p
  • Piscator
    SP1 garantálta az ipv6-t.
  • Zro
    Én fölraktam nemrég az előzetes verzióját az SP2 ne és nem indult többet a gépem. Mivel leszedni már nem tudtam reinstall SP1 el szerencsére megy. :)
  • Yfel
    A Spyware-eket nem tűzfallal kell blokkolni, hanem:
    1: meg kell akadályozni, hogy a gépedre kerüljenek.
    2: le kell tölteni az AdAware-t és kisöpörni az összes spyware programot ami már a gépeden van.

Ennyi.

Egyébként én is a beépített tűzfalat használom és teljesen meg vagyok vele elégedve.

Y
  • [HUN]PAStheLoD
    ja és alapból _BE_ van kapcsolva nemtudom mér írják hogy alapból védtelen a zikszpé
  • [HUN]PAStheLoD
    jöhetne már
  • JZO
    remélem a rengeteg windowsos programhibát is kijavítják már végre, mert a tököm kivan az XPvel...
  • Frenzy
    A Windows XP mostani tuzfala is eleg jo mar, legalabbis ami a hatekonysagat illeti, kelloen megfeleloen ved. Csak tenyleg igen korulmenyes hasznalni. Es valoban, leteznek olyan tuzfalak, amelyek tobbet tudnak nala, de a szamitogep vedelmet szvsz mar most is el tudja latni.
  • Torry
    Hát... én nem nagyon bízom abban a tűzfalban, de majd kiderül.