Komoly várakozás előzi meg a Windows XP SP2-t

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"a részét képezõ megújult Internet Explorer webböngészõ szoftver képes a felbukkanó reklámablakok blokkolására."
Na ennek legalabb van ertelme.
CAD
"Komoly várakozás elõzi meg a Windows XP SP2-t" - ki a franc varja? 😊) - ha megjon felteszem, oszt csa.

caddie

Pheel
Jaaaaa, hogy 98 meg tapasztalatlan felhasználó? Akkor tényleg jó példa volt 😄DDDDDDDDD
mir
w98 auto update meg legújabb explorer. bejöttek.
akkoriban vagy 3 hónapja neteztem, azt sem tudtam, mi merre hol mennyi. de ez akkor is egy nagyon jó péklda volt: tûzfal nélkül csak szabad préda az ember, abban reménykedhet, hogy valakinek épp nem tetszik meg. tûzfalla már kicsit jobb a helyzet.

When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?

Pheel
Nem én mondtam :-P

Na de a viccet félretéve: vagy nem volt rendesen updateelt, vagy nem az OS miatt jöttek be. Persze, ha fix IP-n lógna kint a gépem hónapokig, akkor én is fontosabbnak tartanám a tûzfalat, mint most.
mir
alattam már törték fel a jól updatelt gépet amikor nem volt tûzfalam. akkor most looser vagyok?

When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?

Pheel
Korántsem. Inkább csak nem vagyok looser
"BME -s barátom is arról beszélt tegnap, hogy bár nem nyitott meg vírusos levelet a "hivatalból" XP-t futtató egyetemi gépén mégis nála vendégeskedett a MyDoom pedig tûzfal és víruskergetõ is van rajta."

Ilyenkor szégyellem magam, hogy ilyen lúzerek is vannak itt a BME-n... A barátodat sürgõsen küldd el a virushirado.hu-ra, ott elolvashatja, mi is az a MyDoom. Magától biztosan nem került fel a gépre. Jah, és azt is mondd el a barátodnak, hogy legközelebb ne indítgasson el mindenféle idegentõl kapott csatolt fájlt, mert veszélyes lehet...

Vírusirtó és tûzfal pedig csak akkor ér valamit, ha rendszeresen frissítve is van.

mir
"de valahogy akkor sem volt semmi problémám. "
szerencsés vagy!

Pheel
Egyetértünk. Velem is fordult már elõ ilyen. Volt, hogy hónapokig semmi nem védte a gépem, de valahogy akkor sem volt semmi problémám. Most persze megint tûzfal mögött ülök, de nem ezért.
Pheel
"Nem ez az elsõ ilyen vélemény amit olvasok/hallok és egy BME -s barátom is arról beszélt tegnap, hogy bár nem nyitott meg vírusos levelet a "hivatalból" XP-t futtató egyetemi gépén mégis nála vendégeskedett a MyDoom pedig tûzfal és víruskergetõ is van rajta."

Szerintem a BME-s barátod sürgõsen kezdjen el foglalkozni az informatikával és ne hangoztassa, hogy bekapta, ugyanis a MyDoom tipikusan az a fajta vírus, amit csak úgy lehet bekapni, ha a felhasználó hathatósan közremûködik a csatolmány megnyitásában. Ez történhet a levél megnyitásakor, de a levelezõprogram "hozzáértõ" elállítgatásával is már jóval a levél megérkezése elõtt.
Még jó, hogy összes normális HW-SW oldalon ki volt írva, hogy SP1 és SP1.0a-ra telepítve kampec az XP-nek ... Már ugye a béta, alias SP2 RC2.2

Cactus
Windows XP tûzfal igen erõsen gagyi. Naná hogy meg vagy vele elégedve, mert nem veszed észre, hogyha valaki betört a gépedbe.

\"There is no respawn or load game in real life!\"

Yfel!
Csak azért vagy vele megelégedve, mert NEM MUTATJA, mi minden jár ki-be a gépedbe :p

Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)

SP1 garantálta az ipv6-t.

Én fölraktam nemrég az elõzetes verzióját az SP2 ne és nem indult többet a gépem. Mivel leszedni már nem tudtam reinstall SP1 el szerencsére megy. 😊
A Spyware-eket nem tûzfallal kell blokkolni, hanem:
1: meg kell akadályozni, hogy a gépedre kerüljenek.
2: le kell tölteni az AdAware-t és kisöpörni az összes spyware programot ami már a gépeden van.

Ennyi.

Egyébként én is a beépített tûzfalat használom és teljesen meg vagyok vele elégedve.

Y
[HUN]PAStheLoD
ja és alapból _BE_ van kapcsolva nemtudom mér írják hogy alapból védtelen a zikszpé

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
jöhetne már

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

JZO
remélem a rengeteg windowsos programhibát is kijavítják már végre, mert a tököm kivan az XPvel...
A Windows XP mostani tuzfala is eleg jo mar, legalabbis ami a hatekonysagat illeti, kelloen megfeleloen ved. Csak tenyleg igen korulmenyes hasznalni. Es valoban, leteznek olyan tuzfalak, amelyek tobbet tudnak nala, de a szamitogep vedelmet szvsz mar most is el tudja latni.

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Hát... én nem nagyon bízom abban a tûzfalban, de majd kiderül.