Divx kodolas - hangelcsuszas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na jo darabosan reagalok ... nem vbr-ben van a hang...egyszeru mono 22050 Hz mp3.
Amugy mpeg2-be tokeletesen vesz fel a tunerkartyesz progija, de ugy tul nagy az eredmeny, a baj akkor van, mikor ezt a szep eredmenyt ossze akarom tomoriteni...
nem nagyon van droped frame.... valamennyi van, de ahogy neztem, kb olyan 0.01%, ha van annyi.
Probaltam a tunerkartya progijaval is, Winfast pvr, de ez nagyon gagyi program, tiszta csicsa de belul semmi...
Probaltam az Asimetrix DVP capture progival, a helyzet ugyanaz es a virtual dubbal is kepcsoroltem, ott is elcsuszik...
zakika
hat ez rejtely szamomra, de azert probald meg megnezni, nincs-e droped frame, ami miat elcsuszhat a hang...

vagy nem veletlenul VBR MP3 csinalsz? akkor is elszokott csuszni

bar ha a proci megterhelese csak 40 %, akkor nem hiszem hogy lessz droped frame... ugylatszik mar progival kell probalkoznod felvenni a tv adast

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezo problemaban:
adott egy Leadtek Winfast XP 2000 Expert tunerkartya. Ezzel a kartyesszel szeretnek folvenni neha musorokat a tv-bol. A kartya hardwarebol tamogatja az mpeg 1-2 tomoritest. Ha mpeg2-ben veszek fol a tv-bol valamit, akkor az ugy szinte tokeletes, jo a kep es a hang is. Idaig nincs baj. Viszont ha ezt at szeretnem tomoriteni divx-be, akkor elcsuszik a hang a keptol (a hang a gyorsabb). Az mpeg2 felbontasa 768x576 pal, 25fps, a hang mpeg1 Layer II 224 kbps. Ezt virtualdubbal tomoritem. Divx Pro 5.05, 640x480 vagy 480x352, 970 kbps (1400-ig probaltam minden beallitassal), bicubic (soft atmeretezes), a frame rate-nel beallitottam a "change so video and audio duration match"
opciot. Az audio resznel a kovetkezoket probaltam: elso lepesben direct stream copy es utana csak a hangot tomoriteni Mpeg layer 3, 22050 HZ mono, 3KB/s, vagy elso lepesben no compresion (PCM formatum) aztan ugyanugy mint az elobb, 22050Hz mono mpeg layer3, es probaltam egyszerre a kepet is es a hangot is. Minden esetben az eredmeny az,
hogy kb. olyan 20-25 perc mulva elcsuszik a hang a keptol... flask mpeg-et is probaltam, az eredmeny ugyanaz.... Probaltam valos idoben divx-be tomoriteni, hat eleg silany lett a minoseg, es persze ott is marad az elcsuszas....Raadasul a kartya drivere csak bizonyos felbontasokat tamogat pal modban (352x288, 384x288,
480x576, 720x576, 768x576) nekem valami kozbeeso ertek kellene, se tul kicsi, de se tul nagy...
Tegnap letoltottem egy Aviinfo nevu progit, e program szerint az audio es a video frame rate-je megegyezik....megis elcsuszik egy bizonyos ido mulva, kb. olyan 1 mp-el... Ezzel a progival utana lehet igazitani a hangot, de nem hinnem, hogy ez lenne a megoldas a
gondomra. Most akkor minden filmnel tologassam errebb-arrebb a hangot amig valahogy osszeall a keppel?
A vas amivel probalkozom: Athlon XP 2400+, 256MB, 80GB Seagate 7200 es a fent emlitett tuner, oprendszer: XP Pro. Letezik, hogy ez a gep nem tud nem-valos-idoben mpeg2-bol divx-avit csinalni? Ugy tudom, hogy az ilyesmihez nem kell eromu...
Ami erdekes: a proci terhelese nem-valos ideju tomoritesnel 100%, viszont valos idoben (divx) csak 32-40%.... a hang mindket esetben elcsuszik.
Elore is koszonok minden segitseget, hozzaszolast.