30
  • atus80
    Üdv
    Hogyan lehet letölteni az xp 64 bit béta verziót? Nem indul el sajnos.

Köszi.
  • mir
    "mips==million instructions per secundum"
    a MIPS szócska ugyanakkor névadója egy processzorarchitektúrának is. nézd a linkeket!
    www.mips.com
    http://www.sgi.com/workstations/fuel/
    sorry, rosszul emlékeztem: a 16K az utolsó generáció a nagyteljesítményűek közül.

"risc==tobb mips kevesebb utasitas
    cisc kevesebb mips tobb utasitas"
    ezt így felejtsd el ahogy leírtad.
  • Inquisitor
    Én egy P4 konfig elégedett tulajdonosa vagyok ... de egyre inkább az a gyanúm, hogy a következő gépem valami Athlon FX cuccos lesz. :)
  • mir
    "Azt hittem, hogy 2005 márciusában jelenik meg egy ilyen op. rendszer.

A teljes mikor jön?"
    idén nyáron jelenik meg a végleges.

és örömmel konstatálom, hogy legalább a címet megváltoztatták, habár a mődületes baromságokat így is bennehagyták.
  • Laalee
    pont ahogy a windows a 16biteseket is
  • mir
    ingen, ez a lényeg.
  • Inquisitor
    Eddig is gyanús volt pár screenshot, de jól látom???
    A Win64 képes futattni a 32bites programokat is?
  • [HUN]PAStheLoD
    wáááhh tuti.. letőtöm :DDD
  • mir
    a MIPS a SGI által fejlesztett RISC architektúra, amelyet kifejezetten nagy teljesítményigényű 3D-val illetve komoly grafikával kapcsolatos alkalmazásokhoz fejlesztettek. ez így nem teljesen pontos, a valóságban a MIPS processzorokat a MIPS technologies fejlesztette, de amíg a SGI épített rá gépeket, ők mondták meg, hogy mi merre hol mennyi, és ők végezték az érdemi fejlesztést
    eredeti oprendszere az IRIX névre keresztelt unix variáns. a m$ egyik hatlamas baklövése volt, hogy portolta az NT4et, majd a win2000et is állítólag, bár olyannal nem találkoztam. a windowsos változat előtt ültem, de kifejezetten szar volt az irix csodálatos graf. felületéhez képest.az utolsó komoly MIPS processzor a 12K volt ha jól emlékszem a 12K volt az utolsó komoly MIPS, azóta csak beágyazott rendszerek épülnek az architektúrára. a szerverekbe és mukaállomásokba szánt MIPS processzorok fejlesztését emlékeim szerint 3 éve fejezték be, ekkor értelemszerűen az IRIX fejlesztée is leállt, mert kihalt alóla a platform. még lehet kapni a SGItől MIPS rendszereket, de ezek már nem újak.
    egyébként jellemző a SGI rendszerekre:
    amit én kipróbáltam, az 6 éve volt a 2processzoros rendszerszerver csúcsmodel, egy grafikus "kártya" volt benne, ami mellesleg 6 darab PCI-X foglalatba illeszkedett, és olyan sebességgel renderelte a MAYA animációkat, hogy amikor le akarták váltani egy 8 darab 1 GHzes P3 alapú gépekből álló renderfarmra(leselejtezték a kérdéses cégnél a gépeket) akkor azt kellett tapasztalni, hogy a P3as renderfarm még alulmarad a MIPS rendszerhez képest, ellenben jó labilis.
    ez a MIPS nagyon röviden.
    a m$ 7 éve portolta az NT4et, majd amikor a MIPS technologies 4 éve bejelentett egy nagyon impresszív roadmapet, akkor kezdődött ela win2K portolása. mondjuk NT3ből sem nagyon fogyott, ingyen osztogatták, mert a m$ nagyon szerette volna belopni magát a vizuális munkaállomások piacára, és erre 7 éve a SGI volt a legmegfelelőbb, mert ezen a piacon vezetőnek számított. ez ma már asjnos nem igaz, a VLSI utólérte, jelen pillanatban azon fáradozik, hogy megéljen az itanium és P3 alapú rendszereiből, eleinte kevesebb, de mostanában egyre több sikerrel. legutóbbi információim szerint még nem vetették el az ötletet, hogy portolják az IRIXet itaniumra, de a linux-irányra ültek rá nagyon, most az az alap-rendszerük.

"Mekkora egy láma csóka vagy, nem kéne a játszanod a nagy informatika gurut, mert akkor nem égnél be ennyire csúnyán."
    ezt nem az én dolgom megítélni, sajnálom, hogyha te így látsz.
  • JZO
    mit össze nem okoskodtok... :)
  • sztavrosz
    "MIPS rendszerekhez fejlesztettek" mir te a mi a francokról hadoválsz, mintha mindenhez értenél? Tudod mit jelent egyáltalán, hogy MIPS? Mekkora egy láma csóka vagy, nem kéne a játszanod a nagy informatika gurut, mert akkor nem égnél be ennyire csúnyán.
  • mir
    "1. a hír sztm az hogy már van athlon 64re is winxp 64 bit, és sztm is röhejes (lehet láma vagyok emiatt), hogy az intel 64 bites processzorán nem fut a microsoft 64 bites operációs rendszere
    2. a microsoft oldala szerint (http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/techinfo/planning/techoverview/default.asp) a winxp 64 bit edition fut itaniumon, mig ez a próbaváltozat nem
    akkor ki is a hunyó jelenleg?"
    az intel 64bites platformaj más, mint ez, az intel itaniumokra már vagy másfél éve van 64bites windows. attól függetlenül, hogy mind a kettő platform 64bites, alapjaikban térnek el egymástól.
    és megnyugtatlak: van a m$nak még egy 3. win2000 64bit változata is, amit MIPS rendszerekhez fejlesztettek. és az sem fut sem itaniumon, sem opteronon. de még így is van egy csomó 64bites platform, amin nem fut semmilyen windows. ez éppen ezért béte(és nem demó) mert ez még nem a végleges az AMD64 rendszerre. ezt teszteleik, és a tesztadatokból megpróbálják kiszűrni a hibákat, amik még benne vannak.
    nem egy tarka kutya van a világon.
    tehát jelen esetben éppen nincs hunyó.
  • sztavrosz
    Ha nem teccik, el lehet menni!
  • Zoldalma
    Nem kell beporogni, nem ez volt az elso, es nem is az utolso bakijuk :o)
  • Cat #8
    szerintem nem sok otthoni felhasználónak van itaniumja, viszont athlon 64 már többtizezernek
  • Zsoltee_a_bator
    tenyleg durva.
  • mir
    vazz kivételesen beleolvastam a cikkbe, azaz nem csk a címre reagálok. de csak azért olvastam bele, mert a cím is vicces volt.
    szóval ami megjelent, az nem demó, hanem béta.
    és az, hogy nem fut itanium processzorokon az nem diszkrimináció, egyészen egyszerűen ez nem az itaniumos változat.
    merthogy az itaniumnak is van saját windows, ami szintén 64bites, de nem ez az. ezt diszkriminációnak nevezni valami olyan szintű hozzánemértésre utal, ami már kifejezetten a cikkíró alkalmatlanságára.
    a végső konklúzió: na az aztán amélypont:
    "Az emberben ezek után már csak egy kérdés motoszkál: vajon az Intel Itanium processzorokra épülő számítógépeken és szervereken miért nem működik a 64-bites Windows XP demószoftver? Ez ugyanis úgy hangzik, mintha a Microsoft már letette volna az egyik processzorgyártó és termékei mellé a voksát..."
    AZÉRT, MERT AZ ITANIUM PLATFORMRA MÁR MÁSFÉL ÉVE MEG LEHET VENNI A KIFORROTT, VÉGLEGES WINDOWST, ÉS NEM A BÉTÁT(ÉS VÉGKÉPP NEM A DEMÓT AMIRŐL ITT ÍRNAK).
    EZ ITT A SZÍNVONAL? AZT VÁRNÁ AZ EMBER, HOGY EGY SZÁMÍTÁSTECHNIKÁVAL FOGLALKOZÓ ÚJSÁGBAN EKKORA BAROMSÁG NEM JELENHET MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Ha nekem szólt: ha neked nem esett le, aminek le kellett volna, akkor sajnállak.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
    -----------------------------------------
  • IMYke2.0.0.0
    Sebaj... Intel Itanium pffff. Kinek?

Nekem már ez van:

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

>> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 1024 MB DDRIV (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<

--- könyörgöm - ez csak poén - ez azoknak szól, akik állandóan a gépükkel tulajdonságaival verik itt magukat ---
  • Omegared
    Már vártam :))
  • An-Dee
    Mivel máshogy muxik a amd és máshogy az intel. Hogy lehet ilyen hülyéket kérdezni, ha lenne ilyen szintű cpu detect benne, akkor 1 win kéne a 32 és 64 bites cpu-knak, és majd a system eldönti mi kell fel, nem? grr sok itt a hülyeség.