28
  • valaé valaé ná
    #28

    Jó neked.
    Én sajnos egész nap netezek. De rájöttem, hogy ennek az ADSL az oka. Szóval rá vagyok kényszerítve. A rohadékok.
  • MrTressy
    #26
    romániában pl még dsl sincsen szóval...
  • valaé valaé ná
    #25
    Rá vagy kényszerítve, hogy éjjel-nappal internetezz ?
    Ezt netfüggőségnek hívják :)
  • valaé valaé ná
    #23
    Még egy dolog.
    Ha NEM ELÉRHETŐ, akkor hogy lehet rákényszerítve ?
  • valaé valaé ná
    #22
    Vazze nem vitatkozok veled, mert látom, hogy igen gyenge a felfogásod.
    Két dolog:
    1.Sokkal több helyen elérhető a szélessáv, mint a Közép-Európai országok legtöbbjében.
    2. 1000 forintból 33 órát azaz napi kb. 1 órát lehet netezni éjfél és reggel 7 között plusz internet költség nélkül az ingyenes szolgáltatóknál.
    Van akinek a szar se elég büdös.

  • Cat #21
    két dolog, mert látom nem érted
    1. NEM ELÉRHETŐ országosan a szélessáv, még budapesten sem! Összességében nagyon kis területen lehet előfizetni!
    2. havi ezer ftbol netezni? te hol élsz? kezdek kételkedni, hgoy létezik ekkora tudatlanság a földön, a szándékos félrevezetés a részedről már bűn
  • valaé valaé ná
    #20
    Az a vicces, hogy a statisztikák szerint rákölt ennyit a mobiljára.
  • valaé valaé ná
    #19
    Pont azt írtam, hogy nem kerül 10000 forintba a modemmel a netezés mint régen.
    Amióta van díjmegosztás havi 1000 forintból is lehet netezni a Freewebbel jónéhány órát. És ez az ezer forint nem annyi mint 6 éve.

    Akinek meg nincs ezer forintja erre az ne internetezzen.


    Az hogy nagyon sok helyen hozzáférhető a szélessáv az egy k.rva nagy dolog. Lehet rinyálni, hogy ausztriában olcsóbb, de egy ilyen országban mint a miénk az is csoda, hogy egyáltalán kiépítették országosan.

    Volt régebben itt egy összehasonlítás, amiből kiderült, hogy az európai középmezőnybe tartozunk a szélessáv árakkal. A modemes internetezés sem olcsó sehol a világon.
    Nagyon nem bírom ezt a telhetetlen méhecske hozzáállást.
  • JZO
    #18
    ja és sokaknak napi megélhetési gondjaik vannak, hol fog fizetni NETért 10-12e HUFot!
  • JZO
    #17
    "Magyarország az utolsó előtti helyen szerepel az elektronikus kormányzat használatában" - meg kel nézni a kormányzati honlaokart, egytől egyik selejtesek!

    Ami pedig a véleményemet illeti, az előttem szólók alaposan összefoglalták. SUX az egész NEt ellátottság, bár már kezd javulni, már ide is elért az ADSL (évekig vártam rá). De egy 5000 fős településen 26 embert tudtak összeszedni, 25 kellett, hogy megérje a Matávnak.
    A parasztokat nem érdekli a NET, azt sem tudják mire val, nem akarják megtanulni és tényleg büszkék arra, hogy hülyék.
  • Cat #16
    ha te is modemes voltál évekig, akkor nemértem hogy mit nem értesz
    a helyzet ma is ugyanaz mint volt, a 150 ftos kedvezmény rég megszűnt, manapság modemmel netezni ugyanugy legalább tizezer ftba kerül mint régen. Az, hogy az internetszolgáltatás ingyenes, nem sokat számit - én is 3 évig voltam interware nél modemmel, a már akkor is havi 3e ft-ért kapható korlátlan nem vágott hasra, sokkal inkább a matáv által küldött TELEFONSZÁMLA fogott vissza.

    Éjféli net? ugyan én most ébren vagyok, de szerinted ALTERNATIVÁT jelent egy éjfél után használható net egy szélessávval szemben? A GPRS nem alternativa, ugyanis a voda által nyujtott 200 mbyte os korlát még a weblapokra sem elég (index, vagy sg főlap 300 kbyte), és győzd kivárni amig bejön a modemsebesség negyedével, 14400al...

    De a fentieket nem is ragozom tovább, gondolom egyetértesz, miszerint a két szolgáltatás közötti nagyarányú minőségkülönbség össze sem hasonlítható. Árban pedig - ez nem hit kérdése - ugyanott van mindkettő. A Matáv 100 orás netcsomagja 8000 ftba kerül, erre jön rá a telefon előfizetési dija (legalább 2e ft), és akkor kaptál 100 óra LASSÚ netet 10000 ftért. Azaz ha egy családnak nincs legalább havonta 10e ftja netre, akkor NEM FOG ELŐFIZETNI.
  • valaé valaé ná
    #15
    Akkor egészegyszerűen nem tudod mit beszélsz.
    1996 óta netezek itthonról és egy autó árát már biztosan ráköltöttem. Úgyhogy nekem ne magyarázz a modemes nethozzáférésről, mert a gondolatára is kiver a hideg veríték. Fél éve egy költözésnél kezembe kerültek a 97-98 -as telefonszámlák. 6-10 ezer forint volt a net telefonköltsége, ami 4-5 ezer forintos netelőfizetés mellett több volt mint az akkori minimálbér. Persze éjszakai bagolyként.
    Azután jött a 150 ft-os kedvezmény de az éjszakai élet és 5000 Ft-os korlátlan(?) nethozzáférés még így is 8-10 FT-os összköltséget eredményezett.
    Ekkor már lehetett hallani egyes szerencsés pesti területekről, ahol 12000 Ft-ért korlátlan szélessávot adtak. Én azt se bántam volna ha 20000, csak legyen és ne éjszaka kelljen használni.
    Aztán még 3 kib.szott évet vártam rá.

    Ha valaki ma modemmel akar netezni, akkor az megteheti INGYEN a Freewebbel vagy Freestarttal éjféltől ötven filléres percdíjal.
    Ha pedig nappali netre vágyik használja a Vodafone GPRS-t.
    De ezt a rinyálást nagyon rühellem.
  • Cat #14
    teljesen komolyan gondolom, ezt hivják ugy hogy magas a "küszöbérték", a piacra belépés ára. Nincs 5e ftos net, a minimális összköltség legalább 10e ft, és manapság a modemes net ára a telefonszámla miatt meghaladja a szélessávu elérésekét, töredék sebesség mellett.
  • valaé valaé ná
    #13
    Ugye ezt te sem gondolod komolyan.
  • Cat #12
    és miért magas a szélessáv? mert az embereknek NINCS MÁS VÁLASZTÁSUK! vagy kifizet 10ezret a chello/adsl kapcsolatért, vagy kifizeti dupláját, háromszorosát egy törédéksebességet nyujtó telefonos netért!
  • Cat #11
    ez közel sem igaz, faluszéli tanyákon simán nincs egyikse
    igaz, nekik nem is az internet hiánya a gondjuk...
  • valaé valaé ná
    #10
    A Wi-Fi, a GPRS meg a műholdas net korában az is el tudja érni a netet aki tanyán lakik.
    Ez hogyúgymondjam szándék kérdése is.
    Vagy felveszi a gumicsizmát, felül a buszra oszt bemegy a város első internet kávézójába. Mint ahogy azt sokan teszik azokban az országokban, akik úgymnond megelőznek minket. Ezek is beleszámítanak ám a netet használók közé.
  • Shadow_THH
    #6
    Magyarországon kiemelkedően magas viszont a szélessávszélü netet használók száma :) Nekem is az van, sokkal jobban megéri, de csoda ha nem mindenki ezt használja, amikor még sok helyen föld út van és vezetékes ivóvíz sincs? :D Ki kéne építeni az infrastruktúrát először talán... (Matáv a szavakon túl :P ) Ha meg az ember, örülhet annak ha nem hal éhen akkor majd pont internetre lesz szüksége :/ Támogatás? Jó duma... Ugy is tudjuk hogy kik kapnának csak belőle :/ És egyébként is, itthon még jónéhány dlogra RÁFÉRNE a támogatás.

    De nem is baj, hogy nem előztük meg túlságosan romániát: még a végén az internetelérhetőséggel rendelkező tanáykat is lecsatoltatnák tőlünk, hogy ott él 2 román ip-t használó ember, ezért így őket illeti az aktuális megye ;)
  • valaé valaé ná
    #5
    Ez baromi hangzatos, csak kár hogy nem sok köze van a valós helyzethez.
    Az utóbbi pár évben jelentősen nőtt a szélessávú netet használók aránya, ez az ami igazán számít.
    Valamint az arányok eltolódtak az otthoni netezés felé.
    Ami a növekedés ütemét illeti, kijelenthetjük, hogy az átlagparaszt soha nem fog netet használni, ha ingyen van akkor se, mert
    a). nem tudja megtanulni
    b). nem is akarja megtanulni
    c}. nem is érti minek kéne megtanulni és büszke erre.

    Az viszont biztos, hogy az eHivatalok a fasorban sincsenek.
  • TeszteloPontHu
    #4
    Nem létszükséglet, de aki nem tud hozzájutni, mert nem engedheti meg magának, az óhatatlanul lemarad, mert egy csomó információhoz nem jut hozzá.