88244

A nem hivatalos (privát) szerverekkel kapcsolatban máshol keress információt! A topik olvasói nem tudnak semmit a privát szerverekről, ezekről kérdezni felesleges és büntetőpont jár érte.

Magyar Rajongói Oldal

• BlackArt
    "azt mondjuk nem ertem, ha egy ilyen alapveto dolog nem tetszik egy jatekban, akkor miert is birkozol vele?"
    Mert a jo katona parancsra cselekszik :)
  • Lynx_TWL
    Kegyetlen, hogy TW béta óta, két viszonylag angy létszámmal játszó magyar csapat is van, és NAOB elejéig közepéig nem is tudtak egymásról, csak amíg be nem írtál ide a fórumba:)
  • Lynx_TWL
    Igaz, nem láttam. És?:)

Te mikben láttál? Shadowbanen kívül?
    Ha többen láttál, akkorsem hasonlíthatod ezt a játkot másikhoz, hisz ezt ferdeszemű ízlés szerint csinálják a ferdeszeműeknek főként, ebbpl az jön, hogy teljesen más mint egy másik gém:)
  • BlackArt
    Ne izelj mar, nem neked szolt a dolog: az a lenyeg hogy sokfelek vagyunk, ki ezt szereti, ki a mas stilust. Mint mar emlitettem a guild 2 ev utan atjott SB-bol L2-be mert a nagy PK guildokat legyoztuk es egyszeruen ellaposodott a jatek, igy kerestunk valamit ami mindenkinek megfelel. Az L2-t a taiwani betan kezdtuk, de meg elszortan, aztan jott a japan meg a zart NA. Most mar itt a csapat, egyenlore 5 guilddel vagy ahogy itt nevezik klannal, plusz harom kikepzo klan. Jelenleg 30+ kornyeken jar a tobbseg es ugy nez ki hamarosan 3-as szintu lesz az egyik klan. Amint folzarkozik a tobbi is, Oren-t fogjuk elfoglalni.
    Ha lesz magyar klan annak csak orulunk, mert jo nehany rpk guild is atjott SB-bol, a politikai forumon mar megy a harc :))

• Lynx_TWL
    Hát fogalmam sincs T....orgyán milyeneket kreál, merthogy erősen kimélem magam a politikától:)
  • Lynx_TWL
    Hát a Hack and Slashtől azért elég messze van:)
    Persze oda áll melléd az ugyanolyan szintű kari,és akkor nem tudod mi a helyzet, na itt jönaz, hogy ha két ugyanolyan kari van, és harcolnak egymás ellen, akkor mindkettő tudja az előnyöklet hátrányokat, a legnehezebb megküzdeni saját magunkkal, vagyis aki le tudja győzni ugyanazt mint ő maga, akkor Ő TUD játszani, és nem az lesz, hogy beáll két különböző kari egymás mellé, az egyik megmozdul rácsap a másikra, és az meghalt mert kicsi volt a strenghtje:) vagy egy nyilas lelövi 30 méterről a varázslót, akinek nem elég kemény a páncélja nyíl ellen stb... vagyis itt óriási szélsőségek léphetnek fel, hisz egy nyílra kihegyezett kari két lövésbőlé elintéz bárkit aki közelharcra hegyeződött ki. A sajátkezűleg kiosztott pontok, mindig túlzásokba fognka átfutni, és ez egy másik stat rovására fog bekövetkezni, így leszenk könnyű halálok, ami értelmetlenné tette a játékot.
    Így ezzel az előre leírt kiosztással pedig nem elszenk akkora különbségek sokkal keméynebb lehet egy harc:)

Most fel lehet hozni, hogy ez nincs benne az nincs benne a játékban, de bene van az ami teljesen egyedivé teszi, érdekessé szórakoztatóvá, hogy teljesen új és orbitális nagy harcok vannak előreláthatóan:)
  • PhantomW
    ti honnan szereztek nagy pénzeket amiket én ölök mobokat csak ilyen "aprópénz" van náluk 100-150 a abból meg várhatom hogy összegyüljön 100k egy új kardra
  • BlackArt
    Amit irtal abbol az tunik ki hogy nem lattal meg igazi MMO haborut :)
  • Cactus
    Olyan körmondatokat még nem tudsz, mint az a politikus, akinek T-vel kezdődik a neve és orgyán-nal végződik. :D
  • Lynx_TWL
    "és erre ez nem lesz szükséges"
    fú hirtelebn ez szembetünt, és nem tudom igazából, hogy hogy került oda, már naogyn belekavarodam a szövegbe:D
  • Cactus
    Egyébként én ezzel abszolút egyetértek, nekem speciel kell az osztogatás, hogy magamévá tudjam a karaktert. Most külsőre ugyanúgy kinéző ugyanolyan szintű kari odaáll mellém, akkor csak a nevünk különbözik :/ Sztem aki életében is játszott igazi RPG-vel az ugyanígy érzi. (főleg az asztali szerepjátékosokra gondolok most) Mert hogy Lineage véletlen sem RPG, az is biztos. Csak HnS, úgy mint a Diablo. Ettől független tetszett, de a pézezés nagyon idegesítő.

Egyébként a készítők akár akartak balanceot, akár nem, akkor is csak annyit tudok mondani, hogy a technika szólt bele megint. Én úgy gondolom, hogy a Siegek miatt van az, hogy nem számolgat mindenkinek egyedi értékekkel, stb. A külcsíny is azért ilyen szegényes, mert ha minden második hajszáladat igazíthatnád, akkor kártyajáték lenne a game.
  • Lynx_TWL
    olvasni nesztek:D
  • Lynx_TWL
    De itt az alap felállás: 2 teljesen más játékról van szó.

Tény, hogy nem értettem pontosan ezt a teszt dolgot itt a skillekkel kapcsolatban, mert volt egyszer egy zárt béta ahol mindig csak 1 hétig lehetett fejleszteni egy karit, és volt egy (jó persze több) open beta, ahol már magasabb szintekre lehetett lépni, így lehetett tesztelni a további skilleket, de ez az 1 hónap sem volt arra elég, hogy TÖBBEN ezalatt értek egy akkora számot ami már jelentősebb, nem 100 pléjer aki eléri a lvl 40+ot, hanem 1000, mert ők már tudnka vmit tesztelni.
    Minthogy ez nagony nem történt meg sztem, ez az óriási nagy felfejlődés, és ha még most is elérik a 40+os szintet, akkoris hát itt a vége az open betanak.
    Tehát ezzel arra akarok kilyukadni, hogy ilyen hozzáállással a készítők nem akartak semmilyen skilleket tesztelni, semmilyen "ha így oszotm ki ez lesz" cuccot próbálgatni, mert azt ők tökéletesen elintézték, és úgy csinálják ahogy azt elképzelték.
    Hogy olyan változatos a PvP. Hát ebben a játékban nem arról van szó, hogy mész a scoutoddal, és feltérképezed a terepet, hol jön az ellenség, mert mint tájékozódhattunk róla, a PvP itt az ostromokban háborúkban fog lezajlani, na már pedig egy ostrom, vagy háború nem hirtelen fog pekövetkezni, hanem már előtte le lesz beszélve, így ez a felderítős cucc kifújt. Az duell PvP itt max arra fog szolgálni, hogy két ember kulturált körülméynek között eldöntheti egy harccal, hogy ki a jobb, hátrányok nélkül, ez tökéletes lesz a karakter tesztelésére, és arra, hogy szembesít minket, ha egy harcos ellen harcolunk PvPben, és ránk basz egyet a nemtommilyen skilljével a varázslónkra, akkor rájövünk, hogy igen ezt nem így kéne, és akkor nem heltre tápolunk, hanem eszünkbe jut, hogy a varázsló itt az ostromnál hátul lesz, nem elől a sorban, fent fog állni a várfalon, a harcosok seggét fogja csak jobb esetbne látni, nem az ellenséges pofáját 1 méterről, ahogy éppen verné pofán:D
    Emellett, persze ki lehetne tapasztalni, hogy milyen tulajdonságra kell rakni, de az több karakterbe fog kerülni, és nem azért fogunk fizetni, főleg akik csak keveset érnek majd rá jáccani, de mégsem akarják kihagyni aezt a király gámát, hogy 2 hetente rájöjjünk na igen ezt itt elbasztam, akkr kezdhetem előlről.
    Emellett, ha lehetne osztogatni a pontokat, megint egy olyan síkra jutnánk, mint (újfent) Diablo2ben:
    meg lesznek ugyanúgy az előre kitapasztalt sablon pont kiosztások, hogy ha ilyen kari vagy erre rakj, és erre ez nem lesz szükséges, ahogy az a Javazonomnál is megvolt Diablo2ben, hogy az energyre semmit nem kellett raknom, a strenghtre 85öt, dexre, és vitára pedig a maradékot...
    és ha egy normális jáccható karaktert akartma még hell fokozaton is ezt az előre kitapasztalat sémát kellett követnem.
    Emellett itt elég sok stat van, hogy mindegyikre jól oda tudjak figyelni, és egy normális karaktert létre hozhassak: óriási az elbaszás lehetősége.
    Aztán persze nem kell követni a sablont, csinálhatunk saját stat leosztást, aztán amikor ott fogunk tartani, hogy igen gyorsan futunk, de ha mellém áll a fighter srác, és megpöcköl meghalok, mert 500at rakott a strenghtjére.
    Szóval ez így tökéletesen meg van csinálva, és nem csak a kasztolódásnál, hanem a fajoknál is, ha te gyorsna akarsz futni, ott az Elf, vagy Delf, ha pedig egy ostromgép akarsz lenni ott az Ork.

Remélem nem írtam el nagyon a szöveget:)

Ja és még egyszer, ennek a játéknak az igazi lényege, az óriási csapat munka lesz, ami a háborúknál kell majd, és az óriási bossoknál, amiket nem egyedül fogsz leverni a 60as kariddal, mert kurva gyors vagy, és erős hanem másik 100 60+os játékossal, mert a boss megmozdítja a szempilláját, és te meghaltál:)
  • Cactus
    Nyugizzatok már! :D
  • krob
    ... ja latom mar elso hozzaszolas apr. 15. :)
    azt mondjuk nem ertem, ha egy ilyen alapveto dolog nem tetszik egy jatekban, akkor miert is birkozol vele? Vagy tetszikj a tragyadomb?
    Ugyanis a monologodbol azt szurtem le, hogy elegedetlen vagy.
    Egyebkent koszonom, hogy nem csokkentertelmumackoztal le-
  • krob
    ... hat te ki vagy, hogy itt lekukacozol?
    Mert tul regota nem Lineagezel, aztan lekukizol?
  • Lynx_TWL
    kinek mi a trágyadomb:)
  • Lynx_TWL
    oks hajrá:)
  • BlackArt
    Na ja, kukacnak a tragyadomb is mennyei hely :D
  • BlackArt
    Skillekkel kapcsolatban pl. az SB-ben ket dolog volt: egyik az egy teszt szerver, mittudem en 10x XP, 10x penz, egy nap 60-asra huzod a karit aztan kiprobalsz barmit amit akarsz. A masik, hogy adott trainernel visszatreningezhetted az elcseszett pontjaid, pl. en dobotorrol pusztakezesre valtottam, ido es penz volt mig visszatreningeztem de ez van. Itt meg mi tortenik ha ket azonos faju, azonos szintu mokus azonos cuccban osszeakad? Gyoz a jobbik hehe... SB-ben mondjuk egy scout lehetett nyilas, toros, dobotoros, kardos, landzsas, pusztakezes. Mindhez mas skill jott, emellett scout lehetett ember, elf, fel elf, madarember, irekei (sivatagi nomad), mind-mind mas kezdo (es vegso) stattal. Ott elvezet volt vadaszni a masikra, itt, haaat....
    En is utalom amikor millio dolgot kell figyelni, de az csak addig szar amig meg nem tanulja az ember a millio dolgot...
    Az hogy a program kiosztja, meg a keszitok, bah!... En mindig scout-ot jatszottam, es eldonthettem hogy a staminara teszek es lefutok mindenkit (mert a scout feladata a felderites es az info kuldese foleg csata elott), vagy pvp-re hegyezem ki es akkor nem leszek olyan gyors de tobb lesz a HP-m es mas skillekre rakok. Itt meg az osszes scout egykaptafa lesz, annyi kulonbseggel hogy apucinak menny penze van ;)
  • krob
    Ez szerintem az uccso betuig igy van!!!!
    Ez az amit talan a legjobban megoldottak sztem.
    Nem kell kitapasztalni, tobbfele elmeletet gyartani, hogy egy bizonyos kasztnak milyen statok igazan fontosak, a meghatarozoak kozott milyen aranyban erdemes osztani stb...
    Lehet, hogy EN nem vagyok eleg tapasztalt szerep/kalandjatekos, de ez a mire tegyek dolog nalam mindig elk*rta a jatekelmenyt kicsiket:(
    Ami igazan nagy dolog, hogy eszre sem vettem:)
    ... tehat ezt zsenialisan megoldottak!!!
  • Sanca
    Rendben, holnap atfutom, most dolom van:))
  • Lynx_TWL
    Arra, hogy te azt mondtad, hogy jó lenne ha lehetne sajátkezűleg osztogatni a statokat.

Na sztem ez az, ami teljesen jól van így, mert bár lehet csak a pénz kérdése és az időé les,z ohgy kinek milyen erős a karaktere, de nem kell szembesülni azzal a problémával, amit Diablo2ben kismilliószor átéltem, hogy használhatatlan lett a karakterem, mert rosszul osztottam ki a stat pontokat.
    Persze osszam ki jól:) De minek, ha ezt a program megteszi attól a pillanattól kezdve, hogy én Fightert, vagy Maget választok, és a további kasztozódásoknál folytatja. Na és ki más tudja jobban, ha nem a készítők, és a balance gyártók, hogy egy bizonyos kasztnak, milyen statok kellenek milyen skilljeihez, hisz az alap rendszerre írják a továbbiakat(értsd: tulajdonságok, stb stb....)
  • Lynx_TWL
    jajj most, nyilvánosan elnézést kérek mindenkitől, hogy mertem egy észrevételet közzétenni a topicban, legyen az fontos vagy nem:

Bocsánat

Sanca fusd már végig a 12684 kommentet, aztán az enyémet kivéve, írd már le melyik vetett fel tényleges problémát:)
  • BlackArt
    nem ertem mire gondolsz...
  • Sanca
    Ez valoban egy mindenkit erinto, es igen komoly problema, mely megvitatasahoz sztem ki kene tuzni 1 idopontot amikor mindenki raer:)
  • Lynx_TWL
    bocs:)

szóval *Laza a fenti bannert...
  • Lynx_TWL
    Lszs, a fenti bannert asszem te csináltad, nba hozzá csak annyit, hogy itt ez a lépcsőzetes betűméret választás, de az R és az I betű ugyanakkora:)
  • yal
    scout az elf, rouge a human
  • Lynx_TWL
    mi?:D
  • Sanca
    Mi paran JOBon meg ugy cisnaltuk h volt 1 ring, es ha vki beorta hogy 's' vagy kifutott a ringbol akor az volt a vesztes:)
  • Lynx_TWL
    nagyon jó itt, hogy nem lehet össze vissza keverni a karik cuccait, tökéletesen tudják a készítők, mihez mi kell, és a későbbiekben ebből csak baj lenne.
  • Lynx_TWL
    én gladiátornak szándékoztam menni:)
  • BlackArt
    Jo hir pvp gyakorlashoz hogy a Chron 1-ben lesz arena ahol xp vesztes nelkul lehet ticsungolni.
    Mas: Ami nekem nem jon be az L2-ben, az a silany kari tapolas. Itt minden a penz es a folszereles korul forog ami nem mondom hogy rossz, de jobban ertekelnem ha en donthetnem ell hogy mennyit teszek mondjuk az erore, eletre, dex-re, spiritre vagy staminara.
    Ilyen szempontbol (vagy mondjuk valaszthato karik szempontjabol) a Shadowbane veri az L2-t, legalabb is szerintem.
  • BlackArt
    privat ment
  • PhantomW
    valaki lesz gladiator?
    valakinek nincs egy 20 lvl körüli magányos healer-je?:D
  • Lynx_TWL
    csütörtök nekem már enm jó RAID-hez
  • Jockey
    ja látom már, azt a skillt nem láttam, emberre meg azrt gondoltam mert daoc-be hivtak scoutnak az emberkairkat, no mind1
  • Sanca
    Bar valszeg nem lehetseges, de elkepzeltem mekkora poen lenne ezeket az agr hangyakat egeszen gludio piactereig kivinni, es ott 1 restartot nyomni:))
  • Sanca
    Yal elf scoutra ertette, es az valoban gyorsabb. DE:139, E:143 + meg ott van neki az a skill. Akkor latok ra remenyt hogy ha lesz 1 32es elf scoutunk akkor meg lehet csinalni eme taktikat. Persze 30as oracle is sziksegeltetik:)