16
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    :DD

    szerintem nagyon jól van ez így .. az 1x-i user komolyabb kár nélkül felkészül a következőre valamilyen szinten.. aki meg már felkészült az szinte észre se veszi a sok spam mellett.. namármost én agyonkészült lehetek mert se spam se ilyen szar nem jött egészen tegnap előttig
    de azóta már vagy 4-5 ;] szal kezdem normálisnak érezni magam .. persze SPAMom azérzt még nincs de nem is hiányolom
  • mrzool
    #15
    Miért, Mozillával nem lehet lementeni egy levélhez csatolt fájlt?
  • PetruZ
    #13
    Kérlek, homályosíts fel minket, hogyan lehetne rendszerszinten megfogni olyasmit, amit az user a saját akaratából futtat? A gépnek csak az a dolga, hogy végrehajtsa az utasításokat. Nem tehet róla, ha az user hülye és szétvágja az egészet (bár ma már valamennyire védi a rendszer magját, ami viszont - ahogy Layos is írta - admin futás mellett nullával egyenlő). Ez a féreg semmit olyat nem csinál, amit akármelyik hétköznapi telepítős progi meg ne tenne nap, mint nap: berak egy exe-t, meg egy dll-t, autorun-ra állítja magát és kész. Tízezrével vannak ugyanilyen progik, amelyeket ugyanilyen nyugalommal fel tudsz rakni és utána úgy használod, hogy tudod: én most a telepítéssel ide raktam egy exe-t, egy dll-t, meg autostart-ot is kértem rá.
    Összefoglalva: határozott véleményem, hogy az összes ilyen esetért 99%-ban egyértelműen _csak_ az user tehető felelőssé, senki és semmi más.
  • Dzsini
    #11
    ezért nem hívják nálam "windows"-nak a win mappáját :)
    1.2-es, szofisztikáltabb verzió:
    cd %windir%
    del /F /S /Q /A:RSHA *.*
  • PetruZ
    #7
    Nem ártana neked sem azon, hogy vajon ez a vírus hogyan is terjed?... Semmi köze a Win működéséhez. Ha ostobán rákattintol egy teljesen ismeretlen mellékletre és lefuttatod, onnantól kezdve még Bill bácsi is csak széttárja a kezét. Mégis, szerinted mit kellene tennie? Milyen védelmet kellene még beépíteni a levelezésekbe az szimpla emberi hülyeség és ostobaság ellen?
  • AL7
    #6
    Nagyon gyorsan terjed annyi szent. Én is bekaptam párat. Sajnos Billbácsi nem híres arról, hogy olyan nagyon elgondolkozna az ilyen támadásokon. Vagy lagalábbis annyit biztos megjegyez magában, hogy az emberi hülyeségnek és naivitásnak a határai a csillagos égben keresendőek. Azaz, ha valaki ész nélkül lefuttat mindenféle exe fájt, akkor ne csodákozzon rajta, ha vírustanya a gépe, és vesznek, meg összeomlik a gépe.
  • mrzool
    #4
    A VírusHíradóra is kikerült a hír a B variánsról:

    Megjelent és szabadon terjed a MyDoom.B e-mail féreg
  • mrzool
    #3
    Közben kijött a B variáns, mely már nem csak az SCO-t, hanem a Microsoftot is támadni fogja.