287
Dream Theater,Rush,Queensryche,Stonehenge,Pain of Salvation,Spock\'s Beard, O.S.I,stb...
-
Nem tudom melyik az az oldal, de ha az általunk említett zenéket nem progresszív kategóriába sorolja...szal miket tart progresszívnek? A linkinparkot? -
blackgamer #86 Progressive (Electronic)
Progressive (House)
Progressive (Trance)
Progressive (Rock)
Progressive (Metal)
millió mp3, jó turkálást! -
flashX #85 Egyébként érdekes, hogy ez az oldal, amit lentebbb mér említettem, MM-et Industrialnak írja. De mi (nem sokan) tudjuk, hogy különböző korszakai voltak. Pl.: Rock, Death metal, Shock metal... -
flashX #84 Chroma Key -t hallgatál-e már?
Én életemben nem hallgattam progresszív zenét, tehát nekem elég furcsa volt. Neked egyébként nem kell leugatni a Slipknotot, azért mert te (ha a DT is olyan stílus, mint a Chroma Key) "könnyed zenét" hallgatsz. Egyébként itt nem csak a Slipknotról van szó. Beszélhetnénk MM-ről is, de őt zeneileg is elítéled, mert nem progresszív, azaz (a te felfogásod szerint) divatzene. Nekem és még sok embernek ez jön le. -
http://progresszivrock.lap.hu/ -
hm. apám szerint giga. én csak akkor hallgatom, ha "olyan" a hangulatom. -
Hehe. Te meg *** vagy. Amihez nem értessz...úgyis tudod. [: -
flashX #80 A többi pedig nincs fennt. -
flashX #79 Spock's Beard rock -
flashX #78 A Pain of salvation szintén -
flashX #77 Queensryche heavy metal -
flashX #76 A Rush blues -
flashX #75 DT az metál, az egyik legnagyobb zeneletöltő oldal szerint.
Ráadásul a Progressive Rock kategóriában az alcímben szereplők közül egyik sem található meg. -
es az Omega -
Ronny #73 ha magyarok akkor Főnix:)
LGT
Mini
Syrius -
ne hagyjuk ki a magyarokat sem
Solaris -
Black Rebel Motorcycle Club - Stop
We don't know where to stop
We don't know where to stop
I try and I try but I can't get enough
I won't fail you but you won't bleed for me...
áhhh, nagyon durván ász zene, kocsiba mindig ez megy, én meg képtelen vagyok leparkolni amíg nincs vége a számnak :) -
Ronny #70 nice -
Ronny #69 atomic rooster
Lake & Plamer Emerson -
Ronny #68 Uriah Heep -
Neutral #67 Rush-t még nem. De ha lesz lehetőségem majd megnézem:)
A Yestől talán a Close to the Edge a legjobb album. Megvan a "Tales from Topographic Oceans".Körülbelül a 3.-4. hallgatásra kezdtem sejteni belőle valamit... -
yes -
threshold
evergrey -
RadeoN #64 pink floyd
opeth
dream theater
anathema
tool
(radiohead) -
Nomeg még anno sztem elég sok rokker hallgatott Kraftwerket izsö... -
Neutral #62 Ja a Can nagyon jó:)) -
Neutral #61 Pl. a Tangerine Dreamet is sorolják mindkettőbe. Az ilyen kevert dolgokkal nincs semmi bajom. De ez a "fogunk egy régi slágért, oszt' alányomunk vmi tüc-tüc-öt" stílust nagyon rühellem:(((( -
...és akkor hová soroljuk az elektronikus műfajok olyan nagyjait, mint apollo 440, fluke, faithless, moby, chemical brothers...??? avagy szerintem vannak azért átfedések a két periféria között!
pár éve a szigeten az apollo 440 koncertje után a blues sátor néhány öreg motorosa azt mondta nekem, hogy ilyen brutálisan jó rock koncerten még soha nem voltak, és mentek megvenni a lemezt...
ugyanakkor számos rockbanda használ szemplereket, ami viszont félig szintén elektronikus zenévé teszi őket... na most akkor hol az igazság?
persze, hogy nincs sehol, és ez így pont jó! :) -
engem különösebben nem érdekel a másik lelkivilága (: -
énis rájuk gondoltam pl, csak nem akartam igy leirni nehogy beletiporjak vki lelkivilágába :) -
igen , van.
ilyen pl alinkin park is. -
azok a radios diszkozenék a mai ugymond tuctuc-os gépzenéknek kb a legalja. biztos rock témában is van ilyen h igénytelenebb kategoria.de ez hol nincs... -
ma épp hasonló volta téma infon (:
azaza mai "tücctücc"-ben elég sok elvis meg hasonló őskövület van beleépítve (pl szövegek), szóval a rádiós diszkózenék mindennek mondhatók, csak nem éppen újnak (azon kívül, hogy majdnem mindegyik ugyanolyan) -
negyede (: -
Rush 

dvd-t láttad?
Yes-t annyira nem ismerem, de múltkor elküldték az endless dreamet és hátö...
-
Neutral #52 Egyébként meg Pink Floyd, Yes, King Crimson,Van der Graaf Generator, Gentle Giant, Rush rulez:) -
Neutral #51 Múltkor haverjaim néztek vmi diszkós-plakátot. Párbeszéd:
-Á, ez tök jó(néni volt a képen kevéske öltözékben:))
-Á, ez nem jó, ez progresszív!
Hogy is van akkor most ez???
-
Neutral #50 Azért meglepő, hogy itt max a benézők fele gondol a progresszív rockra... -
Neutral #49 "itt progresszív rockról kéne beszélni (mondjuk nálam ez a két szó kizárja egymást)"
Bár elég régen volt, de azért leírom:
Az elektronikus zene a PROG-ROCK-ból indult ki(inkább mondjuk space). A mostani nagy "progresszív" techno stb. cuccok is még mindig ezek alapján működnek, úgyhogy a progresszivitásukat meg is kérdőjelezhetjük...Egyébként is a 60-as évek végén/70-es évek végén kisérleeztek sokat a zenében, azóta ezeket utánozzák.
-
Dream Theater,Rush,Queensryche,Stonehenge,Pain of Salvation,
szerinted ezek közé beillik Sasha, Digweed,Holden???
ez nem AZ a progressive amire te gondolsz :D