287
Dream Theater,Rush,Queensryche,Stonehenge,Pain of Salvation,Spock\'s Beard, O.S.I,stb...
  • szacsi
    Nem tudom melyik az az oldal, de ha az általunk említett zenéket nem progresszív kategóriába sorolja...szal miket tart progresszívnek? A linkinparkot?
  • blackgamer
    Progressive (Electronic)
    Progressive (House)
    Progressive (Trance)
    Progressive (Rock)
    Progressive (Metal)
    millió mp3, jó turkálást!
  • flashX
    Egyébként érdekes, hogy ez az oldal, amit lentebbb mér említettem, MM-et Industrialnak írja. De mi (nem sokan) tudjuk, hogy különböző korszakai voltak. Pl.: Rock, Death metal, Shock metal...
  • flashX
    Chroma Key -t hallgatál-e már?
    Én életemben nem hallgattam progresszív zenét, tehát nekem elég furcsa volt. Neked egyébként nem kell leugatni a Slipknotot, azért mert te (ha a DT is olyan stílus, mint a Chroma Key) "könnyed zenét" hallgatsz. Egyébként itt nem csak a Slipknotról van szó. Beszélhetnénk MM-ről is, de őt zeneileg is elítéled, mert nem progresszív, azaz (a te felfogásod szerint) divatzene. Nekem és még sok embernek ez jön le.
  • szacsi
    http://progresszivrock.lap.hu/
  • szacsi
    hm. apám szerint giga. én csak akkor hallgatom, ha "olyan" a hangulatom.
  • szacsi
    Hehe. Te meg *** vagy. Amihez nem értessz...úgyis tudod. [:
  • flashX
    A többi pedig nincs fennt.
  • flashX
    Spock's Beard rock
  • flashX
    A Pain of salvation szintén
  • flashX
    Queensryche heavy metal
  • flashX
    A Rush blues
  • flashX
    DT az metál, az egyik legnagyobb zeneletöltő oldal szerint.
    Ráadásul a Progressive Rock kategóriában az alcímben szereplők közül egyik sem található meg.
  • zakika
    es az Omega
  • Ronny
    ha magyarok akkor Főnix:)
    LGT
    Mini
    Syrius
  • zakika
    ne hagyjuk ki a magyarokat sem

Solaris
  • Laffite
    Black Rebel Motorcycle Club - Stop

We don't know where to stop
    We don't know where to stop
    I try and I try but I can't get enough
    I won't fail you but you won't bleed for me...

áhhh, nagyon durván ász zene, kocsiba mindig ez megy, én meg képtelen vagyok leparkolni amíg nincs vége a számnak :)
  • Ronny
    nice
  • Ronny
    atomic rooster
    Lake & Plamer Emerson
  • Ronny
    Uriah Heep
  • Neutral
    Rush-t még nem. De ha lesz lehetőségem majd megnézem:)
    A Yestől talán a Close to the Edge a legjobb album. Megvan a "Tales from Topographic Oceans".Körülbelül a 3.-4. hallgatásra kezdtem sejteni belőle valamit...
  • szacsi
    yes
  • artschi
    threshold
    evergrey
  • RadeoN
    pink floyd
    opeth
    dream theater
    anathema
    tool
    (radiohead)
  • szacsi
    Nomeg még anno sztem elég sok rokker hallgatott Kraftwerket izsö...
  • Neutral
    Ja a Can nagyon jó:))
  • Neutral
    Pl. a Tangerine Dreamet is sorolják mindkettőbe. Az ilyen kevert dolgokkal nincs semmi bajom. De ez a "fogunk egy régi slágért, oszt' alányomunk vmi tüc-tüc-öt" stílust nagyon rühellem:((((
  • Laffite
    ...és akkor hová soroljuk az elektronikus műfajok olyan nagyjait, mint apollo 440, fluke, faithless, moby, chemical brothers...??? avagy szerintem vannak azért átfedések a két periféria között!

pár éve a szigeten az apollo 440 koncertje után a blues sátor néhány öreg motorosa azt mondta nekem, hogy ilyen brutálisan jó rock koncerten még soha nem voltak, és mentek megvenni a lemezt...

ugyanakkor számos rockbanda használ szemplereket, ami viszont félig szintén elektronikus zenévé teszi őket... na most akkor hol az igazság?
    persze, hogy nincs sehol, és ez így pont jó! :)
  • szacsi
    engem különösebben nem érdekel a másik lelkivilága (:
  • Narcotic Syntax
    énis rájuk gondoltam pl, csak nem akartam igy leirni nehogy beletiporjak vki lelkivilágába :)
  • szacsi
    igen , van.
    ilyen pl alinkin park is.
  • Narcotic Syntax
    azok a radios diszkozenék a mai ugymond tuctuc-os gépzenéknek kb a legalja. biztos rock témában is van ilyen h igénytelenebb kategoria.de ez hol nincs...
  • szacsi
    ma épp hasonló volta téma infon (:
    azaza mai "tücctücc"-ben elég sok elvis meg hasonló őskövület van beleépítve (pl szövegek), szóval a rádiós diszkózenék mindennek mondhatók, csak nem éppen újnak (azon kívül, hogy majdnem mindegyik ugyanolyan)
  • szacsi
    negyede (:
  • szacsi
    Rush
    dvd-t láttad?

Yes-t annyira nem ismerem, de múltkor elküldték az endless dreamet és hátö...
  • Neutral
    Egyébként meg Pink Floyd, Yes, King Crimson,Van der Graaf Generator, Gentle Giant, Rush rulez:)
  • Neutral
    Múltkor haverjaim néztek vmi diszkós-plakátot. Párbeszéd:
    -Á, ez tök jó(néni volt a képen kevéske öltözékben:))
    -Á, ez nem jó, ez progresszív!
    Hogy is van akkor most ez???
  • Neutral
    Azért meglepő, hogy itt max a benézők fele gondol a progresszív rockra...
  • Neutral
    "itt progresszív rockról kéne beszélni (mondjuk nálam ez a két szó kizárja egymást)"
    Bár elég régen volt, de azért leírom:
    Az elektronikus zene a PROG-ROCK-ból indult ki(inkább mondjuk space). A mostani nagy "progresszív" techno stb. cuccok is még mindig ezek alapján működnek, úgyhogy a progresszivitásukat meg is kérdőjelezhetjük...Egyébként is a 60-as évek végén/70-es évek végén kisérleeztek sokat a zenében, azóta ezeket utánozzák.
  • Narcotic Syntax
    Dream Theater,Rush,Queensryche,Stonehenge,Pain of Salvation,

szerinted ezek közé beillik Sasha, Digweed,Holden???

ez nem AZ a progressive amire te gondolsz :D