11
Hogyan tegyük biztonságossá?
-
#11 Nem hát (csak az MS kiterjesztéseket, milyen érdekes!), amiben biztos vagy, hogy "tiszta", akkor engedélyezni kell újra, aztán lementhető! -
Garfield #10 Röhögni fogtok, azóta megy... -
Borg #9 Szerintem sem kell hozzá, de egy próbát megérhet... -
Garfield #8 A tűzfal tuti nem
Egy teljesen irracionális gyanú: nemrég az XPLite-tal leszedtem a WinXP felesleges(nek tartott) cuccait, többek közt a Kitekintő Gyorsvonatot is. Megpróbálom visszabűvészkedni és úgy megpróbálni, bár őszintén megvallva nem tudok semmilyen racionális magyarázatot adni arra, miért kellene az OE az Outlook normális működéséhez. -
zero_cool51 #7 firewall-t nézd meg, talán azzal van a bibi.
1. kérdésre:
Én is outlookos vagyok, mellette Norton Systemworks, és én még 1 virust sem kaptam neten, pedig már 2-3 éve netezek.
Ami tényleg ismeretlen ember küldött, azt kitörlöm egyszerre. -
Garfield #6 Azért érdekelne az Outlook, mert akkor kicsit elmélyednék a többi funkciájában is.
Egyelőre viszont érthetetlen módon minden beállítás ellenére sem hajlandó az SMTP és POP3 szerverekhez kapcsolódni annak ellenére, hogy a mellette működő Bat ugyanazokkal a beállításokkal vígan megy.
??? -
Borg #5 Úgy ahogy mondod.
A M$ cuccokat csak az szidja, aki béna hozzá, nem ért hozzá.
Ha valaki odafigyel, karbantartja, megfelelő szoftvereket használ (friss viruskereső, tűzfal stb) akkor semmi gondjuk nem lehet, feltéve, hogy a gép is jó.
Én Outlook Expresst használtam mindigis, és soha nem okozott semmilyen gondot. A cégnél meg Outlook van, ami ugyancsak tökéletesen működik (bár nekem az express jobban bejön). -
#4 Na, az az amit nem kellene bekapcsolni :) Nekem kapásból egyiket sem engedte megnyitni :) Amúgy ezeket véletlenül igen nehéz megnyitni :) -
#3 4. Gyanús mellékleteket ne lehessen se megnyitni, se menteni -
#2 1: Vírusirtót rakjál fel!
2: Betekintő ablak kikapcs
3: Ismeretlen eredetű levelek azonnali törlése -
Garfield #1 Üdv!
Megtetszett az Outlook 2003 (vagyis nem az Outlook Express!!!), és gondoltam, esetleg használhatnám azt a Bat helyett.
A kérdés csak az, hogy az általában Outlookon és Outlook Express-en keresztül bonyolódó vírusfertőzések oka a lusta/hozzá nem értő/stb júzer vagy pedig magának a programnak a reménytelenül elcseszett mivolta?
Egészen konkrétan: lehet-e az Outlookból biztonságos levelezőprogit csinálni a beállítások buzgerálásával?
Ha igen, akkor azt is írjátok már meg, mire, milyen opciókra érdemes különösen odafigyelni?
U.i.: Az outlook-os topikokat átnyálaztam, de azok csak érintőlegesen, valamilyen marginális kérdés kapcsán foglalkoznak a biztonsággal.