51
nahh ez miért van?
 • DiNoszka
  #51
  Sziasztok!!!

  Ezzel nekem is meggyűlt a problémám, de... Megoldottam mégis zavar a dolog ugyanis ez nem olcsó mulatság lesz. Csak biztosra megyek, és elmesélem a történetem. Utorrentben töltök le fájlokat, és szépen jön. Majd észreveszem hogy hopppá itt nem oké valami. 9KB/Sec-el jön lefelé mostmár. Lent alul ezt írja: Meghajtóhasználat: 100% :O. Ekkor ránézek a CPU-ra 100% állandóan. Leállítottam az Utorrentet és lement 2 % ra. Megvan a hiba. Nah ez szép és jó, de ha hiba oka. Én ebből azt gondoltam először hogy a meghajtó a hibás. Többiek azt mondják nincs annak baja, mert működik és minden jó, vírusos a gépem futtassam le a vírusírtót. Hát lefutattam: AVG majd Spyware Terminator majd jött a NOD32 Eset Security. És még mindig rosz. Megint megkérdeztem őket hogy mi baja lehet azt mondták hogy akkor nem tudják. Jah és előtte mielőtt megkérdeztem őket másodjára is szétnéztem a gugli barátban, találtam ilyen winyó hibákat. Akkor gondoltam hogy ez lesz az én hibám, elvittem hozzájuk, azt mondták nincs baja. Oks én itt feladtam.

  És a kérdésem az lenne: hogy ugye a merevlemezemnek van baja? Mert senki nem adott egyenest választ csak az én sejtésem van.

  Köszönöm előlre is a segítségeteket: DiNoszka
 • passenger
  #50
  Sziasztok!

  Rejtélyes problémámban szeretném kérni a tanácsotokat. Gericom Blockbuster laptop, Intel Pentium M 735, 1,70 GHz processzor, XP sp2. Újabban CPU túlterhelési problémám lett vele. (Semmi változáshoz nem tudom konkrétan köti, esetleg összefügghet a vírusirtó Avast-ra cserélésével). A processzor 100%-ra felpörög és teljesen behal a gép, a taskmanagerre perceket kell várni, a grafikon is megáll, nem halad. De csak a következő esetben: a Mindjet Mindmanager zseniális mindmap programját futtatom (hogy mi mindenre jó ez a csoda: http://www.mindjet.com/us/products/mindmanager_pro7/quicktour.php). Ebben lehetőség van arra, hogy a mindmap-fájl az Outlookkal együttműködjön, szinkronizáljanak, információt cseréljenek. Ha olyan file-t nyitok meg, aminek van az Outlookhoz hozzáférése (már csak úgy teszem, hogy fut a taskmanager teljesítmény diagrammja), egyből felugrik 100%-ra (nem kapcsolódó fájlnál nem csinálja). Ekkor csinálok valami apró változtatást a mindmap-ban, majd rányomok a bezárás x-re. Megkérdi, hogy mentsem-e el a változást és egyúttal leugrik a CPU terhelés 1-2%-ra. Ha még várok kicsit, majd rányomok a mégsére, akkor vagy visszaugrik 100-ra, vagy már nem. Általában 2 ilyen csel után "megjavul" és onnan lehet használni a gépet normálisan. Régebb semmi ilyet nem csinált.

  Újratelepítettem a Mindjet-et, nem segített. Mi lehet a gond? És a megoldás? :-)
  Végül is tudom használni, csak kicsit uncsi ez a szertartás, amit mindig el kell végezzek. Nincs esetleg valami olyan limiter program, amivel ki lehet adni az ukászt, hogy semmmilyen program nem használhatja a CPU-t mondjuk 95%-nál nagyobb mértékben? Akkor legalább a taskmanagerben le lehetne lőni a telhetetlent. Ez más problémákra is megoldás lehet talán.
 • danielbakk
  #49
  avg-t használok, az xp reinstallt ma is megpróbáltam, de semmi, ugyanazt csinálja, amit eddig...úgy szoktam próbálni, hogy a kurzort körbe körbe mozgatom, és kb 2-3 5-6 másodpercenként megakad és nem mozog tovább...mondjuk amikor cs közben jön elő, akkor egér meghal, és billentyűzetre sem reagál, illetve csak a hülyeséget csinálja, előre gombot megnyomom és megy előre 5-6 métert mint egy félőrült...tököm ki van már, semmit se tudok csinálni, mert mindig kiakad az egér és billentyűzet :( És ezt egyik-napról a másikra kezdte el, fogalmam sincs mit csinálhatnék vele :@
 • homeless
  #48
  Nah ha már feljött a topic akkor én is elmondom a problémámat:
  Egy xp sp2-es gép, home editon, olyat csinál, hogy bizonyos programok 100%-on pörgetik a procit. Pl. van egy dos alapú könyvelő progi az is, meg ha megy webes rádió az is, a múltkor lefuttattam egy víruskeresőt az is 100%-on pörgette. kb 2-3 hónapja csinálja ezt, előtte teljesen jó volt. Holnap újrarakom az xp-t, de addig jó lenne 1-2 tipp ha meg lehet oldani újratelepítés nélkül.
 • patiang
  #47
  Nem tudom Te milyen vírusirtót használsz, de velem ugyanez fordult elő.
  Én avast párti vagyok, de annyira nyomatják a NOD32-őt, hogy rátértem.
  Nos attól kezdve a procim majd mindig 100%-on futott. Mindent megpróbáltam, de csak akkor esett vissza kicsit, ha kiszálltam a netből.
  Most az avast van fenn megint, és azóta 2-40-50%.
  Persze más problémád is lehet a géppel.
 • danielbakk
  #46
  Hali, nekem is hasonló problémám van már kb 2-3 hónapja...a gép üres járatban is csinál olyat, hogy cpu használat felugrik 100%_ra, annyira, hogy még az egerem is meghal, billentyűzetre 5-10 másodperces késéssel reagál, taskmanagerben nem is jelzi, illetve ahogy megfigyeltem nem is tudja követni, mennyire terhelt a rendszer! Volt a 2-3 hónap alatt 5 xp reinstall formatálással, videókártya csere, proci hűtő csere, tápegység csere, víruskeresés, kémprogram keresés, a gépen egy win xp sp2 van, 0 updateléssel, proci 2600+ athlon xp, ram 2*512 + 256, video kari 7300 gt...ha bárkinek van valami ötlete, mi lehet a hiba, szívesen várom, mert amikor már egy sima cs 1.6-nál is kiakad az egerem és billentyűzetem, szétrobbanok. Szegény egerem, billentyűzetem, monitorom olyan istenes verést kap sokszor, hogy 2 napig fáj a kezem, és persze ettől nem oldódik meg a probléma...említenem se kell, ha játszani akarsz és kiakad egér, billentyűzet, nem élvezhető, sőt agyvérzésig idegesítő!!! PLíz help sOMeBodY
 • cvsnl
  #45
  nekem is ez volt a múlt héten. a process explorerben látszott egy nk.exe nevű pr, ami minden szabad memóriát lefoglalt. a vírusirtók nem szóltak semmit. a task managerben nem fogod látni. töltsd le a proc. expl.-t, ha nincs még. először felfüggesztettem, és kiderült, hogy nem okoz ez semmi gubancot a rendszerben, aztán kitöröltem ezt az nk.exe-t és azóta minden rendben. nekem simán a program files kvt.-ban volt. 546K, ha jól emlékszem, semmi kapcsolódó file, vagy ilyesmi. nem tudom, hogy került oda.
 • jenki2
  #44
  akinek néha 100-ason van a procija az nézze meg ezt a cikket
 • Realdanee
  #43
  Sziasztok! Miért lehetséges az hogy egy adaware és egy antivir től 100%on fusson a cpu? (a8n sli, amd 3500, 3 giga ddr 333 as ram, geforce 6800gt)

  Nemhiszem hogy kikéne akadnia ennyire..... és a háttéreben alig futott valami..... csak ilyen deamon tools de mount nélkül....stb...könyörgöm segítsetek mi lehet a probléma?
 • aszizoli
  #42
  Nekem is szórakozott így a gépem, és mivel nem vagyok nagy PCguru, nem is akadtam a probléma okára. Két szériában fordult ez elő, és csak a windows telepítése segített, persze formatálással. Azóta semmi ilyesmi gond nincs.
  Ugyhogy szerintem nagy esély van rá, hogy a vinyónak kutya baja sincs. Persze az ellenkezőjét se zárd ki teljesen.
 • Salty
  #41
  elkezd, de nem csak dc++nál jelentkezik ilyen, WMP-nél is jelentkezett ilyen, ha csak simán wmp megy akkor is akad egy kicsit, az egér mutatója is gyakran, ha mozgatom akadozik. Nem lehet, hogy a vinyó miatt van ez mind?
 • units
  #40
  a dc++ nem kezd el hashelni?
  30-60mb/s foghatja a vinyót.
 • Salty
  #39
  Pár napja a CPU terhelése még a legkisebb műveleteknél is túlterhelt, pl. zenehallgatás közben, megakarok nyitni egy másik nagyobb gépigényű progit, a szám elkezdt akadozni, ami eddig még nem történt, vírusok nincsenek a gépemen, a memória meg nem gondolom, hogy ilyesfajta problémákat okozna. Honnan induljak a probléma diagnoztizálásához? A rendszert más progi, a taskmanagert nézve nem hiszem, hogy terhelné, 768 MB RAM-om van, két sloton, egy 512 DDR 400 MHz, és egy 256 MB DDR. A szabad memória meg ebből most éppen 489, a játékokkal nincs gond, egyedül a winamp a dc++ indításakor akad, és ez zavar, lehet hogy a lapozófájlal van gond? Vagy ehez semmi köze?
 • ricsi1
  #38
  hell!
  most amikor felcsatlakozom a netre azonnal ugrik 100%-ra!
 • FormatC
  #37
  Hali!

  IRQL_NOT_LESS...
  Driver probléma lesz, vagy RAM. A RAM memtest86-al tesztelhető. Driver meg cserebere.
 • ricsi1
  #36
  tűzfalat használok,registery,kém írtókat.
 • Ben C
  #35
  Ez nagyon off lesz, de plíz segítsetek...
  miéert csinálja azt sok játéknál hogy kékhalál lesz, és kiírja hogy

  fizikai memória listázása...
  fizikai memória listázása kész.

  DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

  valami RAM probléma?
  csinálja:
  Far Crynál,Király Visszatérnél, Black Hawk Downnál, Zero Hournál...

  PLÍÍZ VALAKI ...
 • Taranov
  #34
  Áh, értem. Köszi.
 • nenad
  #33
  taranov, az csak figyel nem csinal semmi mas a processzor valos terhelese 1-2% korul lehet uresjarasban...
 • zero_cool51
  #32
  nekem 97-98% körül mozog a SETI miatt.
  2500-as Athlon XP.
 • Taranov
  #31
  Nekem a rendszer üresjárata 90-95%-ot foglal le, ez elég durva.
  System futtatja.
 • Adi
  #30
  Nem egyszerübb a trojan hunter? :)
 • Adi
  #29
  Nekem:
  Egy IE ablak, Wincommander,ASE,MiRC,WMP,egy icq ablak
  POP killer: 40% kb..
 • SoDI---
  #28
  Windows Media Player vizualizáció?
 • cSuwwi
  #27
  Nekem is egy 400-as cerkám van (500-ra húzva) xp sp1-el, és a szokásos beállítással, mégiscsak 2-10% között mozog alapjáraton. (Mondjuk ha megy a winamp, akkor egyből felugrik 25-40%-ra)
 • Gladiator
  #26
  nekem mindig 100%. bár nekem egy brutkó 400 mhz-es gépem van xp-vel.
 • cSuwwi
  #23
  Az svchost-ot nem szabad kilőni, mert a nethez (vagy ha osztva van a net, akkor a hálózathoz az kell) Egész pontosan a fájlmegosztásért is felelős. Amikor a múltkor lelőttem, nem tudtam utána megosztani egy könyvtárat sem, és a net is behalt...
 • I.C.ram
  #22
  Nekem a System Idle Process 75-90%-on megy, ez miért van?
 • FtranX
  #21
  nekem pár napja volt, hogy teljesen belassult a rendszer, meg UD nélkül is 100-on volt a CPU. Valami mRouterruntime.exe volt a ludas a program files-ban.
  A másik: Szintén valamelyik nap, állandóan kaptam a popup ablakokat és amikor megnézrtem a forrását, kiderült, hogy a C:\winxp-ben van egy könyvtár tele HTLM oldalakkal és reklám képekkel.
  Nem tudom hogy kerülhettek fel ezek.
  Már elegem van....
 • Tikal #20
  svchost az kell a nethez... nemde? :)
 • hen-tes
  #19
  nekem az 0 ..
 • FtranX
  #18
  azt nem szabad kilőni
 • KG21
  #17
  nekem egyszer volt olyan, hogy egy SVCHOST nevű alkalmazás zabált 100%-ot. Ha lelőttem kiírta, hogy instabillá válhat a rendszer, de miután kikapcsoltam lement nullára a CPU használat. Nemtom mitől volt ez, de egy win reinstall segített. Amúgy SVCHOST most is van egy csomó, de egyik sem zabálja a cpu-t.
 • Dynamic
  #16
  Nekem anno a Gator vagy valamelyik fos barátja miatt volt állandóan 30-40% körüli a CPU teljesítmény.Azt mondjuk nem tudom hogy miért, de azt tudom, hogy amikor kilőttem a folyamatokból visszaállt 2-3%-ra.
 • Dynamic
  #15
  Én is csak ezt tudom mondani első lépésban: Feladatkezelő->Folyamatok
 • [HUN]PAStheLoD
  #14
  XP SP1 fenn van? Windózápdétet nyomogatod ? Valami memória resident progi? Tűzfal? NAT olsz ? azaz ICS megy ?
 • FtranX
  #13
  nekem is :DD
 • hen-tes
  #12
  vírus írtó :P
 • ricsi1
  #11
  nahh,az változó,hogy mikor-mi fut...
  xp van 80GB 2,4 GH nemtom mi kell még...
 • hen-tes
  #10
  irc, winamp, photoshop, ftp, egy explorer és egy intéző ~ 35%