17
miket állítsak be a gépen
-
#17 ok
de olyan tanácsotok nincsen,hogyan lehet optimalizálni,a legjobb teljesítményre állítani a bios-t,mik azok a beállítások? -
#16 1 vinyón 2 partíció között ez jó eredmény. két különböző vinyóra a másolás több mint duplája persze.
-
#15 ok
de a biosban miket érdemes beállítani?
nem kifejezetten csak a winyó szempontjából... -
#14 kell egy ide-, raid- driver, a boot vinyo ne a raidra legyen dugva, az optikai meghajtó se. 80eres kábel. ha ezek megvannak nemnagyon van mit gyorsítani másolás szempontjából. -
#13 valaki tudne tippeket adni? -
#12 Nem kizárólag a winyóval van probléma,de mind1
A kérdésem az,minden hozzáértő és segítenikész emberhez,hogy a lenn látott konfigban mit kell feltétlenül jól beállítani
akár windowsban,akár bios-ban... -
#11 mi olyan meglepő hogy ugyanarról a vinyoról ugyanarra sokkal lasabban másol mint egy másikra? -
#10 Pri Master:HDD
Pri Slave :LG DVD író
Sec Master:Mobile Rack
Sec Slave: DVD olvasó -
#9 Ok
Köszi -
#8 Heló. Azon soha se csodálkozz, hogy lassabb 1 winchesteren belül partícióról partícióra másolni mint winyóról winyóra! -
#7 NA,akkor erre csak hétfőn tudok visszatérni,mert akkor leszek legközelebb otthon -
cleric #6 Mondd akkor, hogy van kábelezve a cucc. Mi van masterban, slaveben, mi melyik kábel melyik végén van. Eszközkezelőben DMA módok be vannak kapcsolva? -
#5 Ja,xp
nem emlékszem,hogy lenne ide driver az alaplapi lemezen
kizárólag egy floppy van,amit raid illesztéshez lehát használni windows install előtt -
cleric #4 Alaplaphoz adott CD-ről (vagy netről) IDE drivert feltenni esetleg? XP az oprendszer?
A 30000 is kevés szerintem. -
#3 bocs,hülyén fogalmaztam...
megtettem,lefuttattam a teszteket,de nem linkeltem be sehova az eredményeket,mert nem érzem beállítottnak a gépet -
cleric #2 Gondolom Total Commander írta ki ezeket az értékeket. Beállítás/Másolás-Törlés menüben van egy nagy fileok másolása opció, azt bekapcsoltad? Hova is raktad be a teszteredményeket? -
#1 Szeretném behangolni mostmár tisztességesen a gépemet,csak az a gond,nem teljesen értek hozzá.
Tudnátok tanácsokat adni,mire kell figyelni,BIOS-ban mit állítsak.
pl. van egy olyan problémám,hogy 3 felé van partícionálva a 120gb seagate(ata133,7200,2mb)
az egyik partícióról a másikra másolásnál,vagy áthelyezésnél,nem csinálja gyorsabban 10000kb/s-nél(ata133-as kábel) Míg,ha a mobile rackban lévő winyóra másolok(ata 100-as kábel) eléri a 30000kb/s,ez sztem elég furcsa.
Ígértem egyik topicban,hogy lefuttatok teszteket,az erményt pedig berakom.Nos megtettem,de biztos,hjogy valami nem ok,mert nagyon kevés pontokat kaptam bizonyos helyeken...
a konfig:
ABIT BE7 RAID,P4 2.8/533,512DDR/333,Seagate120Gb 7200/ata133/2mb