PC konfigurálása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ok
de olyan tanácsotok nincsen,hogyan lehet optimalizálni,a legjobb teljesítményre állítani a bios-t,mik azok a beállítások?
de olyan tanácsotok nincsen,hogyan lehet optimalizálni,a legjobb teljesítményre állítani a bios-t,mik azok a beállítások?
Elöl megy a cápa, utána a rája a remény hal meg utoljára.
1 vinyón 2 partíció között ez jó eredmény. két különbözõ vinyóra a másolás több mint duplája persze.
ok
de a biosban miket érdemes beállítani?
nem kifejezetten csak a winyó szempontjából...
de a biosban miket érdemes beállítani?
nem kifejezetten csak a winyó szempontjából...
kell egy ide-, raid- driver, a boot vinyo ne a raidra legyen dugva, az optikai meghajtó se. 80eres kábel. ha ezek megvannak nemnagyon van mit gyorsítani másolás szempontjából.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Nem kizárólag a winyóval van probléma,de mind1
A kérdésem az,minden hozzáértõ és segítenikész emberhez,hogy a lenn látott konfigban mit kell feltétlenül jól beállítani
akár windowsban,akár bios-ban...
A kérdésem az,minden hozzáértõ és segítenikész emberhez,hogy a lenn látott konfigban mit kell feltétlenül jól beállítani
akár windowsban,akár bios-ban...
mi olyan meglepõ hogy ugyanarról a vinyoról ugyanarra sokkal lasabban másol mint egy másikra?
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Pri Master:HDD
Pri Slave :LG DVD író
Sec Master:Mobile Rack
Sec Slave: DVD olvasó
Pri Slave :LG DVD író
Sec Master:Mobile Rack
Sec Slave: DVD olvasó
Heló. Azon soha se csodálkozz, hogy lassabb 1 winchesteren belül partícióról partícióra másolni mint winyóról winyóra!
NA,akkor erre csak hétfõn tudok visszatérni,mert akkor leszek legközelebb otthon
Mondd akkor, hogy van kábelezve a cucc. Mi van masterban, slaveben, mi melyik kábel melyik végén van. Eszközkezelõben DMA módok be vannak kapcsolva?
Ja,xp
nem emlékszem,hogy lenne ide driver az alaplapi lemezen
kizárólag egy floppy van,amit raid illesztéshez lehát használni windows install elõtt
nem emlékszem,hogy lenne ide driver az alaplapi lemezen
kizárólag egy floppy van,amit raid illesztéshez lehát használni windows install elõtt
Alaplaphoz adott CD-rõl (vagy netrõl) IDE drivert feltenni esetleg? XP az oprendszer?
A 30000 is kevés szerintem.
A 30000 is kevés szerintem.
bocs,hülyén fogalmaztam...
megtettem,lefuttattam a teszteket,de nem linkeltem be sehova az eredményeket,mert nem érzem beállítottnak a gépet
megtettem,lefuttattam a teszteket,de nem linkeltem be sehova az eredményeket,mert nem érzem beállítottnak a gépet
Gondolom Total Commander írta ki ezeket az értékeket. Beállítás/Másolás-Törlés menüben van egy nagy fileok másolása opció, azt bekapcsoltad? Hova is raktad be a teszteredményeket?
Szeretném behangolni mostmár tisztességesen a gépemet,csak az a gond,nem teljesen értek hozzá.
Tudnátok tanácsokat adni,mire kell figyelni,BIOS-ban mit állítsak.
pl. van egy olyan problémám,hogy 3 felé van partícionálva a 120gb seagate(ata133,7200,2mb)
az egyik partícióról a másikra másolásnál,vagy áthelyezésnél,nem csinálja gyorsabban 10000kb/s-nél(ata133-as kábel) Míg,ha a mobile rackban lévõ winyóra másolok(ata 100-as kábel) eléri a 30000kb/s,ez sztem elég furcsa.
Ígértem egyik topicban,hogy lefuttatok teszteket,az erményt pedig berakom.Nos megtettem,de biztos,hjogy valami nem ok,mert nagyon kevés pontokat kaptam bizonyos helyeken...
a konfig:
ABIT BE7 RAID,P4 2.8/533,512DDR/333,Seagate120Gb 7200/ata133/2mb
Tudnátok tanácsokat adni,mire kell figyelni,BIOS-ban mit állítsak.
pl. van egy olyan problémám,hogy 3 felé van partícionálva a 120gb seagate(ata133,7200,2mb)
az egyik partícióról a másikra másolásnál,vagy áthelyezésnél,nem csinálja gyorsabban 10000kb/s-nél(ata133-as kábel) Míg,ha a mobile rackban lévõ winyóra másolok(ata 100-as kábel) eléri a 30000kb/s,ez sztem elég furcsa.
Ígértem egyik topicban,hogy lefuttatok teszteket,az erményt pedig berakom.Nos megtettem,de biztos,hjogy valami nem ok,mert nagyon kevés pontokat kaptam bizonyos helyeken...
a konfig:
ABIT BE7 RAID,P4 2.8/533,512DDR/333,Seagate120Gb 7200/ata133/2mb