3
Aopen termékek. Amit tudni érdemes róluk
  • Gerry
    #3
    A kontakthibán könnyen lehet segíteni, gyufaszál végére vatta, kis kontaktspray a vattára, majd szépen meg kell tisztítani a memóriaslot érintkezőit, kissé pepecs meló, és vigyázni kell arra is, hogy ne maradjon vattadarab a slot-ban, de utánna valószínűleg megszűnik a hiba. A RAM lábait pedig mielőtt visszateszed érdemes puha radírral végigradírozni, mert így mindenféle szennyeződést esetleg zsírt, port mindent szépen finoman el lehet távolítani anélkül, hogy megsérülne a modul.
  • Csacsis
    #2
    Jelenleg egy 1000 Cerka ketyeg benne. (12xx-ig sikerült felhúznom, utána valszeg az AGP mondott csődöt).

    Az alaplap gondjai: Egy idő után ha sokat szereli az ember előjöhet rajta némi kontakt hiba. Nálam ez a memóriát érinti. (Néha, szerelés után, nem ismeri fel a ramot. Persze kis mozgatás és minden rendben.)

    Aopen rulez.
  • Csacsis
    #1
    Ezt a Fórumot azért hoztam létre, hogy megosszuk egymással az Aopen termékekkel kapcsolatos infókat tapasztalatokat. Sajnos eme remek gyártó alkatrészei nálunk nehézkesen beszerezhető (de szerencsére azért lehet kapni elvétve itt-ott). Arra is keresném a választ, hogy hol lehetne ilyen alkatrészekhez jutni nálunk, mely boltok árulják, stb.
    Szóval Aopen Fanok ide.

    Nekem egy alaplapom van ettől a gyártótól.
    Típusa: Aopen AX6bc Pro-GOLD (BX-es)
    Rendkívűl meg vagyok vele elégedve (bár nem túl sok készült belőle -> Sorszámozott alaplap, mivel aranyozott a BX chipen lévő hűtőborda rajta).
    Rendkíűl jó Tuning alaplap.
    Már 2000-ben tudta a 153Fsb-t, amikor még nem is nagyon volt olyan proci ami ezt ki tudná használni. (az más kérdés hogy a 2x-es AGP már a 133 MHz-nál is meghalhat)
    A 300-as cerkám még 504MHZ-n is beindult és 464-Mhz-n stabilan futott.
    Kondijai a mai napig tökéletesek. (jó minőség)
    Az ára pedig 2 ezer forintal volt több mint az akkor népszerű ASUS P3-BF.
    Ezt az alaplapot Budán vettem, egy nagykereskedésben.