28
ADSL&ROUTER@GAME
  • Thanatos
    #28
    amugy pingel routernél sem kéne hogy gond legyen nem?
  • Thanatos
    #27
    épp ezaz hogy nekem olyan kütyü kéne hogy ne csak egyenlő elosztás lehessen..., vagyis lehet egyenlő is csak akkor az egyik gép lehessen "egyenlőbb" a többi között :P
  • phredon
    #26
    WLAN-hoz nem nagyon értek, de nézd meg www.tpcomp.hu árlistáját azért itt van 15 alatt:

    USB 54M E-TECH WGUS02-8081 5 év gar! 7 200 Ft
    Router 54M E-TECH WGRT03-7431 5 év gar! 13 900 Ft
    108M 18ezer

  • phredon
    #25
    Nemértem mért vesztek routert, switch olcsóbb, mindegyik gép egyenlő arányban osztozik a neten és pinggel sincs gond. 8 portos volt 4400 2év garival.
  • Thanatos
    #24
    énis msot tervezek routert venni
    most perpill 2048kbps/128kbps axelero netet kéne szétosztani de ez lehet bővülni fog 3 mbitesre...
    3 gép lenne rajta szal ide is elég a 4 hely, még sok is :)
    de a fő szempont az lenne hogy ez a sebbességszétosztást mennyire befolyásolja? (meg játékoknál a pinget...) mármint be lehet állitani hogy melyik gépnek menyi sebességet adjon a router (valamelyik spec tipus esetleg ami tud ilyet?) vagy hogy müködik ez?
    csak azért kérdem mivel ha teszemazt online játékban valaki elkezd a másik gépről tölteni maxal az úgy eléggé kinyirná a játékot mainek nem örülnék..., erre valami megoldás/ölet és hogy miylen tipust érdemes venni? felső árhatár nincs de azér tlogikusan 3 géphez nem többszázezer forintos routerre gondoltam :)
    másik kérdés: router mögül semmiképpen se lehet hostolni egy játékot? (pl bármilyen stratégia vagy hasonlo amit ugye egy 1v1-nél énis hosotlhatok)
    csak mert ár haveormnak van már routerje és ők eddig egyszer se tudtak rendesen hostolni, megoldható ez valahogy routeel?? (esetleg speciális tipus amivel igen etc...)
  • burkusdió
    #23
    kössz a segítséget :)
  • [Jakuza]
    #22
    Ez a XWL-11GRAG tipus. Mistralban megveheto br: 17.490,- Ft-ert. A te esetedben megfelelo.
    Hasonlo kategoriabol ajanlhato meg az ASUS WL-500g is.

  • burkusdió
    #21
    hmmm, Endimax 22000Ft... :(
    akkor nem sok jóra számíthatok? :(
  • burkusdió
    #20
    Nah jó, akkor módosítsuk az első feltételt 20 000 Ft-ra, még az is elfogadható ár.
    Axelero (akarom mondani T-Online) ADSL 2048kbps/128kbps netet szeretnék "megosztani". Azért írtam idézőjelben, ugyanis most, /pillanat még csak egy laptop van a háznál. Viszont, elkerülendő a kérdéseket,hogy: 1 gép mellett minek router; azért kell/lenne jó, mert ahol szoktam állt. netezni,ott be van állítva szépen monitor, egér, billentyűzet a laptophoz,ide lenne az egyik ethernet csatlakozó, viszont ha van rá lehetőségem (nem dolgozik senki a gépen) akkor szeretek beköltözni a szobámba, ide lenne egy másik ethernet csatlakozó, viszont ha már van egy hordozható laptop a házban, aminek van beépített Wireless adaptere, akkor azt jó lenne kihasználni.

    Én a PH cikkei között nézelődtem, és ezekre az eszközökre akadtam: teszt
    Ezek közül is ez tűnt a leg szimpatikusabbnak: X-Micro WLAN 11g Turbo Mode Broadband Router (108 Mbps).
    Igen, tudom, ne kövezzetek meg, ez a kategória legdrágább, s ha jól tudom legjobb minőségű márkája. Árat előzetes utánajárás nélkül, hasraütésszerűen mondtam.
  • [Jakuza]
    #19
    15k-nal olcsobb WLAN-os routert te nem nagyon fogsz talalni.Ha jol emlexem a legolcsobb nalunk kaphato router a Netgear MR814 ami brutto 13-14K korul van de felejtos mert 11Mbps-es. 15-16 korul van a Surecom EP-9610SX-g ez mer 54mbps de sokaknak problemaik voltak vele.
    Raadasul az sem mindegy, hogy milyen halozatot akarsz megosztani, mert pl az UPC-s net megosztasanal a tipus sem mindegy, mert valamelyik tipusokkal nem mukodik a megosztas.
  • burkusdió
    #18
    Hy!

    Az lenne a gondom,hogy szeretnék venni egy routert. Ez még nem lenne olyan nagy probléma, csak nem tudom,hogy milyet érdemes venni.

    Az alap követelmények: legyen 15 000 Ft-nál olcsóbb, mivel nincs sok gép a háznál, és nem is lesz, ezért elég 4 ethernet csatlakózó, ezenfelül szükségeltetik egy Wireless csatlakozó a laptophoz.

    Sokat játszok és töltögetek a neten, szóval ehhez mérten jó lenne, ha nem lassítaná a netet (2 Mbites ADSL). Emellett jó volna, ha a Wireless is a ehetőségekhez mérten leggyorsabb volna.

    Valakinek 5lete? Tapasztalatok?
    A segítséget előre is köszönöm!
  • AbortRetry
    #17
    Már alakul a dolog,de nem tudom, hogy mi az a trigger és a publik port !
  • AbortRetry
    #16
    Special Application:Some applicationsrequiremultiple connections, such as Internet gaming, videoconferencing, Internet telephone and others. These applications may not work when Network Address Translation (NAT) is enabled. If you need to run applications that require multiple connections, use that screen to specify the additional public ports to be opened for each application
  • AbortRetry
    #15
    Sziasztok! Lenne egy gondom és a segítségeteket kérném benne!
    Vettünk még 1 gépet és router-rel megosztottuk az adsl-t. Minden faxányosan működik csak a cod ba nem engedi be csak az egyik gépet. Lehet az egyező ip miatt? Valami megoldás? Mit rontottunk el?

    Köszi előre is!
  • dtk1985
    #14
    Engem is erdekelne az amirol te beszelsz. En egy 64-es ISDN-nel jartam picit hasonloan. Windowsba megosztottam es tokre jol tudtam jatszani egy haverommal de masnap teljesen megbolondult minden es tobb masodperces volt a keses.
  • NeoMaN
    #11
    ping a szolgáltatód cuccaitól, sávszéljétől, és a kihasználtságtól, és elsősorban a kiépitett kábel minőségétől; attól, hogy hány központon mész keresztül mire elérsz a szolgáltatódhoz... stb...
    Tehát kurvasok minden befolyásolhatja a pingedet.
    ADSL-el nincs gond, ha a szolgáltatódnak elég a sávszélje a felhasználók mennyiségéhez.
    Kábelnél "dugók" lehetnek...
  • NeoMaN
    #10
    általában kábelnetnél felkúszhat a ping magasabbra, főleg azokban az órákban mikor mindenki netezik és jól lketerhelik a kábelt :) (asszem mindenki aki egy környéken lakik azonos kábelen netezik, a szolgáltatóig...)
    ADSL-nél csak akkor van ilyen, ha a szolgáltató kicsi sávszélre sok felhasználót "zsúfol" össze. (ugyi itt csak egyedül vagy egy vonalon)
  • Laalee
    #9
    a ping(válaszidő) és a sávszélesség nem igazán függ össze.

    egy rossz, leterhelt kábelhálózatnál simán előfordul ilyen ingadozás.
  • Tovi
    #8
    Nem a kábel időszakos túlterheltsége miatt van?? Nekem nem kábelem van, csak olvastam más fórumban, hogy azzal függ(het) össze.
  • 0ppika
    #5
    És ez befolyásolja a játékot?
  • NeoMaN
    #2
    mekkora pinget ad játék elött, és játék közben?
  • sg27
    #1
    Van egy olyan problemam, hogy egy 512-es ADSL-t megosztottunk egy negyportos router-rel. Megy a halo, megy az internet, de amint mindketten feljelentkeznenk egy vagy ket kulonbozo jatekszerverre annyira leleassul a kapcsolat, hogy egyikonk sem tud normalissan jatszani. Viszont a regi swich -es megoldassal tokeletesen mukodott a dolog. Vajon a router rossz vagy csak a beallitasa.(surecom 4909x)