21
LG drd8160b DVD-ROM dvd-r probléma
-
#21 Bár a legtöbb lemezt már beolvassa, valamelyiket egész jól, valamelyiket igen lassan, de a négyszeresen írt Windows Vista x64 5728-as változatát nem volt hajlandó beolvasni. Szóval jobb, mint volt, de adódhatnak kellemetlenségek. Én mindenesetre most szünetelek a pénzköltéssel (mivel elfogyott:), ezért amíg ez bírja, addig nem lesz csere. Blue-Ray/HD-DVD olvasót szeretnék majd ennek a helyére. -
#20 Tényleg frankó lett. Bár néha kissé mintha erőszakosan olvasná be a lemezeket, de beolvassa, egy lemeznél vettem észre, hogy nagyon lassan tölti be, de azon sok fájl van. Mind1, remélem így kitart még egy darabig:) -
#19 b0gyee szerintem is mázlid volt, vagy fogalamam sincs, de nálam nem használt egyik firmware sem amit az lg oldalárol töltöttem. hidd el én mindent úgy csináltam ahogy kell. jha egyébként nem vagyok gazdag, egy dvd olvasó nem nagy összeg egy átlag embernek (hál' isten). egyébként egy samsung CDRW/DVD SM-352B combo meghajtót vettem, és nagyon QL. Jha és beolvassa a "házilag" írott (-)os DVDket. -
#15 hát megvettem az új meghajtót, a régire meg magasrol szarok mert nem ér annyit hogy a kisujjamat is mozdítsam érte. egy nagyon fontos dolgot szeretnék mondani a firmware frissítéssel kapcsolatban: NE TÖLTSETEK SEHONNAN SE FIRMWARE-T KIVÉVE A GYÁRTÓ OLDALA, MERT SENKI SEM GARANTÁLJA (még a cdgrab.hu sem) HOGY A FIRMWARE MEGBÍZTHATÓ AVAGY SEM, CSAK A GYÁRTÓ. (gondolom már csak adnak arra a gyártók hogy mit nyomnak fel az oldalukra). Szóval nálam is az volt a gáz, hogy az lg-oldalán nem volt QL firmware ezért ilyen szutyok japcsi weblapokrol kapargáltam össze, és hiába volt a link mellé írva a meghajtóm típusa, hogy támogatja, felflasheltem és behalt. jha és #7 nek igaza van. ha elflasheleted, szóval elszaródott akkor már csak egy ésszerű lehetőség marad: veszel egy újat. -
#14 persze, nem szúrtam el. a floppy QL volt. -
#12 hát ez kibaszottul fasza. elbaszódott a dvd olvasóm, de úgy istenesen. meg szeretném köszönni az lg nek hogy ilyen qrva faszául adja ki az olvasóit, hogy 1,5 év mulva egy tetves dvd(-)t nem tud kezelni. meg köszönöm a kíváló tech supportot, hogy friss firmware-ek et tesz közzé az oldalán. nah kind1 nem én lámáztam el az fix. hivatalos lg firmware az én típusomhoz. beflasheltem, se kép se hang, visszaflashelem a régit, asszongya a prog hogy sikeres volt, újraindítás, és mintha nem is lenne rádugva a kibaszott IDE csatornára. mindenkinek merem ajánlani a firmware frissítést!!! tök jó dolog vele napokat szarozni, hogy a végén ez legyen az eredmény. erre csak azt tudom mondani, amit sok dologra az életben: ez aztán fasza! -
#8 aham, szóval lehet hogy a 2001 september gyártású dvd-rom om soha nem fog (-) os "otthon" írott lemezeket lejéátszani? a firmware frissítést vágom oda-vissza de a problémám az, hogy nem találok olyan firmware-t ami olvashatóvá tenné a (-) os "otthon írt" lemezeket. elméletileg az olvasóm csak (-) szabványt kezel. De csak gyári lemezeket tudtam eddig lejátszani. Akkor most mi wan? keresgéljek tovább firmware-t? remélem közérthető voltam... -
Inquisitor #6 "holott a gyári dvd-k is mínuszos lemezek voltak. "
?????????????????????????????????????????
A gyári lemezek, azok gyáriak. Semmi közük a DVD-R/RW vagy DVD+R/RW szabványokhoz. -
#5 nah mégiscsak sikerült a firmware frissítés, de a problémám sajna nem oldódott meg, még mindig nem olvassa a "házilag" írott dvd-ket. Esetleg valakinek valami más ötlete? Bugyee, neked mi a firmware (frissített) verziószáma? -
#4 nem működik sajna, azt írja ki hogy valami fájlt nem tud megnyitni, pedig mindent feltoltam a floppyra. -
#3 Bügyee hálásan köszönöm, már csinálom is. -
#1 a problémám a következő! Wan egy régebbi (2001 szeptember gyártású) LG drd8160b DVD-meghajtóm a gépemben. Eddig csak pár dvd-t játszottam le rajtuk, amik mind gyáriak voltak. nah az a problémám, hogy a minap kaptam egy írott DVD-r (mínuszos) dvd-t és nem olvassa be, holott a gyári dvd-k is mínuszos lemezek voltak. más spanomnál már philips combo meghajtóban simán ovassa, szóval a dvd nincs elkúrva. segítsetek please, mert fogalmam sincs mi lehet a gáz...