95080

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem hiszem el, hogy tényleg nincs egy gondolkodód tábornoka, aki véletlenül megbotlik egy töltött pisztollyal... ! ;) -
Putyin bemelegítette a nukleáris rakétákat...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.27. 16:46:21 -
A másik tegnapi hír, hogy egy apró 1 négyzetkilométernyi területtel sem rendelkezö szigetet ahol 13 ukrán határör szolgált, szétlöttek miután azok "nem adták meg magukat". Egy elvileg kiszivárgott rádióbeszélgetés is ment egy nagy kört a neten, ahol a közeli orosz hadihajó megadási felszólítására a "basszátok meg magatokat" válasz érkezett. Erre érkezett a válaszcsapás, az ukránok pedig hösi halált haltak. Elvileg.
A The Guardian értesülései szerint az ukránul Zmiinyinek nevezett,
megfigyelő állomásként működő Kígyó-szigeten szolgáló katonák orosz fogságba kerültek és a krími Szevasztopolba vitték őket.
Èn mondjuk nem bírom elképzelni , hogy ennyire jelentéktelen szigetecskét (0.4 km2) aminek egyrészt hadászati szempontból nulla a jelenetösége és szinte semmilyen komolyabb katonai létesítmény nem található rajta porrá zúzzanak csak úgy értelmetlenül. Akár el is hajózhattak volna tovább szárazföld irányába elvágva az ukránokat a szárazföldtöl akik semmit sem tudtak volna tenni. Élek a gyanúval, hogy ez is csak egy elenörizhetetlen ukrán propaganda. De ha valaki meg tudja magyarázni szivesen elfogadom.
Egyszer a terület.
Mivel azt a darab pattanást szigetnek minősítették, van erről sztori a wikin is
https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_Island_(Black_Sea)
Ezért az országhatár kitolódott és onnét mérik a 12 tengeri mérföldet (22,22 kilométer) a tengeri határvonalat.
A másik a nyersanyagok
Földgáz- és kőolaj fúrótornyok vannak abban a térségben
A „gyakorlat háborúja” a Fekete-tengeren: egy új, nagyon veszélyes szakasz, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni
blackseanews-net.translate.google
+1
Amikor úgy gondolod, hogy a 12 mérföld mi lenne a 24 lenne, avagy pöckölgeted a medve orrát.
(a képen a vágyott 24 mérföldes határ látható)
Itt a teljes cikk
wpristav-ru.translate.google
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.02.27. 16:17:52 -
aksurv2 #94191 Szerintem pontosabban tudom mit írtam, mint te.
Most semmi mást nem teszünk, mint nézzük az iraki háborút arab szemmel. -
Ukrajna becslése szerint az orosz katonai veszteségek eddig a következők voltak:
4300 halálos áldozatot
27 repülőgép
26 helikopter
146 harckocsi
706 páncélozott harcjármű
49 ágyú
1 légvédelmi rendszer
4 többszörös rakétaindító rendszer
30 jármű
60 harckocsi
2 drón
2 hajó -
Kancsalborz #94189 Javítom az első mondatom : Nem : "Hagyjad már ezt a trollt...", hanem : Hagyjad már ezeket a trollokat...XD
Oroszok jaók, Ámerika szar. Érteeeem ? XD -
savaz #94188 "En se azt mondtam, hogy ez jó, azt mondtam, hogy ugyanaz.
Innentől képmutatás a ruszkikra ugatni."
Pedig pont az mondtad, most meg magyarázkodsz. -
aksurv2 #94187 En se azt mondtam, hogy ez jó, azt mondtam, hogy ugyanaz.
Innentől képmutatás a ruszkikra ugatni.
Tehát javaslom az ideológia helyett inkább, háború haditechnikai részével kellene foglalkozni. -
militavia #94186 Fordítva.
Ahogy a 2003-as bemasírozás is homlokráncolós, ez is.
Nem az, hogy az is jó volt és ez is jó volt. -
n003 #94185 egy orosz tank bepottyant a patakba izgi lesz majd kiszedni -
aksurv2 #94184 Gyönyörű szentbeszéd.
Fejtsd már ki a különbséget az ukrán és a második iraki háború között, mert ha nincs akkor a világon senkinek sincs jogalapja az oroszoknak ugatni,még nekünk se, mert mi is küldtünk katonát Irakba es Afganisztánba is.
-
Kancsalborz #94183 Hagyjad már ezt a trollt, mert érdemi párbeszédet folytani ezekkel lehetetlen.
Elolvassa az oroszhirek.hu-t, vagy az onnan ctrl-c ctrl-v-ző "hírportálokat", amiről ugye ezeken az egybites gyűlölködő konteósokon kívül mindenki tudja hogy putykó propagandagépezetének a specifikusan hozzánk bekötött szócsöve, és gondolkodás nélkül nyomja vissza mindenhová.
Ukrajna, Oroszország történelméről, a két ország viszonyairól, világtörténelemről, világgazdasági folyamatokról, stb halovány lila gőze sincs, csak a legsötétebb tahók magabiztosságával mondja vissza ugyan azt szóról szora, amit a "megbízható" forrásaiból olvasott...XD
Ezek azok, akik még a támadás előtt egy nappal is bicskanyitogató arrogáns tudálékossággal simizték az "aggodalmaskodó hülyék" buksiját a fórumokon, hogy : "ugyanmá' hogy támadnának a ruszkik, putyi világmegváltó nagyonbölcsvezetőbácsi kézbe tartja a dolgokat, csak jól megijeszti az ukrikat", hogylehetsziyenhülye, nehiggyé a nyugatsorospropagandának...", á la bencsikandris, mert akkor ezt nyomta az orosz propaganda éppen...
Vicces is volt, ahogyan utána fél napig hetyetyéztek hogy : " hát ezt nem gondótam vóna..."...XD
Szerencsére utána megjött a megfelelő iránymutatás hogy : Természetesen szegény oroszországnak semmilyen más választása nem volt, mint "békefentartani", és megvédeni magát a harmadannyi lakosú, huszadannyi területű, katonai erejű, és erőforrásokkal rendelkező, gonosz Ukrajna ellen...
Meg egyébként is, a Nyugat kényszerítette őket, és sorosgyörgy....XD
És ha nem igy gondolod, akkor egy LMBTQ-s libsi buzeráns vagy, és neked is sorosgyörgy...XD
Érted, aki a 21-században egy szuverén államot ért nyílt agresszióról amire Európában a 2VH-óta nem volt példa azt magyarázza neked hogy ez igazából mindkét fél hibája, azzal nem tudsz mit kezdeni...
Kíméld az agysejtjeid, és ignoráld...XD
-
savaz #94182 Csak rajtad röhögök. -
Solt #94181 No, már csak uwu meg tomdantes hiányzik a troll seregből! :) Egyébként zseniális ahogy a feri (direkt kisbetű) egyesített titeket... te meg egy jobbikos egy véleményen! Gyönyörű! :D
Viszont elég is volt a nosztalgiából... szevasztok!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2022.02.26. 21:17:56 -
Solt #94180 Értem, igyekezni fogok, csak mutass valamit amit érdemes és nem propaganda.
Viszont addig is... szóval akkor jól értem, hogy az én véleményem, amely szerint mindkét fél hibás az orosz propaganda, az a narratíva meg, hogy az oroszok tehetnek mindenről pedig maga a rögvalóság ugye? Ezt te, hogy bírod ki röhögés nélkül? :D
-
Az nincs az osmagyar taltos hircsomagban... -
militavia #94178 Egetverő hülyeség.
A videó DCS-sel készült. Az eredetinél aláírta a készítője, hogy ez csak egy honor videó.
(Egy soha meg nem történt esemény kapcsán.)
Ahogy ez is DCS, mielőtt bárki kérdezné...
Ez. -
savaz #94177 Talán többet kellene olvasnod, akkor nem a propagandát böfögnéd vissza! -
A másik tegnapi hír, hogy egy apró 1 négyzetkilométernyi területtel sem rendelkezö szigetet ahol 13 ukrán határör szolgált, szétlöttek miután azok "nem adták meg magukat". Egy elvileg kiszivárgott rádióbeszélgetés is ment egy nagy kört a neten, ahol a közeli orosz hadihajó megadási felszólítására a "basszátok meg magatokat" válasz érkezett. Erre érkezett a válaszcsapás, az ukránok pedig hösi halált haltak. Elvileg.
Èn mondjuk nem bírom elképzelni , hogy ennyire jelentéktelen szigetecskét (0.4 km2) aminek egyrészt hadászati szempontból nulla a jelenetösége és szinte semmilyen komolyabb katonai létesítmény nem található rajta porrá zúzzanak csak úgy értelmetlenül. Akár el is hajózhattak volna tovább szárazföld irányába elvágva az ukránokat a szárazföldtöl akik semmit sem tudtak volna tenni. Élek a gyanúval, hogy ez is csak egy elenörizhetetlen ukrán propaganda. De ha valaki meg tudja magyarázni szivesen elfogadom. -
Solt #94174 Köszönöm, de két hét kevés lesz ahhoz, hogy leépüljek erre a bináris szintre... -
Nagydög #94173 Semmi baj! Varunk vissza ket het mulva, mire vegigkuzdotted magad az elso mondaton. Mindannyian drukkolunk. -
Solt #94172 "Ha Ukrajna el nem ismerése,"
Idáig jutottam az olvasásban, jó hétvégét! -
Nagydög #94171 Azt tippelnem, propaganda. Bar utobb voltak olyan hirek, hogy megis igaz, de ezek a hirek is lehetnek hamisak.
Btw.: Amator okoskodas, de szerintem a "legiharc" a videon valojaban egy geppar. -
Lecsapott „Kijev szelleme”? Valaki egy éjszaka alatt hat orosz géppel végzett: a legenda megszületett – fotó, videó
Tud valaki erről valamit? vagy csak propaganda? -
savaz #94169 Ha Ukrajna el nem ismerése, meg az az orosz igény, hogy mindent ők dirigáljanak Ukrajnába nem tetszik az ukránoknak, provokáció meg pöckölés , akkor igen. De az ukránok a holodomorból indulnak ki.
A feszültséget nem az gerjesztette, hogy a fegyverrel hadonászó szomszédra kihívják a rendőrséget, hanem az, hogy a szomszéd fegyverrel hadonászik. A NATO-ba azért akar mindenki belépni, hogy az Oroszok ne támadják meg. Oroszország biztonsági igénye az, hogy minden szomszédját megtámadhassa, na ez nem tolerálható.
Nyugodtan abba lehet hagyni az orosz propaganda terjesztését itt is!
Utoljára szerkesztette: savaz, 2022.02.26. 11:46:52 -
Nagydög #94168 ...haladár...
Azon gondolkodom, hogy tunhetnel meg affektabbnak, de egyelore semmi nem ugrott be.
-
aksurv2 #94167 Ez semmi több mint haladár propaganda.
A gáz onnan jön és az uran is.
A németeknek se jött be a sötétzöldseg. -
Solt #94166 Az elmúlt pár évben a nyugat és Ukrajna kézen fogva megdolgoztak ezért a pofonért, a baj csak az, hogy megint a szerencsétlen kisembereken csattan az ostor. Borítékolható volt, hogy az oroszok nem engedik el Ukrajnát mint ahogy az is, hogy egy esetleges orosz támadás esetén a NATO nem fog katonákat küldeni Ukrajnába... ehhez képest sikerült addig gerjeszteni a feszültséget amíg az orosz elkezdett oroszként működni, most meg megvan mindenki sértődve! Ez kb az a kategória, mint amikor égő gyufával ugrálsz a benzines hordó mellett, aztán megsértődsz rá, hogy berobban... -
Solt #94165 Ha megállapodunk, hogy nem bántjuk egymást, de én folyamatosan az orrodat pöckölgetem akkor egy idő után szerintem te is papírfecninek fogod nézni a megállapodásunkat. -
Sequoyah #94164 Na ne kezdjuk az aldozathibaztatast. Az hogy megtamadnak egy szomszedos orszagot mindenfele indok nelkul, az minden csak nem "jozan itelokepesseg". Senki nem kenyszeritette oket erre, es nekik is csak rosszabb lesz az eletuk emiatt. "Bekere" hivatkoznak, mintha a NATO csapatok tamadasra keszultek volna ellenuk, de a beke az csakis kizarolag rajtuk mulott. -
militavia #94163 Köszönöm, hogy megerősítést kaptunk, hogy az orosznak bámiféle megállapodás csak papírfecni. -
Solt #94162 Pedig nagyon is van értelme, csak ez nem ennek a topiknak a témája. Egyébként, ha valaki itt elveszítette a józan ítélőképességét, akkor az a "nyugat", az oroszok mindig is ilyenek voltak... plusz ha nekünk bármit is tennünk kell, az minden esetben pont az ellenkezője annak amit a németek csinálnak! -
Sequoyah #94161 Sajnos vagy szerencsere, de a helyzet eleg egyertelmu. MIndenki szamara vilagos hogy a NATO katonailag nem fogja eszkalalni a szituaciot, nem tamadja meg Oroszorszagot. Viszont ha a NATOt tamadja meg akkor szamithat komoly valaszcsapasra, amit Putyin sem akar. Ez elegge jol behatarolja hogy mi tortenhet.
Ami aggaszt, hogy latszolag semmi ertelme az egesznek, Putyin semmit nem nyer ezen az egeszen. Lesz Ukrajnaban egy altala iranyitott babkormany? Ennyi? Cserebe elvagja Oroszorszagot a vilaggazdasagtol, ami brutalis veszteseg szamukra. Szoval felek tole hogy elvesztette a jozan itelokepesseget, es akkor viszont barmi lehet...Amire fel kell keszulni...
Amit a nyugat racionalisan tehet es tenni fog, azok a szankciok. El kell menni a vegeig, es az feler egy atomcsapassal orszorszag szamara. Levagni a SWIFTrol oket, lezarni a gazvezetekeket, es megszakitani minden kapcsolatot.
Nekunk is surgosen meg kell szabadulni az orosz gaztol, de foleg Nemetorszagot kell figyelni hogy mit tesz. Meghozzak a nehez dontest es lezarjak az orosz gazt, barmennyibe kerul is, vagy tovabbra is tamogatjak Putyint? Hosszutavon ez lesz a donto, nem a hadsereg. -
Nagydög #94160 Mindketto igaz lehet. A fix es a kozepes/nagy hatotavolsagu mobil legvedelmet felszamolhattak, mert nehez eldugni. Repuloterek detto. Ezzel a legter az ovek, de a rovid hatotavolsagu fegyverek ettol meg folyamatos veszelyt jelentenek mindenre, ami fold kozelbe mereszkedik. -
Dehogy semmisítették meg, még ma is működött és szedték le az orosz gépeket, nincs légifölényük egyáltalán. Tele van dezinformációval az internet nem kell felét sem elhinni ilyenkor. -
steweee #94158 arra mondjon már nekem valaki hozzáértő legyen szives valamit, hogyan lehetséges hogy az első 3 órában az ukrán teljes légvédelmet és légierőt megsemmisitették úgy, hogy azok ellenállást nem tanúsitottak ?
mivel már hetekkel korábban teljes harckészültség volt, illetve napokkal korábban várható volt a közvetlen támadás meginditása is ?
hogy nem tudtak felszállni az ukrán repülők ?
cirkálórakétákkal szétlőtték őket még a földön ? -
Ennek kb. annyi tényalapja lehet, mint annak, hogy a Klicsko fivérek minden orosz pofáját szétverik, aki be mer lépni Kijevbe. -
Viszont ahogy a cikk is írja, ösztönző jellegő propaganda.
Ellenben lehet Tom Cruise ül a gépben, úgy érthető lenne. -
SZUsszan #94155 Ebben mondjuk kételkedem. Szerintem is propaganda. -
SZUsszan #94154 Szerintem semennyi. Előbb fogja végigfoglalni az összes volt szovjet tagállamot, akik nem NATO és az esetleges NATO támadás után megy ellentámadásba.
Ennek is kicsi a valószínűsége, de lényegesen nagyobb, hogy ők mutatkozzanak be a NATO elleni agresszorként.