Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
En lattam egyszer egy dokfilmben hogy a tema szakertoi az izraeliek hogy gyakorolnak...hat elesben....kiszuperalt autokkal..kicsit ossze torik oket de megtanuljak..
sztm ezek a képen technikusok, nem katonák, csak próbálgatják a rendszert

a videót megnéztétek? a szöveg szerint elsõsorban nem lövészeti, hanem kommunikációs (autón belüli és más tagokkal kapcsolattartás), és szituációs gyakorlatok vannak. Tehát az együttmüködést akarják igy beléjük verni, nem a mesterlövészetet.
a gyors mozgás + kanyargás közbeni éles gyakorlat, miközben közvetlen elõtte és mögötte is jármûvek mennek szerintem elég veszélyes lenne élõben gyakorolni.

[NST]Cifu
Jogos, sorry, már késõ van... <#idiota>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

átmérõjû

[NST]Cifu
A lõlap tizesét. Puska lõlapnál olyan másfél centi átmérõlyû kör.

Glpetyus
Na ezt próbáltam én is megfogalmazni <#idiota>

traXion
10-es kártyát? 😊

Ne menjünk személyeskedésbe.

Seaweed
Latvan ezt a 3 birkat a kepen...akiket eles helyzetben mar regen felrobantottak volna ..az egesz egy nagy jateknak tunik..
En is azt mondom hogy ez igy ebben a formaban igen erdekes...es kerdesre: hogy mit lehet gyakorolni egy allo farostlemez Hummerbol...
Lehet a nagy pocsolya tuloldalan azt is gyakorolni kell, hogy a hamburgeren nevelkedett hatso feluket hogyan kell kritikus helyzetben gyorsan! hangsulyozottan gyorsan kib@szni a jarmubol..es elkezdeni vedekezni, vagy barmit csinalni?!

(<#hehe><#vigyor3>)
[NST]Cifu
A félreértések elkerülése végett: én is azon vagyok ledöbbenve, hogy ezt ilyen számítógépes-szimulációval akarják csinálni. Mit lehet ebben gyakorolni? Azt, hogy kell menet közben vagy adott esetben álló autóból lelõni a feltünõ célpontokat. Namost kétségeim vannak afelõl, hogy egy valódi tesztpályával felér egy ilyen, és afelõl is, hogy ez a megoldás olcsóbb...

Nyers
frankó nagyon

My Life for Freedom!

Glpetyus
Bár ezen a szaron biztos megint valaki faszán megtölti a zsebeit...
Meg nem is hinném,hogy drágább lenne kimenni egy gyakorló pályára(amit ugyanígy át lehet formálni,alakítani),minthogy egy ilyen sz.rt vesznek egy valag pénzért...

Glpetyus
Nade nekem ez akkor is gaggyibbnak tünik,mint mondjuk egy repszimulátor...
Ugye azt te irányitod,itt meg gondolom néha felbukkan egy-két manusz,azokat lelövi és hûha...
Ennyi erõvel a R6-el is játszhatna,vagy bármely katonai "szimulátorral".
(jó,tudom az más,de akkor is 😄)

Hmmm , SZVSZ ezt olcsóbb és jobb az eredeti motyóval és - mondjuk - a jó öreg MILES-szal gyakorolni ... <#levele>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Punker
így olcsóbban begyakorolhatják az alapokat

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Glpetyus
Szerintem egy jó hadgyakorlat-szerüség sokkal többet ér...
Persze,nyilván van az is,de ez amellé talán nem fontos.
Viszont a szimulálás,hadgyakorlat helyett egy fabatkát sem ér(hát még éles helyzet helyett)
Na ez jó zagyva lett,de mind1 😊

ÁjjLe BoBBi
miskolci rendészeti suliba.
van terheléses lõgyakorlat meg mittudomén mik. csak eddig pont akkor voltam legtöbbször szolgálatba mikor lõkiképzés volt így le vagyok lövészetbõl maradva mint a távirat

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

ÁjjLe BoBBi
nem felejtettem le. 100 métert mondott. próbáld majd ki 100 méterról egy ak-val kilõni a 10-est. ha a táblát eltalálod ember vagy

és azt sem hiszem hogy 60 méterre ellátsz...😊

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Punker
miért?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Glpetyus
Marhaság...sztem

traXion
nem semmi

[NST]Cifu
Hát nem semmi... Konvoj-védelem oktató szimulátor.

Funérlemez Hummer és szép nagy kivetítõk
(hát azért a grafika minõsége nem egy FarCry vagy HL2...)

Glpetyus
Ha jól emléxem fel is robbant 😊
(miután lelött egy "repülõt" 😊)

Punker
legalábbis hasonló 😊

Glpetyus
Tényleg 😄

Punker
nem is rossz, ilyen volt a T2-ben is 😊

[NST]Cifu

Talibán mobil légvédelmi egység, anno, 1999.... 😊)

Glpetyus
😄
thx

Seaweed
(Mellesleg erdeke hogy csak es kizarolag 1 szaklap alitotta azt amit alitott...es ezt erzi a nagy szakember is 😛...gyorsan hozza is tezsi hogy a "jolertesult es kiszivarogtatasairol hires" ...LOL egy faszi ez..)
Seaweed
Jah...meg a szallitokapacitas..."ugye vannak akik komolyan veszik" duma mar tole szallo ige 😄DD
Ez az ember egy bikra...
[NST]Cifu
Mit szólsz az Aranysashoz Seaweed? 😊))

Kõvári nem bírta ki, rémálmok gyötörték, ezért rögtön az elsõ hír az Indiai Szu-30K vs. USAF F-15C légigyõzelem "letisztázását" célozza... 😊))

Glpetyus
<#confused>
Adj egy kib.szott képet arról a szarról,ne oldalcímeket adj baz+ <#violent>
(<#puszi>)

traXion
ott az ftp elérés bazdmeg 😄

Glpetyus
Képet!! 😊

Seaweed
Azert ha meg lenne rendesen csinalva, semmi baj nem lenne vele 😄DD
traXion
M16A2 + M9 😊

www.softair.hu

Glpetyus
Maga mivel airsoftozik? 😊
(képet,linket)

Bucser
Értem 😊 Tényleg olvastam csak elfeledkeztem róla..😊 Sry😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

traXion
Ahozz már M16A4 MWS kéne 😊

Sadist
Azért ha lenne rajta egy elülsõ markolat biztos kényelmesebb lenne 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Lent becopyztam hogy járt Eritelaz. Egész egyszerûen annyi történt, hogy elsütésnél nem reteszelt a zár, és a lõporgázok a hüvelykivatõ nyíláson, valamint lefele szabadultak ki, szétnyítva a tárat...

Bucser
és mitõl robbanna fel a tár?? Ennyi erõvel ne hajolj rá a a fegyverre célzáskor mert mi lesz, ha felrobban a töltõbe a töltény...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

traXion
És ha felrobban a tár? 😊

Én már megszoktam a "rendes" fogást M16on. 😊

[NST]Cifu
Anglia, London.

Sadist
Egyszerûen a csuklónak is kényelmesebb, ha a tárnál vagy pedig az elülsõ markolatot fogja (ha van). Úgy tudom neked van airsoft fegyód. Kipróbálhatod 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bucser
Bocsi az elõdje az M16 volt fos.. de fos Konstrukcióból csak még rosszabb lehet fejlesztés tán.. ha magáén az alaptételeken nem változtatnak...

Bucser
MOst mért vagyok Láma?? MÁr akkor is tudták, hogy mekkora fos az M4....

Glpetyus
Angolok,vagy Ausztrálok?

[NST]Cifu
Kicsit sponyolán fogalmaztam, szóval nem csak CQB képeken lehet látni persze:

[NST]Cifu
Szvsz a srác nem tiszt (legalábbis nem látok jól kivehetõ rangjelzést), nem járt akadémiára. 😊

Ezt a fegyverfogást elég sokszor lehet látni CQB helyzetekben, SWAT-tól kezdve mindenféle katonai egységeknél, állítólag sokkal gyorsabban lehet így célozni.

[NST]Cifu
A Bundeswehr és még pár európai hadsereg biztosan használta, ill. rendõri egységeknél is elõfordul, de manapság vagy a PSG-1 vagy az MSG90 van inkább helyette. Ha jól tudom, az alap G3 gyártását már beszüntette a HK, csak licencben gyártják tovább pl. Pakisztánban, a G3SG1 pedig nem több, mint egy olyan G3, amelynek a csövével szemben magasabb minõségbiztosítási elvárásokat támasztottak (de ettõl még ugyanazon a gyártósoron készült, mint a többi G3), illetve a tusra került egy kis mértékben állítható pofadék (arctámasz).

Nézz el a HKPro oldalára, ott sok érdekességet találhatsz.