Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Khmmm...<#sniffles>#sniffles><#whatever>#whatever>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
két lövést kellett leadni állva, aztán tárcsere, két lövés gugolva és két lövés térdelve.
lassan kezdem behozni az osztályt pontosság terén. aztért van lemaradásom mert sokszor hiányoztam órákról.
ja és óra végén lõttünk jericho-val!!!!!!!! eszméletlen király fegyver! nagyobb mint a PA mégis meglepett hogy nem üt vissza akkorát. igaz hogy a célzógömb nagyobb, de pontosabban lehet vele lõni még ígyis mint a PA-val.
azt mondta fõtörzs hogy aki betalál a 10-esbe (ez esetben az egy 1forintosnál kisebb kör volt) az kap egy 5öst. egy lehetõség volt, az osztályból egy másik srác meg én találtam legközelebb a közepéhez. õ az 5ös körbe én pedig a 7-esbe lõttem. a többiek a fekete részt se találták el 😊
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
fõleg a repülõgépek
Szóval jelenleg két "aktív" státuszú Tájfun van, de az egyik félig feltöltött rakétafegyverzettel, a másik rakétafegyverzet nélkül.
Az SS jelentése "ship submersible" (talán "merülõképes hajó"-nak, magyarosabban "buvárhajónak" lehetne fordítani). Ez nem a HMS és az SS jelzõnek megfelelõ, hanem a hajó osztályozására való. A II.VH-ban valahogy így ment ez:
SS: Ship Submersible
BB: (Big) Battleship
BC: BattleCruiser
CA: Cruiser (Attack)
CL: Cruiser, Light
és így tovább.
A nukleáris meghajtás bejövetelésvel kettéválasztották az addigi SS jelölést, SSN (Ship Submersible, Nuclear) és SSK (Ship Submersible, Conventional (ne kérdezd miért K és miért nem C, fogalmam sincs)). Majd késõbb bejött a ballisztikus rakétákkal felfegyverzett hagyományos meghajtású (SSB - Ship Submersible, Ballistic) és nukleáris meghajtású (SSBN - Ship Submersible, Ballistic, Nuclear) változata, valamint a robotrepülõgéppekkel felfegyverzett hajóknál ugyanez (SSG - Ship Submersible, Guided-missile és SSGN - Ship Submersible, Guided-missile, Nuclear)...
Az USA hadihajók számozásánál ez mûködik még mindig (CVN-68 Nimitz, CG-47 Ticondegora, DDG-51 Arleigh Burke, SSN-21 Seawolf, SSBN-726 Ohio, stb...)
Leharcolt Stryker
szal max az államok hajója meg õfelsége hajója és nem hadihajója, de mind1 😄DD
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az amerikai hajók elnevezésében az SS a States' Ship, azaz az Egyesült államok hadihajója rövidítése. Az angol haditengerészet a HMS (His / Her Majesty's Ship = Õfelsége hadihajója) rövidítést alkalmazza.
Az SS elnevezés furcsa a szovjet / orosz haditengerészet esetében.
Néha érthetetlen számomra az ángliusok logikája.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
SSBN: 9(+2?):
Project 941, Akula (NATO: Typhoon) osztály: 1(+1?)
Project 667BDRM, Delfin (NATO: Delta IV.) osztály: 4(+1?)
Project 667BDR, Kalmar (NATO: Delta III.) osztály: 4
SSGN: 6db
Project 949A, Antej (NATO: Oscar II.) osztály: 6
SSN: 20db
Project 971/971U/971A, Shuka-B/Barsz (NATO: Akula I./I. Improved/II.) osztály: 3/4/2 = 9
Project 945/945A, Barrakuda/Kondor (NATO: Sierra I./II.) osztály: 1/2 = 3
Project 671RTM, Schuka (NATO: Victor III.) osztály: 8
SSK: 18db
[center]
Project 636 (NATO: Improved Kilo) osztály: 6
Project 877/877VD/877EKM, Paltus (NATO: Kilo) osztály: összesen 12
igaz még igyis jobbak pl a magyar átlagnáld de attól még szvsz sokkal nehezzebb a kinai embereket befolyásolni a vezetásüknek mint a japánoknál... 😊
a szinte tökéletes munkafegyelem meg megint japán talámány 😊
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szvsz a "Kínai csoda" is ki fog fújni, ahogy sok hasonló esetben is kifújt már a hasonló gazdasági fellendülés. Kína esetében az olcsó munkaerõre lehet építeni, de másra nem igen.
MOst csináltak egy Atomfegyvereket hordozó tengeralattjárót.... mi lesz még????
Eddig is volt SSBN hajójuk, csak éppen iszonyú alacsony technikai szinvonalon (kb. az 1960-as évekbeli szovjet tengókhoz lehet hasonlítani), a mostani hajó már jobb, alapvetõen az 1980-as évek szovjet technikájához lehet hasonlítani (mikroelektronika terén persze jobb azoknál, de talán ez az egyetlen pont, ahol elõnyben van velük szemben).
Az nem vitás, hogy Kína komolyan a térség mindeható nagyhatalma szeretne lenni, és paradox módon India a legkomolyabb vetélytársa. Persze egyes országoknak (pl. Japán vagy Tajvan) ez cseppett sem tetszik, ám nincsenek abban a pozicióban, hogy versenyre kelljenek a nagyokkal, ezért rászorulnak az amerikaiak támogatására...
A szerdai csúcstalálkozón nem szünteti meg az Európai Unió a fegyverexport-embargót Kínával szemben, de ez már nem várat magára sokáig. A gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok mellett egyes tagállamok számára hatalmi megfontolások is szerepet játszanak.
Az 1989 óta érvényben lévõ európai fegyverexport-korlátozások sorsa lesz az egyik fõ témája a szerdán Hollandiában megrendezendõ EU-Kína csúcstalálkozónak. Kína már jó ideje lobbizik, hogy a Tiananmen téri mészárlások után bevezetett embargót szüntesse meg az Európai Unió, és ezt akarja elérni több európai állam is, elsõsorban a vezetõ fegyverexportõr Franciaország is. A szerdai csúcstalálkozón ez nem fog megtörténni, szögezték le hétfõn brüsszeli források, mert az uniós tagállamok egyelõre nem tudtak megegyezni ebben a kérdésben. A francia álláspontot támogatják például a németek, ellenzi viszont mások közt Nagy-Britannia és Hollandia, és keményen lobbizik ellene az Egyesült Államok is. Washingtonban arra hívják fel a figyelmet, hogy az embargó megszüntetése egy olyan instabil (és abszurd) helyzethez vezethet, amelyben Kínát az európaiak látják el fegyverrel, az ellenséges Tajvant pedig az amerikaiak.
Az embargó ellenzõi azzal érvelnek, hogy a korlátozások megszüntetése inkább csak szimbolikus. Egyrészt jogi hézagok miatt Európa (fõleg Franciaország) már most is exportál fegyvereket Kínába, másrészt a kivitel aligha fog nagyon megugrani - Kína fõleg Oroszországtól szerzi be arzenálját, az embargó megszüntetését inkább politikai gesztusnak tekintené. Az amerikaiak viszont attól tartanak, hogy az EU fejlett kommunikációs berendezéseket és más hi-tech hadieszközöket adna el Pekingnek.
Az EU soros elnökségét ellátó Hollandia, valamint a tárgyalásokat vezetõ Európai Bizottság részérõl ugyanakkor elismerik, hogy az embargó megszüntetése valószínûleg csak idõ kérdése. Készen állunk pozitív jelzést adni a kínaiaknak - jelentette ki november végén Bernard Bot holland külügyminiszter. "Ez nem jelenti azt, hogy most azonnal megszüntetjük az embargót, de ebbe az irányba haladunk" - ismerte el egy európai bizottsági illetékes hétfõn, hozzátéve, hogy Brüsszel egyúttal áttekinthetõbbé akarja tenni a fegyverexportot, egy "etikai kódex" bevezetésével.
Európai bizottsági tisztviselõk azt mondták, hogy az embargó megszüntetéséért cserébe Kína megígérte, hogy aláír két nemzetközi emberi jogi jegyzõkönyvet (az emberi jogi helyzet javítása meghatározó európai követelés). De az EU haladást akar más területeken is: illegális bevándorlók, kereskedelmi kérdések, Tibet. "A kínaiak tudomásul vették Európa fontosságát, kapcsolatunk egyre erõsebb politikailag és kereskedelmileg is. A Kínával való kapcsolatok megerõsítése az egyik fõ célkitûzésünk lesz a következõ években" - mondta hétfõn José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
A "Kínával való kapcsolatok megerõsítése" valószínûleg mást jelent tagállamról tagállamra. A szándék egyfelõl kézenfekvõ és érthetõ, a fontos és egyre fontosabb kínai-európai gazdasági-kereskedelmi szálak miatt. Másrészt Kína a délkelet-ázsiai térség növekvõ politikai-katonai tényezõje is, amelyet sokan az Egyesült Államok majdani ellensúlyaként képzelnek el. Kommentátorok szerint a francia lobbizás mögött sem egyedül a francia fegyveripar megerõsítésének szándéka áll, hanem az is, hogy Párizs beismerten többpólusú világban gondolkodik, amelyben az amerikai kolosszust Európa, Kína és más hatalmak egyensúlyoznák ki.
Mindenesetre a European Aeronautic Defense and Space Company, a legnagyobb európai hadiipari, légiszállítási és ûrtechnológiai konzorcium (ami többek közt az Airbust is gyártja) hétfõn jelezte, hogy ha megszûnik az embargó, akkor azonnal megkezdik a tárgyalásokat a kínaiakkal a vásárlások esetleges élénkítésérõl.

(azten nehogy holnap jojjon a nemzetvedelem ertem 😄)
Hiaba noh a nyugai felszereles..meg mindig tudjak hogy mi a jo fegyver...SVD rulz 😊)
meg az oreg T-55-ot is megtartottak 😊))

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
(Nekem is volt..de azt legalabb havonta ellenorizni kell, mert sok link bedoglik idokozben..)
(Gondolok itt az olyan szigoruan titkos programokra amiket a titkosszolgalatok penzelnek, es meg kormanyzati szinten se sokan tudnak a letezeserol)