Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az SR-25 Eugene Stoner, az AR-10 és az AR-15 atyjának a Knight's Armament Co.-val (KAC) való együttmûködéssének gyümölcse. A fegyver alapja a 7.62x51mm-es AR-10, de a zárszerkezet és a csõ a nagyobb pontosság eléréséhez nagyon precíz megmunkálással, kiváló minõségû anyagokból készül. A csõ a Remington cégnél készül, az "5R" jelzésû (5 lekerekített órmozatú) huzagolással, és természetesen szabadon lengõ kivitelben, vagyis az elõágy és a csõ között nincs fizikai kapcsolat - persze a szabadon lengõ kifejezés egy kicsit túlzás, hiszen a gázelvezetõ csõvel természetesen továbbra is kapcsolatban van a csõ. A tok tetejére picatinny rögzítõsin kerül, melyre az optikai irányzék, vagy az M16A3/A4 hordfogantyúja kerülhet. Fõbb változatok:
SR-25 Match Rifle
Az alapváltozat, nincs rajta nyílt irányzék, a csõve 24"-os (610mm), amelyen nincs lángrejtõ.
SR-25K Special Edition
Karabélyváltozat az M4A1 betolható váltámaszával, 16"-os (406mm) szabadon lengõ csõvel, amelyen az AR-10 széria hagyományos lángrejtõje található.
SR-25 Lightweight Match
Könnyített változata az SR-25-nek, 20"-os (508mm), könnyített csõvel (lángrejtõ nincs), amely miatt fél kg-al könnyebb.
SR-25 Stoner Carabine
Az SR-25 karabélyváltozata, merev váltámasszal, 16"-os (406mm) szabadon lengõ, lángrejtõ nélküli csõvel.
SR-25 Sporter
Az M16A2 elõágyával szerelt "kommersz" változat, 20"-os (508mm), nem szabadon lengõ csõvel.
Az USMC és a NAVY az alap SR-25-öt Leopold távcsövekkel rendszeresített Mk11 Mod 0 jelzéssel. Az alap 24"-os csõvel rendelkezõ fegyvernél garantálják az 1MOA-t 600 yardról (vagyis kb. 548 méterrõl a találatok egy cirka 150mm-es körön belül lesznek), de persze speciális elkeskenyedõ végû (boat tail) lõszerrel. Ennek persze megvan az ára: egy alap SR-25 távcsõ nélkül is 3000$ felett van.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
level of protection from small arms at range of 5-10 m:
kalashnikov assault rifle ps-43 bullet
na ebbõl a lõszer típusa amit nem tudok.valyon ez normál vagy páncéltörõ lövedék?
http://www.morozov.com.ua/eng/index.php
(sok sok nagyon jo keppel es adattal (bar ez elvarhato magatol a gyartotol...akartam kepeket berakni, de mind hatalmas nagy...)
A SCAR-H(eavy) a 7.62x51mm-es NATO lõszert tüzeli (M14/M21, M60, G3, stb.).
A TOW-2B esetén több adatot találtam, a legtöbb helyen 800mm+, egyes esetekben 900mm+ volt megadva, így írtam 950mm-et. Lehet, hogy túlzás volt valóban, de ezért is hangsúlyoztam ki, hogy ezek inkább csak hozzávetõleges értékek.
A legutóbbi cikkedben van egy táblázat a páncél egyenértékekrõl és pct eszk-krõl , na itt van egy TOW-2B nevû dolog ami nekem nem kóser , vajon honnan vehették a megadott pc.átütõ képesség adatát ? A töltetek fizikai méretei szerint elvileg nem lehetne ilyen teljesítménye ...
Egy kép , hogy beugorjon mirõl beszélek :
A mil. videó gyüjtögetõknek meg egy link néhány rövid de látványos videnyóval TOW 2 (Tube-Launched, Optically-Tracked, Wire-Guided) Weapon System
Egyébként gratu a cikkhez , különösen az tetszik benne , hogy meglehetõsen "elõemésztett" így - azt hiszem - mindenki számára olvasmányos a dolog és nem száraz . <#eljen>#eljen>
Lassan megszületik a "Haditechnika Fiataloknak" sorozat 21.szd-i e-változata ... 😄DD
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
"...X35 hangsebesseget atlepve, majd fuggolegesen leszallva tortenelmet alkotott..."
Falhaborito hogy ugy csinalnak mintha a Yak-141 nem is letezett volna soha!
Itt egy másik kép ugyanerrõl a harckocsiról.
Ezen jól láthatóak ezek a kis dobozok, de más képen nem láttam õket.
Talán lézerbesugárzás-jelzõk?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
(hmmerdekes a rendszamtabla...ilyet nem is tudtam hogy raknak tankokra is 😛)
Na ki szúrja ki, mi a különleges ebben a harckocsiban? 😊
metalstorm videók
Remélem az oldal készítõi nem veszik véremet amiért belinkeltem ide ... <#vigyor5>#vigyor5>
Sok monitorhuszár , hogy tud kritizálni ...
😄DD
Egyébként akik mellette vannak azok védik? Vagy lehet nem is 1 team, csak baráti fotó?
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem