Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A honvédelmi bizottság elõtt tárgyalt törvénytervezet indoklásakor elhangzott, hogy jelenleg szabályozatlan a hagyományos fegyverek, lõszerek és egyéb haditechnikai termékek gyártása és e termékekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtása Magyarországon.
Gyöngyös József, a gazdasági tárca fõosztályvezetõ helyettese ezzel kapcsolatban példaként elmondta, hogy a honvédség által is használt Gepárd típusú mesterlövészpuskát tulajdonképpen engedélyek nélkül gyártja egy magyar cég, de nincs szó törvénysértésrõl, hiszen nem létezik ezzel kapcsolatos törvény sem. A jogszabály hatályba lépése után haditechnikai terméket gyártani vagy szolgáltatást nyújtani csak engedély birtokában lehet majd, amelyet az engedélyezési hivatal adhat ki.
THEL @ Defence-update.com
THEL @ NorthropGrumman
YAL-1 @ Airforce-technology.com
YAL-1 @ Boeing
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ami a páncélvédelmet illeti, teljesen jogos, hogy a T-72-es szembõl esélytelen volt. Mondjuk ha a három T-72-es végig kitart a roham mellett, és az egyik az M1A1 mellé vagy mögé kerül....
Hogy a motort kitépte volna a harckocsitestbõl, azt kétlem, esetleg a rögzítési pontokról szakította le a motortéren belül.
A homokdûnés sztori elvileg lehetséges, ha nem túl vastag a homokréteg (tipikusan a dûne gerincéhez közel) és teszem azt a homokréteg áttörése után a T-72 oldalát vagy hátulját éri a lövedék.
"A következõ történet nagyszerûen példázza a szegényített urán tartalmú eszközök védõ- és páncéltörõ képességét.A 24. lövész hadosztály hátrahagyott egy Abrams harckocsit, hogy várjon be egy felderítõ jármûvet. Ekkor mintegy 1.000 m-re tõle feltûnt három T-72-es. Az elsõ azonnal tüzet nyitott és eltalálta az Abrams szegényített uránnal megerõsített lövegtornyát. Semmiféle kárt nem okozott. Az Abrams 120 mm-es szegényített urán tartalmú lövedékkel válaszolt, ami a levegõbe repítette a T-72-es lövegtornyát. A második T-72-es szintén az Abrams lövegtornyát találta el - ugyancsak minden eredmény nélkül. Ezt látva a T-72-es menekülésre fogta: az Abrams lövedéke a motorját tépte ki. A harmadik 400 m-rõl találta el az Abrams-t. A lõszer valósággal lepattant a torony páncélzatáról. Ekkor a T-72-es egy homokdûne mögött keresett menedéket. Az Abrams lövedéke keresztülhatolt a dûnén és úgy semmisítette meg az ellenséges harckocsit."
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
A könnyû géppuska vs. golyószóró vitát én úgy rendeztem le anno, hogy mindkettõ elfogadható - legalábbis szerintem.
A marines hivatalosan valóban az M240G-t használja, de még a faludzsai képeken is videókon is feltünt az M60E3 néhány alkalommal.
az M-60A3 az USMC-nél (is) le lett cserélve (legalábbis a fontos harcoló alakulatoknál, pl. Falludzsa) M-240G-re.
Mint géppuska.
A 249 SAWS a mi fogalmaink szerint inkább golyószóró - és a legendás BAR reinkarnációja az USMC katonáinak a szemében...
....legalábbis ....szerintem.
Bár fegyeverekrõl nem szívesen vitatkozom veled, hisz én csak egy hozzá sokat nem értõ amatõr vagyok<#wave>#wave><#wave>#wave>
üdv:
TGR
Íme egy kis értekezés a témában (English)
http://www.mca-marines.org/Gazette/2004/04eby2.html
üdv:
TGR
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A keveredést elkerülendõ, a raj felosztása esetén használhatnánk a MH-ban ma használt "részleg" kifejezést.
Vagy osztagot.
Amúgy az elõadsá és a vita tényleg jó volt, Cifu ügyesen összefoglalta.
üdv:
TGR
http://www.sg.hu/forumxtreme.php
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
pl én egy olyasminak mitn amerikában a history channel kifejezetten örülnék, vagy fõleg hadászattal foglalkozó csatinak...,v an már paprika, emg romantika meg minden szar iylen ménincs? (tudom a pór nép igénytelen és nekik nem az kell, de akkoris 😛)
álom édes álom 😞
A YAL-1 elsõ prototípusa várhatóan jövõre fog elsõre "lõni", a második pedig 2007 körülre készül el. A csapatszolgálat még egy kissé odébb van: 2007-2008 elött semmiképpen nem várható.
Állítólag 2001 óta izraelben van csapatpróbán. Nagyon kivi vagyok rá...
ya meg van egy böing 😊 is aminek orrábba van lézágyú...😊 állítólag 2006-ban csapatszolgálatba áll: feladata 10ezer méteren mindent leszed amit lehet-int ball rakétát, alacsony pályáju mûholdat, de akár felszini célpontot is.
elõre köszi..
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A szakaz <-> fireteam képzavar volt részemrõl. 😊
A #12389 szvsz US ARMY és nem USMC (Bradley-t csak az ARMY használ).

"M249 továbbra is szakaszonként van egy-egy elvileg"
Tûzcsoportonként (fireteam) van egy , tehát rajonként kettõ . Én így tudom .
"egy rajnál két szakasz" ???
Érdekes egyébként, hogy Faludzsai harcok képein szinte minden "puskás" tengerészgyalogos hátán lifeget valamiféle vállról indítható rakéta.
MEU - Marine Expeditionary Unit, ez kb. egy zászlóaljnak felel meg, önálló légi és tüzérséggel megerõsítve.
MEB - Marine Expeditionary Brigade, ez egy ezredre alapuló egység, szintén légi és tüzérségi megerõsítéssel.
MEF - Marine Expeditionary Force, egy dandárra alapuló egység, légi és tüzérségi megerõsítéssel.