Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként a dolog elég bonyolult, a teljes igazságot majd talán évekkel késöbb megtudjuk. A két elfogott katona szinte biztosan SAS vagy egyéb brit speciális alakulat tagja, ez az elkobzott felszerelésbõl és, hogy helyinek álcázták magukat eléggé nyilvánvaló. Az, hogy miért lõttek rá az iraki rendõrökre vagy, hogy ott mi történt az nem nyilvánvaló, a lényeg hogy elfogták õket. Hogy ezek után mi történt az megin kérdéses, az egyik verzió következik. A rendõrség felsõbb utasításra sem volt hajlandó kiadni a foglyokat, sõt állitólag átadták õket az egyik helyi miliciának. A britek ezek után péncélozott jármûvekkel, katonákkal és helikopterekkel megszállták a rendõrörs környékét, itt történt az
ominozus kõdobálás és felgyujtás. Miután épitészetileg kicsit átrendezték a rendörséget, sikerült kideríteni, hogy hova vitték a foglyokat, akiket kicsit késöbb sikeresen kiszabaditottak. Egyelõre 6 halottról írnak, 2 rendõr az ellenörzõpontnál, ahol elfogták a katonákat és 4 civil a rendõrség körüli tömegbõl. De mint írtam ez egy verzió, gyanitom, hogy még pár változat elõ fog bukkanni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Megdobálták pár molotov koktéllal aztán kipatant(tak) csak egyet mutattak és elfutotott.
Meg mutatták a börtönt hogy hiányzik kb 15m beton kerítés és egy autó "széttaposva" 😄
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Egyik ismerõsöm látta és a következõket irta:
"Két helyi arabnak álcázott britt titkosügynök tüzet nyitott az arab rendõrökre.
Elfogták õket és lecsukták
Az angon kormány ezután bejelentette, hogy tárgyalások átján kiszabadították õket.
A valóságban beküldtek néhány páncélost
A "túszokat" kiszabadították, de közben a tömeg felgyújtotta az egyiket, amelyik elakadt a rendõrörs védelében (kerítés beton)
Egy darabig lángolva próbált szabadúlni, de a végén a legénység futva (és égve) menekült"
Megvan vkinek a video? Esetlek vmi bõvebb infó?
(Illetve az allomany tulnyomo resze "oreg", igy kell a frissites...persze ez nem csak a legierore vonatkozik)
Sea mi van a pilótákkal? Úgy ahogy van, leépítették a teljes állományt, vagy mi a fene történt?!
(Nem tudok am semmit rola...csak irtozatosan idehallatszik a jellegzetes hangja..es lestem hogy ebbol mi lesz, es vegul felszallt 😉
(Lehet hadgyak lesz es anyagot hozott)
masodik: hogy a rakba jon ez ide?! hol van ebben a haditechnika????????????????
Konkrétan ez érdekelt volna, hogy ezek a számok mit tartalmaznak. pl.: X T-34, Y T-55, Z MiG-15...
Esetleg nem akarnak "privatizálni" pár T-55-t. Jól mutatna egy a kertemben. <#eplus2>#eplus2>
más: az érdi gázolásnak van már topicja? ti milyen büntetést találnátok indokoltnak egy ilyen ember ellen?
A szovjetek/oroszok a nehéz sorshoz szoktak, nem dobják ki vagy darabolják fel a technikát csak azért, mert elavult. Félreállítják egy placcra, leponyvázzák, hátha egyszer még szükség lesz rá. A harckocsik esetén cseppet sem csodálkoznék azon, ha lenne közöttük pár száz (vagy pár ezer) második világháborút is megjárt T-34-es, JSz-2-es, stb. Ez egyébként VSZ-ben is így volt.
Most persze szídják az õsöket, mert nem tudnak mit kezdeni a félrerakott "roncsokkal" (nem állítom, hogy a félreállított 60.000 hk. mindegyike menetképes, de szerintem a jó részük bizony fél óra alatt menet/harcképes állapotba hozható). Ami igazán kínos nekik, az a sok nukleáris meghajtású tengó. Azok nemcsak iszonyú problémásak (miután sok közülük már vagy 20 év óta komolyabb karbantartást nem látott, csupa lyuk és rozsda teknõ - melynek a mélyén több tonnányi erõsen sugárzó anyag található), de ráadásul nagyon szem elött is vannak...
"Oroszország a következõ hat évben 2,5 milliárd dollárt fordít a hadrendbõl kivont, de még meglévõ fegyverek megsemmisítésére. 500 interkontinentális ballisztikus rakéta, negyven stratégiai bombázó, ezer egyéb repülõgép és helikopter, nyolcvannégy atomtengerelattjáró, harmincezer légvédelmi rakéta, hatvanezer harckocsi és ötmilliárd különbözõ méretû lõszer várja a szakszarû szétszerelést és a kinyert anyagok ujrahasznosítását. A munka elvégzésére hat központot terveznek, amelyek húszezer fõ, zömében a hadseregbõl leszerelt szakember számára biztosít majd munkát."
Tud errõl vki vmi bõvebbet?
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De ezt azért megkérdõjelezem, több Me-262-est is lelõttek szövetséges, légcsavaros vadászgépek a második világháború vége felé (az elsõ ilyen esetnél egy Tempest vadászgép volt gyõzedelmes, de szovjet La-7-es is lõtt le Me-262-est), noha a nagy részüket akkor, amikor leszálláshoz készültek.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egy eredetileg Iraki Sea Fury, jelenleg a Guido Zuccoli gyûjtemény része, VH-HFG - RAN 308/K/ - "Bagdad Fury". 😊
Carmichael scores first piston-engined aircraft victory over jet - North Korea, 1952.
On 9th August 1952, over North Korea, Commander Peter Carmichael of 802 Sqn R.N in a Sea Fury fighter. became the first British Pilot of a piston engined aircraft to shoot down a MIG - 15.

Igen, Tempest Az India-Paki területen mutatkozott...
kiengesZtelésépp egy kép:
Kérdés: hol készült ez a "Bagdad Furry" ?
TGR

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF