Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mint mondottam a ma ismert módszerekkel egyszerûen túl sok a veszteség a hidrogén elõállítása során. persze a gazdasági körülmények változása során változhat a megtrülés mértéke. jelenleg túlságosan alacsony (sõt mínuszos) a megtérülés.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A halál csupán a kezdet...
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Az aramot meg nemcsak a ma hasznalt forrasokbol lehet szerezni.
Javasolt kifejezesek: Nikola Tesla, nullponti energia. 😊
Ami ellenkezik a newtoni torvenyekkel, azt nem lehet bejegyeztetni, igy sem a nullponti gepeket, sem az antigravitacios gepeket nem lehet szabadalmaztatni. Meggazdagodni ezekbol a kiserletekbol senki sem fog, maximum belehalni. Tehat nem eri meg.
Leszolni meg nem kell senkit, mert meg lehet neki lesz igaza. Tudod, a zsenit es az orultet csak a siker valasztja el egymastol 😊
www.gunforum.hu gazpisztoly topic.
http://members.aye.net/~bspen/lockfunction.html.
az adatait ismerem, egy szubjektív véleményre lennék kiváncsi.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
és a gorkijok milyen strapabíróak?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
és a toldattal monnnyuk az alfánál mennyire csökken le az élettartam? befolyásolja az, hogy milyen töltényt használok?
MKH bevizsgalas/kartya akkor kell ha nem boltbol veszed a gaz riasztot, hanem hasznaltan es nincsenek hozza papirok (vagy kocsog a rendor ott ahol laksz es nem hajlando betartani/nem ismeri az illetekes torvenyeket).
Toltenyeket altalaban 10 es 25 kiszerelesu dobozban aruljak.
Ha rendszeresen hasznalod a rakertakilovo toldatot (ami szilveszterkor roppant jo moka <#violent>#violent> ) az jelentosen csokkenti a cso elettartamat. A minosegibb gaz riasztok tobb 100 lovest kibirnak.
Ha kevesnek talalod vegyel egy Weihrauch HW88, az szinte orokeletu.
hasznos info
breach loaded guns - hatul toltos fegyverek
Rimfire cartridge: peremgyújtásos lészer
Centerfire cartridge: központi gyújtásos lõszer
A back-action lockot nem tudom magyarul, de az egy nem túl jelentõs dolog a zárszerkezettel kapcsolatban, szerintem ne foglalkozz vele.
meg, egy alfa 040es hány lövést bír ki?
itt azt írja, hogy 2060 forint az mkh kártya. ez a fegyverviselési kártya? és ezt ott helyben adják?
nyehehe, újra elolvastad a hozzászólásod? 😊
"már építgetik a kúthálózatot japánban és az usában is az ilyen gépjármûveknek, és közgazdászként annyit mondhatok, hogy úgy nem építenek "benzin"kutat, hogy nincs jármû amibe bele is tankolják majd az üzemanyagot"
Építgethetik a hidrogén kutakat, mert környezetkímélõ. Ezt a tulajdonságát senki nem is vitatta, csak azt, hogy ez lesz a jövõ KORLÁTLAN energiaforrása. Lehet a vizet bontogatni elektromos árammal, és azzal hajtani a jármûveket, de elektromos áram nem nõ csak úgy a semmibõl, ahhoz a szenet el kell tüzelni, az uránt szét kell hasítani, a szél útjába oda kell tenni egy szélturbinát, a napfény elé meg napelemet. Lehet, hogy kurva jó közgazdász vagy, de fizika témakörben inkább hiszek annak a sok aranyplecsnisnek.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem azt mondtam, hogy hülyeség. Csak amíg a fosszilis olcsóbb és gyorsabb megoldás energianyerésre addig az marad.
BTW Németországban már 6-7 éve építik a hidrogénkút hálózatot és a BMW gyárt is hidrogénhajtású autókat. A gond az hogy nagyon ritkás a hálózat és drága az anyag bele.
Alapvetõ fizikai törvényeket meg nem tudunk felülírni. Maximum az elektromos energia kinyerésére lesznek más megtérülõ megoldások, de akkor meg miért babrálnánk a hidrogén hajtással, ha olcsó elektromos energiánk van? Akkor már az autókat is azzal kéne hajtani. Nem?
ezt már egyszer mondtam, de vagy két évvel ezelõtt a hardware topicban volt egy olyan hsz-em, hgoy valószínûleg olyan irányba fog mozdulni a videokártya teljesítménynövelés, mivel akkoriban megrekedt a fejlesztés üteme, hogy több videokártya egyidejû használata lesz majd a tuningolós törekvések jövõje
rögtön jöttek a nagyvolumenû hozzászólások, hbogy az nem, meg így meg úgy, mert nem fér el a házban majd, egy csomó pénzbe kerülne, nem elég neki a táp meg ebgyebek
namármost ahhoz képest már három meg négy kártyát is össze leeht csatizni.nem mindenütt ilyen árérzékeny a piac mint szegény kishazánkban, és egy jólkeresõ ember külföldön nagyívben leszarja azt a párszázezer forintot is akár egy fejlesztésre
visszatérve erre meg a japánokon kívül a bmw is bejelnetette kb féléve hogy kész a sorozatgyártásra érett hidrogénmeghajtású szgk-ja, de mivel a kúthálózat még nins kiépítve, ezért nem várható a tömeges elterjedése. ezt is írtam, akkor is ez volt rá a válasz
nemrég olvastam hogy az usa 2010-re tervezi a buszok rohamos mértékû hidrogénessé alakítását az egész országban a légszennyezés mérséklésére
azon kívül amikor errõl szó volt, linkeltem egy cikket egy már évek óta üzemben lévõ ha jól emléxem mitsubishibõl HÁZILAG átalakított hidrogénes kocsiról, ebbõl jött az ötlet tesóméknak mivel mérnökök.de idõ hiányában nem valósult meg (bár valószínûleg amúgy egyébként sem sikerült volna nekik házilag)
szóval bravo a pesszimistáknak, én tudom hogy megint nekem lesz igazam, egyetlen egy dolog miatt. már építgetik a kúthálózatot japánban és az usában is az ilyen gépjármûveknek, és közgazdászként annyit mondhatok, hogy úgy nem építenek "benzin"kutat, hogy nincs jármû amibe bele is tankolják majd az üzemanyagot
vagy lehet hogy ma is csak egy science fiction látam a spektrumon 😊
ajánlom mindenki figyelmébe a mûsort
1830: Back action lock
breach loaded guns
1840: Pin-fire cartridges
1859: Full rim-fire cartridge
1869: Center-fire cartridge
sejtésem van de örülnék ha valaki tudná a pontos megnevezésüket. köszönöm.
u dont have to listen anybody else but me
SPEKTRUM: december 19. Szerda, 12:10
december 27. Csütörtök, 17:40
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A vizet szét kell bontani hidrogénre, és oxigénre, amit gondolom elektromos árammal tesznek. Utána a hidrogént érdemes cseppfolyósítani, mert légnemû állapotában nem sok fér egy jármû tankjába, ráadásul ha elégeted biztosan nem kapsz vissza ugyanannyi energiát, mint amennyit befektettél, mert a belsõ égésû motorok vagy turbinák hatásfoka nagyon gyatra. Nem kell mindent elhinni, amit a TV-ben látsz, még ha valamelyik ismeretterjesztõ csatorna is.
"világpolitikai alakító tényezõ hogy ha elterjed, mindenkinek lesz bõven energiája, megszûnik a függõség. max egy évtized, és mindenki ezzel termeli majd az energiát."
És a hidrogént mibõl állítják elõ? Az elõállítás során túl nagy az energiaveszteség. nem éri meg ha 3-4-szer annyi energia kell adott teljesítmény elõállításához. Ugyanezért nem létezik perpetum mobile sem. nem tudod a megtermelt energiát 100%-ig visszaforgatni a folyamatba, veszteséged mindig lesz. Ez az energiakörforgással is így van.
Hidrogén kora c. mûsor
nos, kb másfél évvel ezelõtt vetettem fel itt a topicban, hogy tesóm és pár kollegája akar építeni egy elektorlízisen alapuló hidrogénmotort. akkor mindenki csóválta a fejét, hogy ilyen nincs, nem létezhet, még csak kísérleteznek vele, többe kerül a víz bontása mint az elõállítot energia meg hasonlók
hát én sem gondoltam volna hogy ennyire hamar elkezdik a tömeggyártását. ugye nem gondolja senki hogy csak úgy hipsz hopsz kerültek elõ a mûködõképes tervek ? már rég készen van a dolog, de most vált aktuálissá.
világpolitikai alakító tényezõ hogy ha elterjed, mindenkinek lesz bõven energiája, megszûnik a függõség. max egy évtized, és mindenki ezzel termeli majd az energiát. hogy miért most? nagyon nagy bajok lehetnek az éghajlatváltozás és a felmelegedés miatt. muszáj meglépni
Na meg marketing is leegyszerusodik. Nem kell bizonygatni, hogy milyen jo, eleg azt mondani, hogy "azusa is eztethasznajja" 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
1.: Kurucék G-36 alapverziókat kaptak, a HK már két éve kijött a G-36A2-vel. A zárszerkezete egyszerûbb és strapabíróbb az A2-nek, beleértve a zárrugó rögzítését, ami az alap G-36-nak tényleg gyenge.
2.: A G-36 kettõs optikáját sokan szídják, az exportra szánt fegyverek vagy csak a 3.5x nagyítású optikát tartalmazták, vagy nem volt hordfogantyú, és szereléksin volt a fegyver tetején.
3.: Az XM8 több téren is eltér azért a G-36-tól, egyfelõl a zárrugó probléma kiesett, a válltámasz nem azonos a G-36-oséval, sokkal ergonomikusabb az egész fegyver.
4.: Az AK szériát azért nem teljesen fer így összevetni a G-36-al. A nyugati fegyvergyártóknál a fegyver pontossága mindig is komoly tétel volt, az oroszos gondolkodásmód szöges ellentétben van ezzel, a könnyû gyárthatóság, a könnyû kezelhetõség és a megbízható mûködés minden elõtt állt az AK széria esetén. Hajdan azért tudtak nyugaton is ennek megfelelõen gondolkodni, lásd még Sten géppisztoly.
Ami a tesztben engem meglepett, az a HK416 szereplése, számomra nem teljesen világos, hogy érheti meg a HK-nak foglalkozni vele. Oké, jobb, mint az M4. De ezen kívûl, meg azon túl, hogy az M4-re hajaz külcsínyben (nem belsõségben) egyszerûen nem látom miért éri meg nekik foglalkozni vele. A félelmetes az, hogy lehet, hogy a G-36-ot is felváltja, a norvégoknál például a G-36A2 helyett nemrég a HK416-ost küldte versenybe a fegyvertenderen a HK...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nyugtassatok meg, hogy ez vicc.
És nem annyira megbízható legalább is eszerint....
G-36 szubjektív tapasztalatok
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Itt például a puskák fejlõdésérõl van egy rövid vázlat.
ezért kértem a segitségeteket, mert itt ahogy láttam eddig, eléggé bennevagytok a témában.
am. valaki segithetne akár abban is, hogy mi ezeknek a szakforditása, mert ha én leforditom kétlem hogy minden helyes lenne.
forrás
suliban kell tartanom elõadást (komolyat, szóval nem ilyen osztályszintût)
és nagyon frankót akarok, ezért kértem itt segitséget, mert tudtam hogy sok itt a militarista kis köcsög (bocsánat.vegyétek nyalásnak). szóóval.
15-20percben kéne megejtenem, kivetítõ használatával.
úgy terveztem hogy némi említést teszek egykét elsõ világháborús modellrõl, aztán néhány nevesebbet a 2. világháborúból, és lehetõleg többet a mai kézi lõfegyverekrõl (elsõsorban), és kicsit háttérbe helyezve, magáról az egész technikai fejlõdésrõl.
nem kellenek hatalmas részletek és információk (persze nem árt, ha belekérdeznek) egy áttekintés féle. leginkább a kézi lõfegyverekrõl (karabélyok-gépisztolyok-géppuskák)
lehetnek benne nagyságrendbeli számok, a seregek méretérõl. mennyi pénzt fektetnek fegyvergyártásba a földön stb. sokminden ami a témához kapcsolódik. hátha igy hamarabb találok rá. mintha elkezdenék keresgélni.
bármily féle segítség érdekelne. köszönöm
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Vicc az lett volna, hogy benevezték volna egy AKM-t jó minõségû lõszerrel (hogy ne legyen abból elakadás) még durvább lett volna kontraszt...