Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Látom odafigyeltél történelem órán...

Arra válaszoljál hogy hová lettek hirtelen ezek a meglepik amikor az amcsik bevonultak és hét évig megszállták és irányították az országot.

Akkoriban Douglas MacArthurnak hívták japán vezetõjét.

Molnibalage
Az, hogy egyes "mûsorok" mivel foglalkoznak sokszor elég irreleváns, hogy finoman fogalmazzak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Animefox
Te is informálódjál kicsit... egyébként mostanában több m?sor is foglalkozott ezzel, ha nem lett volna az atombomba lett volna 1-2 meglepi az amcsiknak, talán mégis lehetett volna valami ha nem is sorsdöntô...

Bocsi, te tényleg azt hiszed hogy erre a baromságra bárki is érdemben válaszolni fog?

Szoktál te tájékozódni mielõtt ilyen badarságokat beszélsz?

1: A japánok építettek egy gépet a Me163 tervei alapján, a Mitsubishi J8M-et, amibõl egyetlen darab tesztpéldány készült el a háború vége elõtt.
Ha ezerötszáz darab lett volna belõle, se tudták volna az inváziós erõket támadni vele, mivel a Me163 egy nagyon kis hatótávolságú rakétahajtású vadászgép volt, ami kizárólag a bázisrepülõtér szûk körzetének légvédelmére volt jó. Hajtómûve csak 7 percig volt képes üzemelni, utána kifogyott belõle az üzemanyag és siklórepülésben szállt le. De a japánoknak egy csak egy tesztpéldány volt belõle, a német példányok pedig nem mentek japánba, egyetlen darab kivételével, amit tengeralattjárón vittek, de az sem ért soha japánba.

2:A Me-262 sosem járt japánban, a terveket se kapták meg a japók.

3:A háború után a teljes japán közigazgatás és az egész állam az amerikaiak irányítása alatt épült újjá, egészen 1952-ig volt az ország amerikai megszállás alatt. Hét év alatt feltûnt volna az amerikaiaknak néhányezer rakétameghajtású gép meg néhány titkos támaszpont, nem? Tekintve, hogy a teljes japán légierõt, katonaságot, rendõrséget és az egész közigazgatást õk mûködtették.

Animefox

Azért én az otthon gyártást nem nevezném náluk ritkaságnak. Az amerikaiak eddig mindig csak olyan konstrukcióban voltak hajlandóak külföldi fegyvert rendszeresíteni, ha amerikában készül. Ezer példa van rá, M9 Beretta, Minimi, AV-8B Harrier.

Animefox
http://www.combatsim.com/review.php?id=721

Molnibalage
Kicsit urban legend szaga van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Animefox
Tudod azokról a japán Me 262 és egyébb sugárhajtású gépekrôl amikbôl 1500db-ot tároltak egy Tokiótól nem messze lévô hegy gyomrában és amikkel támadni akarták az inváziós erôket. Német Me 262 fejlesztésénél is ott volt pár japcsi. Háború végén fogták magukat és mentek át japánba a föld alatti titkos gyárakba. Amerikai hírszerzés tojt az egészre és újból lebecsülte az ellenfelet, bár a légifotók a repterekrôl aggasztóak voltak. kifutópályáknál megjelentek a turbinák nyomai, az aszfalton ... ezekrôl kéne more info

Irományokat én írok, ez pöttyet komolyabb. :-)

@Joebácsi: Szerintem ott több zseton van mint pilóta, meg gyalog. :-)
[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

joebacsi
Olcsóbb?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

A témában iromány.

Animefox
Hello! Valaki megtudna dobni egy normális linkkel a titkos japán légierôvel kapcsolatban a WWII. alatt? Tervek, rajzok, minden érdekelne...

[NST]Cifu
Errõl írtam a Hadvédelem kommentjeiben is, de reakció nem volt rá. 😊

Szvsz reálisan nem vadászbombázókkal támadnának, hanem ballisztikus rakétákkal és/vagy robotrepülõgépekkel.

[NST]Cifu
Félreértés akad itt bõven szerintem. Harcu gondolom az EMP sugárzásra gondolt, hogy a harcjármû fedélzeti elektronikáját megvédjed, ahhoz komoly árnyékolásra van szükség. A sugárzás ez esetben nem alfa/gamma/rögten sugárzást jelenti.

Ha az egész gépet bevonod viszont ilyen árnyékolással, akkor szépen a géped nem fog tudni rádiójeleket venni vagy adni -> süket és néma lesz kommunikáció terén.

Miért akarhatnak vadászokkal menni az iráni atom létesítmények ellen az izraeliták? Miért nem lõhetik szét simán cirkáló raétákkal? Az épületek helye ismert, ha akarnák biztos lenne alég rakétájuk. Nem lenne gépveszteségük értsd nem veszélyeztetne zsidó életeket.
Biztos van oka, csak én nem tudom. :-)
Ezt nem értem. Tudtommal pillanatnyilag vagy egy pilanatra hozzák létre a sugárzást, de a használható mérethez atombomba kell, akkor meg már mindegy. Vagy tartósan akár egy röntgen géppel is (asszem), ekkor irányított, de csak pár tíz méterre hatol. A teknikai részletekhez nem értek, ez ilyen hallottam/olvastam dolog.

Miért blokkolná az árnyékolás a sugárzást? Nem a radar elé kell tenni fél méter ólmot és akkor nincs gond. :-) Akkoriban az volt a cél, hogy levegõben maradjon a gép, nem az hogy közben még 426,5 légi célt is kövessen. Pont te írtad hogy mindent kinyír a sugárzás. Ha leáll a hajtómû akkor nem az a baj hogy a radart is kinyírta. :-)
Molnibalage
Amit írtál, az alábbi miatt irreleváns.

1. A Faraday kalicka csak elektrosztikus mezõ ellen véd.

2. Az említett radarral több százezer gépet pásztáztak már. Azokon is volt elektronika. Nem ment tönkre. Lehet, hogy 10 méterre egy embert is megöl, de egy több tíz tonnás szerkezetnél azért legyünk már észnél...

A késõbbi hozzászólásban említett blokkolás, meg grafitszálas harci résszel történt és az elektromos hálózatot lõtték ki, mert a marha irakiak a civil hálózatról vették a kraftot...

Az Öböl háborúban vetettek be mikrohullámú sugárzást kibocsátó eszközöket az amik, állítólag sikeresen blokkolták az irakiak elektromos hálózatát.
Persze, tök jó dolog a védelem, hogy megvéded a tárgyat a sugárzástól. Ezzel persze azt is megakadályozod, hogy a tárgy sugározzon. És igen, máris tökéletesen blokkoltad a teljes adatáviteli rendszert, amit katonáék igencsak értékelni fognak. Ritka dolog ugyanis, hogy a katona árnyékolt UTP kábelt teker le maga mögött, nem is beszélve a repülõgépekrõl.
Persze, ha becsomagolod Faraday kalitkába, akkor várhatóan nem lesz baja. Csak egy katona esetében a mozgást gátolhatja.
Valaki mondta, vagy olvastam valahol egy sztorit. Az illetõ lokátoros volt. Szerelték a lokátort, elõtte parkolt egy teherautó. A tiszt úr a kocsin dolgozott éppen egy számítógépen, amikor is a szerelés alatt álló lokátorra ráadták a delejt, ami pont megcélozta a számítógépet. Egy pillanat alatt tönkrevágta a gépet, a mágneses adathordozókat (floppy, hdd) azonnal törölte. Namármost a lokátor nem minõsül tiltott fegyvernek, és egész könnyen hozzáférhetõ, ellenben komoly elektromágneses sugárzást generál. Egy ilyen sugár nagyobb távolságokra is tökéletesen alkalmas bármilyen elektromos berendezés kiiktatására. Persze létezik árnyékolás, csak éppen nem lehet mindent, mindenhol.
Az okosok kijavítanak ha hülyeség, de valahol azt olvastam a neten hogy már anno a hideg háborúban védték a gépek elektromos kütyüit az elektro mágneses sugárzásrtól, mert a bombát oldó gépet is elkaphatta volna. Azóta gondolom csökkent a dolog prioritása, de mivel 10 ami gépbõl 9 a hidegháború szülötte, ezért gondolom gondoltak arra, hogy egy a kapitolium felet növõ gombafelhõtõl ne essenek le még a déli féltekén is az ami gépek. <#idiota>
Az atom az tok jo EMPnek. Es az ellen nem ved. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

qtab986
A terroristák használtak már EMP fegyvert?

Molnibalage
Ilyenkor verem a fejem a falba. EMP. Aha. Valaki túl sok halivúdi filmet látott. A kritikus rendszerek meg még ez ellen is védhetõek.

[NST]Cifu
Tudsz nekem mondani rendszerbe állított, harckész és megbízható EMP eszközt? Mert ez is olyan, hogy a filmeken, számítógépes játékokban és a novellákban nagyon jól prezentálnak, mint mostani, rendelkezésre álló fegyvert, ám a tény az, hogy az EMP legjobb eszköze per pillanat továbbra is egy nukleáris harceszköz. Annak meg az EMP képessége valahol a 3-4 helyen van a hatásainak nagyságrendjében, a lökéshullám, hõhatás, sugárszennyezés után...

És a sok hitech kütyüt egy pillanat alatt kicsinálja egy EPM eszköz. Aztán ott áll az sok dzsíájdzsó egy szál karabéllyal, mert az összes többi eszköze használhatatlan lett.
"hi-tech kütyü" nem ér sokat ha nincs mellette a legjobb képzés és állandó gyakorlás.

Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Asszem.
Én arra gondoltam, hogy ha megvennék a legjobb hk.-t, a legjobb karabélyt, géppuskát, tankert, stb. Akkor sem emelkedne jelentõsen a haderejük szintje. Mert a fõ ûtõerõt azok a légi kütyük adják, amik amúgy is ami fejlesztések.
Lehet hülye példa de attól hogy megveszed a világ 20 legjobb focistáját, attól még nem biztos, hogy a tied lesz a legjobb csapat. Szerintem.
m18
A cégek és nem az államok gyártanak😊Más kérdés,h ki a megbízó😊
Amúgy meg hi-tech kütyüvel könnyû nyerni,ha az ellenfél még csak a közeledben sincs ezen a téren,nem?
De én alapvetõen arról beszélek,h sokkal jobban megéri a haderõ szempontjából az(le egészen az "egy darab" emberszintig), ha mindenbõl a lehetõ legjobbat és a leghatékonyabbat alkalmazzuk-persze bizonyos játékszabályok betartásával(ergó nem mindenkire atomot😊)Értsd:sokkal jobb haderõt is összerakhatnának az amcsik,ha a legjobbat alkalmaznák és nem az annál rosszabb hazait(nem feltétlenül s..r,csak nem annyira jó,mint a másik),csak mert az itthon készül.
Az otthon gyártatással teljesen egyetértek,de ilyen elég nagy ritkaság(lécci ne kezdjetek el rá példákat sorolni-persze h vannak,de az amcsi haderõ teljes története során ez nem túl gyakori jelenség)
Egyébként a háborút összfegyvernemi harcászattal nyerik meg még mindig-a vállfegyvertõl kezdve a kütyükig mindennel-mert mindre szükség van a sikerhez.
Még mielõtt valaki bevágja ide nekem a Közel-kelet és Közép-Kelet országait(mindenki tudja,mire gondolok...😊),azt harcot az amcsik soha nem fogják megnyerni pusztán technikai fölénnyel-túl elmaradott az ellenfél😄

Szerintem meg pont õk csinálják jól, hogy ha hazait, ha külföldit vesz azt otthon gyártatja - gondolom - full teknikai transzferrel. Mert ugye meg tudják tenni. Pláne, hogy szinte mindig csak a "jelentéktelenebb" dolgok külföldiek (tudtommal).
Értsd nem tankerrel, vagy vállfegyverrel nyerik mostanában (ha ez nyerés) a harcaikat, hanem a hazai hi-tech kütyükkel.
degenerator
és ha minden ország ezt gondolná, ki gyártana?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

m18
De így kapja Uncle Sam a pénzt...

m18
Szerintem Uncle Sam még nem jött rá,h nem feltétlenül a hazai a legjobb.Sokkal könnyebb dolguk lenne,ha mindenbõl a létezõ legjobbat használnák és nem a hazai vackokat(mmint a katonák szempontjából nézve).

[NST]Cifu
Hát így múlik el a dicsõség - Görögország pár éve brutális katonai fejlesztésbe kezdett, 124 ex-német Leo2A4 és további 160 Leo1A5 harckocsit vásároltak, 4 vadonatúj Type 214 AIP tengót rendeltek, a meglévõ 3 Type 209-esüket pedig átépítenék AIP meghajtásra. Az, hogy beszálltak az NH90 helikopterprogramba 20 gépes megrendeléssel már csak hab a tortán. A ThyessenKrupp Marine Systems még 2005-ben meg is vette a legnagyobb Görög hajógyártó céget, hogy ott készüljön el a további három 214-es, és itt végezzék el a 209-esek átalakítását.

Apró elõjel volt a kvázi 2004-es Görög olimpia miatt lemondott Eurofighter megrendelés, de ennyi úgymond még "belefért". Csak azóta romlott a gazdasági helyzet. Az 124 harckocsiból eddig 24-et fizettek ki, a 2006-ban átadott Type 214-es tengóval, a Papanikoliszal kapcsolatban pedig problémák merültek fel, részben az AIP meghajtásával, részben az ISUS tûzvezetõ és parancsnoki rendszerével, ráadásul a "vártnál hangosabb" lett a tengó a görög haditengerészet szerint. A német cég a hibák egy részét elismerte, és kijavította. Ám a görögök nem fogadták el azokat, amire végül a német cég egy olyan opciót javasolt, hogy a Papanikoliszt megtartja (értékesíti), és a három már Görögországban legyártott, és eleve feljavított 214-est venné át a Görög haditengerészet. Görögország viszont erre is nemet mondott, és végül a német cég nemrég bejelentette, hogy felmondja a szerzõdést, mivel a görög fél nem mutat hajlandóságot az ott vállalt kötelezettségeire.

Hozzá kell tenni, hogy a Görög gazdaság a 2004-es olimpia elõtt sem volt csúcsformában, de azóta határozottan lefele épül, az Eurozónás gazdasági elõírásokhoz képest kétszeres hiányt görget maga elõtt. Feltehetõen a gazdasági megszorításokat a hadseregnél is érvényesítették...

A Papanikolisz átadása anno

Valojaban a helyi Imam rakuldte Allah haragjat. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Punker
"Három francia katona vesztette életét szombat éjjel a kelet-afganisztáni Kapisza tartományban, jelentette be a francia elnöki hivatal és a vezérkar. A katonák éjszakai bevetésen vettek részt, de halálukat nem harci cselekmény, hanem baleset okozta. Egyiküket villám sújtotta agyon, ketten pedig egy megáradt folyóba fulladtak bele - közölte vasárnap Christophe Prazuck tengernagy."

ez milyen durva, elmész a háborúba és egy villám csap agyon <#wow3>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Igen, fõleg kézifegyverek esetén jól megfigyelhetõ, hogy inkább alig van nem európai modell. Usákoktól csak két féle lõfegyver kategóriát szabad venni, revolvert és sörétes puskát.

[NST]Cifu
Azért akad bõven példa arra, hogy nem amerikai eredetû gyártó nyerjen tendert. Az M136 vállról indítható rakéta például Svéd (ott AT4-ként ismerik), nem is olyan régen pedig az EADS helikoptergyártó cége, az Eurocopter nyerte meg (persze amerikai vállalatokkal karöltve) az UH-72 Lakota könnyû helikopter tendert.

Az elsõ tenderen a KC-45 nyert, és a Boeingnek elviekben hátrányos a kiírás, a KC-45 jobban megfelel azoknak, ezért kell vegyes KC-767/KC-777 tervezetet benyújtani.

Tudom, azt sem értettem.
Molnibalage
Az egyik elõzõ döntés során a Northrop + AB pályázat gyõzõtt.

link

Létezik, hogy az Airbus kijöjjön egy ilyenbõl nyertesen? Azt hittem sokkal hûségesebbek a "hazai" cuccokhoz az amik. (Most nem a hazai gyártásra gondolok, mert gondolom azt így is úgy is feltételnek szabják.)
kezdünk átmenni ökoba, minek nem sok értelme, pláne hogy egy barlangból szedték ki. :-)
Nekem meg azt hogy van sivatagos(észak) és dzsungeles(dél) része is.

Nekem még azt mesélték környezetismeret órán, hogy van arra esõs(ebb) idõszak is. :-)
Ja,meg csak úgy mellékesen emberek is meghalnak...

Punker
afrikában nem sok esõt kaphatott, a por meg nem teszi tönkre.