95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • F1End
    Érdekes ez a LOSAT. A videókban mitől van ilyen "sugárfegyver" hangja?
    Itt is lehetett valami trükközés, mint amikor a T-72 -be plusz robbanóanyagot raktak egy pct. rakéta tesztnél? Elég furcsa, hogy pl. 0:57 -nél lerepül az M-60 tornya egy kinetikus energiával pusztító fegyver tesztelése során.
  • [NST]Cifu
    A Suffren SSN (még mindig kicsi...):

Bradley alapú LOSAT páncél-elhárító jármű makett, a LOSAT egy hiperszonikus sebességű kinetikai páncéltörő rakéta projekt volt:

M8 AGS alapú LOSAT páncél-elhárító tesztjármű:

Videó a LOSAT-ról:

XM1299 önjáró ágyútarack prototípus:

A kínai hadsereg harckocsi állományának hozzávetőleges összetétele, érdekes (legalábbis számomra), hogy még 2017-ben a harckocsik fele elavult T-54/55 másolat / továbbfejlesztés volt:

• [NST]Cifu
    Érdekes, hogy amíg a harckocsik esetében az Iron Fist elvérzett, és az Trophy aratta le a babérokat mindenhol, az IDF az új Eitan lövészpáncéloshoz mégis az Iron Fist Light aktív védelmi rendszert választotta:

• [NST]Cifu
    Boxer műszaki mentőjármű, a daru teherbírása 20 tonna:

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.08.21. 09:21:36
  • [NST]Cifu
    A Tajvani vadászgép-flotta szép fejlődést fog mutatni, a 144db F-16A/B gépet egységesen F-16V szintre újítják fel (AESA radar, új hajtómű, stb.), mellé pedig rendeltek 66db F-16 Block 70 gépet, ami csak a törvényhozási jóváhagyást várja, ebben van 9db tartalék hajtómű (érdekesség, hogy GE F110-et kapnak a Block 70-esek, míg az F-16A/B/V gépek P&W F100-assal repülnek), 9db tartalék AN/APG-83 AESA radar, 120db ALE-50 vontatott csalit, 9db tartalék AN/ALQ-211 A(V)4 EW rendszert, érdekes módon összesen csak 27db JHMCS-t viszont összesen 70 sisakra szerelhető éjjellátó szemüveget.
  • qtab986
  • qtab986
  • ximix #91527
    link
    link2
  • Oddball29
    Arról van valami, hog ez hol/mikor készülhetett?
  • [NST]Cifu
    M1A2SEPv2 hőkamera képén egy szerb M-84, a távolság1200 méter:

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.08.18. 17:38:50
  • JanáJ
    Ha a fehér annyira rejtene akkor az egész gép olyan lenne. És ez egy szabályos forma. Szerintem az lehet, hogy az amúgy is nagy gép méretéhez képest sokat már nem számít.
  • Hpasp #91523
    Jósok korabeli felvétel...

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.08.16. 14:57:16
  • Palinko
    Felhő is fehér nem? A rikitó fehér mint szóösszetétel kicsit fura sztem.
  • JanáJ
    Lemaradt az utolso mondat vege. Ezek nem anyagukban szinezettek csak? En azt nem ertem, miert rikito feher nemelyik gepen.
  • [NST]Cifu
    A korai Szu-27 család tagjainál a radome és az antennaburkolatok sötétzöld színűek voltak, ezek is festettek tudomásom szerint:

Aztán ezt elkezdték fehér festékkel lefesteni, de volt példa arra, hogy vegyes fehér radome - zöld antennasapkák voltak, itt egyszerűen így alakult, a radome-ot lecserélték, de a vezérsíkok végén lévő sapkákat nem:

Az 1990-es évek végétől lehet látni szürke radome / antennasapkákat, a Szu-35SzM-eken is ilyenek vannak:

Nincs semmi boszorkányság bennük, egyszerűen az a
  • JanáJ
    Tudja valaki, hogy a Szu-27 - és társai - orrkúpja miért fehér néha? Azt értem, hogy a radar miatt nem festett és általában a függőleges teteje is azonos színű hasonló okokból. Csak nem értem, hogy ha sötét szürkében is van, akkor miért a messziről világító fehérben van némelyik gépen. Így sikerült, vagy ennyire nem számít.
  • Palinko
    Ezen a képen akár egy Jet Ski is lehetne :D
  • [NST]Cifu
    A célazonosítás problémája az Iráni Forradalmi Gárda motorcsónakjából ( Link ).

Farszi (Perzsa) nyelven ordibálják, hogy egy brit Type-45 rombolót üldöznek, amely egy tankert kísért, és diadalmasan ordítják, hogy sikerült megfutamítaniuk.

A probléma csak annyi, hogy az ott nem egy Type-45, hanem egy Egyesült Arab Emírség flottájában hajózó Baynunah-osztályú korvett.
  • aksurv2
    Kodgranatveto. konnygaz.
    Varosi harcra van tervezve.
    Lattam izraeli egységet Mogadishu jellegű oszlopban közlekedni.
    Minden jarganybol dőlt a konnygaz.
    Ugy eleg nehéz lőni őket, ha taknyod nyalad egybefolyik.
  • fade2black
    Nyonoksát kitelepítették Oroszok. Tényleg annyira visszacseng az ember fülébe a "3,6 röntgen. Nem jó, de nem is tragikus"
  • Hpasp #91514
  • [NST]Cifu
    Gyerekkoromban olvastam a vadásztengeralattjáróvá átalakított Yankee-osztályú egységekről, de azt nem tudtam, hogy plusz torpedó-fegyverzetet is kaptak. A rakétatároló részleg előtt két oldalt egy-egy "bevágás" volt, ahol ferdén beépítve 4-4db 533mm-es vetőcsövet építettek be. A tengó teljes tűzereje így 2x 400mm-es vetőcső (8db torpedó v. csali) és 4 + 2x 4db 533mm-es vetőcső (összesen 44db torpedóval vagy robotrepülőgéppel (pl.: SS-N-21 / Rk-55)).

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.08.13. 15:45:26
  • JanáJ
    Meg ha van 4 drónod és egy leesik/lelövik akkor még mindig van három. A drón ára szerintem kerekítési összeg a tank árában.
  • [NST]Cifu
    Sztem a köv game "changer" a mindent elhárító APS után/mellett a drón de azonnal 4db?

Csak tippelek, de szerintem azért, hogy megoldják az üzemidő kérdést, mondjuk 20-30 perc az általános, ha van négy drónod, akkor 80-120 perc forgásidő van, ez elég ahhoz, hogy addig feltöltse az akkumulátorokat nagyjából.

De ez még ok, de miért ennyi 72db 40es ködgránát?

Felértékelődött a füstfüggöny használata, mivel nagyjából általános tényező, hogy lát mindenki mindent. A füstfüggöny-generálás élet-halál kérdés lett, a legtöbb 'soft-kill' rendszer része az automatikus ködgránátvetés, ha a lézer-besugárzás jelző megfestést érzékel, illetve ha rakétát indítanak ellened. Ezek olyan általános tényezők, hogy a korábbi 8-12 ködgránátvető egyszerűen túl kevés, mert pillanatok alatt elpuffogtatja a rendszer, aztán ott állsz üres ködgránát-vetőkkel. A T-14-nek is van 2x12db forgatható, és a további 2x 12db függőlegesen felfele néző, ez itt is 48db összesen...
  • fade2black
    Sztem a köv game "changer" a mindent elhárító APS után/mellett a drón de azonnal 4db? De ez még ok, de miért ennyi 72db 40es ködgránát?
  • [NST]Cifu
    IAI Carmel makett, a jármű kvázi egy nem csapatszállításra szánt lövészpáncélos, amelynek a fegyverzete egy gépágyú, két független géppuskatorony, a torony végén az aktív védelmi rendszer két 4-es elhárítótöltet-vetője, illetve előre és hátra 2x5 (vagyis összesen 20) kibillenthető indítókonténer, amit a legtöbben LAHAT pct. rakétának néznek. A maketten még feltűnő, hogy 2x2 darab quadkopter "hangár" van az oldalán, illetve embertelen mennyiségű (2x 36db előre és 2x36db hátra) 40mm-es ködgránátvető van a torony elején és végén:

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.08.12. 14:55:48
  • aksurv2
    Az amerikai. Rosszul emlekeztem csak 1000-1500at lő. Lucas Botkin

• SZUsszan
    Most te kinek válaszoltál? Az airsoft videóra?

És melyik a full szerény civil arc, aki 3000 lő hetente? Az amerikai, vagy a japán?
  • aksurv2
    A srác tokgyártásbol el. Olyan minőségűek hogy legelitebb egységek is viszik mint a cukrot.
    Lőni meg azért tud mert heti atlagban 3000 lőszert lő el. Ez kicsit tobb meg delta atlaganal is. Amugy full civil, szerény arc.
  • JanáJ
    +1
  • SZUsszan
    Nekem egy kicsit bűzlik a történet.

Airsoftozik, szituációs lövészeteket nyom 3 éve és soha nem lőtt még éles fegyverrel. Miért van izommemorizálva neki az akadály és a dust cover visszacsukása?

Csak mert a gázos airsoft csúzlik bár el tudnak akadni, de nem mindig hatja meg az akadálynál az újra csőre töltés, mert a BB-t nem tudja kivetni, nincs pereme. Max. beletol a csőbe még egy golyót és az áttolja a megakadt golyóbist.
  • JanáJ
    Tudtommal ha elore allitjak, akkor a pilotak is tudnak loni vele.
  • qtab986
  • [NST]Cifu
    Mozgatható, a két ablaklövész kézzel kezeli:

• F1End
    "MH-60L DAP, 1x 19 csöves FFAR konténer, 1x M230 gépágyú (mint az Apache-on) és 2x M134D minigun az oldalajtóknál:"
    Az M-230 és a minigunok fixen vannak itt beépítve, vagy valamelyik mozgatható?
    Utoljára szerkesztette: F1End, 2019.08.10. 16:47:50
  • [NST]Cifu
    MH-60L DAP, 1x 19 csöves FFAR konténer, 1x M230 gépágyú (mint az Apache-on) és 2x M134D minigun az oldalajtóknál:

Dél-Afrikai LYNX helikopter egy tengeralattjáró periszkópján át (2012-es kép a feliratok szerint):

• [NST]Cifu
    Kiderülni nem derült ki, de mivel stratégiai csapásmérő eszközről van szó, esélyesen nyitott rendszer...
  • JanáJ
    Köszi, közben meglett. Az kiderült már, hogy ez a Projekt Pluto (?) féle nyitott rendszer-e, avagy valami zártabb? Értsd repülés közben szennyez-e.
  • [NST]Cifu
    A Burevesztnyik nukleáris-sugárhajtóműves robotrepülőgép, például.
  • JanáJ
    Milyen félresikerült rakétateszt okozhat sugárzást? Milyen sugárzó anyag lehet egy nem nuki fejes cuccban?