95144

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jedicsaba #65926 igen-igen, nem voltam elég egyértelmű. Az egész onnan indult, hogy azt mondta, hogy az An-26 három hajtóműves. Aztán most ott tartunk, hogy ennek a gázturbinának mi is az elsődleges célja (tolóerő vagy áram termelés?). És gondoltam, hogy itt akadhat olyan ember, aki szerelt is ilyen gépet.
Utoljára szerkesztette: Jedicsaba, 2014.11.07. 20:35:09 -
Ok kösz
(kicsit elírogattam melletted bocs)
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.11.07. 19:07:11 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ja, hogy ez csak az egyik oldalán van :) itt látszik, hogy nem értek hozzá.
Akkor ez így logikai úton inkább tényleg egy komplett APU főleg ezt a videót nézve ahogy a főmotorok indítása után elhalkul
http://www.youtube.com/watch?v=6IJA7qyHy9Y
így másik úton gondolkodva akkor inkább a kis orosz repterek ahol nincs rendes kiszolgálás is tud önállóan üzemelni.
-
Nem ez amit linkeltél és a képen is bekeretezve van az csak egy generátor és öninditő ahogy irod is,de ez csak egy eleme az APU-nek.
Mint irtam az egy különálló teljesértékű hajtómü csak másra méretezve és tervezve mint a repülő meghajtása
TEhát kompletten ez az egész meg amit a linkelt képeden látni nem csak a keretben -
Méghozzá ez a cucc akkor az APU
ГС-24Б
ez egyben az önindító és a generátor is. -
Na akkor egyrészről ugyan azt mondja mindegyikőtök, mivel a segédhajtőmű és az APU ugyan azt jelenti csak az egyik angol rövidités.
Másrészről meg az APU ugyan azon az elven működik mint a hajtőmű, csak épp itt nem a tolóerejére van szügség hanem , hogy áramot termeljen vagy szüritett levegőt a hajtómű vagy épp a gép rendszerei számára.
Tehát mondhatjuk, hogy egy hajtómű csa k épp itt nem elsődleges céllal van beépitve hanem hogy segitse a gépet .
Remélem kellöen sikerült felvilágositani vagy épp öszezavarni mindenkit :P
-
Nem tudom pontosan a választ, pár videót megnézve mint műszaki beállítottságú ember szerintem az egy segéd sugárhajtómű melyen rajta van az a bizonyos APU.
A kisebb segéd sugár hajtóművet kevesebb energiával ellehet indítani (kisebb a forgó alkatrészek tömege benne) és a rászerelt generátorral meg már ellehet indítani a fő hajtóművet a 250Kg légcsavarral.
itt van egy oldal képekkel
http://www.luroko.de/eng/an26/triebwerke/triebwerke.html
csak a fő hajtómű
http://www.motorsich.com/eng/products/aircraft/tr/ai-24/
közbe találtam egy ilyet is a sima RU19-300 az egy hajtómű és az "A" jelzésű változata a segédhajtómű
http://hu.wikipedia.org/wiki/RU19%E2%80%93300
használták több vasban is
http://www.technologie-entwicklung.de/Gasturbines/Ru19A-300/ru19a-300.html
a végére megtaláltam a kis regényt ( az a sok link róla szól mire átnyálazod már le is vizsgázol szerelésből:)
http://an-26.com/RU19A-300_boock-I/content.php
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.11.07. 18:06:05 -
Jedicsaba #65919 Igen, az volt a kérdés, köszi!
Még egy kérdés, van egy kis vitánk egy csoporttársammal az An-26-os jobb hajtóműgondolájában található APU-ról. Az APU-nak minősül, vagy hajtóműnek?
Utoljára szerkesztette: Jedicsaba, 2014.11.07. 14:49:33 -
Ha a lenti képen láthatóra gondolsz, akkor az RWR (radarbesugárzás-jelző) antennájának a háza az.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.11.07. 13:05:01 -
JanáJ #65917 Biztos hogy a 27-en? Nem a kis kacsa szárnyakra gondolsz, amik a Gripeneken is vannak? -
Jedicsaba #65916 A Szu-27-es beömlőnyílása mellett van egy kis szárny, annak mi a feladata? -
messerharcos #65915 Emberünk a cimbije valami főmuksónak ott valószínű, csak azért irkafirkálhat. Valószínű azért ő ír a témában, mert ő látta a legtöbb Rambó filmet az újságírók közül. Ez azért már nagyon durva. -
Így hozzá értés nélkül válaszolva ez a SigSauer xSeries nagyon csini meg praktikus, de félő hogy a dizájn oltárán valamit felkellet áldozni.
Az a kis ellensúly gondolom a helyes tartásban segít ha valaki a kézformája vagy régi beidegződés miatt nem pont függőlegesen tartja a fegyót.
Amúgy meg fölösleges :)
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.11.04. 13:24:55 -
Freeda Krueger #65913 Ez egy korrekt hozzáállás.
De sajnos nem mindenki olyan hogy keressen,hanem mond valamit,ha meg kijavitják,akkor kiakad.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.11.04. 11:57:49 -
Maradjunk annyiban, hogy néha én is bizonytalan vagyok abban, amit valaha tudtam. Erre való a kereső vagy mások megkérdezése, a kollektív tudás. Ha valakiben annyi tartás nincs, hogy kérdezzen vagy keressen, akkor az ne legyen újságíró, mert azok abből élnek. Baromságokat én is tudok írni akár ingyen is... Szégyen, hogy index szintű balfaszok meg tudnak élni ebből... -
Freeda Krueger #65911
Német haditechnikai oldalon volt a kép a face-n.Páran kapásból le Párducozták....
és ezután hangzott el egy kérdés:",ha az emberek nem tudnak megkülönböztetni egy Párducot egy Királytigristől,akkor miért vannak itt"...
nem biztos hogy jó a hozzáállás,de mutat egy tendenciát..amit az "újságiró" is követ... -
Lacusch69 #65910 Én szóltam neki faszbúkon... -
Lehetne, hogy olyan sorozatot csinálni, hogy megértse. Meg sem próbálják... Ehelyett sok kép, szar szöveg és olyan elnyújtott szart csniálnak, hogy a cirka 45 perces film infótartalma elférne 10, de legfeljebb 15 percben... -
JanáJ #65908 Airbase blogon olvastam, hogy egy korábbi MIG-21 pilóta a saját számítása szerint '89-es árfolyamon 1.6 milliárdba került. Létezik ez? Most mennyi lehet egy magyar pilóta képzése? CSak összehasonlításképpen a rep ktg 100.000.- Ft volt a MIG-21-re. :-) -
JanáJ #65907 Nem tudom mit csodálkoztok. Minden második pasi fegyverbuzi, de csak kevesen ássák bele magukat. Ki nézne meg egy olyan "doku" filmet aminek a 90%-át nem érti? -
Én már dokufilmeket sem nézek az újak közül, mert 2003/04 óta a színoval olyan zuhanásba ment át, hogy arra szavak nincsenek. A '90-es és '80-as évek dokufilmjeihez képest megy egyszerűen vicc, ami nagy részt megy. Az igaz igényes és tartalmast TV-ben tuti nem látsz, de neten sem, mert azonnal eltüntetik. (Ilyen volt pl. a B-1 és jenki strat légierővel foglalkozó egy órás cucc.) A 10-20+ évvel ezelőtti repcsis dokufilmek tartalma kb. olyan, mint a Barátok Közt-öt mondjuk egy Housd MD-hez mérni. Szánalmas ami megy, de tényleg. -
Sith #65905 Azért más "nagyobb" (NatGeo vagy valami hasonló kaliber volt) TV csatornáknál is vannak bajok, sokszor a fordítás is "hagy némi kívánni valót maga után", a másik "remek" megnyilvánulás: "nem tudom milyen harcosok, ki a jobb" sorozatban volt Specnaz??? vs Zöldsapkások, a gránátot pld úgy tesztelték hogy az orosszal felrobbantottak egy zuhanykabint, az amerikaival egy mosógépet. -
Freeda Krueger #65904 És ott az oldalnál senki nem szól neki hogy "sok lesz ez már"? -
Komolyan mondom, hogy az ilyen médaimunkásnak kijárna egy nyakleves. Mi a francnak ír arról, amiről láthatólag kurva gőze sincs...? -
Freeda Krueger #65902 Azért ez is jól hangzik " láthatatlanná tevő köpeny nélkül" ....
és a még link is van a "harckocsi" szó alatt.... -
fonak #65901 Mai indexes wtf: az újságíró csóka elmagyarázza, hogy a BTR-80 harckocsi, mert kerekes és nem lánctalpas mint a tank. :)
Na most ha Józsi bácsi magyaráz ilyet, még ha volt is katona az egy dolog, de azért egy újságírótól elvárható lenne tudni hogy a harckocsi=tank magyarul, de lehet hogy túlzás... -
Ugye 1 évnyi minimálbért ér egy ilyen?
A videóban a dob a botrögzítőtől függetlenül fordult ki. Ez hiba az animátor részéről.
01:07-nél az a pöcök csak súly? Ennyi a funkciója?
-
Mire jó egy tablet szögmérő alkalmazással
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10697575/Syria-anniversary-in-pictures-Syrian-rebel-armys-homemade-weapons.html?frame=2851934 -
Nemrég indult egy tanfolyam homemade fegyver szakon, kicsit utazni kell, de OKJ-s papírt adnak róla:)
http://avaxnews.net/fact/Improvised_Weapons_of_Syria_and_Libya.html -
JanáJ #65897 Hát a demokrácia ilyen. :-) -
A fene vigye el, azért ilyenkor irigykedem. Csak gondolj bele, hogy egy fegyvercsövet megrendelhetsz egy online shop-ból, és kvázi köré építhetsz egy saját fegyvert... -
Véget ért egy sorozat az egyik youtube csatornán. A sorozat egy olyan projektet követett végig, amiben egy AK63D darabjaiból újra felépítettek egy éles fegyvert. Szerintem érdekes lett.
A sorozat megnézéséhez kedvcsinálónak az utolsó részt ágyazom be. Ennek tartalma: rövid visszatekintés a munkára, az eredmény bemutatása. A projekt legfontosabb jellemzője, hogy kis költségre törekedtek.
Itt található a videósorozat összes része. Durván egy óra az egész.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!+
Érdekes kísérlet. A hüvelybe fordítva behelyezett lövedék kipróbálása.
-
-a 
Mire észrevettem már nem lehetett szerkeszteni. -
Végre valaki, aki értelmesen áll hozzá a ehhez a kérdéshez!
"döntés legkorábban másfél-két év múlva várható" Addigra mondjuk brutális fejlődésen fog átmenni ez az iparág, lesz mihez alkalmazkodni. -
Visegrádi Négyek pilóta nélküli légi járművek
(képgalériával)
-
Már a Red Alert ben is voltak hasonlók:) -
Freeda Krueger #65890 De pár hét múlva azért tedd be őket :) -
Ukrán harcok miatt lehet levertek pár lakatot az M-zárolt épületekről és ott porosodtak eme csodák (csak találgatok).
Fantáziában nem szenvedtek hiányt + a vodka és már kész is a csoda tank :)
A középső láncot gondolom élvezet lett volna visszatenni .
A 752-ben cseles a váltóművön való motor elforgatás. Csak így van elég hely a motor és a váltó szétválasztásához.
Ez a 777-es már igen hasonlít a mai vasakra .
Múltkor találtam nem tudom meg volt e már neked.Honnan mennyi táblázat .
http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=788&p=2#p314819
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.10.29. 21:29:40 -
davidbog #65888 Pár ruszki nehéz harckocsi a háború utánról. Mehettek volna az ismerd fel a képről a fegyvert topikba is, de képkeresővel se lenne sok esélyetek. :) Eddig sehol nem lettek publikálva, most októberben jelentek meg egy orosz haditechnikai magazinban.
Object 726 1:10-es makettje, 1948-ból. Paramétereiről semmilyen információ nincs. Nem valósult meg, 1953-ban az alapjaira egy 48 tonnás, 650LE-s nehéz vontató jármű készült. Erről vannak képek.
Object 752, 1953-ból. Csak a tervrajzokról vannak képek, valószínűleg tovább nem jutott. Legénység 4 fő. 48 tonnás tömeg, 800 LE-s V-12-6 típusú motor, 50 km/h-s maximális sebesség, 122 mm M-62-T2 löveg töltőberendezéssel. Páncélzatát nem tudom, túl aprók a számok, az orr és a torony eleje talán 220-250 mm vastag lehet, tehát az effektív védelme kb 250-300 mm. A kialakításáról vannak metszetek.
Object 777, 1953-ból. Az 1:10-es makettig jutott el. Legénység 4 fő. 50 tonnás tömeg, 850 LE-s V-7 típusú motor, 50 km/h-s maximális sebesség, 122 mm M-62-T2 löveg töltőberendezést nem igen látok. Páncélzata egész jó: a test orra 250 mm, a homlokpáncél is ezzel egyenértékű védelmet nyújt, a torony eleje 258 mm az oldala 220-185 mm-ig (alulról felvelé) vékonyodik, a test oldal 50-165 mm-ig terjed. Erról is vannak metszetek.
Végre van valami hogy mi az előzménye az Object 770 kialakításának. A Object 260, Object 730 után gyanúsan szofisztikált volt az Object 770 kialakítása.
-
Freeda Krueger #65887 Legalább egy romos Leopardot tennének be képként....