95129
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • millerius
    Hát, nem én raktam fel a narancs meg rózsaszín páncélosokat olyan szöveggel, hogy ha a civilnek a zöld a katonai jármű, akkor "ez" az egyszerű megoldás hogy másnak látsszon:-)
    Egyébként sajnos vannak olyan civilek, akik ellen nem ártana az álcázás, én annak idején részt vettem parkokba kiállított repülőgépek begyűjtésében, hát inkább roncsok voltak szegények (de pl. a szolnoki vasúti skanzenben tett látogatásuk után még a mozdonyokat is most javítgatják).
  • Freeda Krueger
    " páncélvadász-harcost szerintem nem téveszt meg semmiféle álcázószín "

Tény hogy a festés csak egy része az álcának,de nagyon is fontos része.Meg civiliek "ellen" miért kéne álcázni?
  • millerius
    Dehogy vonom kétségbe, csak másképp kell álcázni civilek, és másképp profi katonák ellen:-)
  • Freeda Krueger
    Az előbb még a civilekről beszéltünk.
    Most meg kétségbe vonod az álcázás létjogosultságát.
  • millerius
    A "tömeg" az igen, de egy jól képzett Konkursz-os vagy Vigilante-el felszerelt páncélvadász-harcost szerintem nem téveszt meg semmiféle álcázószín, max kicsit később veszi észre a célpontot. Mert tőle az ilyen csörömp csak ilyen besorolásra számíthat, és ettől kezdve már nem vicces...
  • Freeda Krueger
    Mondjuk Ha "tömeg" a zölddel azonosítja a katonai járművet akkor igazán egyszerű a megoldás :)

pedig a zöld szín megnyugtat

Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.03.27. 15:43:24
  • Freeda Krueger
    Akkor a gépágyúcső sem lenne zavaró nekik...Egy sajtgyár spéci eszközei lehetnének akár :)
  • millerius
    Szerinted hányan tudják a civilek közül így ránézésre, hogy a TOW-indító azon a homokszínű lánctalpason az micsoda ottan? Sok civil gépágyúcső nélkül szerintem még azt se tudja, hogy katonai járműveket lát, mert nem ződ.:-)
  • Freeda Krueger
    Valahol az összes igaz lehet :)
    Talán a rozsdásodás nem,de a többi az igen...

Bár akkor a TOW inditot is le lehetne szerelni

• molnibalage83
    Nem akad be semmibe.
  • SZUsszan
    Esetleg a civileket kevésbé idegesíti, ha látszólag fegyvertelenül közlekedik át az országon egy mások ország páncélos hadoszlopa? =)
  • Palinko
    mi ennek az oka, hogy ne rozsdásodjon?
  • Freeda Krueger
    Csak a gépágyú cső van leszerelve,mint itt

Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.03.27. 14:14:49
  • ximix #67504
    Gondolom több féle tornyot kipróbálnak, hamár belevágtak a lecsóba.
  • Pluskast
    Amúgy én látom rosszul vagy tényleg nincs ezeken a bradlyken fegyverzet?
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.27. 09:26:23
  • mijki
    Romániába mennek vmelyik NATO hadgyakorlatra.
  • ximix #67501
    Úgy néz ki ez így működik, minden évszázadban kell két "világ"háború, hogy jól érezzük magunkat.
  • Master91
    Tegnap láttam hasonlóakat, lehet ugyan ez a vonat volt, ha jól láttam volt 1-2 Humvee is pl.

Kőbánya -Felső fele tartott

amúgy lehet tudni hogy honnan jöttek és hova tartanak?
  • joebacsi
    Fehérvári úti felüljáró ma. Biztos szabadságon vannak :)
  • ximix #67498
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ОБТ Т-14 "Армата"

----------------
    Kukucs mit hozott a nyuszika ?

----------------
    Home made "Excalibur"

-------------------------
    Attrakció ta-dam

https://fotki.yandex.ru/next/users/eagle-rost/album/472863/view/1271392?page=3

Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.03.26. 22:13:21
  • mijki
    Új orosz vas a BMP-3 leváltására by Boki HTKA User
    Kurganyec-25, vagy BMP B-11 "Objekt 695"

Utoljára szerkesztette: mijki, 2015.03.26. 16:17:06
  • SZUsszan
    Bocsi, a 0 harcértéke a Molninak ment volna.

A te linkedet nem néztem meg, csak elolvastam mit nem találsz. ISU, amit beüzemelnek nagyon gázos állapotból.
    De most már látom.
  • millerius
    És az én linkemen nem ugyanezt láthatod? :-)
    Azt meg mikor írtam, hogy valaminek is 0 a harcértéke? :-/
  • SZUsszan
    Ez lehet az, bár itt autót nem törtek szerintem.

Egy mozgó páncélosnak nem 0 a harcértéke. Srapnelt, golyót jobban fog, mint a hullámpala, meg a kerti klotyó.
    Tudtommal nincs komoly páncélos vs páncélos harc odaát.

Ha épp nem sorozzák meg páncéltörő mókával, meg gradokkal, én inkább mennék egy guruló vas mögött, mint csak úgy ala nature a golyók között.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.03.26. 10:19:40
  • millerius
    http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/103973-soviet-engineering/
    Ha nem lőtték ki, vagy nem tették tönkre direkt a motort, azért elég nagy az esély, hogy be lehet üzemelni, elég masszívan megépített technikák voltak azok. Láttam olyan felvételt, hogy ugyanilyen ISU-152 rohamlöveget a mocsárból, víz alól rángattak ki, kipucolták/kimosták gőzborotvával, akkut bele meg egy szakértő öreg harcost, és az is beindult! Ők is úgy meglepődtek, hogy az első mozgással meg is zúztak egy túl közel leállított autót vele (kerestem ezt a videót is, de egyenlőre csak ezt találtam).
  • Papichulo
    http://www.globalsecurity.org/military/world/ukraine/armdfrce.htm
  • horthy
    Van valahol adat hogy Ukrajna mennyi és milyen nehézfegyverzetet örökölt a Szovjetuniótol ? Harckocsikra , katonai repülőgépekre , önjáro lövegek stb-re gondoltam .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.03.26. 08:26:22
  • Palinko
    sajna nem emlékszem már rá pontosan, de én sem bíznám rá magam
  • molnibalage83
    Az nem egy olyan példány volt, ami nem a szabad ég aladt rohadt? A beindulás esetleg még, ha menne is, a harcértéke akkor is 0 lenne.
  • Palinko
    2006 ban a T-34 is beindult nem? :D
  • Master91
    de szívesen dolgoznék ott !
  • ximix #67486
    [NST]Cifu #67479
    Szerintem olyasmiről hadoválnak, hogy a Csernobil közelében katonai raktárakban tárolt pl:(M zárolt) vasak melyeket a Novorossii harcokhoz vittek nem éppen családbarát modellek.

molnibalage83 #67484
    Elindulni még lehet elindulna, de funkcionalitása az 0 lenne berohadt kapcsolok, elektronika...stb
    ----------------------------
    Akit érdekel a mennyi is az annyi, páncél vastagság Marder-ban

• JanáJ
    Azt a fránya levegőt mindig kihagyom a képletből. :-)
  • molnibalage83
    Azon felül 29 éve ott rohadó eszköz van aki szerint beindulna? Vicc az egész.
  • molnibalage83
    A vadászok leggazdaságosabb sebessége nagyobb, mint az A-10 maximális sebessége... Utánégető nélkül is 1000 km/h táján mennek 7-8 km-en.
  • millerius
    Nem könnyebb kicsavarni, mint becsavarva meghúzni (sőt!), de így nagyobb az esély, hogy a meghúzott + több évet a gépben eltöltött, elkoszolódott menet miatt is megszorult csavar sliccelése a gépi csavarhúzó használatával nem lesz 1 másodperc alatt ledarálva (mert utána már "kissé" problémás a csavar kiszedése).
  • millerius
    Igen ez az általános szabály, a balmenetes, általában feszítő/szabályzó csavarok és kötélvégződések meg azok a kivételek, amik ezt a szabályt erősítik.
  • Freeda Krueger
    Nem itt ,máshol futottam bele,elnézést a fura fogalmazásért.Egy másik "forumon" ragaszkodik hozzá valaki.

Arra gondolok hogy valahol tán "unmanned" nek mondták,de nem találok erre utalást.
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.03.25. 17:18:00
  • [NST]Cifu
    A szeparatisták csinálták a videót, szóval ez csak egy propaganda. Leginkább azért, mert Csernobilnál nem használtak eféle harckocsikat. ;)
    Volt ott mindenféle helikopter, PSzH, de harckocsi nem nagyon, nézd meg a Csernobili géptemető képeit...

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.03.25. 17:12:43
  • [NST]Cifu
    Olvasd el a két mondatot, én is arra utaltam, hogy a torony méretei nagyok a mellett, hogy nincs benne személyzet. ;)