95128

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Akkor jó volt valaim halvány emléktöredékem. :) -
National Nuclear Security Administration, a Department of Energy alá tartozik. A nukleáris fegyverek mellett a katonai felhasználású nukleáris reaktorokért is ők felelnek, illetve a Department of Homeland Security-vel közösen a nukleáris anyagokat érintő terrorizmus megelőzéséért is. -
Valami civil izé kezeli a jenkiknél a nukikat? Kihez tartoznak? Az atomenergiai szervezetekhez? -
Sokkal bonyolultabb még ennél is a kép, például csak a PLA több, mint 2,2 millió fős aktív állománnyal bír, míg a teljes amerikai hadsereg (US Army, US NAVY, USAF és USMC) alig több, mint 1,1 millió fő. Az amerikai védelmi kiadásokban szerepel a tengerentúli bázisok üzemeltetése, és a baráti országoknak szánt katonai segélyek összege (utóbbi cirka 5,5 milliárd dollár önmagában). Viszont a nukleáris fegyverek költsége nem a DoD költségvetésébe van (csak a hordozóeszközöké). A leszerelt / nyugdíjas / leszázalékolt katonák juttatásai az amerikai katonai költségvetésben van, míg a kínai költségvetésben ez a 'Kínai Népköztársaság Emberi Erőforrások és Szociális Biztonság Minisztériuma' költségvetésébe tartozik. És a többi, és a többi...
Ezzel együtt úgy két éve olvastam egy elemzést, amelyben ezeket vetették össze, és azt hozták ki, hogy a kínai katonai kiadások effektíve a fele az amerikainak. A legszebb a korrupciós összevetés volt, az Államokban erre a kiadások cirka 5%-át számolták, a kínai költségvetésben közel 10%-ot. :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.05.29. 09:33:54 -
A számok látványosak, de összetettebb a dolog szerintem pl a kínai 216 dodo majdnem egálban lehet az usa 610 dodo-val mivel kínaiak kicsivel olcsóbban működnek. -
ja igen, furcsa, hogy nem titkosak -
fonak #68470 Nem ilyen szinten (nem volt országos hálózatba összekötve gondolom), de hasonló volt (automatizált GCI). -
Ezt kapd ki, ilyen kommenteket tolnak.
Komolyan mondom, hogy megáll az ész. Honnan a faszból szednek ekkora ökörségeket? Eszméletlen... -
nem ez röntgen ábra, én olyanra ahol oldal felül és szembőlnézete van mérethelyesen és esetleg különböző pontokon a keresztmetszeti rajza.ilyenre gondoltam -
Az is ilyen szinten volt megcsinálva? Ha jól értem, ez a SAGE gyak. a teljes amerikai légvédelmi radarok (Pinetree line meg a másik kettő) által gyűjött infót egy helyre tolta be. (Csak átfutottam, nem olvastam végig még.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.28. 20:40:38 -
millerius #68466 A Lazur a rep-fedélzeti , tehát a vevő/csatornavezérlő/váltó és kijelző rendszer neve volt, a MiG-21 lokátoros változatain a vevőantennája a pótvezérsík mellső műanyag-részébe volt beépítve. -
Freeda Krueger #68465 ilyesmire gondolsz?
-
találkozott már valaki jó minőségű nagyméretü 3 nézeti rajzzal F-35-ösről? esetleg keresztmetszetes ábrákkal is? -
fonak #68463 A földi rendszert "Vozduh"-nak hívták, ez volt a szovjetek válasza az amerikai SAGE-re, a Lazur a 'datalink' volt.
Molnibalage: Itt azt írják a 25-ös hozzászólásban, hogy igen. -
millerius #68462 Bocsi, de én úgy emlékszem, hogy Lazur-rendszer a 21PF-ekhez a 60-as évek vége felé már működőképesen megvolt, később még az MF-ek is használták, csak aztán hagyták ugyanúgy lepusztulni mint később a MiG-29-eket, és üzemképtelen lett a rendszer. Lehet, hogy nem jól tudom? -
Az elméleti lehetőség érdekel engem... -
JanáJ #68460 Az ilyen számokban sosem hiszek. -
Hát no comment :D
Military spending, 2014 ($ billion)
1. US: 610
2. China: 216
3. Russia: 85
4. Saudi: 81
5. France: 62
6. UK: 60
7. India: 50
8. Germany: 46 -
Már a 21 eshez sem tudtuk használni ,mert a földi rendszer nem volt kiépitve hozzá, igy a 29 eshez is felesleges lett volna és sztem ahhoz már nem is volt . -
A Lazurnak mi volt az utódja? Elvileg megkaphattunk volna a 29-esekhez? -
Ez így van. Amúgy ha valakit érdekel, ez a kb 20 perces beszélgetés magyarázattal szolgálhat a képen látható építkezésre (bocsánat ha kicsit off a dolog). -
Régi igazság, hogy a jogot fegyverrel felül lehet írni, ha elég nagy vagy ahhoz, hogy ezt senki se merje az orrod alá dörgölni. Kína pedig nagyon nagy... -
Nem hallottam, de tudtam, hogy 1991 május 1.-én átnevezték az A+ típust B-re. Most már az okát is tudom. :) -
Egy cseppet jogellenes amit csinálnak...... -
Papichulo #68452 Siman el tudom kepzelni... -
Ezt a sztorit hallottátok már?
The F-14A+ was renamed to the F-14B when it was found that the Navy's computer systems did not like the "+" in the name. The aircraft remained the same. -
Köszi. -
Az M1A2, M1A1HA és HC azok M1IP harkocsi testekből és toronyból lettek kialakítva vagy új gyártású harkocsik voltak?
M1IP -> Szériagyártás, igazából M1A1-nek készültek volna, de a löveg nem volt még kész.
M1A1HA -> Szériagyártással indult, de aztán az A1-eseket kezdték el átépíteni. A HA+ (nem hivatalos) elnevezés már átépített változatot takar, amely 2. generácós DU páncélrétegekkel rendelkezik.
M1A1HC -> Átépített USMC M1A1-esek.
M1A1D -> Átépített M1A1HA változat, amely kb. ugyanazokat a fedélzeti rendszereket kapta meg, mint az A2SEP.
M1A1AIM (V1 és V2) illetve FEP: Ezek feljavító / nagygenerál csomagok meglévő M1A1-esekhez.
M1A2: 77db szériagyártásban, további ~1300-1400 készült M1 és M1A1( és M1A1HA) változatok átépítésével.
M1A2SEP V1 és V2: 240 új, szériagyártásban készült V1-es, további ~300 M1A2 upgrade, és több száz M1 (és M1A1) nagyjavítással egybekötött átalakítás. A V2-ők mind feljavított V1-esek. -
Papichulo #68448 'Red fuming nitric acid' ("vörös párás salétromsav", vagy magyarítsa, aki akarja :))
Hivatalosan: "vörösfüstös salétromsav" ;) -
Freeda Krueger #68447 Szőke lányként félreértettem.
Vannak amik igen,de vannak újak is. -
A kérdésem a megvalósult változatokra vonatkozott. :) -
Freeda Krueger #68445
remélem nem túl nagy -
Freeda Krueger #68444 Valószínüleg új tornyok készüklnének
jobban nem néztem utánuk,mert -
Pedig a filmeken a szélvédő üveg is mindig megfogja a golyót és megvédi a bennt ülőket :P
Persze csak a jókat a gonoszok meg igy járnak mint a videon :) -
Az M1A2, M1A1HA és HC azok M1IP harkocsi testekből és toronyból lettek kialakítva vagy új gyártású harkocsik voltak? -
Freeda Krueger #68441 Abrams tervezetek -
fade2black #68440 Így készült
https://www.youtube.com/watch?v=4IRMFRZZUJ4 -
167th Airlift Wing bids farewell to its final C-5 -
Kis Kínaiak milyen homokozót építgetnek, gondolom nem a Dubai féle vityillós változat lesz :)
------------------------------------------------
A gripen balesetnél csak egyet fájlalok hiányzott a magyar virtus belőle áthajtani két pózna között leszárnyazni a vadmadarat és hason siklani tova a búzamezőben a szlovák naplementébe, majd kiszállni mikor megáll és látványosan nem hátranézni mikor felrobban, utánna a helyi kocsmában mindjárt meglett volna a respect
-
JanáJ #68437 Ez a te fejedből pattant ki, nem azt mondtam, hogy vigye haza a PKM-et...