95123

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Massari #77437 Talán annyiban hogy könnyebben -is- pótolhatók (?) -
Megérkezett az első 6db román F-16MLU.
-
döö, Pakisztán a zoknim, de az Palesztin akart lenni -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy az IDF fényképezhette csak valószínűleg van náluk egy terjesztési szint így kifele, külföld irányába nem nagyon szivárgott, de a Pakisztániak azért valahogy megszerezték és rányálazták a vízjelüket gondolom. . . .
pdf-ek
-ProtectiveEdge 2014
-Recent Merkava Attacks Highlight 2002
-The Lessons of Operation Protective Edge
-The IDF and the Lessons of the Second Lebanon War
Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.09.30. 17:05:03 -
Most már fix, hogy mindketten regisztrálva vagyunk mélygyökeres Hezbollah támogatóknak. :P -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Á pedig ott van a kép jobb felsőben, hogy hívjad az információs irodát és már küldik is a prosit
kb 2014. 07. 25.-ke környéke talán Gáza
Le kell görgetni az oldal kb 2/3-át ott lesznek a képek, amiknek ilyen sárga a fejléce, ha arra kattintasz kinagyítja őket.
http://forum.islamstory.com/71819
Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.09.30. 14:51:23 -
Lökéshullám a talajon. Látványos. -
JanáJ #77430 Mennyire jó, hogy a láncos önjáró mellé gumis pk-i jármű kerül? -
JanáJ #77429 Nem, tényleg meglepődtem, hogy csak ekkora. -
savaz #77428 Az lehet, de a ventillator meg az a nagy cso azonosithato a roncson is.
-
millerius #77427 Nekem az a hatalmas kráter, amibe a Merkava beleesett és kishíján belefér az egész test, inkább föld/út alá telepített IED-re utal. -
Freeda Krueger #77426 Lehet tévedek ,de a roncs MK3,a motor pedig MK4 hez tartozik. -
Massari #77425 apropó -
155/47 upgrade , legalábbis azthiszem ez az
de tüzérség téren megy máshol az okoskodás nonstop : Szlovak Caesar, Krab K9, déli szomszéd..
+mostanába nézegettem az exkaliburos bmp2 sakált is - az se rossz, csakhát nem "kétéltü".
Amig nem restaurálják a monarchiát addig nem lessz itt semmi érdemleges, olybá tünik. (mj.)
A varázsszó a kiszámithatóság lenne, csakhát ugye nem volt miböl...eddig -
Sajnos túl sokat nem tudok az adott esetről, ez egyike a 2006-os Libanoni harcokban megsemmisült harckocsiknak (az IDF jelentése szerint 5 harckocsi pusztult el teljesen, ebből 2-őt IED szedett ki).
A képet azért raktam be, mert nekem eddig ismeretlen volt.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.09.30. 11:01:20 -
Freeda Krueger #77423 Szarkasztikusan kicsi? -
JanáJ #77422 Jé milyen kicsi. -
savaz #77421 Merkava motor -
savaz #77420 Szvsz a motor ott van a torony helyen. Elorol kaphatta be es a robbanas hatratolta a motort. Itt nem loszer robbant.
-
A motort még a robbanás tüntethette el, vagy utólag szedték ki? -
JanáJ #77418 Nem úgy néz ki, mintha ki lenne égve. -
JanáJ #77417 Ha jól értem a kép bal oldala a hk. eleje. A motor szublimált. Jól értem? Hogy tud ennyire megsérülni? -
savaz #77416 Ennek nem az eleje van felrobbanva, ahol a motor van ?
Mert akkor inkabb egy ied 20 kg anyaggal, ami az eleje alatt robbant, kidobta hatra a motort, es leemelte a tornyot. -
mikor így néz ki a roncs akkor már felrobbant a töltényraktára igaz? -
Merkava (Mk.3?) Kornet találat után
-
JanáJ #77413 Nem mertem linkelni. :-) -
JanáJ #77412 És ez a végtelenségig mehet kis túlzással? Azaz addig lehet karbantartani amíg el nem avul és akkor max ellövik lövészeten? Gondolom a tárolás a kisebb gond, de nem tudom meddig éri meg kijavítani a reptetésből származó nyűgöket. Persze gondolom ez a rakétától is függ. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Apró tévedés az évek távlatából.
(keverte a Sztrela-2M -el) -
A Szrela-1 közeledő célokra tudott dolgozni, de itt egészen más van leírva... -
A LÖVÉSZEZRED OLTALMAZÓI
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.09.29. 19:30:49 -
Azokat is nagyjavítják, ahogy a repülőgépeket. -
JanáJ #77406 A repfedélzeti fegyverekkel mi van ha kirepülik az idejüket? Pl megvan az x db leszállása. Kapnak egy nagy karbantartást, vagy az már kuka és inkább ez előtt ellövik egy lövészeten? Mondjuk itt inkább a rakétákra gondoltam, egy bomba gondolom toleránsabb. -
JanáJ #77405 Szerintem a légierő sincs a toppon. A KMZ szerintem magasabb szinten van, mint a Grif lovagok. Nekik (KMZ) szinte mindenre van/lehet lehetőségük. A Grif zsokéknak nem, bár ott is sokat javult a helyzet (NV, légi után töltés, Baltikum, A2G). Kis pénz, kis sereg. -
Azért még koránt sem annyira elterjedt, hogy a csatatérre vittek volna ilyen technológiát. Előbb visznek csere alkatrészeket. -
robgros #77403 Kínaiak már villát dobtak össze 3d-nyomtatott elemekből 3 óra alatt.
Nekem az se lenne ezek után szokatlan, ha a jövőben kész járművek gurulnának ki ugyanilyen módszerrel. -
Meg belül is eltörhet, megszorulhat valami, sok kisebb alkatrész jellemzi az ilyen rendszereket. Azért nem fog ártani pár jó képességű szerelő hozzájuk annyi szent.
A 3D fémnyomtatás korszakában élünk... Csak megfelelő CAD fájlok kellenek, és bármilyen kisebb alkatrészt legyártasz egy nyomtató és nyersanyag birtokában... -
Elismerem nem is a hidraulika miatt gondoltam sérülékenynek, de a szoftveres dolgot azért erősen leegyszerűsítetted szerintem :D Meg belül is eltörhet, megszorulhat valami, sok kisebb alkatrész jellemzi az ilyen rendszereket. Azért nem fog ártani pár jó képességű szerelő hozzájuk annyi szent. -
Nem attól félek, hogy én leszek olyan, hanem hogy mellé raknak, vele egy szinten említenek meg egyszer. Azt a szégyent nem élném túl... :P
Más.
Interjú a Bornemisszások új parancsnokával. Összeségében pozitív a kicsengése, de az utolsó bekezdésen elmorfondíroztam. Végül is majdnem teljesen igaza van, talán még a légierő az, ahol valóban a szakma csúcsára juthatnak, de a többi fegyvernemnél? A harckocsizóknál, tüzérségnél, légvédelemnél vagy logisztikánál a fejlődést, motívációt hogy biztosítod a katonáidnak?
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.09.29. 13:49:22 -
JanáJ #77399 Komoly fejsérülés nélkül nehéz 100 alá nyomni az IQ-d, szóval ne félj, nem leszel Berki. -
Jó csak nem tudtam, hogy ekkora celeb vagy. :-)
Távozz tőlem sántán! Még a végén összemosnak Berki Krisztiánnal (nem az olimpiai sportolóval!), és menekülni leszek kénytelen az országból...