95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jó párat be lehet még párosítani...
P-12 fele ment az SzA-75M Dvinákhoz
P-18-asok harmada az Sz-75M Volhovhoz
Oborona-14 -> Mezőfalva -> Sz-200VE Vega-E
-
Haj, de szeretem benned azt (IS!), hogy kérés nélkül gyártod a mellékleteket a nagy műhöz. :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.04. 21:16:45 -
-
El kell hogy keserítselek, de nagyjából úgy néznénk ki mint Olaszország.
Pár rozsdás Nike osztály leszerelve Budapest és Miskolc körül (hozzájuk tartozó nuki fejeket 90 után hazavitték az amcsik), illetve a hadsereg HAWK dupla ütegeiből pár Győrben megtartva. (esetleg modernizálva).
Illetve álmok és tervek hogy beszerzünk pár Patriot (értsd Sz-300PMU) osztályt a 80-as évek végén de azután mégsem.
A Szárazföldiek meg a maradék pár M-60-asban csapatnak.

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.11.04. 21:09:08 -
Pont majdnem hasonlón kalandoztam el minap, mikor olvastam a #85253 hozzászólásod.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A lényege ez volt, hogy mi lett volna ha a háborúban a másik oldalon kötünk ki, és mi lettünk volna a nyugat utolsó "bástyája".
Ide települtek volna az amerikai csúcs katonai cumók és támaszpontok , kólában, farmergatyában, rágó hegyekbe fetrengtünk volna, nem a trabira kellett volna várni 2 évet hanem a vakarnia fejünket, hogy melyik V8-ast vegyük. . . . nincs '56, nincs megtorlás elhurcolás, persze az amcsi oldal is ráfeküdt volna a politika befolyásolására, irányítására...ect, elképzelhetetlen sok verzió létezhetne a mai napra előrevetítve, de az tuti hogy nem így néznénk ki, mint most.
-
Hát mint a RR Nene a vadászoknál, megadták a kezdő lökést.
SCR 527 a felderítő lokátoroknak P1, P35, P37 (mai napig MH rendszerben)
SCR 584 a tűzvezető lokátoroknak SON, Sz-25 Berkut, Sz-75 Dvina
-
Kurfürst #85262 Miben? Az SCR 527 nem tűnik papíron túl impresszívnek. -
Nagyot lendítettek a szovjet radar technikán az biztos.
-
JanáJ #85260 Fura hogy eladták, még ha tényleg ócska vas lett volna is.
Fater a seregben állítólag amerikai vasakon sofőrködött. Volt egy csomó itt hagyott terepjáró, meg teherautó. -
JanáJ #85259 Nekem ez pl életszagúbb mint mikor a legcsilli-villibb ruhájukban rohangálnak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Átemelem, hátha érdekes 1 kis történelem itt is...
Az első igazi katonai felderítő radar telepítése 1952. január 1-én történt meg Taksony közelében, a radar típusa SCR-527. Ez a radar amerikai gyártmányú, cm-es hullámtartományban működött, amit a kelet-európai államok ócskavas áron, de működőképes állapotban vehettek meg az amerikaiaktól.
(gondolom olcsóbb volt eladni, mint hazahajózni)
1952 március 1-én a HVK intézkedésében feladatul szabta 10 rádiótechnikai alegység telepítését, amelyek közül 5 hadműveleti rádiótechnikai század és 5 önálló rádiótechnikai szakasz volt. A radar alegységek számára, a működőképesség elérését 1952 április 20-ra szabta meg. A fenti 10 alegységből 1952 végéig az alábbiak valósultak meg: három hadműveleti rádiótechnikai század P-1(cm-es) és P-3 (m-es) radarokkal Sormás (Nagykanizsa), Egerág (Pécs) és Öthalom (Szeged), valamint 3 önálló rádiótechnikai szakasz P-3-as radarral Marcaltő (Pápa), Seregélyes (Székesfehérvár) és Kerekharaszt (Hatvan) települési helyeken.
Érdekesség, hogy a szovjetek P-1-es típusú cm-es hullámtartományú radarja, amellyel ellátták az ezredet, azonos volt az előbb említett SCR-527-al.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.11.04. 19:40:29 -
A hidegháború eleje óta nálunk rendszeresített 36 féle radar felsorolása évszám és darabszám szerint.
Molni kedvéért, a 4db P-40 a 3db KUB ezred és a KRUG ezredé volt.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2017.11.04. 18:28:30 -
JanáJ #85256 Ezt már akartam kérdezni, hogy ennek mi értelme? Azt írták nem is a gyártó unatkozott, hanem a sereg kérése volt. -
-
Hát a végét olvasni azért elég elszomorító.... -
Egy kis honi csapat-légvédelem történet...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Lassan lehet repülőgépekre se ártana visszaszerelni a Sparrow-t. :) -
_rudi #85251 Vannak új hírek az ESSM Block II-ről is
Az új aktív radar önirányítás mellett megmaradt a passzív lokátoros önirányítás is plusz megerősítik hogy MCG-t más erre alkalmas eszköztől is kaphat ezért adott esetben tényleg "be tud lőni" a radarhorizont alá. Ez az utóbbi tulajdonsága akár NASAMS-ból kilőve is hasznos lehet.
-
Némileg eltérő az alkalmazás, hiszen eredendően beérkező gránátok, rakéták lelövése lett volna a célja. "Mellesleg" volt alkalmas SHORAD feladatra, gondolom a NorthropGrumman akkor már úgy van vele, hogy megcsinálja a saját NASAMS-át. -
Ez kvázi NASAMS klónnak tűnik nekem. -
Indirect Fire Protection Capability (Increment 2 – Intercept). A NorthropGrumman építette az US ARMY elvárásainak megfelelően, a cél alapvetően a beérkező rakéták, gránátok elleni védelem lett volna, másodlagosan SHORAD képesség (drónok, helikopterek ellen). 2016 februárjában 156 millió dollár ráköltése után elkaszálták.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.11.03. 11:55:06 -
Mi a második neve/típusjelzése? Egyáltalán ki rakta össze? Ki használja? -
Mintha valami K-30 BIHO lenne, de már MANPAD-dal. Nem tudtam, hogy létezik ilyen változat, most látom először.
Pedig már jó ideje létezik, 4db dél-koreai Shigung MANPADS van rászerelve:
A rakétás cuccot nem ismerem fel a teherautós indítással.
Pedig arról is volt szó már. 15 konténer van a teherautó platóján 3x5-ös elrendezésbe, és ebbe lehet Hellfire, Sidewinder, vagy hasonló rakétákat rakni. Az indító jármű nem rendelkezik saját szenzorral, ő csak az indításért felel (meg gondolom az MCG-ért).
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.11.03. 11:41:40 -
0:46-nál az micsoda? Mintha valami K-30 BIHO lenne, de már MANPAD-dal. Nem tudtam, hogy létezik ilyen változat, most látom először. A Német Gepardból is készült ilyen koncepció, lengyel Loara is ilyen.
A rakétás cuccot nem ismerem fel a teherautós indítással.
Elképesztő, hogy a jenki a Chappy óta nem rendelkezik SHORAD-dal sőt, a fél csapatlégvédelem sem létezik a HAWK kiszórása óta. Annak mobilitása valahol félúton volt a Kub és Nyeva között és helyenként annál is jobb, légiszállítható volt helivel is.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.03. 11:18:27 -
US ARMY SHORAD tesztelés:
-
Ettől még jereváni rádió esete. Jemenben használták/ják a Szu-100-ast, de az adott kép nem azt ábrázolta. ;) -
Hmmm... Akkor itt van két kb két éves kép Jemenből:Jemen -
Hmm... na várj, akkor ez valójában a Jom-Kipurrnál készült kép?
Akkor átverés áldozata lettem. :( -
Cifu Mester,a SzU-100-ról tükrözött a kép,de itt van az eredeti is:SzU-100 -
JanáJ #85239 Ez így parttalan. Ha zsaru, ügyész, stb lennék és realitás lenne, hogy valaki bántani akar, akkor sem plate-tel az ágyam mellett aludnék. Lehet más iggen. Szerencsére nem vagyunk egyformák. -
JanáJ #85238 Szegény vasak. Azt jól látom hogy szemből vagy hármat bekapott? -
Jemeni relikviák:
-
Molni ajánlom figyelmedbe a hírt - ez csak az indítórendszer (érzékelők, FDC, indítóállások), a rakéták külön tételt képeznek.... -
aksurv2 #85235 Nem jókat nézzel. Rengeteg video van belőle. Itthon is már el lehet jutni nagyon jó képzésekre. Nekem sincs ilyenem nyilván ővre is teheted. Telefon 20:45 az átlagos kiszállási idő az ORFK szerint. És ha már benn vannak lakásban....
-
Indonéz NASAMS - 77m$.
-
fonak #85233 Ahogy nő a "diverzitás", veszik fel a sok "affirmatív" latinot, feketét, nőt, egyre több lesz az ilyen eset (meg persze fehér redneckekkel is tele van a katonaság). -
Freeda Krueger #85232
-
JanáJ #85231 Zseniális, egyet értek. Igaz war nélkül a sima beltet már feltalálták pár száz éve. De kevesen szolgálunk egy FOB-on Afganisztánban. Én pl nem a warbeltet venném fel, hanem a telefont, ha fognak a kutyák. Még egy olyan videót sem láttam a nagy fegyveres csatornákon, ahol EÜ előadás lett volna. CAT helyett meg pont jó egy derékszíj.
Amúgy nekem is van egy mini eü csomagom airsoftra, túrázni, kocsiba. Van benne CAT :-). Nehezen raktam össze hogy mi legyen benne, mert nincs EÜ képesítésem. -
A nem gyenge alatt az értem, hogy hol és hogyan adta ezt elő... -
millerius #85229 Ugyanezt tudták a szovjet UB-16-57, UB-32-57 és B-8 sorozatlövő blokkok, csak kicsit nagyobb kaliberű rakétákkal.