95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #1989
    Bazze :) , ami abból a csőből látszik én azt se mondanám meg , hogy fegyver ...

Nem vagytok egy kicsit fegyvermániások ???
  • Punker
    HírTv-n most mutatták Faludzsa ostromát mindenkinél szabvány felszerelés volt
  • [NST]Cifu
    Hát azért ha egy fegyverről ilyen szinten lekopik a festék, akkor ott erősen hibázik valami - vagy a festés volt ultragagyi, vagy erős szándékosság lehet a háttérben :)
  • [NST]Cifu
    Ezeknek a cuccoknak a többsége valószinüleg a harctéren összeszedett fegyver, esetleg valamelyik iraki fegyverraktárból bugázták meg. Szaddam elit katonáinak még aranyozott AKMS-47-esük és HK MP5SD-jük is volt, ahoz képest a krómozott/polirozott fegyver "pórias" is lehet :))
    Jó kérdés lehet, hogy ezekkel a fegyverekkel szolgálnak is, vagy csak a fénykép kedvéért pózolnak velük. De szerintem amúgy szolgálat közben sem jelent komoly hátrányt a fényes tok, mivel nem valószinü, hogy rejtőzködni akarnának... :))
  • kiskorúbézoltán #1985
    Csillogó motyót bárhova hülyeség vinni ebben a témakörben , amúgy szerintem csak teljesen lekopott róla a festék , nem szándékosan csinálták ilyenre .
  • Punker
    jaja az lesz az legalábbis a cső arra emlékeztet
  • Punker
    lehet bár szerintem ilyen/krómozott cuccot hülyeség a sivatagba vinni
  • [NST]Cifu
    FN FAL deszantváltozat.
  • [NST]Cifu
    Szerintem egy AK, csak fényesre polirozott tokkal.
  • Punker
    a "zsírfeka" a zászlós?
  • ghost cb
    És kettő vel a zsirfeka mellett jobbra az mi?
  • Punker
    jobbszélsőnél vajon mi van?
  • cifuatwork
    A rengeteg féle AK(M)-47 variáns (többek között román, a jellegzetes fából faragott első markolattal) mellett FN FAL-ok (esetleg FNC-k?), illetve egy SVD Dragunov ami számomra felismerhető, meg persze az M16A2-ők és M4A1-ek :)
  • kiskorúbézoltán #1976
    A bal szélső faszinál valamilyen AK-47 változat van amire egy 75-ös RPK csigatár van felcsapva , van ízlése ! :DDD
    A többit meghagyom nektek ! :)
  • traXion
    tuti airsoft team :D
  • Punker
    :DDD
  • Yetike
    Én azért inkább maradok egy PZH 2000 - nél :).
  • Cat #1972
  • Cat #1971
    ezt itten ugy hivják hogy trebuchet
    spektrumon láttam féléve kb. hogy megépítettek egyet
    egy egy tonnás autót eldobtak vele 100 méterre, egy zongorát meg 250 méterre

komoly cucc még ma is
  • Placebó
    TYŰŰŰŰZ!!!
  • Placebó
    Azér ez sem volt rossz cucc anno...:)
  • cifuatwork
    Ezt a képet gvass1 (a Kaliber magazin főszerkesztője) dobta be az egyik Index-es topicba azzal a kérdéssel, hogy mi az amerikai fegyveres erők hivatalosított fegyvere?

És mik azok, amikel ezek a derék tengerészgyalogosok itt pózolnak...
  • cifuatwork
    Hogy-hogy?

Most a munkahelyi gépről is megy az #1945 mindkért linkje...

Amúgy a linken leírják, hogy a légideszantosoknak is szükségük volt egy jó terepjáró képességű, megbízható és strapabíró járműre, és mivel a Hummer ugye nem jöhet szóba, a Gator-M-re esett a választás, ami elfér pl. a CH-47 helikopterek rakterében.
  • Cat #1966
    köszi
    egyébként nem müxik a link, de annyira nem fontos, csak felkaptam a fejem a láttán, hogy ez az izé meg mi a francra jó
  • I.C.ram
    Ilyenkor mindig elszomorodom, hogy egyre kevesebb veterán van, aki mesélhetne az utolsó igazi nagy háborukról.
  • kiskorúbézoltán #1964
    Számít az , hogy mit gondolok én ? Én csak azt tudom mondani amit eddig láttam , nem állítottam , hogy ez jó vagy rossz , csak azt hogy ez a változat van elterjedve .
  • Ren
    Es akkor mit csinalsz, ha van egy orosz P amit P-re magyaritasz es van egy orosz R? Akkor az a magyarban PP-lesz, mig elvileg PR. Szerintem Cifu magyaritasaval nincs semmi gond. (Az hogy az angol site-ok tobbsege nem kepes erre, az mas kerdes, de nem biztos hogy kovetni kene oket ebbenÖ
  • kiskorúbézoltán #1962
    Pontosítok , ezt a fajta tároló/indító dobozt nem rendszeresítették hjmű-veken , a 9M14M természetesen használható volt a BMP-1/BMD-1-en .
  • [NST]Cifu
    Ok, akkor nem magyarítok :))
  • kiskorúbézoltán #1960
    Félreérted , nincsen a dologgal problémám , csak konkrétan ebben az esetben még nem láttam ilyet , ahogy én megfigyeltem ált. az olyan ciril betűket írják át amik nem egyeznek a latinnal . PL. a 9K111 IPTR komplexum leírásában az indítóállvány "P"-je maradt "P" az irányzótávcső "S(ciril)" viszont "S"-re változott ugyanitt .
    Szóval nem probléma csak szokatlan .
  • [NST]Cifu
    Figyelembe véve, hogy pl. a S-t szinte mindenhol lemagyarítják Sz-nek (pl.: SMT->SzMT) miért is ne?
  • kiskorúbézoltán #1958
    :DDD
    Lemagyarítottad a "P"-ket "R"-nek ? :))) SZVSZ te vagy az első , mindenütt ahol eddig láttam meghagyták "P"-nek . :)))

A 9P111 (ha jobban tetszik 9R111 :DDD) a 9M14M szállító indító doboza volt abban tér el a sima 9M14-től , hogy csak kézi irányítással lehetett célravezetni , a harcjárműre szerelt indítóállványokon soha nem rendszeresítették . Egy idétlen kis vezérlőpultja volt egy gagyi periszkópos vagy binokuláris távcsöves megoldással . Ez volt egyébként , ha jól tudom , az első orosz hordozható IPTR komplexum (9K11M) . Ne kérdezd , mi a neve a BMP-1/BMD-1-re szereltnek mi a neve mert azt nem tudom , de a BRDM-2 alvázról 9P133-as állványról indították .
    :)))
  • antijedi
  • [NST]Cifu
    És a válaszok:

BMP-1/BMD-1 torony: jogos, nem is figyeltem (pedig a BMP-ről is írtam már...:))

9R111 (9P111 magyarítva (orosz P = magyar R): az inditó elnevezése (a rakétánál kimaradt, hogy "Malyutka" a rakéta elnevezése)

9R135M -9P135M magyarítva

Amúgy most nézem, hogy a BMD-1P -> BMD-1R-et ki is hagytam :)))
  • antijedi
    énis ezt modntam...,mivel kiskorúbézoltán aztmondta jo vadászpuska jobb SZVD-nél, namost ami annál jobb azok már csak a tényleg profi vadászpuskák ami ezen esetben nem áll fent szvsz :)
  • kiskorúbézoltán #1954
    Mint mondtam a vadászfegyverekről szinte semmit nem tudok , a Mauser-ről max annyi ugrik be , hogy német cég . Az utólsó mondattal szintén egyetértek és nem csak vadászok tekintetében ! :)
  • [NST]Cifu
    Akkor bekopizom ide is a foltozást :)))

"A BMD-1 tornya teljesen megegyezik a BMP-1 kétfős tornyával"

A BMP-1-nek egyfős tornya van , a BRM-1K-é kétfős de ott nincs töltőgép.

"9R111 (AT-3 "Sagger")"

9M111 az , de semmi köze az AT-3 "Sagger"-hez ami ugye a 9M14 , egyébként az emlegetett hosszúkás kis nyíláson keresztül lehetett újratölteni az indítót , érdekes módon a sínnel együtt kellett cserélni mert egyébként csak szemből tölhető a mikrokábel csatlakozóinak elhelyezkedése miatt , a későbbi átépítéssel megkapott 9M111-et nem lehet bentről feltölteni a teljesen eltérő kialakítás miatt , sőtt idítani is csak kintről lehet .

"egyikük a tüzér"

Maradjunk az irányzónál . :)))

"9R135M"

9P135M helyesen a forrásod egy kicsit felületes :)
  • kiskorúbézoltán #1952
    Csak az a mákos része , hogy az 1.,2. vagy 3. talál , a lényeg , hogy a célt találat éri . A sorozatlövés értelmetlenségével teljesen egyetértek .
  • Punker
    attól függ mit értesz profi alatt, 1 több mint 15 éves puskától ne várd azt amit a mai fegyverek tudnak.
  • antijedi
    jah csak az másbol indult ki én meg arra asszociáltam... :)
    a vadászos simán lehet anyi bár a mauser tudtomal nem profi vadászpuska...
    amugy azzal kapcs én csak anyit jegyeztem emg hogy az ilyen történetek számadatait ált nyugodtan lehet osztani 2vel :)