95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
pl a sivatagban a bajonett ideális aknakereső.... -
mi a különbség a távcső és a sima optikai célzó között? -
Lámák mindenhol vannak, de mindig több kép van arról, amikor nincs szurony, mint amikor van. -
kiskorúbézoltán #2106 De szeretném ennek az árát a számlámra ! A'szem kijönne belőle egy új gép ...
-
L96
L96A1

-
kösz mondjuk ezt a zöld színt sose értettem -
peet69 #2103
-
Lol 

-
kiskorúbézoltán #2101 Óhh , vajon örülnének a srácok ha az a hk. röttyentene egyet a lövegből ?
-
erről a puskáról nagyobb képet plz:
L96A1
-
szal erről beszélek:
-
Thx! Na itt van szuronnyal is, sivatagban!!! :Ð

-
:D -
illetve én vagyok hülye, amire én gondoltam az L86A1 -
Kurvajó a kép! -
Én raktam fel az oldalra. :D -
kiskorúbézoltán #2093 Úgy hallottam pont ennél a fegyvernél egy röppant elmés megoldással kiküszöbölték ezt a problémát .
-
Na...
Végre valami jó dolog a topikban.
Kérdés a hozzáértőkhöz:
Melyik amerikai haditechnikai berendezés ég a legjobban? :-) -
nem azt mondtam hogy te szúrtad el hanem hogy az oldalon vannak rosszul -

-
Szerintem nem szúrtam el semmit. -
szerintem valamit elszúrtak mert ez ugyanaz a két csúzli,
a hosszabb csövű "nehéz" verzió-nak pontosan mi a neve? -
Ez is A1 -
L85A1
[/IMG]

L85A2
-
Yetike #2085 Ott kezdődik a dolog, hogy a szurony nincs ráhegesztve a puskára, így a katona akkor veszi le és akkor rakja fel amikor akarja. Tehát, amikor "szalad a mezőn", akkor természetesen leveszi, amikor viszont közelharcra is esély van, akkor felrakja. Miért ?
- ha kiürül a tár, akkor hosszas tárcsere helyett esetleg ezt vágja bele az ellenbe
- netán ha az ellen a filmekben látott harcművészeti figurákkal le akarja szerelni a katonát, és valami miatt nem lehetséges egy sorozattal kipreparálni, akkor fegyver hátrahúz, döf és nyársal.
- ha elfogy az összes töltény, akkor még mindig van harcértéke a fegyvernek
A célzást (mivel közelharcra szánt kiegészítő) úgy gondolom nem rontja le drasztikusan, és mivel nemigen nyílik lehetőség több száz méterre lévő ellenség célbavevésére, ez annyira nem is számít.
Tény, hogy a két világháború óta rengeteget veszített a jelentőségéből, de 10 helyzetből 2ben igencsak praktikus tud lenni, és ha már a katonáknak rendszeresítettek valamilyen harci kést, akkor teljesen ésszerű, hogy 'kompatibilissé' tegyék ezt fegyverre szerelhető szuronynak. -
arról a csúzliról szúrj be plz pár képet, ha lehet mind2 verzióról -
Igen van. Erre mintapélda az angol SA80 (L85A1), amely szórásképe jelentősen leromlik a szurony feltűzése után. -
nem, csak tetszett a kérdés, azon derultem :) -
antijedi #2081 nem estünk át ez pont ugyan az amit te hajtogatsz ..., ugyanazon alapul hogy a másik hatékonyabb jobb stb akkor minek ez? ...
és tény hogy addig tartana mert makacs vagy és soha nem ltánád be hogy nincs igazad ebben :P -
Najó átestünk a ló túloldalára, dem ár mondtam, hogy zárjuk le, mert csak egy hajnalba húzódó vita lenne belőle :) -
kiskorúbézoltán #2079 Nagyon láma volt ?
-
antijedi #2078 ezért modnom énis hogy simán elfogadható...
és nem ront annyit a célzáson közelre hogy az nagy hátrányt jelentsen...
az elöbbivel én csak arra reagáltam hogy tényleg kibillenti a sulypontot de azt nem modnta hogy ez adott helyzetben oylan szörnyű lenne :) -

van -
csak azért kérdem, mert ha már felteszik akkor gondolom nem messzire akar vele loni ahol fontos lehet még ez a kis változás is, hanem monjuk kozelharcra készül, vagy tomeget fel tartani mint a képen láthatjuk esetleg belopakodni vhova és álmukban megolni az ellent :DDD -
kiskorúbézoltán #2075 Szerintetek van alapja annak , hogy a feltűzött szorony miatt a csőtorkolaton kiáramló gázok utóhatása asszimmetrikus lesz és ez jelentősen ronthatja egy fegyver szórásképét ? -
antijedi #2074 nem nagy mert nem nehéz de attól még bármiylen kis sulypontváltozás sem tesz jót a célzásnak ,de még igyis simán elfogadható :) -
kiskorúbézoltán #2073 Miért off ha a témához tartozó kérdésben néhányan nem értenek egyet , a kevesebb ismerettel rendelkezők meg kérdeznek ? -
ez miért off? :) témába vág -
Cat #2071 jol szétoffoltátok a topicot ezzel a baromsággal :( -
szerintem nem lehet nagy a sulypont változás, elvégre nem olyan nehéz a bayonett sem, meg aztán ugyis tele őpakolják azt a szar m4-et mindenféle lámpával suppressorral stb :)